eşiniz size kızıp soğuk davrandığından ne yapıyorsunuz

:KK48::KK48: kendimi gördüm bazı satırlarda. Benim eşimde aslan burcu.herseyi not alır.. yakın yere yada uzak yere giderken bile yapılacaklar listesi vardır ev ile alakalı ve valiz hazırlarken alınacaklar falan :KK66:) ilk evlendiğimde acayip geliyordu ama şimdi alıştım benimde notlarımı tutuyor hayat çok kolay aslında aslan burcu ile bütün sorumluluk onlarda.tek kusuru bişey olunca hemen içine kapanıp surat yapar . Ama ben onuda astirdim.askim özür dilerim diyip öpünce geçiyor hemen bi sarilma ve aslında benim niyetimin şu olduğunu vs.anlatinca geçiyor..bu arada hicbir eşyasına okunmam. Yerini değiştirmem. Yazlık kışlık ayrımında o kendininkini ben kendiminkini yaparım.falan

Eşiniz dağınık değil galiba, benim eşimin not alması sadece işiyle alakalı, evle alakalı hiç bir şeyi yok. Keşke öyle olsa çok sevinirdim...Tek sorumluluğu faturalar, onlar da zaten otomatik ödemede.

Yani banyomuz aktı evimizi su bastı mesela eşim aylarca ilgilenmedi, en sonunda kv-kp usta getirdi. Hiç evle alakası yoktur. Markete gideriz sadece ödeme yapar bir de eve taşır onu da yaparken genelde söylenir ne çok şey aldın diye:)

Bilmiyorum eşinizin işi yoğun mu , belki de bundandır diyorum ama eşim kendini ekstra da yoruyor yani sorumluluğu olmayan şeyleri de alıyor, mükemmeliyetçi ve işkolik.

Adam tam bir istifci yalnız yaşasa çöp eve döner o ev.
Bence trip atacağına sizin elinizi ayağınızı öpsün temiz bir yuvada yaşıyorsa bu sizin sayenizde çünkü.
Açıkçası ben bu tip bi insanla yapamazdım elime ne geçerse çöpe atardım isterse küser hatta kümeste kokana kadar yaşayabilir bence.
Bir de bence kendisi uzman desteği almalı bu zenli istifci olması normal değil.

Bence de normal değil, ama sağolsun kv normalleştirmiş, yıllarca hiç birşeyini atmamış arkasını toplamış, aman abim de aynısı dayısına çekmiş, bilmem ne derken idare etmiş. Şimdi gene taşlanmak istemiyorum ama kv nin de psikolojik rahatsızlıkları var, bence istifçilik de var ailede. Üstelik kendilerini normal görüp beni ve annemi de temizlik düzen sevdalısı ilan edecekler neredeyse.

Ben de aslan burcuyum. Aynen eşiniz gibi eşime davranıyorum. Hatta aynı muhabbetten biz de sorun yaşadık. Uzun süre de küs kaldım. Siz şimdi sanki küsmek için kapris yapmak için yer arıyormuş gibi düşünüyorsunuz ama onun kişisel eşyalarından neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu siz bilemezsiniz . Açıkçası eşim de benim kitaplarımı ders notlarımi karalamalarımı kolilemis gereksiz diye dergilerim vardı içinde, örgüyle ilgisi dekorasyon kıyafet dergileri falan. Çöpe atmaya teşebbüs ederken yakaladım. Büyük küstüm. Orda hissettiğim duygu o eşyaların ortadan kaldırılması ya da atılması değil, kişisel alanıma tecavüz edilmesi ve yaşam alanımı kısıtlamasiydı.

Nasıl mi barıştım. Geldi özür diledi şimdi bir çöpüme bile dokunmuyor ben de o rahatsız olmadan çöplerimi ortadan kaldırıyorum.

Sizi anlıyorum ben de kişisel eşyama dokundurmam, ama eşiminki istifçilik boyutunda. Yoksa niye hobi dergisini vs atayım? Siz 20 yıllık kazağınızı, deri ceketinizi, 10 yıllık eski kpss kitabınızı, son kullanam tarihi geçmiş ilaç vs biriktiriyor musunuz? Değil bir koli atmazsam evin için çöp ev olacak nerdeyse.

Eşimin huyunu bildiğimden haberi olmadan zaten hiç bir eşyasını vermiyorum, en son hatta babası kızmış ne bu kıyafetin ver diye öyle verdi (kumaşı parlamış takım elbise, patlak çorap vs ).

