eşiniz aileniz hakkında konuşur mu?

Canım bak benim eşimde eleştirir.Biz rahat rahat konuşuruz.Hatta bende kendi ailemi şikayet ederim falan.(Haklıysa tabi.).Ama bu durumda ne oluyor biliyor musun?Onun ailesinin benim canımı sıkan davranışlarında bende söyleniyorum böyle böyle diye.Kırılacak gibi olursa da diyorum ki; sana şikayet edip canını sıkmak istemiyorum ama biliyorsun benim kendi ailemle bile derdim olsa paylaşacağım tek kişi sensin.Senden başka anlayanım yokki diye.

Seni anlıyorum çok haklısın "insan bir yerden sonra gerçekten dayanamıyor" katlanılmaz bir hal aldığını düşündüğüm zamanlarda yaşadığım sıkıntıları hatırlıyorum...
Kendi kendini dinle o tartışma sırasında onu değil...Bunu yapmayı başardığında anlayacaksın ki "senin bildiğin daha çok şey var" anlayışlısın en önemlisi.

Kendi ailesine laf söyletmemesine gelince ben bunu pek yaşamadım çünkü eşimin yaptığı gibi yapar onun izinden gidersem çıkmaza girecektik.Eşim benim kadar teloraslı değil hiç bir zaman...Hayatı boyunca yaşadıkları onu bambaşka bir insana dönüştürmüş gibi görünüyor...
Ben bunu biliyorum ya sinirlerime bir şekilde hakim olabiliyorum..
BU NOKTADA SENİNDE YApMAN GEREKeN DUYMAMAK OLACAK...
Sataşmaya başladığını hissettiğinde" anlıyorum haklısın" de geç...Eline bir iş bul hemen ve odaklan işe yaradığını bir zaman sonra anlıyacaksın...
a.s.

ana adama bak...:bbo: Böyle şeyleri eleştirmesi için kendinin çok çok iyi şartlarda olması gerek sanırm, gerçi öyle bile olsa görgülü bir insanın yapacağı cinsten eleştriler değil..Siz de çağırmayın kendi ailesinin geniş evinde leziz yemeklerinden yesin niye dert ediiyorsuz kii,sanki evlenmeden önce bilmiyordu töbee töbee

asla şimdiye kadar olumsuz bir konuşmasını görmedim.
yemeklerini de bayılarak yer. yatıya da kalırız. günlerce orada oluruz da...
bende onun ailsini eleştirmem.

çünkü eleştiri sadece yıpranma getirir.
değiştirebiliceği düzeltebileceği şeyleri eleştirirm sadece...
evin büyüklüğü de konforu da o kişinin yemekleri de değişmez..

benim kayınvalidem etli ve acılı yapar genelde bunu sevmediğimi söyledim benim için ayırır yada ben de yiyeceksem acısız etsiz yapar.
benim annemde eşim için acılı yapar.

eğer dediğiniz şeklide eleştirseydi. beğendiğin koltuk takımı al koy madem gidince oturursun. onların bütçesi tarzı bu ancak buna yetişebiliyolar. yemekleri beğenmiyorsa lokantadan söyle hep beraber yeriz derim.

şimdiye kadar duymadım ....
yemeklerimizide sohbetimizide yaşantımızıda çok beğenir...
kendi ailesnde bulamadığı yakınlığı benim ailemde buluyor...
abilerim çok matrak insanlardır onlarla birlikteyken sürekl güler espriler yaparız...
hep beraberken çok eğlenceli gecer zamanımız..
kendi ailesindeyken bi köşede sessiz sedasız oturur..
laf verirsen konuşur o şekilde...
akrabalrında öyle adam akıllı sohbet eden yoktur...
onlar bir araya geldiklerinde bol bol dedikodu yaparlar bende eşimde bundan nefret eder susarız ....
hep bi resmiyetlik sözkonusu...
kendi ailemin yanındayken gayet rahat eşimi ailemin yanındayken mutlu görmek beni çok sevindiriyor...
sevgi saygıda karşılıklı...
ailem eşimi çok sever saygıda kusur etmez damadımız diye el üstünde tutarlar...
eşimde bu ilgi ve alakayı gördüğü için onlara karşı saygı ve sevgisini asla yitirmez...

