• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin İlla ki Çalışmasını İsteyen Erkekler!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aynı şekilde bende çalışırken sinemayada gidiyordum arkadaşlarımla prgram da yapıyordum eş dosyt ziyareti de yapıyordum, hobi kursları için zaman da buluyordum... 3 aydır evdeyim evi bile temizlemek istemiyor canım, sabah kalkıp temizlik yapayım diyorum, kahvaltıdan sonra ammaaan yarın yaparın nasıl olsa evdeyim diyorum....
Çalışan kadın daha programlı ve orgabnze bir hayat yaşıyor, dolayısıyla zamanını daha kaliteli harcıyor....
Bunu rahatlıkla sylüyorum, çünkü iki durum da başımdan geçti...

selam,eşi istese de istemese de kadınların çalışmasından yanayım "erkektir evin maddi geçimini sağlamak zorunda "bu sözünüze katılamayacağım,kadın da pekala evi geçindirebilir,nerde kaldı bizim "erkeklerle eşitiz" lafımız ?...

tabi, hayat müşterektir demeyi biliyoruz sonuçta.

Çalışan bayanlar ayda kaç kez sinemaya gidebiliyor? Ya da ev iş arasında mekik dokurken ,ne tür sosyal aktiviteleri oluyor ? Olabiliyor mu ?

bence kadından kadına değişiyor...
ben çalışan bir bayanım ve çevremdekiler imrenir bana,
nasıl vakit buluyorsun diye...
pratik ve programlı olduğunuz sürece herşeye vakit bulabilirsiniz...
mesela ben tiyatro aşığı biriyim,ve sık sık giderim,
hemde ne zaman,akşam iş çıkışı eve gider ,yemeğimiz yer ve çıkarız...
sinemeya da kızım istedikçe giderim...
resim sergilerine,kızımla alış verişe ya bir sürü şey sayabilirim...
hatta eşimle balığa bile çıkarım...
kısaca önemli olan istemektir...
çoğu ev hanımı tanıyorum,sadece ev işi ve
çocuklarla uğraşarak o güzel gününü geçiriyor...
hayatı yaşamayla,hayat görüşüyle alakalı...

ben çalışan bir bayan olduğum için,
kendimle gurur duyuyorum...
hem işimi,hem eşimi,hem kızımı,
hem evimi,hem de bütün sevdiklerimi ihmal etmediğim ve
yaşamaktan ve çalışmaktan zevk aldığım için...
sevgiler...

sevgili ashemez;
bırak sosyal hayat sürmek ayda 1 kere sinemaya gidemeyen insanlar var....
cümlenden dolayı ben katılmıyorum dedim; ki bunun harici yazdıklarıma katıldığımı da zaten belirttim.
ama bu kırmızı cümlenin üslup olarak ters olduğunu düşünüyorum..
yani ayda bir kere sinemaya gidemeyen insanlar.... yazık size.... vah vah ..... tüh tüh...... gibi.....

sosyallik de kişiden kişiye değişir bence, hayattan aldığın tatla, zevkle alakalıdır..
belki ben bunun tadına arkadaşlarımla evde tabu oynayarak varırım; sen ayda kere sinema yaparak..
annem altın gününde sosyalleştiğine inanır, ben opera da...
tercih meselesi yani..

kadın dediğin çalışmalı kardeşim
kendi ayakları üzerinde durmalı
yarın öbür gün (allah korusun) aldatıldığında dayak yediğinde de vah efendim ben çalışmıyorum ekonomik özgürlüğüm yok çocuğuma nasıl bakarım boşanamam diye düşünmemeli
pılını pırtını toplayıp çekip gidebilmeli :delphin:

bu kocam bana bakmak zorunda zihniyetinide hiç anlamam
anan baban bu yaştan sonra sana bakmak zorunda değilken kocan nie bakmak zorundaymış :delphin:

kadın dediğin çalışmalı kardeşim
kendi ayakları üzerinde durmalı
yarın öbür gün (allah korusun) aldatıldığında dayak yediğinde de vah efendim ben çalışmıyorum ekonomik özgürlüğüm yok çocuğuma nasıl bakarım boşanamam diye düşünmemeli
pılını pırtını toplayıp çekip gidebilmeli :delphin:

bu kocam bana bakmak zorunda zihniyetinide hiç anlamam
anan baban bu yaştan sonra sana bakmak zorunda değilken kocan nie bakmak zorundaymış :delphin:

imza...betiiişşş...
budur...

