Eşiniz ailesinin faturalarını ödese mutfak ihtiyaçlarını karşılasa bir tepki verir misiniz

Evlenmeden önce biliyordum bunu. kabullenmekten başka çarem olmadı
ama olmadı bu şimdi.
ben sonradan çıktı sandım. siz şimdi evlenmeden önce kabul ettiğiniz birşey için şimdi "yok ben istemiyorum, yapma" deseniz eşiniz size "ama sen bunu bilerek evlendin, bir de çocuk yaptık, biliyordun, ben seni kandırmadım ki" dese adam haklı.

çünkü konu ne olursa olsun eşim benle alakalı birşeyi evlenmeden önce kabul etmişse ama daha sonradan o kabul ettiği şeyden şikayet ederse ben ona öyle derdim. ama biliyordun, kabul ettin, bilerek evet dedin.

ama olmadı bu şimdi.
ben sonradan çıktı sandım. siz şimdi evlenmeden önce kabul ettiğiniz birşey için şimdi "yok ben istemiyorum, yapma" deseniz eşiniz size "ama sen bunu bilerek evlendin, bir de çocuk yaptık, biliyordun, ben seni kandırmadım ki" dese adam haklı.

çünkü konu ne olursa olsun eşim benle alakalı birşeyi evlenmeden önce kabul etmişse ama daha sonradan o kabul ettiği şeyden şikayet ederse ben ona öyle derdim. ama biliyordun, kabul ettin, bilerek evet dedin.
Bu da ayri mesele. Evlenmeden biliyormus durumu.
Ama evlenmeden insan bilemiyor iste gercekleri.
Hersey dizilerdeki gibi olacak saniyor gercekler cok farkli

Offfff böyle durumlara nasıl katlanıyosunuz
Evlenmişsiniz maaşın yarısı ailesine gidiyor
Zor valla

ama olmadı bu şimdi.

Valla bence konu sahibi hiç uğraşmasın, boşuna uğraşır çünkü. Çocuk doğsun o masraflar ikiye katlansın, stresi yaşayacak olan eşi olacak ztn. İşte o zaman o yardım gerekli mi gereksiz mi eşi karar vermiş olacak bence:KK14:

Hiç de veremem herkesin kesesi kendine ancak yeter.

Ben bu zihniyeti gerçekten anlamıyorum. Eşinizin hiçte bir sorumluluğu yok anne babasına karşı. Koskoca insanlar. Hasta değil yaşlı değil çalışan para kazanan biriymiş kp. Orda burda gezip yiyip içmeyi biliyorsa paşa paşa evine de bakmak zorunda. Eşiniz doğar doğmaz çalışmaya başlamadı herhalde bunca senedir nasıl geçiniyorlarmış? Şimdide başlarının çaresine baksınlar bir zahmet. Kp sorumsuzluğunun ceremesini niye siz çekiyorsunuz? Mecbur değilsiniz buna. Kv kocasına tavrını koysun size ne? Bulmuşlar sessiz adamı sömürüyorlar. Eşinizin sorumluluğu sizsiniz artık ve de doğacak çocuğunuz. Önce sizi düşünmek zorunda. Onların keyfi için kendinizi niye sıkıyorsunuz? 2000 bize yeter diyorsunuz elinizde varken daha iyi şartlarda yaşamak hakkınız. Hakkınızı çiğnetmeyin.

adam resmen ailesini maaşa bağlamış. ben olsam konuşuurm. çok saçma. yarın 2000 yetmez size.

Ewettt ozaman bu kısıma ewet karışabilirsiniz...
Ama diğer kısıma maalesef birşey diyemezsiniz...
Annesi peki bişi diyor mu eşinize, sağol oğlum sen olmasan biz napardık gibi ...
Annesi bana da diyor x olmasa ne durumda olurduk kimbilir diye, kayınvalideme kesinlikle kızmıyorum

ama olmadı bu şimdi.

