Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

melikex

Ziyaretçi
Erkeklerin 'illa ki çalışna bir eş olsun' isteğini nasıl karşılarsınız?Sizce hanımından para beklemesi,yani bunu çok ciddi bir istek olarak öne sürmesi hoş mudur?mirmirmirmir

Sonuçta evet bayann çalışması hoş bir şey ama hem ev hem iş idare etmek kolay değil,hadi diyelim ki onu da halletmek sorun değil, ama herşeyden önce o kadını evinin hanımı olarak görmesi,en azından 'ister çalış ister çalışma,sen nasıl rahat edersen' diye düşünmesi daha güzel değil midir..?
yerimseniben

Şu var ki,normalde erkektir evin maddi geçimini sağlamak zorunda olan.(he ,ciddi manada maddi sıkıntı yaşanıyordur,kadın da katkı sağlamak zorunda kalır o başka..):sm_confused:

İş imkanı varsa ,bir kadın kendi için çalışmalı öncelikle ihtiyacı olsun ya da olmasın.Eşi istiyor diye değil.sengözlerimebaksanab

çalışmayı kadın kendisi istemeli
erkeğin çalışan kadın araması bana çok ezikçe geliyor açıkçası
madem bakamıyacaksın niye evleniyosun??
şirket mi kuruyosun yuva mı??

hem kadın erkek eşittir deriz
hemde calısmak erkeğin işidir :uhm:

kadın da calısmak zorundadır
elinde bir işi varsa neden calısmasın
illa erkek bakmak zorunda değil eve
bir elin nesi var iki elin sesi var a.s.

bayanın kendı mesleği varsa ve okumssa okadar emek boşa gitmemelı
çalışmalı zaten eşinin çalış demesne gerek yok kanımca

Ben zaten çalışmayı her halukarda istiyorum ama evleneceğim adamın illaki çalışan kadın isterim demesi bana açok abes ve itici gelir, hatta öyle erkekler ve aileleri varki benim oğlum memur gelince memur olsun öğretmen olsun diye sipariş bile veriyorlar çok çirkin...

Birdew arkadaşlar topik açarken sanki kendileri ile alakalı değilde tamamen merak souyormuş gibi bişeyler sormaısna kıl oluyorm , ya açıkca samimi bi şekilde yazın işte böyle böyle oldu ne yapayım vss diye ne varki bunda çekinecek?

bence bir erkegin para icin bunu istemesi hos olmaz
bir arkadasim bu yaz evlenicek
müstakbel esi ona mutlaka calismani kendini gelistirmeni sosyal olmani istiyorum,ama evin her türlü masrafi bana ait olacak senin parana kesinlikle dokunmicaz demis
sözünü tutacaksa böylesi cok güzel
bence kocasi milyarder olsa bile her kadin kendi ayaklarinin üstünde durmali

kulağımla duydum..ben çalışan bi bayanla evlenmek istiyorum dedi bi arkadaş...ben aldığım bilmem ne kadar maaşla nasıl ev geçindiricem evleneceğim kişide çalışmalı dedi...benim eşimde senelerce çalışmamı istemedi. kişiden kişiye değişiyo işte ....

bana çok ebes geliyo öyle bi istek..

zaten eşimde ben daha üni okurken çalışmanı istemiyorum demişti..

hoş o istesede ben çaışamam üşenirim :))

ihtiyacımız olursa çalışırım tabi ama gerek yokken gidip niye tüm hayatımı bi yere bağlyayımda kendimi kısıtlayayım..

benim çaışmamı isteyen erkek bende saygı uyandırmaz asla..

zaten çaışsamda ona ne benim çalışmam kendime..

ben asıl çalışan eş arayan erkekler değil de madem benimle evleniyor beni bakmak zorunda diyen,erkeği banka gibi gören kadınları kınıyorum.erkek için değil kendi için çalışmalı kadın.ben erkeğin çalışan e istemesini gayet normal buluyorum.erkek bakmak zorunda değil tek taraflı olmuo evlilik ne yani erkek istediği için mi evleniliyor kadın da istemiyor mu evliliği? herşeyi erkeklerden beklememek lazım sonra da eitlik nidaları atmamak gerek herşeyi erkekten bekleyip.atalarımız ne demiş bir elin nesi var iki elin sesi var..tek kişi çalışıp hep geçim derdi sıkıntısı çekileceğine iki kişi çalış bir nebze olsun rahat yaşa..hoş artık 2 maaş bile yetmiyor ya neyse...

Son düzenleme:
bana çok normal geliyor bu tür istek
hangi kadın çalışmayan erkek isterki? aynı şeyi bir erkek isteğince neden çirkin oluyor anliyamadım
zaten her daim kadının çalışmasından yanayım
neden imkanı varsa bir kadın eşinin eline baksınki, insanın kendi kazandığı para kadar güzel bişey yok bence

kadın evde çalışmıyor mu arkadaşlar?
manevi yük omuzlarında değil mi zaten?

ne dedim???
kadın kendisi istemeli çalışmayı
erkeğin illa da çalışan hatun istemesi bencilliktir...

