Eşiniz için..

O zaman siz de ona deyin ki “aşkım ya bununla yanımda çok yaşlı duruyorsun, gel sana kırmızı tişört alalım. Ya da dapdar paçalı pantolon alalım, biraz genç gibi görünmeni istiyorum yanımda”

O zaman ne diyecek? Gene fedakarlık yapacak mı?
Dapdar paçalı pantolon 😝

Her iklimin değişik özellikleri olduğu gibi her semtinde farklı insan topluluğu var.
Evlenip yerleştiğim yer büyüdüğüm yere göre çok daha farklı bu nedenle burda mini elbiseyle geziyor olmaktan veya üzerimde bulunan farklı bakışlardan rahatsızlık duyardım verdiğim karar isabet olmuş.
Bahsettiğim güven öncesinde uğradığım bakışların veya sözlü tacizlerin şuan aza indirgenmiş olmasından kaynaklı benim deneyimim sadece.
Ayrıca eşinizle birlikteyken zaten etek giydiniz diye kimse sizi rahatsız etmez sadece bakar siz de görmezden gelirsiniz büyük ihtimal.
Dediğim gibi fikirlerinizi onaylıyorum sadece deneyim farklılıkları diyelim :)

Simdi daha net anladim. Evlenip geldiginiz yer hakkinda esiniz bilgi vermiş ve ona gore giyinmissiniz. Bu konuda haklisiniz, bulunulan ortam da onemli. Ben farkli dusunmustum.

Kendimle ilgili hiç bir konuda taviz vermem . Ilişkiler hayatımıza güzel şeyler katmak içindir bir şeyler götürmek için değil.

Kızlar merhabalar.
Sizi bir sorum olacaktı.
Eşiniz sizden giyiminizi değiştirmenizi isterse tepkiniz ne olur? Ya da bugüne kadar böyle bir talebi olan eş karşısında ne yaptınız?
Şöyle de ekliyim, diyelim ki eşiniz sizin her isteğinizi yapıyor, ne istiyorsan söyle yapayım diyorsa, sende giymek istediklerinmi tavsiye niteliğinde söylersen asla ikiletmem yaparım diyorsa bu fikrinizle bir farklılık yaratır mı? Yani karşınızdaki sonuna kadar fedakar ise. Sen şöyle yap böyle yap diyip kendisi her şeyi yapma hakkına sahip erkekler için sormuyorum bu soruyu.
Giyim değişimi dediğim de şöyle, açık giynmeme meselesi. Uzun hırka, tunik vs
Teşekkürler cevaplayanlara şimdiden.
Ya o senın her ıstegını yapıyorsa dıye bısey varmı bılmıyorum cogu erkek zatwn ne ıstesen yapar, ıslerıne gelen herseyı yada basıt gereksız pnemsız ne ıstegımız varsa yapıyolar zaten ne bılım sunu al, bunu al dersun yapar. Ama su kadınla konusma rahatsız oluyorum dedıgınde nesı var onumu kıskanıyorsun dıyıp o an ıstedıgın seyı yapamayabılıyorlar yanı nerde gereksız sey varsa yapıyolar ama huzursuz oldugun bısey varsa yapmayabılıyolar. Tam sayılmasada gexmıste oyle konus tugum bırı vardı agzımdan cıkacak bıseyı beklıyordu ısteyımde yapsın dıye. Sonra eskı iş yerınden bır kız buna zırt pırt mesaj atıyor cevap vermek zorundamısın gormuyon etmıyon dedım, adı ustunde gormuyorym bıle nıye sorun edıyosun falan dedı sonra tabı konudmalar ilerledi benden cok yazısmaya basladılar venfe bıraktım. bunu yasadım yanı her dedıgımı yapan adam bunu yapmadı. Hatta adamla denız planı yaptık bıkını falan koyacaktım sakın bikini giyeyim deme sort askılı giy dedı yok artık dedm. Iyı bana giydirmiyorsun ama pnundan sagından solundan bikinili sortlu kızlar gecınxe dibiniz düşüyor yanınızdakıme kımse bakmasın dıye giydirmiyosunz ama baskasına bakıyprsunz dedım tabı ogunde denıze gştmedim boyle olay olunca. Yanı kendının olana gıydırmeyıp herseyııne karısırlar, ama kendının olmayana agızlarunun suyu akar. Sımdı evlıyım esıme hep kapanmak ıstıyorum kapansammı eteaftan cekınyorum bugune kadr hep acıktım sımdı kapansam acaba yadırgarlarmı dıye korkuyorm vs dıyorum hıc karısmam ven sana kendı tercihin içinden gelıyorsa kapan sonra sıkıldım dıyıp acılırsan. Ozaman cok kızarım aslada affetmem dedı. Yanı, sımdıde cok acık gıymıyorum tabıde sen yerını bılıp usturuplu gıyınırsen kımse senden gıyımını degıstırmenı vs ıstemez. Mesela bazı kadınlar var otuurp kalkarken affedersın g.. Çatalı gorunur ya da gobegı belı acılır hiç dıkkat etmezler bende oyle sevmıyom. Genelde kalcamı kapatacak uzunlukta rahat tsprtler gıyer vucur hatlarımı bellı etmeyen geniş pijama tarzı bol seyler gıyyıom esımde uyarma degıstırme geregı duynuyo