Haklısınız tabi ki, eşimi çok sevdiğim için kabul ettim . bu yüzden eşimden ayrılmadım.

Valla bence konu sahibi hiç uğraşmasın, boşuna uğraşır çünkü. Çocuk doğsun o masraflar ikiye katlansın, stresi yaşayacak olan eşi olacak ztn. İşte o zaman o yardım gerekli mi gereksiz mi eşi karar vermiş olacak bence:KK14:
yardım zaten gereksiz orası kesin de. yetmeyince zaten verecek para olmayacak yani ama şimdi bile ayıp değil mi, ailesinin, doğmamış çocuğunun hakkını çıkarıp da veriyor. 1500 TL ne demek, 500 TL olsa hadi neyse. 3500 TL bu maaş, 35 000 TL değil ki.

bence bu sorun daha evlenmeden önce çözülmeliydi, konu sahibi kabullenmekten başka çarem yoktu demiş mesela. bu nasıl oluyor ben anlamadım, insanları silah zoruyla mı evlendiriyorlar? hayır, bal gibi de düzelir diye düşünmüş o yüzden bu sorunu halının altına itmiş.

iyi ki kadın çalışmıyor, o da çalışsa herhalde 2500 vermek isterdi ailesine. :)

bu arada cevap da geldi, çok sevdiği için kabul etmiş. bedel ödemek diye buna derler. bence yine de eşiyle konuşmalı bu konuyu.

yardım zaten gereksiz orası kesin de. yetmeyince zaten verecek para olmayacak yani ama şimdi bile ayıp değil mi, ailesinin, doğmamış çocuğunun hakkını çıkarıp da veriyor. 1500 TL ne demek, 500 TL olsa hadi neyse. 3500 TL bu maaş, 35 000 TL değil ki.

bence bu sorun daha evlenmeden önce çözülmeliydi, konu sahibi kabullenmekten başka çarem yoktu demiş mesela. bu nasıl oluyor ben anlamadım, insanları silah zoruyla mı evlendiriyorlar? hayır, bal gibi de düzelir diye düşünmüş o yüzden bu sorunu halının altına itmiş.

bu arada cevap da geldi, çok sevdiği için kabul etmiş. bedel ödemek diye buna derler. bence yine de eşiyle konuşmalı bu konuyu.
Açıkçası mantığımı devreye koymadım haklı olabilirsiniz, bende çalışırım diye düşünüyordum olmadı, eşimin bir çok artı yönü var çok seviyorum ,başka birisini asla düşünmedim yanımda, bizim için ne zorluklara göğüs gerdi,kira gideri falan da olmayacak diye düşündüm eşim dubai de çalışıp ev aldı , ne bileyim işte geçinir gideriz diye düşündüm bir senede geçindik her şey güzeldi , fakat bebek olunca insan daha farklı düşünüyor.

Nikahta keramet vardır sözü o kadar işlemiş ki içimize. Herkes evlenmeden önce herşeyi görüyor aslında ama nasılsa değişir hayaline kapılıp hayalkırıklığına uğruyorlar, sonra böyle oluyor. Hadi kadın böyle düşündü diyelim ama ya eşine ne demeli? Tamamen düşüncesiz bir adam. Keyfi için evine bakmayıp evli barklı oğlunu mecbur bırakmak da neyin nesi? Bunu koşulsuz kabullenmek ne demek? Suç konu sahibinin eşinde. Kesecek parayı sonra hadi ödemesin bakiym o faturaları.
Konu sahibinin eşine çok sinirlendim ya.

