- 21 Aralık 2017
- 2.024
- 2.161
- 133
- Konu Sahibi YoncaBulut
sanciyi kendi çekecekAy benimki şak diye düşer bayılırşimdiden sen sancı cekerken ben nasıl dayancam diyo. Artik ona da dayan dedim yani

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sanciyi kendi çekecekAy benimki şak diye düşer bayılırşimdiden sen sancı cekerken ben nasıl dayancam diyo. Artik ona da dayan dedim yani
Merhabalar. Öncelikle inşallah sağ Salim bebeğinizi kucağınıza almanızı diliyorum. 2 çocuk annesiyim. Eşim doktor. İki doğumumda normal doğumu tercih ettim. Eşim ilk Doğumda yanımdaydı. Elimi tuttu ve destek oldu . Çünkü ilk Doğum olduğu için korkum fazlaydı acaba nasıl gerçekleşecek neler olacak diye... Sanki doktorum yanlış birşey yaparsa eşim hemen müdahale edecekmiş gibi hissettim güven duydum yanımda olmasından dolayı:Arkadaşlar eşi ile birlikte doğuma giren oldu muu bende eşimde çok istiyoruz ama bir yandan çekiniyorum beni öyle görmesinden tanidiklarda bence sakin doguma almaa midesi bulanir tiksinir falan diyor o kadar kötü mü doğum olayi ?? :-(
Haklisin canim tesekkurlerMerhabalar. Öncelikle inşallah sağ Salim bebeğinizi kucağınıza almanızı diliyorum. 2 çocuk annesiyim. Eşim doktor. İki doğumumda normal doğumu tercih ettim. Eşim ilk Doğumda yanımdaydı. Elimi tuttu ve destek oldu . Çünkü ilk Doğum olduğu için korkum fazlaydı acaba nasıl gerçekleşecek neler olacak diye... Sanki doktorum yanlış birşey yaparsa eşim hemen müdahale edecekmiş gibi hissettim güven duydum yanımda olmasından dolayı:)...neden miğdesi bulansın veya tiksinsin ki? Orada olacakları zaten seyredecek değil ya . Maksat elinizi tutup destek olması...
Haklisin canim tesekkurler)
Kim temizleyecekti ya? Herkesin özel bakıcısı mı varHerkezin kendi düşüncesi .. Eşinizin sizi temizlemesi gibi mesela onada karşıyım
Herkez kendi işini kendi görür degilmi biz napıyoruz bakıcımızda yoktu.. Yorum yapmak için yorum yapmayın yaKim temizleyecekti ya? Herkesin özel bakıcısı mı var
İmla hatalarından daha büyük olan problem okuduğunu anlamıyor olman. birbirlerini seven ve sayan eşler kendilerine bakamayacakları durumlarda birbirlerine yardım ederler, yardım etmekten de yardım istemekten de gocunmazlar. Özel anlarında birbirlerinin yanında durmayı seçerler. Altına yapmaktan bahsetmişsin uç bi örnektir, o durumda yardım edecek yardım istenecek kişi tabi ki de eş olacak. Kussan da altına yapsan da eşin senin.Herkez kendi işini kendi görür degilmi biz napıyoruz bakıcımızda yoktu.. Yorum yapmak için yorum yapmayın ya
Canım ben neler gördüm gecirdim.. Sakat kaldım yatalak oldum ama ya neyse ya herkezin fikrine saygı duymak lazım bişi demiyorum gerçektenİmla hatalarından daha büyük olan problem okuduğunu anlamıyor olman. birbirlerini seven ve sayan eşler kendilerine bakamayacakları durumlarda birbirlerine yardım ederler, yardım etmekten de yardım istemekten de gocunmazlar. Özel anlarında birbirlerinin yanında durmayı seçerler. Altına yapmaktan bahsetmişsin uç bi örnektir, o durumda yardım edecek yardım istenecek kişi tabi ki de eş olacak. Kussan da altına yapsan da eşin senin.
İkimize ait olan, dünyanın en masumu en güzel parçamızın her saniyesine tanık olmak eşimin en doğal hakkıdır, onun ilk ağlamasını duymalı. Ayrıca o zor anımızda elimizi tutması kimsenin veremeyeceği güveni verecektir.