asla konuşmaz eleştirmez aksine ailemle ilgili benim canımı sıkan bir husus varsa ben ona söylerim.eşim yine de karışmaz pek yorum yapmaz
eşin bana tuhaf geldi.eleştiri olacaksada eşinin şahsına saygısızlık yapan varsa eleştirmeli.yok yemek şöyle eviniz böyle koltuklarınız şöyle demek kusura bakma ama bana göre eleştiri değil sadece görgüsüzlük göstergesidir:1closedeyes:

sizinki normal bir davranış. ben kendi ailem haklı olsa da o kesinlikle konuşmasın demiyorum da, benim eşimin eleştirileri biraz aşağılayıcı ve kırıcı şekilde oluyor. işte söylediği lafları yazdım size. yani tabii ki ben de onun ailesinin yaptığı yanlışlar hakkında konuşabilmeliyim. o da benim ailemin yanlışları hakkında konuşabilir . bu normal. hatta ben belki yanlış anlamışımdır onun ailesini, o da bunun açıklamasını yapar ve ortalık sakinler. ama öyle değil işte bizde durumlar. eşim bitmek bilmeyen bir şekilde ve kırıcı bi şekilde eleştiriyor ve bu da rahatsız ediyor beni.

ya bi de annem gerçekten çok güzel yemekler yapar ve eşimi her seferinde krallar gibi karşıladılar. etrafında pervane oldular eşimin. bütün arkadaşlarım ailemi çok sever mesela. ama eşim bunun kıymetini bilmedi hiç. kendi ailesinden görmediği sevgiyi saygıyı benim ailemden gördüğü halde şikayetlerde bulundu sürekli. keşke evlenmeden önce de yapsaydı bunu...

ne kadar güzel...ben de hep böyle bi evlilik hayatı hayal etmiştim ama olmadı. ailemle görüşmelerimizde yarım saatin bile hesabını yapıyor. memnun olmuyor hiçbir şeyden.

çok şanslısın... benim eşim de kendi ailesinden görmediği sevgi saygı ve de yakınlığı benim ailemden gördü ama yine de kıymet bilmedi. evlenmeden önce biliyordu kıymet ama evlendikten sonra her şeyi eleştirir oldu böyle. memnuniyetsizlikleri çıktı tek tek ortaya. gizlemiş olduğunu düşünüyorum çünkü evlendikten sonra bu davranışlarının değişmesini sağlayacak hiçbir şey olmadı. gerçekten de insanın eşini kendi ailesinin yanındayken mutlu ve rahat görmesi kadar güzel bişey olamaz. ben eşimin ailesinin yanında, canımı sıkan şeyler olsa bile rahat vemutlu gözükmeye çalıştım sürekli. zaten eşimden daha sıcak bi insanımdır. dedim ki en azından ben onun ailesine yakın olayım ki o da belki sırf bu yüzden yakın olur. ben sık sık görüşeyim de o da sık sık görüşür benim ailemle. ama olmadı işte... tek tarafın çabası sadece tek tarafı yıpratıyormuş. illa gözüne sokmak lazımmış demek ki şunu bunu yaptım diye.

ne kadar güzel...ben de hep böyle bi evlilik hayatı hayal etmiştim ama olmadı. ailemle görüşmelerimizde yarım saatin bile hesabını yapıyor. memnun olmuyor hiçbir şeyden.

canım sorunlu insan ne yaparsan yap mutlu olmaz. ağzınla kuş tutsan neden kanadı beyaz değil gözü mavi değil diye sorar.
o yüzden ne derse hiç adam yerine koymayacaksın. ne diye içerleyip üzülüyorsun ki.

bir kere iki kere anlarım memnuniyetsizliği ama devamlı böyle oldukça altında art niyet , kyruk acısı birşeyler ararım.

yok Allah razı olsun bu konuda hıc sesını cıkarmadı sımdıye kadar hemde neler atlatmamıza ragmen(nasıl atlattık okadar toyken hala bılmıyorum dualıyız heralde)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…