• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bu devirde artık eşler çalışmadan geçim çok zor erkek çok fazla maaşı olması gerekir. erkeğin eşinin çalışmasını isteme sebebi tamamen maddi yöndendir diyorum. kendimden pay biçeyim eğerki çalışmasaydım eşim hangi borcu ödeyebilecekti, evimi geçindirecek borçlarımı ödeyecek. aileden bir destek görmedik kendimiz çalışıp ödedik geçindik halada öyle devam ediyoruz. ben çalışmasaydım çok zordu. öyle lüks bir yaşantımızda yok. bence kadında çalışmalı, evde oturan kadınlarda pek bizleri anlamıyor.

kesinlikle çalışmalı kadınlar.ben hep buna inanmışımdır.kadınlar daha çok okumalı hatta erkeklerden.her işi yapamaz çünkü.iyi bi ortamda çalışmaları gerekir. ama istemiyorsa da zorla çalıştırılmaz bence,seçim meselesi bu. eğitimi,istekleri buna uygun olmayabilir sonuçta. illla aile bütçesine katkıda bulunmak istiyorsa evde el işi yapıp satabilir, ne biliyim çocuk bakabilir.
ben çalışıyorum ve çalışmadığım izin günlerimde eşim yanımda yoksa çok sıkılıyorum.

erkek çalışmalı ve evine bakmalı...
bu düşünceye katılanlar çok mu burada,merak ettim doğrusu???

Evet ben katılıyorum. İslam dini de bunu emreder. Ama dinimiz kadının çalışmasını kısıtlamaz. Onun kararına bırakır. Kadın ister çalışır ister çalışmaz. İster kazandığı parayla evinin geçimine katkıda bulunur isterse tamamen kenara koyar ki bence bu da bir katkı da bulunmaktır ilerisi için.

Erkeğin evin geçimine katkı da bulunması için çalışan kadın araması hem de devlet memuru -çünkü işi garantili görünür- kadın araması bana da tuhaf geliyor. Eğer bir evin sorumluluğunu almayı gözü kesmiyor ise neden evlenir anlamam. Tabii ki dünyanın binbir türlü hali var ileride madden sarsılırsa erkek elbette kadın evin geçimine yardımcı olur olmalı da ama benim karşı çıktığım kadının maaşına güvenerek bir erkeğin evlenmek istemesi.

Çalışan kadının kocasının ona yardımcı olması ise tamamen toplumun küçük bir kısmında yaşanan bir olay maalesef ki. Benim kuzenim de çalışıyor. Sadece pazar günleri boş. 2 çocuğu var. Şuan için durumu rahat çünkü annesi onun yanında kalıyor. Yaşlı kadıncağız ev işlerine ve küçük canavarın bakımına yardım ediyor. Bu da uzun sürmeyecek annesi yakında memleketine gidecek. Yazı ve baharı memleketinde geçirir. Bütün işler kuzemin üzerine kalacak. Küçüğü yuvaya verecek ama yuva ücretleri ateş pahası. Bütün maaş yuvaya gidecek. Eee çalışması neye yaradı. Üstelik eve gelecek bir de ev işi yemek falan yapacak. Kocası ev işine yardım eden biri de değildir. Kuzenimin çalışmasını da kocası istemişti geçinmek çok zor diye. Ama kuzenimin maaşı evin geçimine gitmeyecek maalesef :5:

Son düzenleme:
Zaten çalışan kadın istiyorum diyen erkek görücü usulde evlenmek isteyen erkektir. Yoksa kimse sevdiği kadını çalışmıyor diye bırakmaz veya çalışmaya zorlamaz. Görücü usulde de isteklerin sınırı yoktur bu açıdan bu istek de gayet normaldir, yemek yapmayı bilsin, sarışın olsun gibi bir istekdir bu da. O yüzden bana garip gelmedi.
Çalışmak çalışmamak konusuna geri dönersek, herkesi şartları dahilinde değerlendirmek ve anlamak gerekir. O yüzden kimseye niye çalışıyorsun niye çalışmıyorsun denmez, denmemelidir. Ancak çalışan kadınların ellerinin bol olacağı ve eşlerini ve ailelerini maddi anlamda bir üst sınıfa geçirdikleri bir gerçektir.
Örnek olarak eşimin gayet iyi maaşı var, uluslararası bir şirkette yönetici olarak çalışıyor. Ama harcamalarımız yaşam kalitemizle orantılı olarak yüksek olduğundan tek o çalışsa şu an kirada olurduk. Ben de çalıştığım için korkmadan kredi çekebildik ve daha 30'umuza gelmeden ev ve araba sahibi olduk. Bunları tercih etmeyip, ben evde oturucam deseydim bu da benim tercihim olurdu ve şikayet etmezdim. Ama ben parayı seviyorum, rahat harcamayı seviyorum bu yüzden çalışıyorum.
Ev işleri vs. gelirsek, çalışan kadın evde ve işte çok yoruluyor denmiş, buna da dışardan yardımcı desteği alarak çözmek gerek yoksa eşim yardım edecek diye beklerse çok bekler. Çalıştığı iş yardımcı almak veya bakıcı tutmak gibi ihtiyaçlara yetmeyecek kadar ise, yani bunlara para verince kendine birşey kalmıyorsa çalışmaması daha iyidir.

