• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz ailesinin faturalarını ödese mutfak ihtiyaçlarını karşılasa bir tepki verir misiniz

2si1arada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
1.637
755
123
Merhaba kızlar 1 senelik evliyim eşim 3500 tl kazanıyor , kayınpederim çalıştığı halde kendi evine bakmayan bir insan, düğünümüzü eşim yaptı kendi çalışıp kazanarak, babası tek çöp dahi almadı eşimin aldığı bilezikleri bir de utanmadan düğünde taktı bana sanki kendi almışçasına her neyse, faturaları eşim ödüyor, mutfak ihtiyaçlarını eşim karşılıyor. 1500 lira ayda ailesine gidiyor.
bize kalan 2 bin yetiyor. evimiz kendimize ait . ben çalışmıyorum çalışmayı düşündüm ama kısmet olmadı. şimdi de bebeğimiz olacak. zaten bebeğim 3 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum ,3 yaşında kreşe vermek istiyorum, her neyse, 2 bin bize yine yeter herhalde gereksiz masraflar yapmazsak bazı şeylerden kısarsak, bankada biraz paramızda var,asgari ücret alıp ev geçindirmeye çalışan insanlar var bu yüzden yetmez demek istemiyorum ,yeter, fakat babası çalıştığı halde ailesine para vermesi şuan bana dokunuyor, bebeğim olacak ve onun geleceğini düşünmek zorundayım, oraya verdiği 1500 lirayı eşim her ay bankaya yatırsa bir senede 18000 para yapar, kesinlikle paragöz bir insan olduğum anlaşılmasın öyle olsa eşim ailesine para veriyor diye ilk başta tepkimi koyardım ama geleceğimizi düşünmek zorundayım, sizce ne yapalım, eşime söylemedim bunu, kayınpederim de gerçekten hiç iş yok , bu böyle sürüp gider, yıllarca, acaba eşim vermese para zorda kalınca öder mi ki bu adam, eşim dese çocuğumuz olacak ben artık para veremem, konuşsa babasıyla ? yoksa ben bencil mi düşünmüş oluyorum ? ama sonuçta adamın kazancı var, kazancı olmasa hasta olsa çalışamıyor olsa hadi tamam eşim baksın ihtiyaçlarını gidersin, ama kendi çalışıp kendi yiyor. bu da bana dokunmaya başladı. fikirlerinizi bekliyorum

Siz haklısınız. Çocuk olunca öyle beklenmedik masraflar çıkıyor ki yeri geliyor ayda sadece 500 bebeğe gidiyor. Mutfak masrafına asla bişey demezdim eşim böyle bişey yapsa fakat faturalara kadar ödemesi hiç hoş değil... Ben buradan sinir oldum sizi düşünemiyorum.

Neden para göz olasin.kim olsa istemez.Kp çalisiyormusta .Esin alistirmus onlar tabi kv kp de asalak gibi sirtindan geciniyor esinin.Yarin bebek dogunca 2 bin size hic yetmez esine anlat dirumu soyle.Vermesin veriyorsada kv kp derle konus durumumuz kotu de bebek geliyor masraflar artiyor de citlat.

Evinizi eşiniz mi almış?

Yoksa kayınbaba mı verdi?

Ben ev verdim diye minnet duymanızı bekleyerek mi alıyorlar o parayı?

Destek olmak durumunu tamamen aşmış sizinki, kesinlikle haklısınız ve eşinizin de bu duruma bir an önce ayılmasını diliyorum.

Hayat standartlarınızı düşürebilecek bir miktar çünkü...

Hani 10000 TL gelir olsa 1500 hadi neyse der insan ama hepi topu zaten 3500

KP maaşına veya kredi kartına faturaları otomatik ödeme talimatı verse en azından 500 lira az masraf olurdu.sadece mutfak masrafını karşılardı eşiniz 500 de 500dür

Çok bencil gelmediniz bana.
Eşinizle konuşsanız tepkisi ne olur?
Çalışan insanlar kendi masraflarını görsün artık ama ya.
Eşim beni anlayışla karşılar fakat babasının huyunu çok iyi biliyor bilmiyorum tam olarak ne diyeceğini.ne yapacağını. çünkü adam halden anlamaz bir insan normal bir insan olmuş olsa bu çocuk artık evlendi der oğlunun parasından medet ummaz.

Evinizi eşiniz mi almış?

