Eşiniz ailesinin faturalarını ödese mutfak ihtiyaçlarını karşılasa bir tepki verir misiniz

Ailesine bakma isi buyuk sorumluluk boyle biseyi yapacaksa evlenmeden once esimin bunu bana belirtmesini beklerdim. Boyle biseyi evlenince ögrensem cidden cok buyuk bir problem yaratirdim.
Baştanda olsa böyle birseyi kabul etmem ben. Kp keyfine bakacak, eve bakmayacak diye hicteee biseyimi kisamam.

10 bin tl kazanıp 1000 tl verse bişey demem ama 3500 tl nin 1500 tl sini veremez, hem de çocuk sahibi olacak bir adam, şimdiden o çocuğun eğitimi geleceği için para biriktirmek zorunda, artık onun en büyük sorumluluğu bu.
eğer 2000 tl size yetiyorsa (ki bebek doğduktan sonra işlerin nasıl değiştiğini göreceksiniz) çocuğunuz için özel sigorta gibi bişeyler yaptırın mecburen ödesin.

Ben kendi maaşımdan her ay ailemin faturalarını ödüyorum, her gittiğimde mutfak ihtiyaçlarını alıyorum . Eşime söylemiyorum bile. Ama benim aylık yaptığım masraf 250 lirayı geçmiyor. Eşiniz belki şimdi sizi anlamaz ama çocuğunuz üniye başlayınca belki de yurt dışında okumak isteyecek o zaman paraya ihtiyacı olunca anlayacak hatasını.

Babası ewine bakmıyorsa, oğlu ewet bakmakta mecbur cunku orada onu dünyaya getiren bir annesi war...
Bu konuda bişi yapamazsınız bence...
Evet haklısınız zaten bugüne kadar bir şey demedim eşime de hak verdim, iki tane de görümcem var , yarın öbür gün onlar da evlenecek yine bir sürü masraf eşime düşecek şuan bu durum canımı sıkmaya başladı sonuçta adamın kazancı var, konuşsa eşim belki değişir mi dedim ama......... zor yani bende bilmiyorum ne olacak

10 bin tl kazanıp 1000 tl verse bişey demem ama 3500 tl nin 1500 tl sini veremez, hem de çocuk sahibi olacak bir adam, şimdiden o çocuğun eğitimi geleceği için para biriktirmek zorunda, artık onun en büyük sorumluluğu bu.
eğer 2000 tl size yetiyorsa (ki bebek doğduktan sonra işlerin nasıl değiştiğini göreceksiniz) çocuğunuz için özel sigorta gibi bişeyler yaptırın mecburen ödesin.
Aa dediğiniz mantıklı geldi teşekkür ederim. söyliyim eşime.

haklısınız.. şimdi sana ne desem ki.
zor durumda aileye yardım etmek var bir de keyfi para göndermek.
Çocuğunuz olduktan sonra birikim yapmayı daha çok isteyeceksin.
Hastane ilaç mama bez masraflar artıyor. İkibin tl ile sen hesap edip yaşayacaksın. başkaları keyfi yatacak.
sen çalışmaya başladığında daha çok gözüne batacak bunlar.

''Bence çalışma, eşinin parasını hep sen ye'' mi demeliyim

Ailesine bakma isi buyuk sorumluluk boyle biseyi yapacaksa evlenmeden once esimin bunu bana belirtmesini beklerdim. Boyle biseyi evlenince ögrensem cidden cok buyuk bir problem yaratirdim.
Baştanda olsa böyle birseyi kabul etmem ben. Kp keyfine bakacak, eve bakmayacak diye hicteee biseyimi kisamam.
Evlenmeden önce biliyordum bunu. kabullenmekten başka çarem olmadı

2 tane de görümcem var yani evde 4 kişiler, bu yüzden 1500 yardım yapıyor eşim.
Görümceleriniz çalışmıyor mu?
Eğer çalışırlarsa bence rahat rahat geçinebilirler hatta onlarında ozel ihtiyaçları oluyordur abi eline bakmak onlar içinde zor değil mi?

eşinize en azından aylık bir meblağ kenara atmayı önerin.
Ailesinin zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilir sorun yok, ama keyfi oğlum her ay kazansın bana para göndersin istemem açıkçası.

