Esimden parada almak istemiyorum.zananinda suna ihtiyacim var dedigimde evdesin sanki disari mi cikiyon dedim.Evlendigim ilk yil aldigim kabanla duruyorum dedim ne olacak yirtigi mi var dedi. Bu zamana kadar ne aldin bana ayakkabi bile baban aldi bana 5 yil once halen onu giyiyorum.gorumcemin verdigi kiyafetlerle idare ediyorum .Allah askina bu sekilde olup daha nasil kit kanaat gecineyim.Calısmıyor olmak sizin tercihiniz olsa okey. Ama siz istediğiniz halde “izin vermiyorum” gibi eril bir dil kullanan kafayla ben 3 cocuk yapmaz 14 sene evli kalmazdım. Bu saatten sonra yapacağınız şey aylık 100-200 gibi net miktarlar belirleyip ondan almak olur.
14 yil oncede soyledim halende soyluyorum.Neden ben hep ödun veriyorum beni mi tanimiyo kendisi de biraz benim icin alisilmisin disina ciksin.Kendim bildim bileli çalıştığım için yan gelir yatardım dicem ama bu geçim sıkıntısında aç açınada yatılmaz
Evlenmeden önce bunlar hiç konuşulmadımı 14 yıl sonra adamı alışılmışın dışına çıkarmaya çalışıyorsunuz hayalinizdeki adamların yanından geçmeyen adamlarla evlenip değiştirmeye çalışıyorsunuz
14 yıl öncede böyleymiş adam bu devirde kim eşinin çalışmasına çıkar tek maaş üç çocukla neye yeter bu düşünce yapısında ki adamdan ne bekliyorsunuz ki14 yil oncede soyledim halende soyluyorum.Neden ben hep ödun veriyorum beni mi tanimiyo kendisi de biraz benim icin alisilmisin disina ciksin.
Niye izin aliyorsunuzki o sizin sahibiniz mi . Cocuklar da buyudüyse tam zamani sivayin kolları çalışın14. Yilima girecem 3 tane cocugum var.Evlendigimizden beri esim izin vermiyor calismama cok direttim ugrastim ama hep husran hayal kirikligiyla gecti.bu arada cocuklarim oldu hamilelik cocuk buyutme derken gecti gitti yillar.esim memur cok sukur ama bu zamanki gecim zorluguna gore bizde ay sonunu zor getiriyoruz.Esime diyorum hem destek olurum evin gecimine hem cocuklara alim gucumuz daha iyi sartlarda olur.esim bana harclik olarak 50 tl 100 tl veriyor bazen 2 ,3 ay vermiyor ya da en fazla 200 tl o da cocuklara dayanamam ihtiyaclarini alirim.Ama beni anladigi yok esimin bir yere gezmemi,z yok kendi sahsima alisverisim yok hep bir sıkını.Bende bunaldim artik..Boyle bir ese calismayi nasil kabulettirebilirim.Ne olur bir fikir verin.
Nasil yanoDiyemez izin istemem zaten
Bizim burda kresler 1500-2500 araliginda ve tamgun
1. Eşiniz sizden destek talep etmiyor.Bu cümle ile çalışmak istediğinize ikna edemezsiniz.
2. Konu ise eşiniz size kafeste kus muamelesi yapıyor.Ne kadar verirse o kadar tüketiyorsunuz.
50-100 TL tamam daha fazlası yok demek ki.
Eşinizin parasını daha çok harcayın kendinize daha çok özen gösterin ve kendinizden feda ederek kar sağlamaya çalışmayın ki eşiniz paranın yetmediğini bir desteğe ihtiyacı olduğunu görsün.
Diğer türlü size verilenlere yetinirseniz eşiniz nasıl olsa tencere kaynıyor mantığıyla böyle devam eder
Canim evden is yap diyorsunuzda bunca yil denemedigimi mi sandiniz.eve corap isi aldim yirtik yerleri diktim.12 duzine coraba 12 lira verdi.ve bu 12 duzineyi yapmak icin 1 hafta mi aldi.el isi yapsam o da alir bir zaman ki musteri nerde bulacam.insragramdan satis yapmayi bilmiyorum.pasta borek siparisi nerden alacam oyle cevrem yok.nikah sejeri isi yapayim dedim olan 100 lira param vardi once hesaba yatirin is almak icin teslimden sonra beraberinde gonderecez dediler megerse dolandiriciymis o da oyle gitti.yani anlayacaginiz evden hicbirsekilde para kazanamadim.Bir de 50 100 lira gibi degil belli bir yasa geldim sigortam olsun belli bir maasim olsun istiyorum.Çok cesaretlisiniz yani. Eşinizin verdigi harcliktan başka ( o da cocuga versen yetmez) elinize bir şey gecmiyor ama 3 cocuk yapip asla calismiyorsunuz. Bu adam sizi bugun boşasa ne yapacaksiniz direkt ortada kaliyorsunuz farkinda misiniz? Aileniz kabul ederse en iyi ihtimal oraya siginirsiniz 3 cocukla zor.
Bu saatten sonra hadi buyugu gectim biri 3 yasinda oteki 1. Sinif cocuguyla disarida nasil calisacaksiniz. 1. Siniftaki buyuse peşinde bi kucugu var. Evden de calismak istemiyorsunuz. Bu durumda hayatiniz boyle gelip gececek dua edin adam bir gun boşanmasin.
Evime yakin kres vardi sordum personel cocugu almiyorlar.1 vesait uzaklikta kres ilani gordum onlar aliriz dediler ama bana odeyecegi ucret 3300 tl.sabah 7.20 engec isyerinde olacakmisim.hadi ben gitsem 1 sinifa gidecek cocugumu kim hazirlayacak gonderecek.of offf anlayacaginiz bende isin icinden cikamiyorum.
Esimden çalısmak için izin istemem o bana kalmış birşeyNasil yano
Tamam anladimda gecen bi yerle telefonda gorustum yuzyuze gorusmeye gidecem dedim kapiyi kilitledi uzerime.Esimden çalısmak için izin istemem o bana kalmış birşey
1 kerelige nahsus kirtasiye ucreti aliyoruz dediler.Baska hepsi icinde ucretin.Kırtasiye ve yemek parası ücrete dahil mi ? Genelde dahil olmuyor.
O zorba kocaniza o zaman benim ihtiyaclarimi karşıla, aylık belli bir miktarda harçlık ver deyin. Siz ses çıkarmadıkça tepenize cikmis. Kendisine de almasın. Ayakkabı kıyafet falan. Resmen ekonomik şiddet uyguluyor size.Tamam anladimda gecen bi yerle telefonda gorustum yuzyuze gorusmeye gidecem dedim kapiyi kilitledi uzerime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?