Ben bu zihniyeti gerçekten anlamıyorum. Eşinizin hiçte bir sorumluluğu yok anne babasına karşı. Koskoca insanlar. Hasta değil yaşlı değil çalışan para kazanan biriymiş kp. Orda burda gezip yiyip içmeyi biliyorsa paşa paşa evine de bakmak zorunda. Eşiniz doğar doğmaz çalışmaya başlamadı herhalde bunca senedir nasıl geçiniyorlarmış? Şimdide başlarının çaresine baksınlar bir zahmet. Kp sorumsuzluğunun ceremesini niye siz çekiyorsunuz? Mecbur değilsiniz buna. Kv kocasına tavrını koysun size ne? Bulmuşlar sessiz adamı sömürüyorlar. Eşinizin sorumluluğu sizsiniz artık ve de doğacak çocuğunuz. Önce sizi düşünmek zorunda. Onların keyfi için kendinizi niye sıkıyorsunuz? 2000 bize yeter diyorsunuz elinizde varken daha iyi şartlarda yaşamak hakkınız. Hakkınızı çiğnetmeyin.
Bakmıyor işte adamın hiç bir şey umrunda değil , eşim zaten küçüklükten yoksulluk içinde büyümüş , ufak yaşta da okuldan geri kalan zamanda kendisi çalışmış , 10 yaşında falan başlamış yani eşim çalışmaya, her şeyini kendisi görmüş , dershane üniversite için tüm giderleri kendi çalışıp ödemiş , kayınvalidem kocasına bir şey diyemiyor maalesef, kadının da gözünü korkutmuş , demiş zamanında ama yapacak bir şey yok adam anlamıyor umrunda değil çocuk yapmış ama saldım çayıra mevlam kayıra büyümüşler.

Kayınvalideme bir şey demek istemiyorum kocasının ne olduğu ortada, eşime söylesem babasıyla konuşsa iyi olur ben o adama bir şey demek istemiyorum nemrut gibi zaten, hiç muhattap olamam. eşim bana bir şey demese de o da düşünüyordur herhalde.
Anluyorum bebek dogunca esinle konus.Masraflar arti bu ay verme de.sonra hepten vermemesini soylersin

Eşim evlenmeden önce yurtdışında çalışıp para biriktirerek aldı evi . eşim durumun farkında fakat babasını da biliyor . adam eve çöp dahi sokmuyor ama face den baktığımda her gün bir yerde yiyip içiyor keyif sürüyor geziyor.
Nasıl olsa yapan var diye yapmıyordur. Artık esin kendi ailesini düşünmeli yine yardım etsin ama 1.500 ne demek askeri ücret gibi nerdeyse. Çocuk olunca ne yapacaksınız onun geleceğini düşünmesi lazım. Doğumu hastalığı sağlığı okulu herşey para olacak. Çocuğunuzun geleceğinden çalıyor şuan. Ben olsam tepki gösterirdim valla.

Nikahta keramet vardır sözü o kadar işlemiş ki içimize. Herkes evlenmeden önce herşeyi görüyor aslında ama nasılsa değişir hayaline kapılıp hayalkırıklığına uğruyorlar, sonra böyle oluyor. Hadi kadın böyle düşündü diyelim ama ya eşine ne demeli? Tamamen düşüncesiz bir adam. Keyfi için evine bakmayıp evli barklı oğlunu mecbur bırakmak da neyin nesi? Bunu koşulsuz kabullenmek ne demek? Suç konu sahibinin eşinde. Kesecek parayı sonra hadi ödemesin bakiym o faturaları.
Konu sahibinin eşine çok sinirlendim ya.
Eşime kızamıyorum gerçekten görseniz durumun farkında olsanız anlarsınız eşim küçük yaşta başlamış çalışmaya çünkü babasından hiçbir şey görememiş fukara bir hayat sürmüşler okuldan kalan zamanlarda eşim çalışmış hep, üniversiteyi şehir dışında okumuş yurt parası harç parası her şeyi eşim çalışıp halletmiş adamın umrunda değil ki, adam geziyor tozuyor, eşim vermese para acaba bir lokma ekmek getirecek mi evine merak ediyorum çünkü kendi boğazını görüyor , facede görüyorum geziyor tozuyor yiyor içiyor ...

Back
X