Başlığa cevap, eşim bana kızıp soğuk davranamaz. Yapisi geregi problemi hemen çözmek ister. Ortada bir problem varsa rutin hayatini sürdüremez. Oturur konusur hallederiz. Bazen bagrisiriz da ama kisa sürede cözülür. Küs ya da soguk kalamayiz. Esim beni kaybetmekten asiri korkar çünkü. Bilmiyorum neden. Seviyor ben de seviyorum ama onu kaybetme korkusu cok yüksek.

Ben de eşiniz gibiyim ama bunun sebebi kaybetme korkusu değil eşinizi bilemem tabi:) Ben huzurlu yaşamak istiyorum, huzursuz olmak gereksiz kavga gürültü anlaşmazlık istemiyorum sebebi bu. Negatif enerji oluşmasın diye yapıyorum bunu. Eşim de sizin gibi mi düşünüyor bilemiyorum tabi:)

Ben de eşiniz gibiyim ama bunun sebebi kaybetme korkusu değil eşinizi bilemem tabi:) Ben huzurlu yaşamak istiyorum, huzursuz olmak gereksiz kavga gürültü anlaşmazlık istemiyorum sebebi bu. Negatif enerji oluşmasın diye yapıyorum bunu. Eşim de sizin gibi mi düşünüyor bilemiyorum tabi:)
Sorunlari hemen çözmek istemesinden bagimsiz olarak da beni kaybetmekten cok korkuyor m. Hep dile getiriyor zaten :) sizle farkli olabilir yani:)

En sevmedigim insan tipi. Evden bir fis dahi atmam. Once sorarim. Daginiklik oluyorsa bi koliye doldurun ama atmayin ya gerçekten lazimsa. Adam hakli. Benim bi onemli evrakim atilsa evi yikarim. Size gore onemsizse o sizin nato mermerliginiz

Önemsiz diye bir kelime sarfetmedim ben, ki tüm mesajlarımda anlattım dikkat ettiğimi ve atmadığımı belki de kayboldu bilemiyorum dedim, ama hiç okumamış ve hemen damgalamışsınız, benim de en sevmediğim insan tipi sizin gibi yargısız infaz yapanlar anlamadın dinlemeden.

Kızlar merhaba eşim Aslan burcu ve bana göre çok değişik huyları var mesela bir şeye kızar bana asla söylemezdi sebebini içine kapanır soğuk davranır konuşmaz, yavaş yavaş bu huyunu aşmasını kızdığında sebebini söylemesini yoksa müneccim olmadığımdan anlamayabileceğimi vs epey meşakkatli olsa da anlattım...

Haftasonu evde temizlik vardı, ben de bir yandan bahar temizliği yaptım yazlık kışlık değişimi ev toparlama vs, eşimin bir huyu var, evde çalışır işiyle alakalı bildiğiniz kağıtlı kalemli defterli ama hiçbirini atmaz düzenlemez biriktirir. En son torba torba evden kağıt attığımı bilirim. Bu sefer de gene epey birikmişti, işine yaramayan eski bir kaç kağıt attım o kadar. Neyse dün ben uyurken eşim bir kaç notunu aramış bulamamış, onlar çok önemliydi sen attın diyor...Önemli el yazısı olan bir şeyi atmadım diye hatırlıyorum ama insanlık hali yani torba torba kutu kağıt attım belki de karıştı arasına...Ben düzen seven bir insanım ve eşimi bir çalışma odası tahsis ettiğim halde hala salon ve çalışma odasını çöp eve çeviriyor...

Neyse dünden beri soğuk bana, sabah sordum noldu buldun mu diye hayır sen onları attın bilmeden ama benim için çok önemliydi vs vs soğuk soğuk...İçimden la havle çekiyorum çünkü işiyle alakalı notlar alacak çok da bir şey yok aslında kendisi ekstre çalışıyor üretiyor bir şeyler yapma peşinde habire işkolik yani. Böyle bir görev tanımı yok yani öyle söyleyeyim...

Siz olsanız nasıl davranırsınız ? Git sarıl öp vs demeyin çünkü hiç etkilenmez nato mermer, şımarıksın der.

Sana şunları söylüyorum uygulamanı da tavsiye ediyorum.