Merhaba kızlar 1 senelik evliyim eşim 3500 tl kazanıyor , kayınpederim çalıştığı halde kendi evine bakmayan bir insan, düğünümüzü eşim yaptı kendi çalışıp kazanarak, babası tek çöp dahi almadı eşimin aldığı bilezikleri bir de utanmadan düğünde taktı bana sanki kendi almışçasına her neyse, faturaları eşim ödüyor, mutfak ihtiyaçlarını eşim karşılıyor. 1500 lira ayda ailesine gidiyor.
bize kalan 2 bin yetiyor. evimiz kendimize ait . ben çalışmıyorum çalışmayı düşündüm ama kısmet olmadı. şimdi de bebeğimiz olacak. zaten bebeğim 3 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum ,3 yaşında kreşe vermek istiyorum, her neyse, 2 bin bize yine yeter herhalde gereksiz masraflar yapmazsak bazı şeylerden kısarsak, bankada biraz paramızda var,asgari ücret alıp ev geçindirmeye çalışan insanlar var bu yüzden yetmez demek istemiyorum ,yeter, fakat babası çalıştığı halde ailesine para vermesi şuan bana dokunuyor, bebeğim olacak ve onun geleceğini düşünmek zorundayım, oraya verdiği 1500 lirayı eşim her ay bankaya yatırsa bir senede 18000 para yapar, kesinlikle paragöz bir insan olduğum anlaşılmasın öyle olsa eşim ailesine para veriyor diye ilk başta tepkimi koyardım ama geleceğimizi düşünmek zorundayım, sizce ne yapalım, eşime söylemedim bunu, kayınpederim de gerçekten hiç iş yok , bu böyle sürüp gider, yıllarca, acaba eşim vermese para zorda kalınca öder mi ki bu adam, eşim dese çocuğumuz olacak ben artık para veremem, konuşsa babasıyla ? yoksa ben bencil mi düşünmüş oluyorum ? ama sonuçta adamın kazancı var, kazancı olmasa hasta olsa çalışamıyor olsa hadi tamam eşim baksın ihtiyaçlarını gidersin, ama kendi çalışıp kendi yiyor. bu da bana dokunmaya başladı. fikirlerinizi bekliyorum
ben sakin kalamazdım
delirirdim heralde bu duruma

Evet haklısınız zaten bugüne kadar bir şey demedim eşime de hak verdim, iki tane de görümcem var , yarın öbür gün onlar da evlenecek yine bir sürü masraf eşime düşecek şuan bu durum canımı sıkmaya başladı sonuçta adamın kazancı var, konuşsa eşim belki değişir mi dedim ama......... zor yani bende bilmiyorum ne olacak
Kaç yaşında görümceleriniz?
Yanii çalışacak yaştaysalar, onlarında ewet destek çıkmaları lazım.
Anne konusu benim için hassastır.
Ama kız kardeşlerinin özel ihtiyaçlarına varana kadar eşiniz alıyorsa, evet bu sıkıntı demektir.
Ama yaşları küçükse onlara da maddi anlamda destek sağlaması normal çünkü babalarından hayır yok maalesef, abileri babalık yapmış oluyor böyle bir durumda...

Kayinpeder de calisiyorsa her ay her ay para vermek nedir?

Mutlaka esinizle konusun bebek geliyor masraflar artacak arada yine verirsin ama heray vermeni isteniyorum baban calisiyor sonucta..de bakalim

Görümceleriniz çalışmıyor mu?
Eğer çalışırlarsa bence rahat rahat geçinebilirler hatta onlarında ozel ihtiyaçları oluyordur abi eline bakmak onlar içinde zor değil mi?
Benden bir yaş küçük görümcem var üni okumadı zaten ama çalışmıyor kendisi iş bulamıyormuş, çünkü aramıyor biliyorum, benim vasıtamla bir yer ile görüştü, oradaki kıza takmış kafayı ben bunla çalışamam diye, yani tam olgun düşünemiyor, eşimden iphone istedi geçenlerde, benim bile yok, küçük olan daha akıllı , lise son sınıfa gidecek, staj yapıyordu ve staj parası ile de çeyiz aldı kendisine ufak tefek. yani onlardan da gelen bir gelir yok

canım haklısın
ben her yerde açık açık şunu derim
çalışmaya gücü yeten çalışsın yoksa muhtaç olmayan kimseye ben para yediremem
ben hamile halimle çalışayım bide çocuğumun rızkına eli iş tutan insanları ortak edeyim
tamam ailenin durumu kötü ise yardım edilebilir ama 1500 lira fazla

Kaç yaşında görümceleriniz?
Yanii çalışacak yaştaysalar, onlarında ewet destek çıkmaları lazım.
Anne konusu benim için hassastır.
Ama kız kardeşlerinin özel ihtiyaçlarına varana kadar eşiniz alıyorsa, evet bu sıkıntı demektir.
Ama yaşları küçükse onlara da maddi anlamda destek sağlaması normal çünkü babalarından hayır yok maalesef, abileri babalık yapmış oluyor böyle bir durumda...
Biri 22 diğeri 18 , 18 olan lise sona gidecek . diğeri iş bulamıyormuş ama aramıyor bir önceki mesajımda bahsettim bir yerle görüştü kızdan hoşlanmadığı için işe girmedi ki işe alacaklardı , olgun düşünemiyor geçenlerde eşimden ıphone istedi

Kayinpeder de calisiyorsa her ay her ay para vermek nedir?

Mutlaka esinizle konusun bebek geliyor masraflar artacak arada yine verirsin ama heray vermeni isteniyorum baban calisiyor sonucta..de bakalim
Evet konuşacağım bence eşim de bu konu hakkında bir şeyler düşünmeye başlamıştır bana söylemese de.

Biri 22 diğeri 18 , 18 olan lise sona gidecek . diğeri iş bulamıyormuş ama aramıyor bir önceki mesajımda bahsettim bir yerle görüştü kızdan hoşlanmadığı için işe girmedi ki işe alacaklardı , olgun düşünemiyor geçenlerde eşimden ıphone istedi
Ewettt ozaman bu kısıma ewet karışabilirsiniz...
Ama diğer kısıma maalesef birşey diyemezsiniz...
Annesi peki bişi diyor mu eşinize, sağol oğlum sen olmasan biz napardık gibi ...

Back
X