Erkek İnfertilitesi Eşinin Sperm Morfolojisi Bozuk Olanlar Burada Buluşalım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

zuhale

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
788
37
123
Balıkesir
merhaba ben 7yıllık evliyim.Evliliğimizin ilk yıllarında çocuk istemedik çünkü istediğimizde hemen olacak gibi geliyordu nekadar yanılmışız. istedik olmayınca hemen doktora başvurdum benim tahlillerim filmlerim çekildi bişey çıkmayınca eşimin de baktırması gerektiğini söyledi doktorum spermogram testleri sonucu morfolojisinin bozuk olduğu ortaya çıktı bir sürü doktora gitti ilaçla düzelir diyen çıktı, olmaz tüp bebek diyende, aşılama tutar diyende. ilk 1 yıl ilaç tedavisi denedik düzelme olmadı internette ne duyduysam iyi geldi diye aldık yaptık ama fayda olmadı. sonunda tüp bebek denemeye karar verdik ama malesef oda kimyasal gebelikle sonuçlandı. Şimdi aşılamayıda deneyelim dedi eşim denemediğimiz şey kalmasın bu ay ona başlıcaz ama pek umutlu değilim kısmet.

Allah her bebiş isteyenin dualarını geri çevirmesin inşallah...

İlk olarak geçmiş olsun. Bizde de hem sayı hem morfoloji sorunu var (sayı 6000 morfoloji %5) ağustos ayında tüp bebek denedik bizde de kimyasal gebelik oluştu. Kısmetse şubatta tekrar deneyeceğiz. Aşılamayı kim önerdi size? Bise doktorumuz sayı 5.000.000 az ise aşılama kesinlikle yapmayız demişti. Sayınız kaç?

canım bizimde morfoloji çok yüksek değil
ilk yaptığımızda krugere göre %1 di
sonra whoya göre %75 çıktı en sonda %60 çıktı
yani krugere göre %4 falan diye tahmin ediyoz
bizde bu ay aşılama denicez kısmette varsa olur inşallah canım
sendende güzel haberler almak umuduyla

sağol canım bizde sayı problemi yok 42.000.000, morfolojisi %0, baş anomileri kötü. Aşılamayı istanbulda özel bir tüp bebek merkezinde görev yapan hafta sonları memleketi bizim buraya gelen bi doktor. Aslında aşılamayı bize hangi doktora gittiysek tutar diyende oldu, olmaz diyende biraz da allahın takdiri olarak görüyorum ben sebepsiz infertilite olup 4 aşılama 3 tüp bebek yapıp olmayan ve bizim gibi olup ilk aşılamada tutanlarıda gördüm burda hayırlısı hepimiz için canım.
sen şubatta tüp bebekmi yaptıracaksın yine?

amin canım umutsuz olsamda allah dualarımız geri çevirmez ve bizim yüzümüzü güldürür inşallah.

Havuç kürünün morfolojiye iyi geldiğini okudum saraçoğlunun sitesinde. Denesene. Her akşam yatmadan önce taze sıkılmış havuç suyu içecek eşin, içine 1-2 damla yağ damlatacaksın. 3 ay devam edecek.

benim eşimdede morfoloji sorunu var varikosel cıktı bügün dr rendavumuz var dr neye karar vericek acaba ameliyatta olabilir eşim

sağol canım onuda denedik ama bi fayda görmedik bizim kaderimiz mi bilemiyorum artık

canım sn şubatta tüp bebek mi deneyeceksin? nerede yaptırmıştın ilk denemeni?