Bu gibi durumlarda eşine çalışıyorsan iş arkadaşı gibi,ev hanımıysan çok yakın olmayan bir komşun gibi iyi niyetli fakat mesafeli,bi yandan içten davranarak havadan sudan güncel konulardan hayattan konuşun.Uzun evliliğin sırrı eşini iş arkadaşı gibi görüp hem muhabbet etmek hem mesafeli gibi davranmaktan geçiyor.Ben önce böyle davrandım.Asla yapmacık olmadım.Baktı ki hayat kendi etrafında dönmüyor.Trip yapmakla ömür geçmiyor sırtını değil yüzünü döndü.Örnek verirdim.Allahtan da karşıma çıkardı trip atmanın küs kalmak uzun evlilik sırrı fln die tv de çıkardı.Erkeklerinki trip değil fazla kabadayılık oluyor.

Baktın o da mesafeli sende öyle ama muhabbetnz iyi geliştiriyorsun kendini.Yanına giderek konuşuyorsun.Git dese de burda kalmak istediğini belirtip konu değişitriyorsun.Gurur fln yapma.Ben kocamın içini biliyorum ne kaybetcem onun git diyişinde bile gel var diye düşün.

Bu dönemde geçti mi sarılma yanına uzanma şefkat dönemi geldi.Ve böyle böyle cinsellk harici eşinizi ile ilgi sarılma şefkat duygularına yönlendiriyorsunuz.

Ha şu da var.Ben oldukça dokunmayı sırnaşmayı seven biiriym eşimi de kendime uydurdum sonunda hani zaten kıpır kıpır biriyim:)

Belki bu benm karakterimdir.Sen kendine uygun yöntemlerle de amacına ulaşırsın umarım ..

Ah arkadaş çözüm bulursan banada mutlaka ilet. Benim eşimde aslan burcu herşeye çabuk sinirlenip soğuk davranan biri içine kapanık hiçbirşey söylemez konuşmak için çabalıyorum resmen evliliğimde... İşkolik ve ufak bişeyde beni suçlar illallah geldi

Seni çok anlıyorum, bez 5,5 sene sonunda biraz biraz açtım eşimi, boşunma aşamasına kadar geldik, büyüklerimiz de konuştu eşimle, kızdığın şeyi içine atar söylemezsen birikir, eşin senin zihnini okuyamaz, lütfen paylaş konuşun birbirinizi anlayın vs dediler. Şimdilik yuvarlanıp gidiyoruz ...

Eşinle aile büyüğü konuşsa mesela? Büyüklere çok saygılıdır aslanlar ondan söylüyorum.

Eşiniz Aslan burcu. O kadar iyi bilirim ki... O kavga etmeyi seviyor zaten.. Not kagidi olmasa baska bisey bulur yine huzursuzluk yaratirdi.. Onlarin ruhu huzursuzlukla beslenir.. Her daim kizacak küsecek bir seyler bulurlar.. Ne zaman ki siz de soguk davranirsiniz, aaa noluyor bu kadina sevgisi mi azaliyor der ancak o zaman tıpış tıpış geri adım atar. Zaten romantiklikten asla anlamaz. Tek çözüm yolu soguk davranmaniz

Ah evet ben de bu taktiği yaptım sabah kıvranıyor arabada gelirken sonunda sordu niye konuşmuyorsun benimle :D :D

Romantizm konusu resmen kanayan yaram o kadar sinir oluyorum ki, eşim gelince kapıyı açıyor atlıyorum boynuna falan bir gülüyor ama nato mermer yani romantizm 0, bazen diyorum cidden böyle misin kendini ağırdan mı satıyorsun, sonra kızıyor kendi köşeme çekiliyorum hiç ilgilenmiyorum geliyor kendisi sırnaşıyor bazen. O da bazen yani.Böyle romantik bir öpüşmeye falan hasret kaldım, tek sevdiği şey beraber yeme içme, öyle tura gidelim tatile gidelim hep zorla.

Trajı komedi... Eşim 22 lı yaslarda olan kıyafetini verdirmezdı zayıflayıp giyecekmiş sozum ona:)... Yıllarca vakumlu hurcta durdu ve ben en sonunda hepsini yok ettım.. Halada bilmez yok olduklarını.. Yas olmuş 46 PEHH. Yıne gecenlerde kıyafet uzerıne . Yok onun hatırası var vs..bır ceketi var dı:) kol astar durdukça yıpranmış onunda hatırası varmış... Başlarım hatırasına aaa yeter dedım... Gozunun onunda poşete attım cop yolculugu başladı.. Daha bir cok gereksiz tartışma.. Ben cozumu yıllar gectıkten sonra habersiz atmakta buluyorum... Varsın surat assın.. Bırde bunların cocuk ruhu yok mu pess..

Aynen ben de kıyafetleri öyle yapıyorum, önce kilere kaldırıyorum uzun süre bekliyor baktım ki sormuyor zaten o kadar çok ikame kıyafeti var ve yenisini alıyor ki tabiki aklına gelmiyor sonunda veriyorum ...

