Esiniz calismaniza izin vermezse ne yaparsiniz..

…ekonomik durum bu yıllarda ki kadar kötü değilken ya da hiç çocuğunuz yokken de ihtiyaçlarınızı karşılamıyormuş. Yani parası memur maaşı cebine kalırken de size vermiyormuş. Evliliğiniz başından beri böyleymiş.
Bedavadan bu erkeğe verdiğiniz hizmetleri düşünün blr. Temizlik, yemek , ev işi , çocuk bakımı . Aman aman. Bir de işin yatak odası kısmı var. Bir de Çocuk doğurmak.
Ömürlük hizmetçi alıyorlar kendilerine. Hem de bedavadan. Akıl alır gibi değil.
Umarım bir iş bulup çalışırsınız. Kendiniz için çok iyi birşey yapmış olursunuz.

Yani çalışmana izin vermiyor ama karşılığında hiç bi ihtiyacını karşılamıyor. Çok üzüldüm harçlık olayına bu devirde 50₺ 100₺ nedir ki. Dün bakkaldan muz süt bişeyler istedim 100₺ üzeri gönderin dedim adam kapıda 101₺ tuttu dedi şok oldum. Benim eşim de yıllarca çalışmamı istemedi. Erkekler gerizekalı gerçekten ihtiyacın mı var diyordu. Çalışmak ihtiyaçtan degil ki ayakların yere sağlam basmak icin her kadının çalışıyor olması gerek. Ben eşimi susturdum ve başvuru yaptım bir çok yere. Öğretmenim

Gidip iş bulacaksın sonra da işe girdim diyeceksin. Bitti. İzin istemeyle bi yere varamazsın

Sigortamı yüksekten ödemesini isterim ödemiyorsa işine baksın ya sigortam tıkır tıkır işleyecek ya çalışacağım yani şaka mı nasıl emekli olacaksınız nasıl bi gelir garantiniz olacak bu şekilde sırf herifin keyfi uğruna

[Bizim QUOTE="esmaa_9153, post: 72509411, member: 852713"]
Yani çalışmana izin vermiyor ama karşılığında hiç bi ihtiyacını karşılamıyor. Çok üzüldüm harçlık olayına bu devirde 50₺ 100₺ nedir ki. Dün bakkaldan muz süt bişeyler istedim 100₺ üzeri gönderin dedim adam kapıda 101₺ tuttu dedi şok oldum. Benim eşim de yıllarca çalışmamı istemedi. Erkekler gerizekalı gerçekten ihtiyacın mı var diyordu. Çalışmak ihtiyaçtan degil ki ayakların yere sağlam basmak icin her kadının çalışıyor olması gerek. Ben eşimi susturdum ve başvuru yaptım bir çok yere. Öğretmenim
[/QUOTE]
Bizim işlerinde de böyle gerizekalı adam vardı bas bas bağırıyordu hanımı çalıştırmam diye sonra çocuklar lise çağına gelince duydum ki hanımı işe girmiş onun da 3 çocuğu vardı
Tabi ben dururmuyum hani dedim hava atıyordun hanımı çalıştırmam diye ,sonra demesin mi ihtiyaçlara para yetmiyor diye büyük lokma ye ama büyük konuşmayacaksın dedim ,kuyruğu kusdırdığı gibi birşey demedi sanki çalışmayan hanıma taç takıyorlar

Burda sayfalarca yorum yapılmış, bir o kadar daha yorum yapılsa da değişen bişey olmayacak. Zaten bu zamana kadar çalışmamış olmanız bir dezavantaj. Öyle ya da böyle bulduğunuz iş görüşmelerine bile gidemiyorsunuz. Üstünüze kapılar kilitleniyor. Hadi eşinizi es geçip bi işe başladınız. Bu seferde çocuklar problem oluyor. Ki eşinizi es geçmenizde mümkün değil adam işe başlasanız sizi dövebilir, öldürebilir. Bu koşullarda sizin dışarda çalışmanız mümkün değil. Mecbursunuz evden iş yapmaya. Araştırın, öğrenin, güvenilir yerler bulun. Evden iş yapmaya bakın. Başka seçeneklerinizi 14 yıldır bu durumu kabullenerek kaybetmemiş siniz siz.
Ha bana göre böyle bir adamla ömür geçmez. Ben böyle birini kesinlikle boşardım.

