Eşiniz alyans takıyor mu?

Bu kadar kişinin kocası yüzük takmıyorsa, yüzük takanlar kimlerin kocaları acaba? Evli olup hatta sözlü olup yüzük takmayan bile görmedim. Lisede başlıyorlardı 'sahibi var' yüzükleri takmaya.

Abdestte sadece suyun değmesi yeterli. Size bu sebeple yüzük takmamak ne kadar saçma geliyorsa bana da mikrobiyoloji düzeyinde bir şeyle abdesti bir tutmak o kadar saçma geldi 🤷🏼‍♀️
Canım o zaman saçınızı napıyosunuz boneyle mi çıkıyosunuz dışarı yada çantanızı falan, yüzüğü dışarda takıp evde çıkarmak da bi çözüm değil mi hadi çıkarıp yıkamak aşırı ağır bir işse

eşimin alyansı kırıldiktan sonra takmadı bende corona zamanı diye takmıyorum.Adamsa zaten takmasa bile aldatmaz ona bakanlar olsa bile cevabını verir takip takmamasını umursamıyorum

Babam takmaz alerjisi olduğu için. Nişanlım hekim, COVID'li hastalarla da teması oldu. Yüzük takıyor dezenfekte ederek. Bir sorun yaşamadı henüz. Ben de takıyorum aynı şekilde.

Abdestte sadece suyun değmesi yeterli. Size bu sebeple yüzük takmamak ne kadar saçma geliyorsa bana da mikrobiyoloji düzeyinde bir şeyle abdesti bir tutmak o kadar saçma geldi 🤷🏼‍♀️
Cok komiksiniz ne demek istedigimi anlamamissiniz aciklama yapmaya gerek duymuyorum :)

Hiç takmadı. Bende canım isterse takıyorum. Sanırım karıkoca yüzüğe sembolik bir anlam yüklemiyoruz.

Bilgi için çok teşekkür ederim şahsım adına. Ancak ya bir şey olursa korkusu yok mu işte çok düşük ihtimal de olsa insan bütün tedbirleri almış olmak istiyor.

Rica ederim, faydalı olduğuna sevindim.

Ancak şunu diyebilirim ki şu an pandemi olmasının sebebi virüsün çok tehlikeli olmasından ziyade, kimsenin bağışıklığı olmadığı için ve çok hızlı yayılan bir virüs olduğu için toplumsal risk taşıması. Onun dışında gün içinde ondan çok daha tehlikeli virüs ve bakteriler ile karşılaşıyoruz, çoğunu immün sistemimiz yok ediyor, yoksa hayatta kalamazdık :) Ayrıca virüsler canlılık özelliği kazanmak için bir konak organizmaya (insan, hayvan) ihtiyaç duyar, doğada tek başına canlı kalamazlar. O yüzden el yıkadıktan sonra ıslak kaldığında virüsler üreyemez ama bakteriler çok rahat bir şekilde ürer çünkü bakteriler kendi başlarına canlı kalabiliyorlar, nemli ortamı da çok severler. Gün içinde dokunduğunuz yerden MRSA bakterisi kapma olasılığınız, COVID-19'dan daha yüksek, ve sonuçları çok daha korkutucu çünkü bütün antibiyotiklere dirençli olan bir bakteri türü ve çoklu organ yetmezliğine yol açıyor ileri seviyede . Ama yayılma hızı COVID-19 gibi olmadığı için belki de bu bakteriyi hiç duymadınız daha önce.

O yüzden şu an alınabilecek en iyi yöntem maske + sosyal mesafe, korunmanız gereken tek konak organizma insanlar. Onun dışında her şeyi yıkamak, hiçbir yere dokunmamak gibi obsesyona dönüşecek hareketler sergilemek hem virüsten korunmaya fayda sağlamaz hem de psikolojinizi olumsuz yönde etkiler.

