• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz ne kadar harçlık verir

Neden sersem gibi gorulnulsun ya hayır şaka gibisiniz cidden. Çalışmadığı zaman gecim sıkıntısı çekmiyor herkes ama bunu anlamıyorsunuz sanırım. Evet ufaklık şuan küçük ama diğer çocuğum okul çağında ve evet anı biriktiriyoruz ve Gayette mutluyuz benim çalısmamamdan dolayi. Neden başkasının zoruna gidiyor bu durum ben anlamıyorum hayir yani size ne 😁 Ama illa bir çalışmayan kadın ezilecek dimi?
Neden zorumuza gidiyor ? Böyle bir devirde artık kadınlarımıza vatana millete hayirlı, hayatın içinde görmek istiyoruz çünkü.bir insan nasıl bu şekilde hiçbir işe yaramadan, etrafındaki 5,10 kişiyle ölene kadar yaşayabilir aklımız almıyor.

Neden zorumuza gidiyor ? Böyle bir devirde artık kadınlarımıza vatana millete hayirlı, hayatın içinde görmek istiyoruz çünkü.bir insan nasıl bu şekilde hiçbir işe yaramadan, etrafındaki 5,10 kişiyle ölene kadar yaşayabilir aklımız almıyor.
Ferhans sana daha fazla parmaklarımı yoramiycam cidden böyle zor bir günde. Allah sana hidayet versin. Hayatın içinde gayet aktifiz sen rahat ol hiçte etrafımdaki 5-10 kişiden değil hayatım. Sana cidden üzülüyordum hatta bazen seni anlıyordum da ama yok sen sonuna kadar hak ediyorsun yaşadığın herşeyi ama herşeyi. Bu kafa yapisiyla çok zor sen.

Neden sersem gibi gorulnulsun ya hayır şaka gibisiniz cidden. Çalışmadığı zaman gecim sıkıntısı çekmiyor herkes ama bunu anlamıyorsunuz sanırım. Evet ufaklık şuan küçük ama diğer çocuğum okul çağında ve evet anı biriktiriyoruz ve Gayette mutluyuz benim çalısmamamdan dolayi. Neden başkasının zoruna gidiyor bu durum ben anlamıyorum hayir yani size ne 😁 Ama illa bir çalışmayan kadın ezilecek dimi?
Benim niye zoruma gitsin,zamanında ben de işsizdim ama işsizliği güzellemenin de bir anlamı yok. Şu anda aldığım maaşı eşimden isteyemem şahsen,ne olursa olsun. Siz isteyebiliyorsanız anı biriktirmeye devam edebilirsiniz,kimse için sakıncası olmaz.

Benim niye zoruma gitsin,zamanında ben de işsizdim ama işsizliği güzellemenin de bir anlamı yok. Şu anda aldığım maaşı eşimden isteyemem şahsen,ne olursa olsun. Siz isteyebiliyorsanız anı biriktirmeye devam edebilirsiniz,kimse için sakıncası olmaz.
Anı biriktirilecek kişiler sadece eş ve çocuklar mı yani? iş hayatında, arkadaşlarla, diğer insanlarla biriktirilecek hiç anı yok sanki.başarılı olduğun bir günün anisı, çalışma arkadaşlarından sevdiğin kişilerin anısı hiç düşünülmüyor.anı dediğin de nedir allah aşkına.kaç tanesini hatırlıyoruz, neyi hatırlıyoruz ki.herşey geçiyor gidiyor.

Sanki işsiz oturmak çaba isteyen birşey de 😁niye zorumuza gitsin.veirirz istifayı hopp evdeyiz.

Ferhans sana daha fazla parmaklarımı yoramiycam cidden böyle zor bir günde. Allah sana hidayet versin. Hayatın içinde gayet aktifiz sen rahat ol hiçte etrafımdaki 5-10 kişiden değil hayatım. Sana cidden üzülüyordum hatta bazen seni anlıyordum da ama yok sen sonuna kadar hak ediyorsun yaşadığın herşeyi ama herşeyi. Bu kafa yapisiyla çok zor sen.
Niye popstar mısınız?