evet canım 1 aşılama denedik

bizde sayıda düşük

merhaba kızlar bızdede morfolojı dusuk.esımde varıkosel vardı amelıyat oldu 5.5 ay once.1.5 ay oncekı test sonucu sayı 9 mılyondan 17 mılyona yukselmıs ama morfolojı hala % 2 idi.amelıyat oncesıde % 2 idi.bırde dna hasarı cok yuksektı bızım.bence sızde eslerınızıe bır DFI dna hasar testı yaptırın.varıkosel sperm dna sına zarar verıyormus bu da dollenmeyı engellıyormus.bız amelıyat sonrası DFI testını bırdaha tekrarlamadık.ınsallah hasar oranı dusmustur.dr a sorduk buyuzden varıkoselı olanlara tupbebek bıle onermıyoruz dedı.varıkoselın spermın dna sını bozdugu ıcınmıs.amelyat sonrası dusmesı beklenır dedı.ınsallah dusmustr.ocak sonu yıne test yaptırıp kontrole gıdıcez.su an ıcın hala hamılelık yok.ınsallah Rabbim hepımızıe en kısa zamanda saglıklı ve hayırlı bebısler verır.AMİN

merhaba kızlar..bende 2 yıllık evliyim..ve bebişimiz olmuyor eşimin kuruger e göre morfolojisi %2 .başka bi sorunumuz yok.fakat ilk aşılamamızı bu ay yaptırdık ama negatif....yarın ürolog randevumuz var..bakalım ne dicek?

merhaba canım öncelikle güzel dileğin inşallah kabul olur.Ben önerdiğin testi duymamıştım varıkosel olanlarmı yaptırıyor bu testi? morfolojiyi hiç bişey düzeltmiyor galiba neler denedik ama fayda etmedi bizimde olmuyor hamile kalamıyorummmm

merhaba canım öncelikle güzel dileğin inşallah kabul olur.Ben önerdiğin testi duymamıştım varıkosel olanlarmı yaptırıyor bu testi? morfolojiyi hiç bişey düzeltmiyor galiba neler denedik ama fayda etmedi bizimde olmuyor hamile kalamıyorummmm

merhaba canım hayırlısı olsun diyelim seni çok iyi anlıyorum bende 7 yıllık evliyim herkes ilk önce aşılama sonra tüp bebek denerken biz önce tüp bebek denedik kimyasal gebelik oluştu bu ayda aşılama deneyeceğiz.Aşamaları nasıl bana anlatırsan sevinirim.

1.KızılDeniz - 09.07.2008 İleri Hareket % 0 - Sayı az - Morfoloji Bozuk (pko,sol folikül gelişememesi,prolaktin fazlalığı) - Klomen , bal , muz , fındık , fıstık , keçiboynuzu pekmezi , polen - Herşeye rağmen , Allahın izniyle DOĞAL YOLDAN HAMİLE kaldı.

2.BEMT - 14.07.2008 Varikosel - 6 ay önce ameliyat oldu - Hiçbirşey kullanmadı - Varikosel Ameliyatının 6. ayında Allahın izniyle DOĞAL YOLDAN HAMİLE kaldı.

3.lale3434 - 18.07.2008 Morfoloji % 2 - 3 ay önce varikosel ameliyatı oldu - Ağustos'da tüp bebeği düşünüyorlardı "Mucize ; o kadar bekleyemem anne diyerek Temmuz'da kapılarını çaldı" - Hiçbirşey kullanmadı - Allahın izniyle DOĞAL YOLDAN HAMİLE kaldı.

4.elfide - 08.08.2008 Morfoloji %1 - 2,5 senedir bebek istiyorlardı.. 4 Yumurtlama takibinden sonuç elde edemediler.. Bu ay ilk aşılamasını oldu.. Hiç birşey kullanmadı. Çünkü morfoloji bozukluğunu aşılama günü öğrendiler. Allah sabırla bekleyen bu kuluna da mucizesini gönderdi. Allah o doktor ve hemşirelerden razı olsun. Şükürler olsun. Allahın izniyle 1. AŞILAMASINDA HAMİLE kaldı.

5.ealsnas - 13.08.2008 Sayı , Haraket , Morfoloji - Hiç birşey kullanmadı - Gürgan Klinik'te tüp bebek tedavisindeydi - Hep pozitif oldu. İnandı. Hep umutla baktı. Sonunda mükafatını aldı. - Allahın izniyle 1. TÜP BEBEK DENEMESİNDE HAMİLE kaldı.