Eşim giyimime asla karışmaz. Tayttan mini eteğe kadar herşeyi giyerim ancak ölçüyü kaçırmam. Eğer eşim giyimime karışsaydı kesinlikle ölçüyü kaçırırdım. Dayatılan hiçbirşeyi kabul etmem. Dayatacak eşi de kabul etmezdim zaten :cool:

Esim olacak kadar sevip evlendiysem, onun bana karismasina mudahale ettirecek sekilde giyinmem . Yerine gore giyindigimi dusunuyorum.

Kalkip da daracik bir mini etegi , Istanbul sokaklarinda giymem cunku ben rahatsiz olurum ama deniz kenarinda rahatlikla giyerim.

Giyim kimliktir, kimsenin giyimim üzerine müdahalesinden hazzetmem, fikir almak istersem zaten sorarım.
Eşimin "Ben senin şu şu istediklerini yapıyorum, sen de benim istediğimi yap" diyeceği son konulardan biri "Kimliğim" yani "Giyimim"dir.

Duygu sömürüsüyle, pazarlıkla, benim için hiçbir mantığa dayanmayan giyim kısıtlama çabasını, aklıma hakaret sayarım.

Ay allah aşkına, erkeklerin giydiği kaç kıyafet çeşidi var ki zaten? Gömlek, tişört, pantolon, bermuda şort, bitti. "Aşkım onun o gömleğin mavisini değil, yeşilini giy bence" ile "mini etek giymeni istemiyorum" ayni şey değil maalesef. Sen en fazla bi rengi elemiş oluyosun o resmen koskoca bi reyonu. "Gömleğini ilimle göğsün görünsun istemiyorum" diyecek halin yok ya! Şu erkekler cin olmadan adam çarpmaya kalkmiyo mu tilt oluyorum

Kızlar merhabalar.
Sizi bir sorum olacaktı.
Eşiniz sizden giyiminizi değiştirmenizi isterse tepkiniz ne olur? Ya da bugüne kadar böyle bir talebi olan eş karşısında ne yaptınız?
Şöyle de ekliyim, diyelim ki eşiniz sizin her isteğinizi yapıyor, ne istiyorsan söyle yapayım diyorsa, sende giymek istediklerinmi tavsiye niteliğinde söylersen asla ikiletmem yaparım diyorsa bu fikrinizle bir farklılık yaratır mı? Yani karşınızdaki sonuna kadar fedakar ise. Sen şöyle yap böyle yap diyip kendisi her şeyi yapma hakkına sahip erkekler için sormuyorum bu soruyu.
Giyim değişimi dediğim de şöyle, açık giynmeme meselesi. Uzun hırka, tunik vs
Teşekkürler cevaplayanlara şimdiden.
Eşim sevgiliyken biraz daha uzun giymemi isterdi. Giymedim yani gayet normal giyiniyodum. Beni böyle tanıdın böyle olmayada devam edecem sana uymuyosa güle güle dedim. O günden sonrada daha hiç karışmadı. Konusu bile geçmedi aramızda.