Davulun sesi uzaktan hoş geliyor.
3 tane minik cocukla çalışmak kolaydı sanki. Yok kreşe veririm, yok servise veririm. Yanında götür diyenler bile oldu.
Yaaa kac tane iş yeri cocukla kabul eder.
Okul saatlerine göre iş saatlerini nasıl ayarlayacak. Ancak güvendiği bir akrabası komşusu varsa olur bu iş.
Kaldı ki yok ben olsam öyle kocayı dinlemem. Kocan sana karışamaz. Sesini çıkar. Vs vs diyenler de olmuş. Evet çok doğru çok haklısınız ama tüm bu normaller bu hanım için geçerli degil.
Bu akşam kocası geldiğinde ben iş buldum yarın başlıyorum sen bana karışamazsın dediğinde adamın neler yapacağını hepimiz tahmin edebiliriz.
Evde iş yapmak da öyle kolay birşey değil. Zaten denemiş kısıtlı çevresiyle ve bilgisiyle ancak olmamış
Kaldı ki burada sorun nerde çalışacağı değil ki.
Adamı hiç bir şekilde buna ikna edemez.
Daha fazla zorlarsa neler olacağını düşünmek dahi istemiyorum.
Tabi bu bize yansıttığı.
İkna etmeye çalışabilirmi evet ama her söylenene geri vites attığına göre malesef vaziyet bu.

Sevgi kuzum cocukları okula kim götürüp getiriyor. Okullar açıldığında kendin götür çocukları umarım buna izin veriyordur. Orda diğer velilerle tanış yakınlaş bir bağ kurmaya çalış. Komşun akraban yokmu yakınında. Bak gitti koca 14 sene biraz birşeyler için adım atmaya başlarsan belki bir alışma olabilir.
Öyle bir anda değil yavaş yavaş küçük küçük. Ne dersin.

Ben böyle bir şey için izin almazdım. Mesleğiniz var mı bilmiyorum? Ailem beni okuttu o kadar masraf o kadar emek üstüne elin adamına bu söz hakkını vermezdim. Baştan diretmeniz gerekiyordu. 14 yılın üstüne çok zor. Aylık 50 lira ne orası da ayrı sıkıntı. Şahsına alışveriş yok. Bu nasıl iş. Bunları öne sürerdim senin yerinde olsam. Biraz masrafa sok zorla.

Benim dayım da eşiniz gibiydi yengemle 19 yasinda evlendi kadini eve kapatti 2 cocuk buyuttu sonra bu bu sebepten senden bosanmak istiyorum diye yengem isyan bayragini bi cekti cikti gitti babasinin evine dayim perisan oldu tapi cocuklar falan baba bosancakmisiniz anne nolur bosanmayin falan diye gozyasi doktuler sonunda yengem sartlarini soyledi evimizi saticaz yari parasini bana vericeksi bunca sene cocuklarina baktim buyuttum kendimi guvende hissetmek istiyorum dedi ise giricem calisicam bana karismicaksin dedi ehliyet aldi araba surmeyi ogrendi ise girdi simdi evlerini aldilar arabalarinin modelini yukselttiler eskisi gibi mutsuz degil kadin cocuklar cok daha neseli dayim hizaya geldi karsisinda bir kole degil insan oldugunu idrak etti.Artik ayağını denk alıyor.Yengem bunların hiç birini gözdağı vermek icin yapmadı.Ben biliyorumki canına tak etti.Ama sonuç güzel.İnceldigi yerden kopsun noktasina geldiginde değişim başlıyor.siz oralara geldiniz mi?

Merak ettim sizinkisi aşk evliliği mi
Genç kızlarımız var aşkı bir şey sanıyorlar oysaki saygı ve kendi gerçekleştirmek herşeyden önemli tüküreyim oooo büyük aşklara

Buyuk cocugumun okulu eve cok yakin kendi gidebiliyor.ortanca 1.sinifa baslayacak ilk okul uzak bize necbur servisle gidecek

Buyuk cocugumun okulu eve cok yakin kendi gidebiliyor.ortanca 1.sinifa baslayacak ilk okul uzak bize necbur servisle gidecek
Ay sadece işinize gelen mesajlara cevap yazıyorsunuz ya.
Millet sizin için kafa patlatıyor, elini yoruyor kaç gündür.
Kusura bakmayın da ne kendinize saygınız var ne de insanlara.

Yani çocuklarınız büyük değil yeni 1 sınıfa başlayacak onu kim götürüp getirecek okul dışı saatlerde evde tek mi duracak herşeyi düşünmeniz lazım birinin size yardım etmesi lazım böyle hadi ben çalışayım demek biraz ütopik çünkü 3 çocuk yapmışsınız, küçük daha 3 yaşında kreşe vereyim diğeri yeni okula başlayacak zor dönemi, zaten en fazla asgari ücret alacaksınız size ne kalacak çocuklar mağdur olacak ha güzel bir işin olsaydı halihazirda saatleri daha esnek maaşı iyi tabiki çalışmalısın derdim paraysa mevzu evden birşeyler yapın sosyalleşmek se farkli şekilde giderin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…