6.FOKURFOKUR - 22.08.2008 Hareket ve Morfoloji (Varikosel Başlangıcı) - Klomen,Keçiboynuzu Kürü,Domates Çorbası - Arka arkaya hapla 3 başarısız aşılama geçirdi. Yılmadı , bu ay ilk kez iğne ile aşılama tedavisine başladı. Son iki aşılamada verilen spermde olumlu sonuçlar alınmış , hepimizi umutlandırmıştı. Dualar karşılığını buldu , Düzenli ilaç ve kür kullanımının mükafatı alındı. - Allahın izniyle 4. AŞILAMASINDA HAMİLE kaldı. (Hem de ikizmiş kızlarrrrrrrr)

7.bedef - 27.08.2008 Varikosel - 1 sene önce varikosel ameliyatı oldu - Değerler iyileşti - Sadece keçiboynuzu pekmezi kullandılar - Hiç ummadığı bir ayda mucizesi çıkageldi - Onları çok ama çok mutlu etti - İyi ki geldi , İlaç gibi geldi - Umudumuza umut kattı - Allahın izniyle DOĞAL YOLDAN HAMİLE kaldı.

8.civciv1981 - 27.08.2008 Azosperm - 8 yıllık evlilerdi - Evliliklerinin 1,5. yılında normal yollarla bebek sahibi olamayacaklarını öğrendiler - 7 sene sonra biriktirdikleri parayla ilk ve son olarak tese ile tüp bebek denediler - Tutmadı , sonuç negatifti - Hemen ertesi ay bir mucize gerçekleşti - Allahım "ol "dedi - Umudunu yitirenlere umut oldu - Sorun Azospermdi ama Allahın izniyle DOĞAL YOLDAN HAMİLE kaldı.

9. cerencim - 13.09.2008 Morfoloji - 1 yıldır bebek sahibi olmak için çalışıyorlardı - cerencim 4 aydır klomen tedavisi görüyordu - Morfoloji sorunu olduğunu öğrendikten sonra eşi Klomen , Keçiboynuzu Kürü , ballı çörek otu kullanmaya başladı - Gelecek ay gerçek anlamda tedaviye başlamayı düşünüyorladı - Melekleri "Ben yolu biliyorum , kendim de gelirim" dedi :)) - Allahın izniyle mübarek ayda DOĞAL YOLDAN HAMİLE kaldı.

10. minervaduygu - 19.09.2008 Sayı ve Morfoloji - Morfoloji %3 sayı ise 14 milyondu - Ace Plus Selenyum,Çinko,Folik Asit,bal,fındık, ceviz,badem kullandı - Bu değerlerle tüp bebeği düşünür olmuşlardı - Umutları azdı ama ümitlerini hep yeşertmeye çalıştı - Allahım yine mucizesini gösterdi - Bu mübarek ayda , mübarek Cuma gününde bu haberi almayı ve müjdelemeyi nasip etti - Allahın izniyle mübarek ayda DOĞAL YOLDAN HAMİLE kaldı

doğal yolla hamile kalmak nekadar umutsuz gibi görünsede bu yazıyı görünce umutlandı ve paylaşmak istedim inşallah bizde bu gurupta yer alır ve böyle liste yapıp hamile olduğumuz haykırırız

canım adetin 2 . günü bana merional diye iğne başladı dr.um.hergün iğne yaptım.sonra 2 güne bir yumurta kontrolü yapptı.sonra merionala ek cetrodite kullandım..en son yumurtalarım 18mm olunca ovitrellla kullanıp 36,saat aşılama oldum..tabi bu ilaçlar kişilere ve dr. göre değişiyor..aşılama işlemi de;5 dk.sürüo.spermler yıkandıktan sonra uzun bi çubuk yardımıyla tüplere çok yakın biyere bırakılıp
30 dk -1 saat yatıosun bu kadar...
bu ay biz sanırım 2.aşılamamızı yaptırıcaz..sizde sorun ne?morfolojimi?ewt neden ilk aşılama denemediniz?bakalım inş.herşeyde var bi hayır...Rabbim ne verirse eminim hayırlısını verir..buda bizim sınavımız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…