benim eşim çalışsa da çalışmasa da yardımcı olur bana sağolsun, bu konuda hakkını yiyemem. benim için büyük şans. sorumlulukları paylaşabilmek çok önemli. ben de gönül rahatlığı ile çalışıyorum, zamanı geldğinde çocukların sorumluluğunu da beraber alabileceğimize inanıyorum. ben yemek yapıyorsam eşim çocuklarla ilgilenebilir. ya da ben temizlik yaparken o sofra kurar. hayat müşterek.

Bi erkek evleneceği insanı seçerken "ille de çalışacak" diye ayrım yapıyorsa ve hele hele öğretmen olacak bilmemne olacak diyorsa o adam kendine bakacak bi ev arkadaşı arıyo demektir.

Tabiki eğer maddi olarak ihtiyaç varsa,erkek zorlama yapmadan eşinin çalışmasını isteyebilir bu gayet doğal bişey bence.Erkek evin geçimi için çalışıyorsa kadın da gerekirse çalışacak.

Ayrıca evi geçindirmek bi yana;şu an Allah göstermesin eşimle kavga etsem kafamı dinlemek için gideceğim otelin parasını ödemeye gücüm var,babamın evine gitmek zorunda değilim.

Çalışmayan bazı kadınlar eşim bana para veriyo onunla istediğimi yapıyorum gibi konuşmuş ama
eşine sinirlenip "bana para ver seni terkedip başka yerde kalıcam" diyemezler.Çalışan kadın kendine ev tutup tek başına yaşayabilir bile.
Hee bunlar kötü senaryolar tabi ama hayat bu herşey başımıza gelebilir.Ben çalışmanın artı bir şey olduğunu savunuyorum.
Sadece yaptığınız iş size zarar vermemeli ve isteklerinizi karşılayabilmeli.

Bir kadın evlenirken nasıl, eşim illa ki çalışacak deme hakkına sahipse erkek de eşim illa ki çalışacak deme hakkına sahiptir.

Biz kadınlar işimize gelince eşitlik özgürlük diye bağırıp haklarımızı ararken, iş maddiyata gelince nedense??? tüm sorumluluğu erkeğe yüklüyoruz. Hani nerede eşitlik? şimdi düşünün kaç kadın,"ben işsiz bir erkekle evlenirim, bütün gün evde oturması, ev işi yapıp gezip tozması benim için sorun olmaz, ben eşim illa ki çalışsın demiyorum" diyebilir ki, karşısındakinden böyle düşünmesini bekler.

Bir kadın evlenirken nasıl, eşim illa ki çalışacak deme hakkına sahipse erkek de eşim illa ki çalışacak deme hakkına sahiptir.

Biz kadınlar işimize gelince eşitlik özgürlük diye bağırıp haklarımızı ararken, iş maddiyata gelince nedense??? tüm sorumluluğu erkeğe yüklüyoruz. Hani nerede eşitlik? şimdi düşünün kaç kadın,"ben işsiz bir erkekle evlenirim, bütün gün evde oturması, ev işi yapıp gezip tozması benim için sorun olmaz, ben eşim illa ki çalışsın demiyorum" diyebilir ki, karşısındakinden böyle düşünmesini bekler.

sana katılıyorum.
nasıl artık kadınlar erkeklerin düzgün meslek sahibi , iyi egitimli olmalarını istiyorsak , erkeklerin de böyle bir bekletide olması normal.
hatta ben karımı calıstırtmam evde otursun diyen bir erkektense karımın da iyi egitimi meslegi olsun kendi ayakları üzerinde durabilsin diyen bir erkegi tercih ederim , ettim de hatta .

demokrat bir insanım....
erkek evin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda filan değil. herşey eşit arkadaşlar. adam çalışıp getirecek, bende oturup yiyecem... o para kursağıma takılır kalır.
kadın erkek eşit demsini biliyosam erkeğimin arkasında veya önünde değil yanında durmayı tercih ederim her konuda.

bu zamanda kadın da erkek de çalışacak. lami cimi yok.
yok öyle ben evde oturup çocuklarıma bakacağım demek. hem çalışacak ekonomik özgürlüğünü eline alacak birey olacaksın, hem ailenin refah düzeyini arttıracaksın hem de çocuklarına ana olacaksın....