Anı biriktirilecek kişiler sadece eş ve çocuklar mı yani? iş hayatında, arkadaşlarla, diğer insanlarla biriktirilecek hiç anı yok sanki.başarılı olduğun bir günün anisı, çalışma arkadaşlarından sevdiğin kişilerin anısı hiç düşünülmüyor.anı dediğin de nedir allah aşkına.kaç tanesini hatırlıyoruz, neyi hatırlıyoruz ki.herşey geçiyor gidiyor.
Valla hele benim gibi balık hafızalıysan hemen unutuluyor.
Ben çalışmazsam nasıl emekli olacağım mesela? Yaşlılığımda bana kim bakacak?
Burada anasına danasına para verenlere kızanlarla çalışmama güzellemesi yapanlar aynı kişiler olunca o bir değişik oluyor. Hep bu yaşta kalmayacağız,sigortan yoksa ne yiyip içeceksin 70 yaşındayken? Tut ki Allah ömür verdi 100 yaşına kadar yaşadın. Kim bakacak sana,bari çalışınca kuş kadar da olsa bir emekli maaşımız olur,onunla ölmez sağ kalırız diye düşünüyorum.

Bu arada çalışmamak da bir seçenek,ille herkes çalışsın diye bir kural yok. Ama çalışmayınca da eşinin şartları neyse ona uyulacak,hem çalışmayayım hem de adam bana yağdırsın diye bir seçim yok,keşke de olsaydı

Şimdi bir laf edeceğim ancak ban yerim. Siz anlayın o kelimeyi. Sizin içinize ruhunuza işlemiş o. Siz zaten evlenmeyinn. Karşınızdaki aileyi de yakmayın :)

Sanki işsiz oturmak çaba isteyen birşey de 😁niye zorumuza gitsin.veirirz istifayı hopp evdeyiz.
Ohoo işsiz kalmayı en iyi ben bilirim. Eşim hala anlatır,aylarca kuru ekmekle süt ısıtıp yedik,oğlum küçücüktü çalışamadım. Eşim iflas etti. Şimdi bu hayatın nesini beğeneyim de güzelleyeyim yahu? Zorunluluktan yaşandı geçti çok şükür. Allah kimseyi parasız bırakmasın

Ohoo işsiz kalmayı en iyi ben bilirim. Eşim hala anlatır,aylarca kuru ekmekle süt ısıtıp yedik,oğlum küçücüktü çalışamadım. Eşim iflas etti. Şimdi bu hayatın nesini beğeneyim de güzelleyeyim yahu? Zorunluluktan yaşandı geçti çok şükür. Allah kimseyi parasız bırakmasın
Her kadın çalışmadığı durumda evdeyken kuru ekmek süt yemiyorsa demekki. Ondan güzel geliyor olabilir bana veya benim gibi ev hanımlarına. Tabiki Allah kimseyi alıştığının aşağısına düşürmesin.

Bebeğin ilk yılları ile iş arkadaşını mı kıyasladın sen şimdi?

Her kadın çalışmadığı durumda evdeyken kuru ekmek süt yemiyorsa demekki. Ondan güzel geliyor olabilir bana veya benim gibi ev hanımlarına. Tabiki Allah kimseyi alıştığının aşağısına düşürmesin.
Hayat stabil durağan geçmiyor ki. Hiç kimse iflas durumunu öngöremez. Hep bu halimizle kalacağımızın garantisi yok. Kötü şeyler yaşansın kimse istemez,Allah düşmanıma dahi vermesin.

Kısaca boş oturmak indan doğasina uygun değildir demek istiyoruz hepimiz.haa sütle ekmek ye, ha havyar ye.😁

Sağlıklı ve yetişkin birinin hepsine ihtiyacı vardır.çok yönlü varlıklarız.hayatımız birkaç bölüme ayrılarak yaşanmalı.
Tamam ben de bölüme ayırdım zaten. İlk 1000 gün önemlidir çocukların hayatında. İlk 3 yıl evdeyim. Sonra arkadaşlarımla çılgın anılar biriktiririm

Selamlar. Ben yeni evliyim. Eşimle sürekli polemikteyiz bu konuda. Çok merak ediyorum diğer evliler nasıl. Eşiniz size ne kadar harçlık veriyor, ve kart veriyormu ve maaşı ne kadar ona göre ne kadar veriyor. Bız bu konuda hiç anlaşamıyoruz:KK43:
Eşim bana her ay verir belli miktar lazim oldugunda ordan harcarim 5 yaşinda kizim var okul masrafi cok eşimden para istemem o verirse alirim vermezse niye vermiyorsun demem hayat cok pahali onu anliyorum allaha şükür kimseye muhtac etmedi bizi

