Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba arkadaşlar, 8. ayımızı bitirdik ve henüz hamiş kalamadım. Doktora gittik testler yapıldı. Çok şükür herşey normal ancak eşimin sperm sayısı üç tahlil sonucu sırasıyla 100 milyon, 130 milyon en son da 143 milyon çıktı ve bunlar 1ml sonuçları. Toplamda 500.5 milyon sperm varmış. Doktorumuz sperm sayısı fazla olduğundan spermler ilerleyemiyor olabilir dedi. Mesela kızılay çok kalkabalıkken ilerlemeye çalışın siz nasıl zorlanıyorsanız spermler de zorlanıyor ve hareketsilere takılarak kalıyor ya da bozuluyorlar dedi. Aşılamayla sonuç alabilirsiniz dedi ancak biz birkaç ay klomenle devam kararı aldık ekime kadar bu şekilde deneyelim dedi doktorumuz doğal yoldan gebe kalabilirsin ancak zaman alabilir dedi.BU arada morfoloji ikinci de %13 üçüncüde de %9 çıktı hareketlilikte ikincide %70, üçüncü de %68 çıkmıştı. Aranızda bana fikir verebilecek olan var mı? Önerilerinizi bekliyorum.
ben 100 ,150,200, ml de sperm çok duydum ama çok diye aşılama öneren dr u hiç duymadım....
xara cım bir kere siz daha 8 aydır deniyormuşsunuz...
normalde dr lar 1 sene normal yollarla denemeyi öneriyor...
siizn dr 8 aylık denemeyle aşılama yapalım demiş...
inan çok şaşırdım....
az önce sperm değerlerinizede baktım...
çok az biraz ileri hareketliler az ama oda çok az...
değerlerinizin a+ ile b+ nın toplamı da sınırın üstünde yani hiç bir sorun yok...
hani 500 milyon spermin çok az hareketlisi olsa o zaman dr un dediği belki mantıklı olur oda dediğim gibi belki...
az önce spermlerin yapısını anlatan çok güzel bir belgesel izledim...
onlar o kadar hızlı ve kuvvetlilerki öğle ölü spermlere takılıp kalacağını hiç sanmıyorum...
bence biraz daha sabredin derim...
8 ay uzun zaman değil...
eğer sizde bir sorun yoksa bebeğinizin doğal yoldan gelecekdir inşallah...
xaracım dediğin durumu doktorum da anlatmıştı bana, eşimin ilk spermiyogramında 280 milyon gibi bir rakam çıkmıştı, doktorum 350-400 milyonu aşsaydı sorun olurdu demişti, fazla olması da sorundur ve yoğunluktan sremler ilerleyemez, kaliteteleri de bozulur demişti, aşılama veya tüp bebek yolu görünürdü demişti. Ama siz deneyeli daha çok kısa bir zaman olmuş, aşılama için çok erken, normal yolla olması çok yüksek bir ihtimal.
Kızlar çok teşekkürler inşallah dediğiniz gibi doğal yolla bebeğimiz gelir biran önce de aşılamaya gerek kalmaz. Fadikcim ama bak anjelicin doktoruda aynı şeyi söylemiş bir de nette bir doktordan dinlemiştim 80 milyonun üstünde sperm sayısı istemeyiz demişti, eşimin embriyolog arkadaşı da aynı şeyi söyledi. Hayırlısı inşallah.
Canım ya eşim sigara kullanmıyor (7 yıl kadar önce bıraktı, zaten toplam 6 yıl kullanmış) alkolde yok. Başka özel birşey yok, yemek seçmez pek.