kolay mı? değil....
ama zor yapılan yemekler daha lezzetlidir.... :68:

bende tamamen bu düşünceye katılıyorum.

severek yapılan bir evlilikte
neden şart koşulurki yani bence herkes sorumluluğunu
bilmeli kimse kimseye çalış çalışma dememeli
ben hem bekarken hemde evliyken çalışmış bir insanım
ama eşim bana çalış dediği için çalışmadım oda hiçbirzaman çalış
yada çalışma demedi zaten şu anda çalışmıyorum istemiyorum çünki
ama şu düşünceyede çok karşıyım alıyorsa bakıcak kardeşim
ben çalışamam üşenirim diyen hatunlara sinir oluyorum kusura bakmayın
hem çalışamam derler hemde iyi yaşamak isterler adamın gücü yetmeyincede
problem çıkartırlar tanıdığım çok var böyle işlerine gelmeyincede
kadın erkek eşit hayat müsterek diye yırtınırlar birazda çuvaldızı kendimize batıralım hep
erkeklermi suçlu

demokrat bir insanım....
erkek evin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda filan değil. herşey eşit arkadaşlar. adam çalışıp getirecek, bende oturup yiyecem... o para kursağıma takılır kalır.
kadın erkek eşit demsini biliyosam erkeğimin arkasında veya önünde değil yanında durmayı tercih ederim her konuda.

bu zamanda kadın da erkek de çalışacak. lami cimi yok.
yok öyle ben evde oturup çocuklarıma bakacağım demek. hem çalışacak ekonomik özgürlüğünü eline alacak birey olacaksın, hem ailenin refah düzeyini arttıracaksın hem de çocuklarına ana olacaksın....

kolay mı? değil....
ama zor yapılan yemekler daha lezzetlidir.... :68:

ben bu düşünceyede karşıyım
adam çalışıp getiricek ben yiyeceğim kursağıma takılır o para
bence önce evliliğimize ben sen diye değil biz diye bakmalıyız
biz bir aileyiz aile arasında paranın kimin ne kadar maaş aldığının
veya kimin çalışıp çalışmadığının önemi
olmamalı bence tercih meselesidir bu kadın sürekli erkek gibi çalışamaz
çalışması gerekir evet önce okuması gerekir güzel bir meslek sahibi olması gerekir
ama çalışamadığı durumlar olduğu zamanda kendini niye kötü hissetsinki
bu anlamsız o benim kocam aynı yastığa baş koyduğum çocuğumun babası
onun bizim için ailesi için kazandığı helal para benim niye kursağımda kalsın
yarın birgün oda işsiz kalabilir ki benim eşim ben çalışırken işsiz kaldı
o zamanda ben karşılarım evin giderlerini ve bundan eşim gocunmaz
tabi erkek olduğu için ve biz ataerkin bir tomlumda yaşadığımız için
erkeğin evde olması pek hoş karşılanmıyor özellikle karısı çalışıyorsa
oyüzden erkekler işsiz kaldığı zaman daha çok morel bozukluğu yaşıyorlar

Son düzenleme:
ben bu düşünceyede karşıyım
adam çalışıp getiricek ben yiyeceğim kursağıma takılır o para
bence önce evliliğimize ben sen diye değil biz diye bakmalıyız
biz bir aileyiz aile arasında paranın kimin ne kadar maaş aldığının
veya kimin çalışıp çalışmadığının önemi
olmamalı bence tercih meselesidir bu kadın sürekli erkek gibi çalışamaz
çalışması gerekir evet önce okuması gerekir güzel bir meslek sahibi olması gerekir
ama çalışamadığı durumlar olduğu zamanda kendini niye kötü hissetsinki
bu anlamsız o benim kocam aynı yastığa baş koyduğum çocuğumun babası
onun bizim için ailesi için kazandığı helal para benim niye kursağımda kalsın
yarın birgün oda işsiz kalabilir ki benim eşim ben çalışırken işsiz kaldı
o zamanda ben karşılarım evin giderlerini ve bundan eşim gocunmaz
tabi erkek olduğu için ve biz ataerkin bir tomlumda yaşadığımız için
erkeğin evde olması pek hoş karşılanmıyor özellikle karısı çalışıyorsa
oyüzden erkekler işsiz kaldığı zaman daha çok morel bozukluğu yaşıyorlar

benim yorumum üzerinden şu fikrede karşıyım demişsiniz ama benim dediklerimle pek bağdaştırmadım.
ben demiyorum ki kadın çalışamayacak durumdaysa bile çalışmalı. ki bunun kadını erkeği yok. insan, kadın erkek farketmez çalışamıyosa eşi ona sevev seve tabiki bakmalı.
amaaa kadın çalışmayıp saat 11 12 lere kadar yatıyorsa, günlere gidip pasta börek yerken kocası akşam olsada biraz dinlensemin derdindeyse nerde kaldı eşitlik...
2. si bizim evde senin paran benim param sözü asla geçmez. bizim ailemizin parasıdır eve giren. o tür muhabbetleri hiç sevmem. işyerinde bazen falancanın maaş kartı kocasındaymış yada filancanın maaş kartı karısındaymış muhabbetlerine saf saf bakarım.
belkide biz kocamla gerşekten EŞ olduğumuz içindir... kimse kimsenin ne önünde ne aarkasındar. eşimin hep yanında olmayı tercih ederim...

