"sevgili" dediğiniz, ilişkiniz yürümemiş bile olsa, bir dönem hayatınızı paylaşmaya layık bulduğunuz bir insanı, hayatınızdan çıkınca neden silmek isteyesiniz? Eşinizin ya da erkek arkadaşınızın hayatına girmiş ve çıkmış bir insanın fotoğrafından neden rahatsız olasınız? Tüm eski aşklarınızdan nefretle mi ayrılıyorsunuz da, anılarını bile siliyorsunuz? Çok çok garip. Ben sevgilimin eski bir aşkının fotoğrafından asla rahatsız olmam. İsterse çerçeveletip duvara asabilir. Güzel bir anıdır. Sevgilimin eski sevgilisine, herhangi bir yabancıdan daha çok sempati duyarım. Benim sevgilim o insanı sevmiştir, ben nasıl kötü bir duygu besleyebilirim? O resmi saklamaya, annesinin resmini saklamak kadar hakkı vardır. Eski sevgilisini silmiş, resmini yırtıp atmış adama asıl şüpheyle yaklaşırım. İnsanları silmeyin. Sevgili demiş, kendinizi paylaşmışsınız o kişiyle. Yaşanmış bütün ilişkiye, hissedilmiş herşeye ayıp edersiniz. Bence bir aşkın anısının yok edilmesinin tek gerekçesi; kötü bir şekilde bitmiş olması ve o günleri hatırlatan herhangi bir şeyin çok acı vermesi olabilir. Zaten olgun, uygar bir insanın aşkı da çirkeflikle, kavga gürültüyle bitmez. Fotoğraflar güzeldir. Yapmayın.