Aynen ben de kıyafetleri öyle yapıyorum, önce kilere kaldırıyorum uzun süre bekliyor baktım ki sormuyor zaten o kadar çok ikame kıyafeti var ve yenisini alıyor ki tabiki aklına gelmiyor sonunda veriyorum ...

benim eşimde aslan burcu , o da faturları felan atmaz, salonda duracaklarmış, bulamıyormuş sonra, bende benim atmamı istemiyorsan ortalıtka bırakmayacaksın yoksa atarım diyorum. Tabi o kaldırıyor mu hayır, ben yine atıyorum yine ufak çaplı tartışma :D

abimde aslan burcu o da dağınıktır. Pantalon salonda durabilir neden olmasın ki :D ikisi aynı karakter.

ama aslanı severseniz, kediye dönüyorlar, çok seviyorum bende o da karşılığını veriyor sağolsun.

Atmayın ayol adamın notlarını. Toplayın tomar halinde çalışma odasına koyun. Ben de aslan burcuyum ve dağınığımdır. Eşinizin yerinde olsam çok kızardım.

Ama ben dağınık bir insan değilim, ve beni rahatsız ediyor evimin çöp ev olmasını istiyorum. Zaten eşimin dağınıklığına sürekli katlanıyorum benim için zor olsa da ama evimin çöp ev olmasına müsaade edecek kadar değil.

Tekrar edeceğim ayrıca bir çok kez yazdım ben tutup onun notlarını atmadım. Bulamamış ve sen mi attın dedi bozuldu, olay bu.

Kızlar yalnız var ya "Aslan burcu eşim var işte şöyledirler böyledirler" yazdığınız her yorumda kendimi buldum.
Kadınlı erkekli aynıyız demek ki yani okuyup okuyup aaa ben diyorum.
Ne illetmişiz biz beeea :KK53:
Allah kolaylık versin size de :KK45:

Eğer haklı sebepten dolayı soğuk davranıyorsa, gider kedi gibi sırnaşırım dayanamaz yelkenleri suya indirir hemencecik. Ama eğer ben haklıysam ve soğuk davranıyorsa bnde hiç konuşmam muhatap olmam:KK14:

Benim esimde aslan burcu soguk davrandigi zaman benle konusmadigi zaman bende onla konusmuyorum gene soyliyecegimi soyluyorum cvp vermesede bir kac gune kendine geliyor mecbur

Burdan tek olmadığımı, aslan burcu erkeklerinin genelde böyle olduğunu öğrendim :) Ve takmamam gerektiğini üstüne gitmemem gerektiğini...Zor insanlar vesselam yani bana göre zor çünkü ben tam tersi yapıya sahibim.

Neyse en azından ne yapacağımı öğrendim :D

Eşiniz dağınık değil galiba, benim eşimin not alması sadece işiyle alakalı, evle alakalı hiç bir şeyi yok. Keşke öyle olsa çok sevinirdim...Tek sorumluluğu faturalar, onlar da zaten otomatik ödemede.

Yani banyomuz aktı evimizi su bastı mesela eşim aylarca ilgilenmedi, en sonunda kv-kp usta getirdi. Hiç evle alakası yoktur. Markete gideriz sadece ödeme yapar bir de eve taşır onu da yaparken genelde söylenir ne çok şey aldın diye:)

Bilmiyorum eşinizin işi yoğun mu , belki de bundandır diyorum ama eşim kendini ekstra da yoruyor yani sorumluluğu olmayan şeyleri de alıyor, mükemmeliyetçi ve işkolik.
Eşim bütün tamirat tadilat işlerini yapar.. işi yoğun doktor eşim.isini eve getirmez asla nekadar sikintili gecsede. Cok temiz ve titzdir hayatta dagitmz. Benim en büyük yardımcım .evin bütün eksiği yiyecek içecek bozulan biseyler falan hep ondadır. Galiba eşler arasındaki tek ortak nokta kusunce buz gibi olmaları ve içine kapanmalari:)

Arkadaşlar yeni girebildim siteye yorumları şimdi okuyacağım, yalnız dün akşam uyumuşum eşimi sahur dışı hiç görmedim sabah da o konuşmadı ben de konuşmadım...Yolda giderken niye konuşmuyorsun noldu dedi :KK70::KK70: Yooo uykum var dedim, sonra normale döndük.

Taktiğiniz işe yaradı hanımlar seviyorum sizi:)
akıllı olsun bizi delirtmesin burda :D

Back
X