eşiniz yada nişanlınız annenize ANNE diyor mu?

akasya22

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2010
3.902
0
0
İstanbul
3 aydır nişanlıyım. nişanlım anneme anne diye hitap etmiyor. ortaya konuşuyo nasılsınız.. gibi. zorlamak istemiyorum annemde bişey demiyor ama ben üzülüyorum. ben onun annesine anne diyorum.

bu bi saygı değil midir? yoksa erkekler daha mı çekingen:31:

Bence saygıyla alakası yok! İçten gelen bişiy bu!
Herkes anne,baba hitaplarını çok iyi kullanamaz ki.. Mesela ben yapamam..
Benim kocam anne değil annecim derdi..
Ama demese de olurdu,ben çok dert etmem böyle işleri...

benim eşim der ve bence demesi lazım direkt anne demese bile örneğin ayşe anne falan diye hitap etmeli.annemde ona oğlum der. hoşgeldin karaoğlum falan :) bıde ben eşimin annemle sizli bizli konuşmasını istemezdim sonuçta biz aileyiz artık. saygı çervesi dahilinde samimiyetten yanayım.

Nisanliyken zorlaniyordu ama evlenince anne dedi esim.

Erkeklere baska birine anne demek zor geliyor oysa daha yüzük takilinca bile bizden kendi annelerine anne dememizi bekliyorlar zamanla alisacaktir ...

Ben nişanlıyken eşimin annesine anne demedim,ama eşim nişanlılığımızdan beri hep anne diyo..
Ama alışmak zor,nişanlın da zamanla alışır canım.(bu arada ben hala annemin yanında eşimin annesine anne demem,belki kötü hisseder diye)

eşim her zaman anne-baba diye hitap eder. ama ben mümkün oldukça söylemem mecbur kalınca anca söylerim. kaynanam bana çok hakaretelr ettiği ve bizi ayırmaya çalıştığı için içimden anne demek gelmiyor. ancak mecbur olunca zikrederim. yalnız kendi babam anneanneme anne demezmişti hala dermişti uzaktan akrabalarmış. bence bunları sorun etmemelisin madem o öyle yapıyor sende aynısını yap sorarsada sen neden söylemiyorsan bende onun için söylemiyorum dersin.

Benim eşim beni istemeye geldiklerinden beri anneme anne babamada baba der. Bende ilk başlarda
onun anne babasına anne baba derdim ama kaynanamdan zamanla nefret ettiğim için haketmediğini düşündüğümden artık demiyorum. Eşimde demese üzülmezdim herkesin kendi
kararı saygı duymak gerek.

Nısanlıyken basladı esım anneme, anne
babama da baba dıye hıtap etmeye.
Bende aynı sekılde.
Aılem uzakta oldugu ıcın mı bılmem, esım ve aılem arasında hep bır mesafe olmustur.
Ama esım her zaman 'annen ve baban benım ıcın onemlıdır' der.

Bu hıtap seklı saygıdan zıyade, benımseme alâmetı olarak algılanıyor olmalı.
Zıra, anne-baba dıye hıtap edıp, aslen saygı duymayan kısıler de var.
Belkı yasadıkları dogrultusunda saygı duymuyordur, bu tartısılır elbet.
Benım ıfade etmek ıstedıgım, hıtap seklının; 'saygı duyuyor' olarak algılanmasının yanlıs oldugudur.

nişanlım beni istemeye geldikleri günden itibaren anneme anne, babama baba der. bende bu durumdan gayet memnunum.
kendi annem ve babam dışında bir başkasına anne ve baba demek çok zor geldi. ama nişanlım benim aileme bu şekilde hitap ederken, bendende kendi ailesine karşı; anne, baba diye hitap ettiğimi duymayı hakediyor..
zaten herşeyden önce o insanlarda anne ve baba hitaparını hakediyorlar:) yanlız hala kendi annem ve babamın yanında söylemeyi beceremiyorum. mecbur kalırsam yuvarlayarak bir çırpıda söyleyiveriyorum..