bence kadından kadına değişiyor...
ben çalışan bir bayanım ve çevremdekiler imrenir bana,
nasıl vakit buluyorsun diye...
pratik ve programlı olduğunuz sürece herşeye vakit bulabilirsiniz...
mesela ben tiyatro aşığı biriyim,ve sık sık giderim,
hemde ne zaman,akşam iş çıkışı eve gider ,yemeğimiz yer ve çıkarız...
sinemeya da kızım istedikçe giderim...
resim sergilerine,kızımla alış verişe ya bir sürü şey sayabilirim...
hatta eşimle balığa bile çıkarım...
kısaca önemli olan istemektir...
çoğu ev hanımı tanıyorum,sadece ev işi ve
çocuklarla uğraşarak o güzel gününü geçiriyor...
hayatı yaşamayla,hayat görüşüyle alakalı...

ben çalışan bir bayan olduğum için,
kendimle gurur duyuyorum...
hem işimi,hem eşimi,hem kızımı,
hem evimi,hem de bütün sevdiklerimi ihmal etmediğim ve
yaşamaktan ve çalışmaktan zevk aldığım için...
sevgiler...

bende seninle gurur duyuyorum aplam...
inşallah bebeğim olunca onu da ihmal etmediğimde sen gibin siz gibin iyi bir anne olunca kendimle de daha çok gurur duyacağım...
inşallah...

bu çok yanlış bi düşünce bence benim nişanlımda aynı düşüncede şuana ne kadar çalışsamda ben evlenince asla çalışmak istemem doğrusu bunu ondan çok benim istemem gerekli zorla hiç birşey olmas aslında ihtiyacımız varsa mutlaka çalışırım ama ben evlenince sadece onunla ve evimlee ilgilenmek istiyorum

bu çok yanlış bi düşünce bence benim nişanlımda aynı düşüncede şuana ne kadar çalışsamda ben evlenince asla çalışmak istemem doğrusu bunu ondan çok benim istemem gerekli zorla hiç birşey olmas aslında ihtiyacımız varsa mutlaka çalışırım ama ben evlenince sadece onunla ve evimlee ilgilenmek istiyorum

bu sizin görüşünüze hiç katılmıyorum. ya bir gün o yanınızda olmazsa? dünyanın binbir türlü hali var. çalışan kadın ya da erkek, insanın aklını, gücünü kullanabilecekken kullanmaması, evde oturması neden?

bende kadının çalışmasından yanayım ama şöyle
mesela öğretmenlik gibi
sabah gidip öğlen 1 de gelecek evine
yada ne bileyim saat 5 te bitecek mesaisi en fazla
öyle sabah 8den akşam 7ye 8e kadar çalışınca malesef hiç bir şey yapılamıyor
haa birde çalıştığın paraya deyiyorsa çalışacaksın
3 kuruş paraya çalışıp eve katkın olmayacaksa hiç bir işini yapamayacaksan,kimseyle görüşemeyeceksen çalışmayacaksın bence
mesela ben ilerde çocuğumu kendim büyütmek isterim şöyleki
aldığım parayıda bakıcıya kreşe vereceksem,çocuğumun ilk anne baba deyişini ilk yürüyüşünü göremeyeceksem ne diye çalışayımki

erkek çalışmalı ve evine bakmalı...
bu düşünceye katılanlar çok mu burada,merak ettim doğrusu???

ben de katılmıyorum kesinlikle, maddi olarak birine bağımlı olmak bana göre değil.

Annem çalışan bir bayandı...

Bakıcı tuttular.anaokuluna verdiler,anneanneme verdiler...

Bakıcılar ilginç şeyler yaptılar ( eve erkek arkadaş almak,o erkek arkadaşla cinsel münasebete girmek,beni odaya kilitlemek vs vs...)

Bulunduğumuz yerdeki anaokuluna gitmek bazan sorun oluyordu...

Anneannem ve babaannem yeterince ilgilenemiyorlar,başka şeyleri bahane ediyorlar,birbirlerine postalıyorlardı......

Annemden genelde hep uzakta büyüdüm sayılır...Ablamlar zaten okuldaydılar hep...