İmkanı olan, isteyen eşiyle Doğum yapabilir. Kimse karısından tiksinmez
Benim 2 arkadasim esiyle doguma girdi. Biri dogumda kakasini yapmisti biri de kusmustu. Ben esimin girmesini istemedim. Zaten ben sanci esnasinda bile esim dahil kimseyi görmek istemiyordum. O kadar feciydi sancilar. Dogumum da zor oldu. Ben bebisim gelir gelmez unuttum tüm zorluklari, doganin kanunu böyle. Esimin bunlara tanik olmasini ve beni oyle hatirlamasini istemezdim. Doktor kesiden ve vakumdan bahsedince bile adam kesin bayilirdi zatenOzelde sence eş kabul ederler mii canım devlette odada tek dogum yapan sen olmadigin için kabul etmemeleri normalde ozelde yalniz oluyorsun ozaman neden izin vermesinler kii
Tabi senin fikrin saygi duyarim. Benim esim oyle kolayvtiksinen bi adam degil. Sagolsun her hastaligimda da bakar. Hamileligimde de cok bakti destek oldu. Kustum temizledi ve hic lafini etmedi. Ama iste bu güzel günü o niye öyle hatirlasin ki.. daha once de dedigim gibi kadin dogasi geregi tüm acilari unutuyo dogumun tüm zorliklarini gülerek hatirliyo. Ama eslerde o hatiralar daha farkli kalabilir. O güzel günü tüm güzellikleriyle hatirlamasini tercih ettim ben. Ayrica diger annelerde nasildi bilmiyorum ama sanci esnadinda esim ve annem dahil kimseye tahammül edemiyordum etrafimda. Bana dokunmalari benimle konusmalari bile beni deli ediyordu. Tabi bazi dogumlar kolay oluyormus. Kadindan kadina hatta ayni kadindan dogumdan doguma bile surec degisebilir ama yasamadan bilemezsin.Benim de ilk doğumum ve eşim yanımda olursa daha güçlü olurum diye düşünüyorum.
E yapayım ne olmuş? Eşim o benim ya hu. Her halimi gören bilen adam, evlat dünyaya getiriyorum ben kalkıp da benden tiksinecek değil. Yeri geldi eşim temizliğimi yaptı. Sadece iyi günler için evlenmiyoruz biz. İyi gün kötü gün.
KayinvalidenÇocuğu karısının karnına koyarken güzel, ama çocuk oradan çıkarken tiksinecek öyle mi ?
Bence görmeli eşler doğum anını. İlla görmek demek eğilip çocuğun çıkışını izlemesi demek değildir. Yanınızda durup elinizi tutması güven vermesi mühim olan. Görsün ki kadının nasıl sancı çektiğini, kadın olmanın ne kadar zor olduğunu bilsin. Tereyağından kıl çeker gibi doğduğunu sanıyorlar ya bazilari, öyle olmadığını görsünler.. İlk nefesine şahit olsunlar. Hem o duygusal anı yaşarken aklına tiksinmek bile gelmez insanın.
Benim ikinci doğumum olacak ilk dogumda Kayinvalidem yanımdaydı :) eğilip bakmadı bile sadece çocuk doğunca kalktı ayağa.. O an insan tiksinmeyi felan akıl etmez, o güzel duyguları yaşarken..
Bir çok kişinin burada nefret ettiği şahıs evetKayinvaliden![]()
Bende doğumhane odasında sancı çekip sonra doğum tarafına geçtim ama içeri hiç kimse girmiyor ve giren kişi de öyle pat diye beni görebilecek konumda değildi durduğum yer. Nasıl bir yer o öyle anlayamadım.Odada dogum yapan hastaneler kabul eder
Mesela ben cok buyuk bir hastanede dogum yaptim
sanciyi dogumhane odasinda cekip oyle dogumhaneye girdim
Dogumhanede yalnizdim fakat
yan dogumhaneye bir erkek girse beni kesin gorurdu
Kapiyi kapatma gibi bir durumda olamazdi cunku surekli girip cikiliyordu
Maşallah, darısı o birçok kişiyeBir çok kişinin burada nefret ettiği şahıs evet![]()
Doğum aniden gerçekleştiği için o da geldi yanımda eşim o an yanımda değildi. Çocuğa doğunca kötü muamele yapıyorlarmis dikkatsiz davranıyorlarmis felan dediler, ben de kendimde olmam belki o çocuğa göz kulak olsun diye aldımMaşallah, darısı o birçok kişiye![]()
Aynen devlette kimseyi almiyorlar malesef benimde ilk dogumum olacak özelde dogurcam sirf esim yanimda olsun diye ama devlet dogum konusunda daha deneyimli keske eşleri kabul etseydilerdee orda dogursaydimdevlette biraz zor. özelden biraz soğudum. devlette çok parlak değil ama. hadi devlettekiler devlet işi diye sallıyorlar kendilerince nasıl olsa paramızı alıyoruz diye.ama özeldekilere ortada durum yokken azarlanmak sinirimi bozdu.bulunduğum il deki doktorlar utanmasa doğurma diyecek cinsten özel de olsa. bursaya gidip gelme imkanım olsa belki daha ilgili düzgün bir doktor bulurdum ama yok maalesef.o yüzden yanımda olmasını istesem de devlette biraz zor gibi.