Öncelikle merhabalar. Mart ayının başına kadar 7 senedir alyansını severek takan eşim, pandemi tehlikesi karşısında alyans takmayı bıraktı. İlk başlarda hak verdim fakat şu an dahil corona bulaş tehtidini bahane gösteriyor. Bir yandan hak veriyorum bir yandan da hafif kıskanıyorum :) Evine,bana,çocuğuna son derece düşkün biri. Bu durumu yaşayan var mı? Görüşleriniz neler?
Esimin yuzugu aile yadigarı. Manevi degeri var. Takma derdim ilk evlendigimiz zamanlarda. Kaybolacak diye korkardim. Ama mutlaka takardi.
Ben de senede 2 bayramda yuzuk takarim, baska zaman asla. Bana hic tak demez. 7 yili gecti evliliğimiz.
Pandemi surecinde yuzugu takmamaya basladi o da. Mantiga uygun bence
Pandemi sürecinde malum eller sürekli dezanfekte edilip yıkandığı için bizde takmıyoruz... Ki ben aşırı takıntılıyım (takıntılıydım) bu konuda... Duş alırken çıkardığı yüzüğü unutmasın diye cüzdanının üzerine koyardım sabahları...
Biz ikimiz de takmıyoruz. Ben sıkıntıya gelemiyorum ancak dışarı yalnız çıkacaksam takarım. Onda bile afakanlar basıyor. Eşim de işinden dolayı bikaç defa parmağını sıkıştırınca takmadı, daha doğrusu takma boşver dedim. Sonra da bi 20 kiloya yakın alınca yüzük, parmağına girmez oldu değiştirmedik de hatırası var diye. Onu da ben istemedim takmayıver dedim
Ellerin ağız, göz ve buruna dokunmasıyla hastalığın geçtiğini biliyorsunuz. Ellerin yıkanması,kolonya ile temizlenmesi dahil yüzük iç kısmına yetemeyebileceğini söylüyor. Mantıklı da aslında. Sadece sizlerin düşüncelerini ve eşlerinizin takıp takmadığını merak ettim.
Herkes buna takikmis evet pandemi ile cok alakali hastane calisanlari yuzuk takmamasi konuaunda hep uyarilirlar cunku enfeksiyon sebebidir baskalarina bulastirmamak tasiyici olmamak icin. Bu enfeksiyon da sadece bu kisilere degil herkese bulasabilir. Yillardir yuzuk takmamak diye uyulmasa da bir kural vardir hastanelerde.
Pandemi süresince takmamak neden saçma gelir anlamam sonuçta metalden bulaşma riski de çok var biz 2 ay evde kaldık ve takmadık işe başladık gene takmıyoruz bu süreçte sadece yüzük değil saat ve takı hiç bir şey takmıyoruz
ha çok önemlimi benim için değil alyanslamı bağlı kalacak bana