Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

elfiş kadın der ki;
herkes kendi yalanını ve gerçeğini yaşar...
bu ülke, bu düzen pek ilgilendirmez beni...
ben beni bilirim, beni söylerim...hihoyyyt..

gurbaa kız da der ki;
kavga biter kermit gider...

kadın ve kız....
vay anasını...
burda bile bi kategorize söz konusu senağlama-tatlicadiarzu-

Erkek kadından çalışmasını ister bencil olur... Kları adın çalışmak ister erkek izin vermez bu sefer geri kafalı olur.. Ne yapsın bu erkekler yaa... Bence kadınlar kendilerini dünyanın merkezinde görmekten vazgeçmeliler. Yarın öbür o koca işsiz kaldığı zaman ne iş olsa yaparım diye sızlananları çok gördük.

bende duydum
ille çalışan bayan istiyorlar
birde devlet memuru arıyorlar
öğretmen falan

özel sektörüde devlet memuru kız bulamazsak
bakarız diyorlar.

kısmet tabi.

öyle bir devirde yaşıyoruz ki,
erkek bırak karısına,kendine iş bulamıyor..
ne acı değil mi???

huuuk..
siz hangi kabile bacım...

kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur...
evlilik hiyerarşik bir zemin üzerinde kurulmaz...
:CüvCüv:

ben üstünlük derken küçültücü bir tabir olarak söylemedim içindeki anlam çok başka
kadın erkek eşit değildir işte hepsinin farklı farklı özellikleri vardır bu bir gerçek
yani orada ki üstünlük kelimesi erkeğin yaptıgı bazı şeyleri kadın yapamaz kadının yaptığı bazı şeyleri erkek yapamaz
örneğin bir erkek doğum yapar mı hamile kalır mı hayır Rabbim ikisine de ayrı ayrı farklılıklar vermiş bunu kastettim

tekrarlıyorum kadın erkek eşit değildir

Son düzenleyen: Moderatör:
bende duydum
ille çalışan bayan istiyorlar
birde devlet memuru arıyorlar
öğretmen falan

özel sektörüde devlet memuru kız bulamazsak
bakarız diyorlar.

kısmet tabi.

sanki evlillik değil şirket kurulcak aşk ölmüş cenazesi bile kalkmamış :çok üzgünüm: hayat şartları bizi ne kadarda şekillendirir oldu malesef

gurbaa kız da der ki;
kavga biter kermit gider...

kadın ve kız....
vay anasını...
burda bile bi kategorize söz konusu senağlama-tatlicadiarzu-

ee ben resmen sevişmişim...:CüvCüv:
sevişince gider biliyorsun...
kaydirigubbakcemile3

kadının doğum yapması erkekten üstün olduğunu göstermez ama..
meryem olmadığımıza göre hepimizin bir ademe ihtiyacı var sonuçta...
yaratılıştan gelen temel bir takım farklar birbirimizden üstün olalım diye değil, tamamlanalım diye...
üstünlük kelimesini siz kullandığınız için bende o kelimeyi kullandım...mirmirmirmir
ve sizinle kadın erkek eşitmidir konusuna girmeyeceğim...
bana göre eşittir, sizde istediğiniz düşünceyle mutlu olun...

ben de fizyolojik eşitliği hiç düşünmemiştim kadın erkek eşittir diye...
meryama gelince...biz bitane tanıyoruz be elfiş...:teytey::teytey:

madem benimle bu konuda tartışmaya girmeyeceksin o halde nasıl ben kimsenin yazısına yönelik alıntılar yapıp yorum yapmıyorum sizde benim yazılarıma yorum katmayınız ben kendi fikrimi söyledim mümkünse girmeyelim zaten bu konuya
üstünlük cümlesinin açıklamasınıda yaptıgımı düşünüyorum benim düşüncem de zaten ne eşitlik var ne farklılık Rabbim herkese farklı özellik vermiş derken bunu kastettim her neyse dediğim gibi herkesin fikri kendine bu konuya girmek istemiyorsanız yazılarımla ilgilenmeyin olsun bitsin

Bir de bunların anneleri babaları çalışmanızı isteyebilir,mesela benim kayınpeder bana iş bulmak için fellik fellik çalışıyor.REsmen işe gireyim diye gözümün içine bakıyorlar.
Eşime ya da bana sormadı hiç siz ne düşünüyorsunuz diye.Eşim sen bilirsin,ben istemem çalışmanı , yine de senin kararın der hep.
kaynanam hatta ben çalışırsam paramı nasıl değerlendireceğimi bile planlamış.Var mı daha sinir bozucusu??
Yoruldum bunlara çene yormaktan ve düşünmekten..