Valla hele benim gibi balık hafızalıysan hemen unutuluyor.
Ben çalışmazsam nasıl emekli olacağım mesela? Yaşlılığımda bana kim bakacak?
Burada anasına danasına para verenlere kızanlarla çalışmama güzellemesi yapanlar aynı kişiler olunca o bir değişik oluyor. Hep bu yaşta kalmayacağız,sigortan yoksa ne yiyip içeceksin 70 yaşındayken? Tut ki Allah ömür verdi 100 yaşına kadar yaşadın. Kim bakacak sana,bari çalışınca kuş kadar da olsa bir emekli maaşımız olur,onunla ölmez sağ kalırız diye düşünüyorum.

Bu arada çalışmamak da bir seçenek,ille herkes çalışsın diye bir kural yok. Ama çalışmayınca da eşinin şartları neyse ona uyulacak,hem çalışmayayım hem de adam bana yağdırsın diye bir seçim yok,keşke de olsaydı
Gereksiz romantizm.o yüce maneviyatla(!) büyüteceğim derken işe bile gitmeyip, hayatınizı feda ettiğiniz yavrularınız, miras kavgasına aile maile, kardeş mardeş tanımıyor büyuyünce 😁.nasıl bir dünyada yaşadığımızı bilmesek inanacağız.biz fakir bir ülkeyiz ve para için insanlar ailesini bile satıyor.fazla maneviyat bizim ülkede sökmüyor canlar.
Koca hayırlı çıkacak ömür boyu işsiz gezeceksin.çocuk yapacaksın, yaşlıyken de onların insafına güveneceksin.bu risk sizce de fazla değil mi ? Hem de böylesi bir ülkede.millet öz anasını, babasını, kardeşini dolandırıyor.daha bugün deprem oldu binlerce insan öldü.ölenlerden birinin kocanız olmayacağının garantisi var mı ? Dediğim gibi bizim gibi allaha emanet yaşayan ve insan caninın zerre değerli olmadıgı bir ülkede.kaç tane işsiz kadının kocası öldü bugün kimbilir ? Eee ne yapacak bunlar hiç düşündünüz mü ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evlilik sıkıyor mu? İsteksizlik mi? Ferhans cidden her evliligin bu şekilde olduğunu mu dusunuyorsun? Yanilıyorsun. Ben 22 yaşımda evlendim 9 yıllık evliyim iki çocuğumuz var hiç sıkılmadım şahsen :) çok basit bişey bile beni çok mutlu ediyor. Veya dün yaptigim yemekleri sofraya koyarken eşime dedim çok mutluyum senin eşin oldugum ve cocuklarimiza sana bu yemekleri ben yaptığım için. Senin eşin ben olduğum icin. Baktığın zaman aşırı büyük muhteşem imkanlarımız yoktur belki. Evet geçiniyoruz biseyler yapmaya çalışıyoruz imkanlarımız dahilinde eşimin çalıştığı benimde çocuklarımıza baktigim bir evliligimiz var. Sana göre sıradandir böyle şeyler ama inan yani cidden sevgi diye bişey var ❤️

Benzerini haftasonu esimle konustuk. Ikimiz de cok hizli yasadik bekarlik donemimizde. Ben 20li yaslarimin ilk basini haftada en az 3 kez isten gelip hazirlanip eglenmeye gidip, eve gelip dus alip 3-4 saat uykuyla ise giderek gecirdim.

Haftasonu esimle yemek yaptik, sohbet edip yemek yedik. Kopegimizle oynadik, sonra hep beraber evimizin yanindaki golun kenarinda yuruyuse ciktik onu da alip. Yururken esim bana dedi ki 'Sen de su an hayatindaki her sey tammis gibi hissediyorsun dimi? Mutlu olmam icin butun sartlar saglanmis gibi hissediyorum, icimde hic bosluk yok' dedi (yurtdisindayiz esim yabanci, Turkceye bu kadar cevirebildim).

Evliligin bana kattigi en buyuk seyi soylersem ben de 'tamamlanmis hissetmek' derim. Sanki boyle puzzle'in en uyumlu parcasini ariyormusum ve bulunca her seyiyle tamamlanmisim gibi 😊 Kaldi ki dedigim gibi ben hic domestik bir kadin degildim, 27 yasinda evlendim ve arkadas grubumun icinde en erken evlenen benim, herkes sok olmustu 😂

Back
X