Yoksa kayınbaba mı verdi?

Ben ev verdim diye minnet duymanızı bekleyerek mi alıyorlar o parayı?

Destek olmak durumunu tamamen aşmış sizinki, kesinlikle haklısınız ve eşinizin de bu duruma bir an önce ayılmasını diliyorum.

Hayat standartlarınızı düşürebilecek bir miktar çünkü...

Hani 10000 TL gelir olsa 1500 hadi neyse der insan ama hepi topu zaten 3500
Eşim evlenmeden önce yurtdışında çalışıp para biriktirerek aldı evi . eşim durumun farkında fakat babasını da biliyor . adam eve çöp dahi sokmuyor ama face den baktığımda her gün bir yerde yiyip içiyor keyif sürüyor geziyor.

adam hayirsizsa muhtemelen annesine kiyamiyor esiniz yani aslinda babasinin degil annesinin ihtiyaclarini goruyo
sizi bencillikle suclayamam haklisiniz tabiki ama esinizede uzuldum iki arada kalmak zorunda oldugu icin ise yaramaz bir baba yuzunden tercih yapmak zorunda birakilacagi icin hormonlarim tavan sanirim bu ara bak yine gozlerim doldu :(

Bence haklısınız. Kp çok sorumsuz biri herhalde ki oğlunun eline bakıyorlar. Bence eşiniz uygun bir dille konuşmalı artık. Zira çocuk olunca elinize geçen para size yetmez, umulmadık yerde çok masraf çıkıyor. Eşiniz artık kendi ailesini düşünmeli.

adam hayirsizsa muhtemelen annesine kiyamiyor esiniz yani aslinda babasinin degil annesinin ihtiyaclarini goruyo
sizi bencillikle suclayamam haklisiniz tabiki ama esinizede uzuldum iki arada kalmak zorunda oldugu icin ise yaramaz bir baba yuzunden tercih yapmak zorunda birakilacagi icin hormonlarim tavan sanirim bu ara bak yine gozlerim doldu :KK43:
Evet eşim annesine ve kardeşlerine kıyamıyor bende bir şey diyemiyorum adamın ne olduğu belli .

Çok haklısın eşinin aldığı maaş çok yüksek deilki öyle olsa hadi annesidiri ailesidir diyeceğim ama o maaş yeri gelir size bile yetmez. araba flan alsanız borca soksan eşini anca öyle. diğer türlü para kalırsa verir bence.

Kesinlikle haklısınız. Bebek olunca masrafınız çok artacak ayda 1500 lira yardım çok fazla. Eşinizle konuşup en azından yarıya indirmesini isteyin bebek için derseniz daha yumuşak bir giriş yapabilirsiniz.
2 tane de görümcem var yani evde 4 kişiler, bu yüzden 1500 yardım yapıyor eşim.

Çok haklısın eşinin aldığı maaş çok yüksek deilki öyle olsa hadi annesidiri ailesidir diyeceğim ama o maaş yeri gelir size bile yetmez. araba flan alsanız borca soksan eşini anca öyle. diğer türlü para kalırsa verir bence.
Aynen öyle hadi kayınpeder olmasa hasta olsa çalışmıyor durumda olsa bende bir şey demem mecbur derim , bir yıldır da zaten bir şey söylemedim, arabamız var, olmasa da eşim hiç borca girmezdi zaten.

Neden para göz olasin.kim olsa istemez.Kp çalisiyormusta .Esin alistirmus onlar tabi kv kp de asalak gibi sirtindan geciniyor esinin.Yarin bebek dogunca 2 bin size hic yetmez esine anlat dirumu soyle.Vermesin veriyorsada kv kp derle konus durumumuz kotu de bebek geliyor masraflar artiyor de citlat.
Kayınvalideme bir şey demek istemiyorum kocasının ne olduğu ortada, eşime söylesem babasıyla konuşsa iyi olur ben o adama bir şey demek istemiyorum nemrut gibi zaten, hiç muhattap olamam. eşim bana bir şey demese de o da düşünüyordur herhalde.

Aynen öyle hadi kayınpeder olmasa hasta olsa çalışmıyor durumda olsa bende bir şey demem mecbur derim , bir yıldır da zaten bir şey söylemedim, arabamız var, olmasa da eşim hiç borca girmezdi zaten.
hay allah sen kendine bişeyler al gez toz harca canım. kalmasın parası yetmesin.

Back
X