Ben tesettürlü biriyim. Eğer giyimim tesettüre uygun değil diye beni uyarırsa yani dini açıdan o kıyafet günahsa esimi dinlerim. Ama kendi egosu için giyimime karışıyorsa ona müsade etmem. Ne münasebet ben ne giyeceğimi seçemeyecek kadar cahil miyim?
Tavsiye kısmı ayrı. Ikimizde birbirimize tavsiye veririz. Şu yakismis bu yakışmamış şeklinde.

Ailemin baskısı nedeniyle normal standartlarda açıktım. Mini etek ip askılı vb. kıyafet giyemiyordum. Evlendikten sonra her ne kadar eşim başlarda bozulup hır gür çıkarsa da istediğim gibi giyinmeye başladım. Ben taviz vermedikçe o da alıştı zamanla.

He tesettürlü bir eş de istemiyordu tabi ama ben evliliğimizin 13.yılında kapanmak istiyorum dedim🤣çok şaşırsa da buna da karşı çıkmadı. Çünkü benim hayatım ve de benim kararım;)

Siz de nasıl istiyorsanız öyle giyinin bunu sadece siz belirleyin.

Sevgiler :KK200:

Orta yolu buluyoruz diyelim.Ben acik biriyim ama dekolte giymem oda sevmez buna dikkat ettigim surece problem yok sukur olmadida 😌

Bence taviz tavizI getiriyor benim gordugum erkekler bunu guc gosterisi haline getirip ve maalesef hep daha fazlasini istiyorlar.
Ben evlenmeden gayet aciktim esim o zamanlar dan belirtirdi rahatsizligini. Evlendik durum degismedi ve tavizi ben verdim once kisa kollu giyinmedim sonra etek elbise vs biraktim ha zorlamiydi hayir icten ice psikolojik baski vardi boyle daha begeniyorum gibi sonra tunik tarzi giyindim vs eee esim mutlu oldu mu hayir. Sonrasinda zaten kapali gibisin kapandi demeye basladi iste bu noktada dur dedim ve sinirimi cizdim. Simdi keske bastan taviz vermeseydim diyorum cunku amac dedigini yaptirmak en azindan biz de böyle. Inancindan dolayi kapanan giyinene lafim yok ama bu isker zorlamayla olmuyor.

Eğer eşim beni mutlu ediyorsa benim bir dediğimi ikiletmiyorsa yaparım şöyle düşün birde sen ondan birşey istesen o da seni kırmasa mutlu olursun elbetteki.

Iyy affedersin ama mide bulandırıcı bir mevzu.Madem her konu da fedakar kendinden veriyor herşeyi o zaman kıyafet konusuna da bu tip baskı tarzında konuşmak saçma.Kendin ol canım hepimiz evli barklıyız sen zaten ne giyip ne giymeyeceğini bilen bir insansın eşinin dahi sana ay şu hırkayı giy ay totonu kapat demesine gerek yok.Benim eşim bir kez elbisem kısaymış diye fitillendi bende gayet güzel bu konuda olan fikrimi açııık açııık belirterek kendimi bildiğimi ve giydiklerime yeterince dikkat ettiğimi söyleyerek susturdum o gün bu gündür karışamaz

Benin de erkek arkadaşım karışmaya başladı sırf bu yüzden evlenmekten soğudum
Koşarak uzaklaş ondan canım,insanın önce kendine öz saygısı olmalı giyimle kuşamla duruşla karakterle seni değiştirmeye çalışan insandan hiiiiiiç yarar gelmez psikolojik baskıya döner döndükçe sindirilsin bi bakmışsın dediğini yapıyosunHoppa

Koşarak uzaklaş ondan canım,insanın önce kendine öz saygısı olmalı giyimle kuşamla duruşla karakterle seni değiştirmeye çalışan insandan hiiiiiiç yarar gelmez psikolojik baskıya döner döndükçe sindirilsin bi bakmışsın dediğini yapıyosunHoppa
özgüvenim kırıldı bu kıyafet konusu yüzünden zaten.

Back
X