İsterdim ki annem çalışıyor olsa bile haftanın belli günlerinde benimle olsun...Beni bakıcılarla büyütmek zorunda kalmasın,anneanneme babaanneme bırakmak zorunda kalmasın...

Çünkü ben annemle vakit geçirmeyi, isterdim.......

Annem çalışan bir bayandı...

Bakıcı tuttular.anaokuluna verdiler,anneanneme verdiler...

Bakıcılar ilginç şeyler yaptılar ( eve erkek arkadaş almak,o erkek arkadaşla cinsel münasebete girmek,beni odaya kilitlemek vs vs...)

Bulunduğumuz yerdeki anaokuluna gitmek bazan sorun oluyordu...

Anneannem ve babaannem yeterince ilgilenemiyorlar,başka şeyleri bahane ediyorlar,birbirlerine postalıyorlardı......

Annemden genelde hep uzakta büyüdüm sayılır...Ablamlar zaten okuldaydılar hep...

İsterdim ki annem çalışıyor olsa bile haftanın belli günlerinde benimle olsun...Beni bakıcılarla büyütmek zorunda kalmasın,anneanneme babaanneme bırakmak zorunda kalmasın...

Çünkü ben annemle vakit geçirmeyi, isterdim.......

bir de bu boyutu var işin tabi, kadın olmak zor gerçekten...

Kimse kendini kandırmasın, kadın dan çalışmasını isteyen erkek bunu kadın için değil tabiki kendi rahatı için istiyor değilmi biz buna bozuluyoruz? Kadın çalışınca çocuk ve ev işlerinde erkek te eşit katkı sağlayacakmı peki??? madem eşitiz çocuğada bakalım bulaşık çamaşırda yıkayalım halıda silelim değilmi? Hangi çalışan kadının kocası yapıyor bunları soruyorum size varmı içinizde????

önce son sorunuza yanıt vermek istiyorum:evet ben varım! eşim elinden geldiğince yardım eder,çamaşırı ben asar,toplarım o katlar,ben ütü yaparken o ütüleri yerlerine kaldırır,o evi süpürür ben silerim,yemekleri bazen eşim yapar evde olduğunda ya da erken geldiğinde sofrayı, salataya kadar hazırlar ben sadece ellerimi yıkar otururum,bulaşıkları ben makinaya koyarım,bazende ben yemek yaparken o sofrayı hazırlar ,bulaşıkları yıkar(makinaya yerleştiremiyor da)ben kahve yaptıysam o meyvelerimizi soyar getirir yani biz beraber yaparız herşeyi

ilk sorunuza gelince; kendi rahatlığı için değil daha iyi bir yaşam için isteyebilir diye düşünebilirim sadece.Eşim de benim çalışmamı istememişti ama çocuğumu büyüttükten sonra çalışmaya başladım ben.Ve şu anda eşim kriz sebebiyle issiz kaldı ve beni akşamları "evimin erkeği"gelmiş diye karşılıyor.ben çalışmasam ne olacaktı?biraz birikimimiz vardı ama oda bitmek üzere benim maaşım ev kirası ve faturalara yetiyor ancak
ya olmasaydı maaşım?

[B]Kadının Çalışmaya şartları müsaitse çocuk vs,üretmek için,birikime katkıda bulunmak için ve de en önemlisi ekonomik özgürlüğü için çalışmalı...
Ama çalışmak istemeyen bir kadına da eşi çalışması için baskı yapmamalı...
Aile yapısı itibariyle,biyolojik yapımız itibariyele (anne olmak gibi) ülkemizde kadının çalışması ,erkeğe nazaran öncelik sırasında 2.sırada yeralıyor.

Yani çalışma önceliği erkekte oluyor.[/B]

Son düzenleme:
benimde eşim kriz sebebiyle şuanda işsiz kaldı
bana evimin direği diyor artık :))
bende bu durumda iyiki çalışıyorum diye allaha şükrediyorum tabiki

erkek çalışmalı ve evine bakmalı...
bu düşünceye katılanlar çok mu burada,merak ettim doğrusu???

evet erkek çalışmalı
kadında çalışmalı buna da karşı değilim
ama erkek mutlaka çalışıp evine bakmalı ben de istersem çalısırım istersem çalışmam keyfime bağlı hihoyyyt

Back
X