bayan da erkekte çalışmalı imkanı varsa eğer..bayan çalışamıyorsa ev hanımlığı da bir meslektir..
ama bir erkek çalışan bayan istiyorsa ev işlerine yardım edip sorumluluğu paylaşmalı ama malesef genelde böyle olmuyor

Bunu bir gocunma durumu haline getirmek saçma...
Öyle düşünen biri size uymadı ve siz de çalışmak istemiyorsanız o insanı hayatınıza dahil etmezsiniz...
Zaten siz çalışmak istemezken illa sen benimle olacaksın sen de çalışacaksın demeyeceğine göre sorun yok :79:
Bu devirde maaşlı bir insanın eşinin de çalışmasını istemesi kadar doğal bir şey yok...
Ancak yeter zaten :3:

Tabi ki eşlerin illa çalışacaksın yoksa seninle evlenmem diye bir şartı varsa o evlilik zedelenir. Ne demek yanii benimle eve para geleceği için mi evlenecek ben eve katkıda bulunmazsam beni sevmesi yetmeyecek mi ben bunları düşünürüm. Direk böyle bir istek hoş olmaz. Ancak kadın okuduysa, bir mesleği varsa yada o mesleği yapacak bilgi birikimi varsa bence çalışmalı. Eşinin bunu demesine gerek yok. Sonuçta ne olacağımız bilemeyiz ayrılabiiriz, eşimize birşey olabilir. Evet çocuk olunca zor ama çalışan insnaların hayatta daha aktif ve sosyal olduğunu görüyorum evde oturdukça insan paslanıyor, kendine bakmıyor. Bütün hayatı ev ve çocuklardan ibaret oluyor. Tabii ki tercih meseles,. Ama erkek çalışmadan asla olmaz bir erkek evine bakma yükümlüdür ama kadın için tercih meselesidir çünkü kadın sadece işte çalışmıyor işten gelecek evişi, yemek ve çocukla da ilgilenecek. Erkek ne kadar yardımcı olabilir. Bir kadın her ikisini de birarada yürütebilecek gücü buluyorsa çalışmalı..

kadına güvenen ille de çalış diyen erkek :19::19:
erkek çalışır evine bakar ,hiç mi yetmiyor kazancı o zaman kadın da çalışır ama gene de isterse

İnsan kendini ve hanımını güvenceye alamayacak bakamayacaksa hiç evlenmesin daha iyi.Eşinin eline bakacak çalışmasını ciğerci kedisi gibi bekleyecekse ne anladım ben bu işten.Kadın kendi isteyi ile çaşışırsa ne ala..Evine katkıda bulunur kendine özgüveni artar vs vs...Önce kadın isteyecek çalışmayı.

eğer erkek kadının çalışmasını istiyorsa o erkekten hayır gelmez. madem kadının çalışmasını istiyor o zaman herşey eşitlenir. ev işleri çocuğun bakımı vs. vs. ama kimsede böyle bişey görmedim. erkek işten gelir yan gelir yatar televizyon karşısında. kadın işten gelir yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik, çocuk... sonra da kavgalar tartışmalar... çok şükür eşim çalışmama karşı. çalışmak isterdim ama hem iş hem ev her iki yükü birden kaldıramam.

Liseyi bitirdiğim günden beri ailemden harçlık almadım, üniversite hayatım boyunca da hep çalıştım üstelik ailemin maddi durumu gayet iyiydi.
Kendi anne-babamdan para almaya çekinirken kocamın eline bakmayı düşünemiyorum bile.
Daha önce de yazmıştım bir kadın nasıl ki eşinin çalışmasını istiyorsa erkek de eşinin çalışmasını isteyebilir.
Çok merak ediyorum, "eşimin maddi durumu yeterli, çalışmama gerek yok" diyen bayanların kaçı bir evi geçindirebilecek para kazanabiliyor olsa "benim maddi durumum iyi, eşimin çalışmasına gerek yok" diyip kocalarının evde oturmasına hoş bakarlar. Açıkcası benim eşim kalkıp bana senin kazancın ikimize de yeter ben artık çalışmayacağım dese bunu hoşgörmem, aynı şeyi kalkıp ben de ona söylemem.

Back
X