Eşiniz Hala Annesinin Yemeklerini Sayıklıyor Mu?

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
Merhaba arkadaşlar...

Erkekler genellikle annelerinin yemeklerine alıştıkları için evlenince eşinin de annesi gibi yemek yapmasını beklerler ve eşinin yemeklerine alışmaları zaman alır...

Benim eşim de başta sürekli annesinin yemeklerini sayıklıyordu. ancak şimdi benim daha güzel yemek yaptığımı düşünüyor şakkıdı ve annesinin bazı yemeklerini beğenmiyor...

Evlenmeden önce hiç çorba yemezmiş eşim kayınvalidem öyle der. Şimdi ise sofraya oturunca çorba yok mu der

Sizin eşiniz yemek konusunda sizin yemeklerinize alışabildi mi yoksa hala annesinin yemeklerini mi sayıklıyor?

Ben yemek yapmaktan nefret edıyorum acıkcası. Esım annesının yemeklerını sayıklar sayıkladıgı zamanda gıder annesınde yerız.

baştan beri hiç sayıklamadı çünkü kayınvalidem çok et ağırlıklı yapar eşim de pek etçil değil ben de :)
bir de ikimizin damak tadı birbirine çok yakın
senin elinden olsun da nolursa olsun der eşim hep yardım da eder zaten yemek yapmaya
hatta arada pilavı tutturamıyorum lapa yaptıysam zaten lapası güzel der diri olmuşsa ben zaten diri severim :)
bir de kayınvalidemin yapıp da eşimin çok sevdiği herşeyi yapmayı öğrendim ben de yapıyorum sanıyorum pek de farkı yapmıyoruz
hatta annesinin evinde yapmayı bilmediği şeyleri öğrendi pilav yapmayı mesela :) bir de yemediği sebzeleri yediriyorum geçen yıl brokoliye alıştırdım bu yıl kereviz seneye hedefim pırasa :)
kayınvalidem şok geçirdi kereviz ve brokoli yediğini duyunca ben mutlu oluyorum diye yiyormuş kocişim

Maşallah canım Allah bu durumunuzu bozmasın
Benim eşim de çorba yemezmiş önceden şimdi yiyor
Annesi hiç börek yapmazmış mesela şimdi ben yapıyorum bayılıyor...
Ben genelde annesinin yapmadığı ve eşimin ilk defa gördüğü yemekleri yapıyordum. Kültür farkı nedeni ile...
Ama sağolsun yemeklerimi sever...

ilk başlarda yerdi ama dil ucuyla güzel olmuş derdi
ammaa şimdi ;
boynuz kulağı geçti artık dedi benim annemden de senin annenden de güzel yapıyosun diyor

esim yemeklerime alisti. zaten alismasa ne olacak, git annene karnini o doyursun ya da kalk sen yap diyorum. bebekligin luzumu yok bence, onune yemek gelmesine dua etsin esim

yemek yapmayı pek sevmem
ama pasta börek işini yapmayı severim
hergün yeni şeyler denemeyi severim
eşim de nolur artık yeni birşey yapma
kuru fasulye pilav yap o yeter bana diyo

yemek seçen bir eşim var ama hiçbir zaman annemin yemekleri diye sayıklamadıkaydirigubbakcemile3böyle bir sorunum olmadı yaniyerimseniben

ay bizimkide en bastan beri benim yemeklerimi daha cok begenir
annesine bazen anne sende serife gibi yap der
anneside bozulur tabii:))))

arada annem böyle yapardı annem söyle yapardı derdi
istesede gidip annesinde yiyemez farklı şehirlerdeyiz mecbur yiycek yaptıklarımı
seviyor yemekleimi

bu konuda kaynanama teşekür ederim
iyiki iyi yemek yapmamış
iyiki makarnayı haşlayıp haşlayıp vermiş eşime

şimdi benim yaptığım yemekleri
begeniyor
bende elimden geldiğince güzel çeşitli şeyler yapmaya çalışıyorum
saolsun seve seve yiyor.

yok canim, ne benim annem, nede esimin annesinin yemekleri esimle benim yaptigim yemeklerle kiyaslanamaz. Biz ikimizde tabiki annelerimizin yöresel yemeklerini cok seviyoruz ama bizim yaptigimiz yemekler inanilmaz lezzetli ve zamani yemekler oldugu icin kiyaslanamaz.

eşim her zaman ikimizin annesinden çok daha güzel yemek yapıyorsun der :asigim:
aman duymasınlar kaydirigubbakcemile3

Allah icin beni annesine över.Evlendigimizden beri sarmalar,lazanyalar,pizzalar vs. yaptigim icin bayilir yemeklerime.Cünkü annesi bir kac cesit yemekten baska bisey bilmedigi icin benim yaptiklarima hayran oldu.Hatta cok ilginctir ki kaynim bile ne zaman Türkiye'ye gitsek (onlar oradalar) bana bir sürü sey pisirtiyor:))))

Hee zaman benim yaptığım yemekleri beğenmiştir annesine bile söyler çok güzel yapıyor diye.
K.validem bile tarif alır benden takdir eder yani biliyorki oğluşu aç kalmıyor hiç.sempatiksalakcinni

Benimki başlarda diyordu annem gibi yapamıyorsun felan...
Olum ben sanki annenle yaşadım ne bileyim annen nasıl yapıyor alsanaalsanasmile
Biraz surat yaptım biraz küstüm artık söylemiyor bile alıştı benim yemeklere bayanssulusmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…