Eşiniz gergin olduğunda nasıl yumuşatırsınız

Eşim ailesi ile ciddi sorunlar yaşamış
Şimdi kendince affetmeye çalışıyor
Normal göürüşüyoruz
Ama yaşattıklarının etkisiyle bazen çok geriliyor
O zaman sadece sarılıyorum

İşi oldukça stresli
İş ile ilgili birşeyse ve anlattıysa fikirlerimi sunuyorum
Anlatmadıysa sormuyorum
Sonrasında şımarıklık yaparak kafasını dağıtıyorum

Bizimle alakalı bir gerginlikse zaten bende gerginimdir
Uzak durup kendi haline bırakıyorum
Böylece kafamızı dinliyoruz kim hatalıysa sakinleşince gönül alıp sorunumuzu çözmek için sakince konuşuyoruz

Ona destekçi olduğunuzu hissettirin her zaman yanında olun. Bu ilgiye boğmak değil, ama onu düşündüğünüzü bilsin hep. Eşiniz olduğunuzu her zaman onun iyiliğine duacı olduğunuzu en büyük desteği göstereceğinizi bilsin. Sinirli olduğunda etrafında olmayın üzerine gitmeyin dırdır asla. İyi özelliklerinden ne kadar mutlu olduğunuzu dile getirin kötü olumsuz tavırlarını görmezden gelin. Size iyice güvenip açılacaktır zamanla o zaman farkındalığını artırın. birbirinizi seviyorsanız bir tarafın alttan almaması için hiçbir neden yok. Elbette karşı tarafın güzel olumlu huylarına istinaden...

Olması gereken davranislar ..herzaman işe yarıyor ve bağlar daha da sağlamlasiyor..

Zaten annesizlik ya da anne pasif kalınca ilgisiz kalınca çocuklar böyle büyüyor:/
Ben de sakinleşmesini bekliyorum canım çünkü o an mantıklı düşünemiyo hatasını sonra anlıyo
İşte bastırılamayan birşey var demekki derinlerde... Eğer bir de sevgisiz ilgisiz bir çocukluk geçirdiyse asilik oluyor maalesef... İnşallah zamanla toplar kendisini, nabzına göre yaklaşırsanız daha kolay olur...

Aaaa kocamdan mi bahsediyorsun
Benimkide ayni model. Cok agir baslidir. Oturaklidir. Ciddi anlamda sevip deger verdigi insanlar disinda oyle kimseye gulumsemez. Dedigim dediktir. Her an parlayabilit. Birden alevlenir ama sonra sakinlesir. Hatta yasam sekli araba surusune bile yansimis. Bir anda hizlanip ani frenler yapar ama dedigin gibi benimkininde eli aciktir romantik degil belki ama jestler yapmayi sever hic bir sey esirgemez asla yaptigi seyi laf etmez ev isine bile yardim eder.
Valla cok stresli oldugunda ekmegini suyunu veririm cok etrafinda dolanmamaya calisirim.
Tatli yaparim onu sevdigi seylerden. Sonra baktim biraz normale dondu hemen cilve yapmaya baslarim.
Gerginken cok ustune gitme mumkunse ayak altinda dolanma
Ben kavga ettigimizde genelde beklerim o icini kussun sakinlessin sonra azima geleni sayarim

Bitanede bende var.
Sanırım annesi yüzünden çünkü soguk bi annesi var
Bi kere sarılıp öptügünü görmedim.
Babalar hadi neyse mesafeli olurda anne cocuguna nasıl bu kadar soguk olur sasırmıstım.
Dogru düzgün ailece oturup bişeyler konuştuklarını sanmıyorum aynı evde herkesin kendi alanı var bişey olacakta laf gelecekte konuşacaklar.
Bu yüzden benim eşimde sevgi nedir nasıl gösterilir bilmez ilgiye sevgiye çok aç buda onu asabi yapıyor.

Bi adam eger hayatindaki herkesle problem yasamissa sorun ondadır. Ailesi, eski sevgilisi, ev arkadaşları hepsiyle ilişkisi problemli demek ki adamin kişiliği boyle bana kalırsa duzeltemezsin en iyisi görmezden gel. Sorunu da kendinde arama.

