Eşiniz sizi ailesine karşı korur mu ?

hiiçç grek yok... öyle bi ortam olursa ben kendşimi korumasını bilirim...
ama eşim de nerde hnasıl davranacağını bilir...
yani nasıl desem haddini bilmeye haddinibildirmesini çççoookkkk iyi bilirim...
herşey saygı çerevesinde olmalı bana saygı duymayana kusurabakmasınlar ben de saygı duyamam...

Hakliysam zaman zaman,

Bende hersey diyemiyorum yaa2 yillik evliyim.. Hakli oldugum yerlerde sikistiriyolar dilim tutuluyo guldugume bakmayin GERCEK

Benim eşim susar sadece ama ben kendimi korurum, baktım ki susunca tepeme çıkıyorlar bende onlar bana her laf soktuğunda aynen iade ederim başka bir lafın içinde delikafadulden
Eşime anlatırım şöyle böyle dedi annen filan diye oda bana sende cevabını verseydin ne diyim yani der Bu hiç değişmez. Olay yanındada yaşansa susar sadece.
Yani beni koruyormu, yoksa korumuyormu, yoksa koruyorda bana belli edemiyormu onu henüz çözemedim CADIARZU

nerde benim kocam hakliysam bile konusturmaz
her zaman ben haksizim ben sucluyum ben kotuyum
ailesi dort dortluk
ben gelinmisim susacakmisim
kimseye guvenmiyorum artik

Haklı da olsam haksız da olsam beni hep korudu..
Benim ağzımı açmama fırsat bile vermedi çoğu zaman,çok fevridir sağolsun..
Ama yediler,bitirdiler adamı da beni de en sonunda işte..senağlama

Son düzenleme:
bizide yediler bitirdiler ama şükürler olsun eşim her zaman beni korur
bana laf söylemelerine kesinlikle izin vermez anneci olsaydı kafayı yerdim heralde:bbo:

Allah için korur...

İlla laf söylemez ama. Bazen bakışlarla bazen ima yoluyla...

Ama bende kendimi korurum zaten. Hemde fazlaca. Çok duyarlıyım ben,
her sözü tartarım. Anlam var mı diye....

Tırnaklarımı çıkarırcasına. Ama en çokda kocamın başını yerim. Çünkü başka
kimsem yok, ona dert yanmaktan başka çarem yok. Oda haklı olduğum yanlarda hak verir bana.

Dinler en azından sağolsun...

Haklı da olsam haksız da olsam beni hep korudu..
Benim ağzımı açmama fırsat bile vermedi çoğu zaman,çok fevridir sağolsun..
Ama yediler,bitirdiler adamı da beni de en sonunda işte..senağlama

Yaaa Laale'cim ne oldu???

Başkaları yüzünden mi sorun yaşadınız? Eğer öyleyse çok üzülürüm....

Hic gerek yok beni korumasina...ben yeri ve zamani geldimi kendimi korumayi bilirim ve hep bilmisimdir...ben öyle alistim cünkü

Rahmetli annem herzaman derdi, sen kendini koruyacak sen kendine deger vereceksin kizim, sen kendine deger verdigin müddetce karsindakide sana deger verir...

Allah icin hic sorun yasamadim esimin ailesi tarafindan, ufak tefek seyler haric tabiki ama onlarin üstesindende geldim evelallah...

Bu arada Laale, deniz gibi bir gelin olsaydin ne seni yerlerdi nede esini, anladin sen onusengözlerimebaksanab

korudu cok sukur :asigim:
her zaman yanındayım senın dedı
ailesıne benım karımla ugrasırsanız benıde unutun
o olmadan yasayamam ben dedı:asigim:

vay be gercekten cok sasirdim...

benim esim cok anneciydi hep onlari savundu hep onlar hakliydi
beni belki biraz savunsaydi bende cogu seye katlanirdim ama hic savunmadi yatak odamiza kadar karisti yine birsey söylemedi sonuc ne oldu ayirdi annesi bizi 3 aylik evliligim sona erdi..
yani sans diyorum bazilari öyle bazilari böyle....evlenince niye aileleri cok degerli olur anlamam

benimkilerin gücü yetseydi ,paçamı ayırırlardı.onlara göre gelin hizmet etmeli ve hiç bir hak iddia etmemeli,bu arada sakin sessiz insanıda kullanırlar bol bol.bizde sana bir adım gelene sen iki adım git lafı bunlarda mutlaka istismar malzemesi olur.
beni önce allah,sonrada kendim korudum diyelim.
yani dinsiz imansız ilişkisi.

Son düzenleme:
benim eşimde ilk zamanlar beni çok ailesine karşı ezdiriyordu kızım olduktan sonra hepsi bitti allaha şükürler olsun eşim bizi sahiplendi şimdi hiç kimseye laf söyletmiyor

:uhm:
ailesinin hatalarını görse korur belki...
olayları öyle bir dramatize ederek anlatırlar ki eşime; beni bana şikayet etseler, ben cezalandıracağım kendimi :mymekaal bana,al)
eşimin yanında genelde melek ebeveyn olur herkes.

ben kendimi savunuyorum artık, olayları büyütmeden çözüme ulaştırmayı öğrendim.

Korumadı çünkü; korumasını gerektirecek bir şey yaşamadık.
Ama öyle bir durum olursa ben kendimi koruyabilirim.
Genel anlamda olaylara objektif bakar eşim; o yüzden taraf tutacağını sanmam.
Eşimin devreye girip, arada kalmasını istemem açıkçası.

Kızlar biraz politik olsak, biraz da olgun davransak
Mesela eşimizin annesi, kardeşi vs ile ilgili bir problemi eşimize aktarırken, olayı hep böyleler böyle yapıyorlar, beni sevmiyorlar diye genellemesek...
Problemlerden bahsederken annen böyle, böyle dedi yerine "annem bugün biraz beni kırdı, biliyorum yaşlı ama üzüldüm işte, neyse büyüğümüz idare edicez artık ama haberin olsun istedim" desek..
Sorunu aktarırken ortamın en sakin, eşimizin relaks olduğu zamanı beklesek..
Sesimizi yükseltmeden, ağlamadan konuyu anlatabilsek
Yani adamı köşeye sıkıştırmak yerine sesimizi duyması için uğraşsak
Ufak tefek meseleler için değil de sadece hayati sorunlarda eşimizin yardımını istesek
Eşimizi karşımıza almak yerine yanımıza çekeriz gibi geliyor bana..

Not:Bu önerilerim sadece normal kayınvalide, kayınpeder, görümce ve eşlere sahip arkadaşlara yöneliktir. Bazı patolojik tipler var ki.. Onlarla muhattap arkadaşlarıma sadece sabır ve kolaylık diliyorum..

Eşimin ailesiyle olan sorunlarımı pek aksettirmem eşime. Hep susar kendi işime bakarım. Gerçi bu günler mazide kaldı bizim için. Ama bir sorun olsa herhalde beni korur diye umuyorum.

pek korumasını gerektirecek birşey yaşamadık şimdilik
ama öyle bir durum olsa eşim ne yapar kestiremiyorum
ne şiş yansın ne kebap şeklinde biraz kendisi ama beni ezdirmez sanırım
ben de kendimi ezdirmem tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…