Esiniz her ay ailesine maddi yardim etmek istese?

ben ailelerin evli çiftlere destek olması taraftarıyım.destek olacak imkanlara sahip değilseler en azından yük olmamalılar. hem bu para işi zamanla alışkanlık haline geliyor..hiçde uygun olmadığınız bir zamanda saçma sapan şeyler için isteniyor para..tabi bunun sonuda huzursuzluğa gidiyor..kadın istemiyor,erkek gizli gönderiyor vs.. benden söylemesi

ya ortada baska seylerde yasaninca ortadaki iyi niyet kayboluyor sanki.
insanlar karsilikli anlayisli, hosgörülü olsa böyle mevzularin sözü bile edilmez bence...

benim esimin ailesi bitane, kirk yil arasam, dua etsem onlardan iyisi cikamazdi karsima :kedi:

Allah bozmasın inş:Saruboceq:

Komşun bile aç yatarken sen tok yatamıyosun da varsın olsun borcun uafak tefek şeyleri halledilse ne olacak ki?Ana baba duası her zaman iyidir.
Gelin nefret ediyor anasını satim kaynanasından aynı şeyi kocasından da bekliyor.
Oldu başka bir emrin derler yani benim kocam deraklinialirimsmile

kizlar, evlendiz... esiniz her ay ailesine bi miktar parayi yollamak istese nasil karsilarsiniz?
normal mi sizce...

eger gercekten bu paraya cok ihtiyaclari varsa, ne bileyim isinma, yiyecek ihtiyaclarini falan karsilayacaklarsa mesela kabul ederim...

ama bu para olmadan da gecinebiliyorlarsa olmaz...

bi de bu konu esimin maddi durumuna bagli olur...
yani mesela cooooooooookkkkkk zengin biri olsaydi bana ailesine yaptigi yardimdan zarar gelmeyecegi icin bir sey demezdim ama maddi durum kisitli olunca is degisir

Allah bozmasın inş:Saruboceq:

Komşun bile aç yatarken sen tok yatamıyosun da varsın olsun borcun uafak tefek şeyleri halledilse ne olacak ki?Ana baba duası her zaman iyidir.
Gelin nefret ediyor anasını satim kaynanasından aynı şeyi kocasından da bekliyor.
Oldu başka bir emrin derler yani benim kocam deraklinialirimsmile

haklisin canim. biz rahat yasarken, onlarin sIKINti cekmesi esimi huzursuz eder zaten.
onun yüzündeki tek bi mutsuzluk belirtiside beni üzer...

Evımıze herseyı alabılcek durumdaysak,borcmuz yoksa,esımın aılesı bundan cıkar saglamıyorsa ve gercekten ıhtıyacları varsa evet.

madeen eğer ben rahatsam neden olmasın ki diyeceğim zaten çalıştığının yarısını babasına veriyor işi babasının işi olduğu için ama şükür şikayetçi değilim ...

kizlar ya durumunuz sIKIsIKsa, ve bu anne baba size dügün haricinde hicbirsey yapmadiysa (ev düzülmedi, altin alinmadi, hicbirsey, üstüne bide dügün paralari alindi)

bizim durumumuz sıkı olduğu halde yapacaksa.... bunu birz düşünmesi gerek.. bir kere iki kere yapar.. ama nereye kadar?

bu devirde var mı ki kendine yetip de ailesine bakan..

benim çevremde hem aileler destek oluyor çocuklara..

açıkcası ben ideal olanın, herkesin kendi yağında kavrulması diye düşünüyorum.

ama diyelim ki eşimin ailesinin gerçekten ihtiyacı var ve biz rahat yaşıyoruz. bu durumda eli belinde oturan koca (evlat) bence vicdanen sorunludur, ve böyle birini tutup da eşim yapmışsam, ben de sorunluyumdur.

