Erkek İnfertilitesi Eşinin Sperm Morfolojisi Bozuk Olanlar Burada Buluşalım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar morfoloji değişmez diyenlere eşimi örnek göstereyim bu 2007 de yaptırdıgımız analiz krugere göre

SPERM MORFOLOJiSi (KRUGER KRITERLERINE GORE)
I-NORMAL MORFOLOJILI SPERM YUZDESI : % 1
II-BAS ANOMALiSi : % 99
1-Akrozomal Defektler : % 10
2-Strukturel Defektler(amorf,megalo,kucuk,
uzun, birden fazla ve vakuolar basli) : % 89
III-BOYUN ve ARAPARCA (MIDPIECE) ANOMALISI : % 1
IV- KUYRUK ANOMALISI : % 23
(Kuyruksuz, kuyruk aci, birden fazla kuyruk, duzensiz kuyruk anomalisi)
V-SITOPLAZMIK CIKINTI : % 4
VI-NORMAL BASI OLUP BOYUN, ARAPARCA ve
KUYRUK ANOMALISI : % 0

Bu da 2009 da yapılan test sonucu ikiside aynı merkezde yapıldı
I-NORMAL MORFOLOJILI SPERM YUZDESI : % 18
II-BAS ANOMALiSi : % 80
1-Akrozomal Defektler : % 2
uzun, birden fazla ve vakuolar basli) : % 78
III-BOYUN ve ARAPARCA (MIDPIECE) ANOMALISI : % 0
IV- KUYRUK ANOMALISI : % 18
V-SITOPLAZMIK CIKINTI : % 1
KUYRUK ANOMALISI : % 2
Normal Sperm Yuzdesine Gore Degerlendirme
> % 14 :Fertil
% 5 - 14 :Subfertil/Fertil
% 1 - 4 :Subfertil

Bu da 2009 da yapılan test sonucu ikiside aynı merkezde yapıldı

Bu da 2009 da yapılan test ikiside aynı merkezde yapıldı

Hikayemi anlatıyım kısaca sayı ve hareket iyiyydi ancak morfoloji kötüydü 2 yıl normal yoldan denedik olmadı daha sonra aşılama tedavisine başladık 2. asılamam yapıldıktan sonra yeniden yaptırdık Morfolojini %1 den %18 e cıktıgını gördük. Ve o ay hamileydim bende tüm kürleri denedim en son asılama tedavisindeyken eşim evicap kullanmıstı morfoloji biraz geciktiriyor hamilelliği umudunuzu yitirmeyin inşallah sizlerde mis kokulularınızı alırsınız koynunuza

sağol canım hemen heen tüp bebek yöntemi gibi tek fark yumurta toplanması sanırım. bizde sorun morfoloji ilk aşılama denememizin sebebi aşılamanı tutma olasılığı çok çok zor dediler bize üniv. hastenasine başvurduk onlarda tüp bebek raporu verince bizde ilk onu denedik olmayınca olmuyor. bu sene bi dr tanıştık oda aşılamanın tutma ihtimali olabileceğini yıkandıktan sonra iyi anlamda değerlerin arttığını söyledi bizde 2. tüp bebeği yaptıracaktık ondan önce bi aşıma deneyelim bişey kaybetmeyiz diye düşündük kısmet bakalım.
büyük bi sınav veriyoruz benim denememde kimyasal gebelik oluştu değerler yükseliyordu ama düşüktü 2 günde bir 15 gün kan verdim kolum şişti kanı yanlış almışlar diye hastanede uzaktı git gel doktor fazla yürüme ağır taşıma diyordu nerde mümkünmü tahlil yaptırmak için zaten yürüyorsun hergün ağlıyordum belirsizlik yüzünden artık olucaksa olsun olmazsada olmasın yeterki sonuçlansın diye dua ediyordum 17. gün değerlerim düştü ve serüven sona erdi kısmet değilmiş.

artık dualarımız kabul olsun bizde bebişlerimizi kucağımıza alalım...