Yok canım herkesle sorunlu iletişimi yok aksine çok aşırı sayıda arkadaşı var bi ton gereksiz adam var etrafında..yani insanın üç-beş samimi arkadaşı olur ama eşim herkesle samimidir iletişimdedir..
Eski sevgilisi kız çok aşırı kıskançlıklar yapmış çok kavgalar çıkarmış eşim de ayrılmak istiyince intihara kalkışmış filan..mutlu ilişkisi olmamış
Ailesine gelince zaten aşırı soğuklar insanın suratına zor bakıyorlar ben çok şaşırmıştım ilk karşılaştıgımda..sohbetleri bile yok kendi aralarında..
Ailesiyle de babasıyla sorunlar yaşamış işsiz oldugu dönemde babasıyla sorunları olmuş anlaşamamış annesi desen zaten soğuk oğluna sahip çıkmamış o da arkadaşlarında filan kalmış biz tanışana kadar hayatı böyleymiş..

Valla en güzeli kendine bırakmak galiba kızlar..bu sefer de diyor ki niye yanıma gelmiyorsun niye yatakta sırtını dönüp yatıyosun vs

Alttan alırım sinirli ise , ama hergün hergün olmaz tabi bu. İş yerindeki sıkıntısını bir gün olsun eve yansıtmadı zaten çok şükür , ki işi gerçekten stresli ve zor , yansıtan biri olsaydı büyük tatsızlık olurdu evde.

Benim işiyle ilgili hiçbirşeyden haberim olmaz neredeyse , o yüzden öyle ayda yılda bir sinirine tahammül ederim

gecmiste hic mutlu olamamis diye bugununu niye mutsuz ediyor ki?
kendi mutsuzluguyla ssizi de surukluyor.
yani bubdurul ayda yilda birnoluyorsa bos verin baska odaya gidin umursamayin.
ama dam surekli boyleyse hergun baska odada mi oturacaksiniz?

esim gergin bir insan degil ama arada oluyor bende bu durumlarda yaninda bile oturmuyorum yumusatacagim diye ugrassam iyice gerilecek biliyorum en fazla 1 saate kendi toparlanmis oluyor zaten gecince kendi gelir yanima kocaman bi sarilip kuzumu sinirlendirmislermi derim kendisi dokulur zaten hemen cok uzerine gitmek iyi degil gerginken bence

Geçmişe bağlamayın derim benim eşimde yapı gereği gergindir normal zamanda mis gibidir. Nefes alacağı şekilde yalnız bırakırım o ne zaman sakinleşirse o zaman konuşur zaten.

en güzeli cevap vermeden ortamdan ayrılmak. sonra zaten sakinleşince yanıma geliyor ben sinirliyken de eşim öyle yapar :)

Aynısının tıpkısı birkaç daha farklı özellikleriyle bende de var. =) =) Ailesiyle tuhaf ilişkisi, gençliğinde bekar evinde kalmasi, sorunlu eski flort durumu,istediğinde romantik olması vs aynı. Aynı sezon ürünleri sanirim. :)
Stresli bir işi var zaten,gün içindede yoruluyor epeyce. Maddi manevi bazi sorunlarımızda var. Takışıyoruz da arada. Ama adam normalde de, hiç sebepsiz 7*24 tripli, gergin ve dalgın gezebiliyor. :) Bazen tüm gün sürüyor bazen saatlik dakikalik. Seninde dedigin gibi ama iyiyken de iyi tadından yenmez. Bazen benide dengesizlestiriyor bu durum. Arada sinirde olsam, sabirla bu durumla baş etmeyi öğrendim ben. Çünkü adamın doğası böyle maalesef.
Yumuşatmaya çalışmak, tavır takınmak, değiştirmeye çalışmak ya da dırdır etmek, bu bizim modellerde işe yaramıyor pek. =) aksine daha da sinir bir durum oluyor. Ben moduna girdiği zaman, hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor, sevecenlikle şefkatle yaklaşıp ve kendi haline bırakıyorum. Bu süreçte kendim mutsuz olmamak adina, beklentilerimi de düşük tutuyorum.

O Gergin Iken sen daha da gergin ol, o sinirlenince sen daha da sinirlen. Otomatik olarak sinecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…