Hayatta göndermez kuruş vermez
Çünkü o paranın nereye gideceğini gayet iyi biliyor
Ama kaygana geldikçe cebine ufak harçlık koyar
Çorap etek bilmem ne alırız
O kadarı da beni hiiiç rahatsız etmez
Ama öyle maaş bağlar gibi heray gönderilmesine karşıyım
Herkes kendi ailesine bakabilmeli
Ne evlatlar aileye ne aile evlatlara sırtını yaslamamalı

Benim kocamda hayatta bir kurusunu vermez. ilk önce ailesini yani bizi düsünür.
Kendisininde ve benimde ne zor sartlar altinda calistigimizi bildigi icin herkesin bu dünyada birseyler yapmasi gerektigini, gencken herkes yasliligini garanti altina almasini önceden bilmeli der.
Ha olaki ölüm, hastalik ve gercekten sakatlik konuysa degil ailesine tüm mahalleye yardim eder.

Bizi zorlamıyorsa tabi ki göndersin
Sonuçta anne baba kim biraz daha rahat etmelerini istemez ki
Hatta benim aileme bile gönderir bazen
Ayırım yapmaz bende hiç dememişimdir gönderme bu ay diye

Ben rahatsız olurum.
Oldum da!
Tabıı luks harcamalarına destek oldugu ıcın.
Yoksa sadece anne-babasının gercek ıhtıyacları olsaydı sorun etmezdım.
Fakat esımın aılesı bız evlenırken hıc bır katkıda bulunmadıgı gıbı,
yazlık yaptırabılmelerı ıcın esım kredı borcuna gırdı.
Aylarca evımıze mutfak alıs-verısı yapmayıp,
bır corba yada makarnaya talım ederken
onlar yazlık keyfı yaptılar.
Evlendıgımız ılk aylar bır kardesı,
o kadar borcumuz olmasına ragmen ehlıyet ıstedı.
Tabıı esım durumumuz olmadıgı ıcın ertelemek gerektıgını ıfade ettı.
Ve dahası var.
Vıtrınde gordulerı gıysılerı esımden kredı kartını alarak aldılar.
Yada kımı zaman esım ıhtıyacları vardır dıye dusunerek aldı.
Pekı sımdı ne oldu bılıyor musunuz?
Gorumcelerımın bana yaptıkları hakaret sonrası,
esım benı korudugu ıcın kardeslerı su an esımın yuzune bakmıyor.
Ve bu benı oyle ofkelendırıyor kı!
Verdıgı emeklerın karsılıgı bu olmamalıydı.
O nedenle hayır, anne-baba harıc kardeslerının ıhtıyacları dahı olsa,
ızın vermem esıme, yaparsa da bu buyuk bır tartısmaya neden olur.

Maddi durumumuz yeterliyse ve ihtiyaçları varsa özellikle belirtiyorum ihtiyaçlaru varsa olabilir.Çünkü bende ederim. Ancak malesef bazı aileler var özellikle eşler beraber çalışıyosa ihtiyaçları olmadığı halde istiyorlar işte buna gıcık olurum. Ben nişanlıyım henüz nasıl olur bilmiyorum.

durumumuz çok iyiyse anne babasıda gerçekten muhtaçsa verebilir
ama kardeşleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.sonuçta kendine güvenmeyen evlenmemeli:olmaz:acil durumlarda arada yardım edebilir yada borç verebilir ama düzenli aylık verir gibi para vermesini istemem:1closedeyes:
birde eşten gizli verilmesine çok karşıyımaklinialirimsmile

Benim eşim maalesef hiç düşünmden verir, annesine verse kabulüm ama geçen ay ağbisine durumu iyi değil diye vermiş, bizde bu araalr oldukça sıkışığız ve bir duydukki ağbisi Marmarise kafa dağıtmaya gitmiş gelde sinirlenme,

kesinlikle izin vermem,çünkü bunu hak etmiyorlar.
benim en zor anlarımda hiç bir şekilde yanımda olmayan insanlara hiç bir şekilde yardım olsun diye birşey yapmam.ben onlardan nefret ediyorum birde para gönderecem öylemi.mümkün değil.

Back
X