Eşimde bende takmıyoruz alyans. Hatta ben yüzük bile aksesuar olarak dahi kullanmıyorum. Sıkıntı veriyor bana.
Alyanslar da çip yok ki karşı taraf bir işler çevirdiğinde sinyal gelsin, soyunduuu soyunduuu diyee :KK53:
O sebeple yapmak isteyeni alyans durduramaz. Karakteri sağlamsa alyans takmış takmamış çok ta mühim değil bence :)

Öncelikle merhabalar. Mart ayının başına kadar 7 senedir alyansını severek takan eşim, pandemi tehlikesi karşısında alyans takmayı bıraktı. İlk başlarda hak verdim fakat şu an dahil corona bulaş tehtidini bahane gösteriyor. Bir yandan hak veriyorum bir yandan da hafif kıskanıyorum :) Evine,bana,çocuğuna son derece düşkün biri. Bu durumu yaşayan var mı? Görüşleriniz neler?
Benim eşim de takmıyor. Pek sorun etmiyorum açıkçası. Bağlılık alyansa değil, kalpledir bence. Bi halt yiyecek olan parmakta alyans değil, yanında karısı varken bile bir şekilde yapar. Güven meselesi

Canım o zaman saçınızı napıyosunuz boneyle mi çıkıyosunuz dışarı yada çantanızı falan, yüzüğü dışarda takıp evde çıkarmak da bi çözüm değil mi hadi çıkarıp yıkamak aşırı ağır bir işse
Elimde her yere değen yüzükle topladığım saçım, portmantoda bıraktığım çantam bir değil ki. Yüzüğü dışarıda takarsanız dezenfekte edersiniz bu şekilde takılmaz mi takılır. Ama şöyle bi su değsin yeter mantığıyla olmaz ben buna tepki gösterdim alıntıladığınız mesajda.
Biz de ilk hafta taktık ama gün içinde sıktığımız dezenfektan vs bizi yüzükle çok zorladı bu yüzden takmasak daha iyi olur diye düşündük. 16 Mart'tan beri takmıyoruz eşim de ben de. Ne yüzük ne saat.

Eşim takar sürekli hatta hiç çıkarmadı evlendiğimizden beri. Ama seviyor yüzük takmayı ondan galiba. Ben onun gibi sürekli takamıyorum. İçten içe kızıyor mu bilmem

Bilgi için çok teşekkür ederim şahsım adına. Ancak ya bir şey olursa korkusu yok mu işte çok düşük ihtimal de olsa insan bütün tedbirleri almış olmak istiyor.
G Gamzeceylan su mesajımda neyi beğenmediniz merak ediyorum, konuyu da sabote etmek istemiyorum ama. Verilen bir bilgiye teşekkür ediyorum sadece.
Daha öncesinde zıt fikirde olduğumuz kişilerin her mesajına beğenmedim atmak gibi bir forum kuralı yok değil mi?

G Gamzeceylan su mesajımda neyi beğenmediniz merak ediyorum, konuyu da sabote etmek istemiyorum ama. Verilen bir bilgiye teşekkür ediyorum sadece.
Daha öncesinde zıt fikirde olduğumuz kişilerin her mesajına beğenmedim atmak gibi bir forum kuralı yok değil mi?
Forum kuralları sitede yazıyor.Mesajınız konuyla alakasız.Lütfen konuyu dağıtmayın

Öncelikle merhabalar. Mart ayının başına kadar 7 senedir alyansını severek takan eşim, pandemi tehlikesi karşısında alyans takmayı bıraktı. İlk başlarda hak verdim fakat şu an dahil corona bulaş tehtidini bahane gösteriyor. Bir yandan hak veriyorum bir yandan da hafif kıskanıyorum :) Evine,bana,çocuğuna son derece düşkün biri. Bu durumu yaşayan var mı? Görüşleriniz neler?
Virüs itibariyle eşimin takmamasını ben kendim istedim. Aldım yüzüğünü kendimde takmıyorum. Gün içinde kaç kere el yıkıyoruz. Yüzüğüde ayrı çıkarıp yıkamak gerekli. Çok zor bence. Eşinede güveniyorsan sıkıntı olmaz. Doğru olanı yapıyor

Back
X