Kimse kendini kandırmasın, kadın dan çalışmasını isteyen erkek bunu kadın için değil tabiki kendi rahatı için istiyor değilmi biz buna bozuluyoruz? Kadın çalışınca çocuk ve ev işlerinde erkek te eşit katkı sağlayacakmı peki??? madem eşitiz çocuğada bakalım bulaşık çamaşırda yıkayalım halıda silelim değilmi? Hangi çalışan kadının kocası yapıyor bunları soruyorum size varmı içinizde????

İlla ki kendisiyle mi alakalıdır?? Ben bekarım şu an,hayatımda da kimse yok,ama gerek evlendirme programlarında olsun gerek bazı çevremizdeki kişilerdne olsun gördüğümüz şeyler olunca 'ben olsam ne yapardım' diye düşünebiliyoruz,kafamın karıştığı bu konuda da başka bakış açılarını görmek istedim.

Kesinlikle katılıyorum..Eşit değillerdir,neden..çünkü fıtratları başka,fıtrat farklı olmasa kendi cinsimizden ayrılan bir yönü olur mu? Sadece biribirini tamamlamayı bekleyen 2 ayrı parçadır bence.Sonuçta birbirinin birbirine üstün mü değil mi kavgası değil katiyen..Hepimiz insanız..Ama bu konunun başlığı bu değil..Şunu demek sitiyorum,işte sipariş verir gibi davranan erkekler garip geliyor,evlenenler daha iyi bilir,ben mi yanılıyorum yoksa..fisfisfis CADIARZU

O kadar çok var ki öyle erkekler,en yakınımdakiler bile...Çalışan kadın olsun derler.Ama hepsi aynı değil tabi de.
Sipariş konusuna gelince:
Görücü usulü evlilik olunca genelde sipariş verir gibi oluyor da,bu sadece erkekler için geçerli değil sanırım.
Evlenme programlarına bakınız iki taraf da aynı şeyi yapıyor.

Haklısın..Yani demek istediğim, işe fazla maddiyatçı veya ruhsuzca bi bakış açısı gibi geliyor..

Evlendirme programlarına baktığınızda bütün bayanlar da iyi bir işi olsun evi olsun gibi taleplerde bulunuyorlar.. Yani evlilik programları, sizler için ilişkilerin kıstası olmamalı... Görücü usulü evlilik ve evlendirme programları sözkonusu olduğunda böyle oluyor...
Ben eşimle 5 yıllık bir ilişki sonrasında severek evlendim... Tanıtığımızda yükseklisans yapıyor ve aynı zamanda da çalışıyordum... Daha sonra bir dönem işsiz kaldım, iş aramamda bana yardımcı oldu hep, sonra kendim bir iş buldum ve gene çalıştım, tek sorun ettiği çalışma yerimdi çünkü sapa biryerdeydi ve çıkış saatlerim uzuyordu.. O dönem konuştuk, dedim çalışmamı istemiyormusun? Kesinlikle dedi... Ona göre (ki bu benim ona birkez daha aşık olmama sebepoldu) Bir kadın eğer okumuşsa bu emeğini ziyan etmemeli, bir kadın kocasının karısı olmak, çocuklarının annesi olmak dışında da bir kimliğe sahip olmalı, çalışıp kendi ayakları üzerinde durabilmeli, çalışarak kişiliğini olgunlaştırır hayata karşı daha güçlü durur, daha iyi bir eş, daha bilinçli bir anne, daha kültürlü bir insan olur... Dünyadan haberdar olur, sosyal bir çevresi olur, maddi gücü olur... Bir kadın mutlaka çalışmalı, parasal anlamda ihtiyacı olmasa bile manevi olarak onu güçlü kılacağı için çalışmalı demişti....
1,5 yıllık evliyiz, çok yoğun tempoda yurtdışı seyahatleri olan bir işte çalışıyordum, evde de işde de bana elinden gelen yardımı yaptı... Yeri geldi yemek yaptı, yeri geldi o süpürge süpürürken ben toz aldım. Bir kere bile üff demedi... Bu bir kişilik meselesi...
Tabii bahsedilen sadece kadının maaşından faydalanmaksa o adamdan uzak durulmalı o ayrı...

Benim için öyle değil zaten onlar çıkmadan önce de evliydim ben.Oradaki insanların talepleri geneli yansıtıyor,çünkü görücü usulü evliliklerde durum hep aynı.Hep birtakım beklentler oluyor.İstediği özellikler olmadan neye göre seçecekler evlendikleri insanları?Ben bunların abartılmasına karşıyım ayrıca.

bence bir erkek eşinden talep etmeden kadın kendi ayakları üzerinde durmalı çalışmalı hayat kaldı ki müşterek.eğer çocuk varsa ve bakıma muhtaçsa ve ailenin maddi anlamda çok büyük sıkıntıları yoksa çocuk belli yaşa kadar en azından kişiliğin oluştuğu 3 yaşına kadar anne tarafından bakılmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…