çok sevindim canım senin için bizde bütün kürleri denedik gibi yükselme olmadı acaba kullanılan saatler ilişkiye girme durumumu farkediyor?
aminnnnn canım o zamanı okadar iple çekiyorum ki eşim bana çocuk olsun sen çok şımartırsın diyor şımarsın okadar hasretle bekliyoruz ki herşeim feda olsun...

canım yaaa ne kürleri denediniz?bizde bugün evicap aldık sabah akşam içecek bakalım...

eşimin morfolojisi de%2 ve ileri hareketlilik %0 artık umudum yok benim.aşılama ya da tüp bebek te istemiyorum.hele aşılamaya hiç inanmıyorum.12 aydır hamile kalamadım.bence bu morfoloji ve hareket sorunu olupta hamile kalanlar çok şanslı çünkü ben her ay her şeye dikkat ettim ama sonuç hüsran.

ayy canım aynıyız senle.bızde 10 aydır denıyoruz ve morfolojı 2 ( ve hala hamıle kalamadım.ılerı hareket 0,morfolojı 0 olanlar hamıle kalıyor bız kalamıyoruz.bende herseyı yaptım ama yok.artık ne yumurtlama gunu ne bısı .hıc bırseye dıkkat etmıycem.bebek yuzunden cınsel hayat kalmadı.her ay ısteksızlesmeye basladım.sırf yumurtlama gunu dıye ,ılıskıye gırmek zorundayım dıye zorla ılıskı oldu.bıktım yaa.ben ne zaman ıstersem o zaman olacak artık.yumurtlama gunume gre ılıskı yasamıycam

oylede olmuyor boylede

kızlar canınızı sıkmayın..ne zaman hayırlıysa o zaman olsun..bizimde morfoloji %2 di.1 gün önce baktırdık % 0 çok canım sıkıldı...ama napalım var bi hayır...biz üzüldükçe bizde problem olmasada yumurtalarımız etkilenio bence...moral çok önemliii...

bizde öyleyiz eşim benden soğudu iyice.çocuk isterken onu kaybedicem.bıktım valla bir iki yıl unutsam bebek fikrini çok iyi olcak

umutsuzluğa kapılma lütfen herşeyin hayırlısı belki bi gün bizde o şanslılardan oluruz pes etmek yokkk

belkide kendimizi şartlandırıyoruz çok düşünüyoruz ondan olmuyor allah herşeyin kararlamıştır bizim için hayırlısı diyelim bizimde sonunda hamileyim diye uçtuğumuz günler gelecek

kızlar toplayın kendinizi elbet bi gün olacak belki şimdi, belki 2 sene, belki 10 sene sonra ama olacak bende aşılama yaptırınca tutmayacağını düşünüyorum ama sonunda olacak, benimde bebişimin anne deyişini duyacağım buna inanıyorum. sonuçta tam kısırlık değil umut var niye negatif enerji yükleneyim ki!...

belkide kendimizi şartlandırıyoruz çok düşünüyoruz ondan olmuyor allah herşeyin kararlamıştır bizim için hayırlısı diyelim bizimde sonunda hamileyim diye uçtuğumuz günler gelecek

buna inanmayı çok istiyorum ama umudum kalmadı.her ay aynı şey bıktım valla bir sene boyunca adet olucam korkusuyla yaşıyorum.o yüzden Allah tan hamile kalmayı unutmayı diliyorum..ama işte hala bu sitelerde geziyorum.hayırlısı olsun zaten ben hiç bişeyi kolay elde etmedim..

inan canım ben her ay sonu 1 gün gecikse hemen belirti arıyorum eczaneye koşuyorum test alıyorum negatifi görüyorum hüsran bidahakine yapmayacağım diyorum ama yine biraz gecikse hemen koşuyorum eczaneye bi umut işte 7 yıllık evliyim 2 yıl istemedik şimdi o bizi istemiyor diye düşünüyorum. sen kaç yıllık evlisin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…