Kişiden kişiye, kişilerin evliliği ne olarak gördüğüne bağlı olarak değişen cevapları vardır bence bu sorunun.

Nasıl ki ben (tekrar) evlenirsem; "evin kadını olarak tüm ev işlerini yaparım, mutlaka çocuk da yaparım, onlara da ben anneyim ben bakarım, yeter ki kocam eve ekmek getirsin bana sahip çıksın" mantığında değilsem...

tabii ki evlenebileceğim erkek de, kendi ayakları üzerinde durabilen, erkeğe ya da ailesine muhtaç olmadan dünyada kendine yetebilen, kendi sosyal çevresi/hayatı da olan... bir kadına değer veren, ancak öyle bir bayanla mutlu olabilen bir erkek olacaktır.

Ben şahsen, eşimin hiçbir maddi sıkıntısı olmasa da, benden kat kat fazla kazansa da, maaşlarımız oranında tabii ki, harcamalardan payıma düşeni maaşımdan ödeyerek huzur içinde nefes alıp verebilirim. :1closedeyes:

çok ilginç böyle bi vakayla ilk defa karşılaşıyorum benneyaptımki

kadın evde çalışmıyor mu arkadaşlar?
manevi yük omuzlarında değil mi zaten?

ne dedim???
kadın kendisi istemeli çalışmayı
erkeğin illa da çalışan hatun istemesi bencilliktir...

canım kadın evde çalışıyor tabiki ama erkekde çalişiyor
heleki eşi çalişan bir bayansa erkek evde daha çok yardım ediyor
öbür türlü banane bütün gün evdesin zaten ev işinden başka ne yapiyorsunki der kenera çekilir ama çalışan bir bayan ile evliyse erkekde evde işin ucundan tutuyor

hakikaten bu kadın milletini de anlamak zor...
iş efelenmeye gelince kadın erkek eşit olur...
iş konuşmaya gelince kocam beni bakmaya mecbur olur...
ama eş, hayat müşterek sen de çalış deyince erkek aciz olur...
yapmayın Allah aşkına...
bir kadın kendi için çalışmalı, ayaklarının üzerinde durmak için çlışmalı, bir birey olarak özgür olmalı...acaba kocam bu sabah para bırakır mı diye düşünmemeli bir kadın (tabiki imkanı varsa şartları uygunsa)
yapmayın ya...siz inanmazsanız, ben varım diyemezseniz daha çoookkk ezilen kadın profilleri görürsünüz...
benim kocam beni bakmaya mecbur değil...asla değil...
ben kocamla bana baksın diye evlenmedim...çok şükür mesleğim var çalışıyorum, olmasa da yapabileceğim birşeyler bulur en azından kendi hayatıma katkı sağlar, birlikte yaşadığımız hayatı desteklerdim...

istisnalar kaideyi bozmaz orası ayrı ama eşine yardım eden erkek modeli biraz ütopik kalıyor Türk toplumu için bence...

kadın çalışmamalı demiyorum asla
böyle bir şeyi savunmam mümkün değil zira işini çok seven bir hatunum...

karşımdaki erkeğin "çalışan kadın" araması beni o erkekten soğutur...

nasıl ki eşine "çalışmayacaksın!" diye baskı yapan erkekten hazetmiyorsam bu türünden de hazetmem ben erkeğin...

eşine yardım eden erkek okadarda ütopik kalmiyor aslında
belkide sen öylelerinlen karşılaşmamısındır şimdiye kadar
kadın zaten eşi istiyor diye değil öncelikle kendisi için çalışmalı
kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli
ama banada eşinden çalışmasını isteyen erkek hiç anormal, itici vs. gelmiyor
normal görüyorum
hayat zor tek maaşlan biyere kadar
evlilikler malesef masalardaki gibi değil
aşk, sevgi karın doyurmuyor
geçim sıkıntısı başlayınca tüm güzellikler unutuluyor
bunlarıda yaşamamak için bir bayanda eşine destek olmalı elinden geldiği kadar
bi erkek evine mutlaka bakmak zorunda ama neden sadece erkeğin omuzlarına binsin bu yük herşey ortaksa güzel, bence.
Yeri gelir erkek işsiz kalır ozaman kadın napacak eşini evdenmi atacak? artık bana bakamiyor diye eşindenmi ayrılacak
Evlenirken kocam bana nasılsa bakmak zorunda mantığı hiç aklımdan geçmedi kendimi bakıcak birini aramadım, arasaydım evlenmeme gerek yoktu babam bana zaten gül gibi bakıyordu

Son düzenleme:
benim eşim çalışan kadın ister...
eşiyle gurur duymak ister...
ben hiç bir şekilde de ezilmiyorum açıkcası bu isteğin altında...
çünkü bende böyle istiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…