bnmde nişanlım anneme babama anne baba diye hitap ediyor bnm babamın erkek cocugu yok nişanlım baba dedikce babam kıkırdıyor :52:
ama bn hala diyemiyorum arada böyle dicek bişi bulamayınca agzımdan dökülüyor ama biri bişi deyince o artık bnm annem oldu diyorum hosuna gidiyor :61:

eşim benim aileme anne baba diye hitap eder en başından beri
ama bana çok zor gelmişti,diyemedim;söylemek zorunda olduğum zamanlar tabiki oldu ozamanda ismini söyledim önce.iyikide kendimi zorlayıpta üzmemişim çünkü zamanla zaten haketmediğinide anladım annesinin,artık görüşmediğimiz için bi sıkıntımda yok;babasınada hala aynı şekilde ismini söylerim önce;yakınları önce yadırgadılar bu durumu,komik gelmiş onlara isimle hitap etmek;hiç umurum olmadı

Benim eşim de çok nadir söyler. Utanıyormuş :1: Ben de çok üstelemiyorum açıkçası. Az da olsa söylüyor, ileride açılır :9: Bunun saygı ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Eşim anneme de babama da aşırı derecede saygılıdır bu konuda hakkını yiyemem ama hitap konusunda bu tarz sıkılganlıklar olabilir. Bence zamana bırakın.

Bence eşlerin birbirlerinin anne babalarına anne baba demesi hoş bir jesttir.Benim eşimde ben kendiliğinden ilk tanıştıkları günden itibaren anne baba dedi.Benim kayınvalidem veya kayınpederim olsaydı bende derdim.Ama diyemeyen insanları da anlayamıyorum ''İçimden gelmiyor'' diyorlar.Yahu senin annen baban var olabilir ama bu insan seni nüfusuna almayacakya ağzınmı eskir deyiver nolcak.

Hem 2 insanın gönlünü ve sevgisini kazanacaksın hemde eşin sana daha çok sevgi saygı gösterecek.Bence burnunu büyütüp demeyen kendisi kaybeder.

3 aydır nişanlıyım. nişanlım anneme anne diye hitap etmiyor. ortaya konuşuyo nasılsınız.. gibi. zorlamak istemiyorum annemde bişey demiyor ama ben üzülüyorum. ben onun annesine anne diyorum.

bu bi saygı değil midir? yoksa erkekler daha mı çekingen:31:[/QUOT

bende haziranda nişanladım ogün bugündür nişanlım anneme anne yi bırak annecim diyo okadar rahat yani ama ben okadar kolay söylemiyorum:)

ben hic bir sey dememistim o da bana hic bir sey demedi henüz evli veya nisanli degiliz askerden gelince nisanlancaz fakat ben onun annesine ve babasina annecim babacim diyorum o da benim anneme annemmm der hep... :3:

Esim evlendikten sonra anne-baba demeye basladi, nazar degmesin cok severler birbirlerini. Ben nisanliyken kayinvalideme X anne derdim, evlendikten sonra anne demeye basladim.

ben de eşim de anne ve baba demiyoruz..
insanın kendi anne babasının dışında birilerine anne baba demesi çok zor..
ayrıca anne ve baba çok kutsal kelimeler..
kendi anne ve babama söylediğim o değerli sözcükleri bir başkasına söyleyemiyorum..
sizli bizli konuşuyoruz biz.ama sorun yok
hem sadece anne baba demekle saygı olmaz
bu tek başına saygının göstergesi değildir
zira neler okuyoruz burada..
anne baba deyip sonradan ne saygısızlıklar ne hakaretler ediliyor..
Allah korusun..bence bunlara takılma..
nişanlın ailene saygıda kusur etmiyorsa gerisi önemli değil

Son düzenleme:
karşılığını 2 katı olarak yaptınmı....yola geliyormu gelmiyormu görürler...

öyle ucuz değiller annelerimiz babalarımız...eşşek gibi diğcek....

onun annesini hesaba alınmadımı anlar anyayı konyayı..

benm nişanlımla daha önce tanışıyorlardı ve hep x abla derdi(annem genç tabi:))
nişanımızın oldugu gün ben nasıl anne derim utanırım falan dedi bende nasıl rahatsan öle de ddm..bi baktım daha o gün anne demeye başladı ama kıpkırmızı her anne deyişinde..şimdi annecim annem falan dio zorlama bence çekiniyorddur biraz bekle kendiliğinden der bakarsın..
bence bu bir sorun deil cnm çok baskı yapma bu konuda..
baskı yaparsan dahada sogur bu kelimeden dert etme boşver..

Son düzenleme:
Back
X