Esiniz yemek secer mi? Benimki yakinda beni delirtecek!!!

yemek sorunum yok yediği şeyler belli yapıyorum onları kurtuluyorum dertten[tabi bu arada ben köfte ve tavuk yiyemez oldum onun yüzünden]

çorba , sebze yemekleri , zeytinyağlılar ,et ve etli yemekler , bakliyatlar evimizde tüketilir..
seçtiği şeyler sadece; patlıcan ve pişmiş biber (kızartma , dolma yada yemeğin içinde fark etmez..)
Kışın her hemen hemen hafta karnıbahar pişer , bamyayı sever , pırasa ve ıspanağıda öyle... bazen semiz otu...
z.yağlı barbunya ya bayılır tabi z.yağlı taze fasulyeyede... kıymalı ve etli patetes yemeğinide severek yer..
yoğurtlu fiyonk makarna asla geri çevirmez... pilavı sade yemek istemez nohut , tavuk yada kavurmalı yaparım..
güveçte etli türlü yaptığımda o sevmediği patlıcanı bile yer... ki patlıcan zaten kızarmış ve yoğurtlanmışsa tereddütsüz yer..
son zamanlarda kendi bulduğum ve fırında yaptığım yemekleride beğeniyle yer...
mantı da geri çevirmeyeceği yemeklerden dir... fırında ızgar yaptığım tavuk kanatları mangal tadı vermesede beğenir...
çeşitli tavuk yemeklerini ve köfteleri ayırd etmez ...
milföy böreğime vee yaptığım çeşitli tatlılara bayılır...
fast food beslenmeyi sevmez bende zaman zaman yemek isterim benide kırmaz...
Kokoreçe ikimizde bayılırız... yanında o şalgam içerken ben ayran içerim
Allahım sana binlerce şükürler olsun bana zorluk çıkarmayan bir eşim var...

ay çok şükür eşim yemek seçmez
adamcağizim ne bulursa onu yer çok şükür
sadece şu sıralar oruçlu olduğu için biraz daha fazla çeşit istiyor çorba, pilav ve et yemeği mutlaka olacak bide sebzeli yemek artı salata olmasını isityor her akşam
biraz zor oluyor ama olsun 1ay boyunca idare ediyorum

allaha şükür eşim yemek seçmez başta biraz seçerdi ama artı seçmiyo o yüzden şanslıyım yanicokacimcoook

Benim esim de aynen boyle ama bazen dusunuyorum
yeni evliyiz diye mi boyle, ilerde degisir mi diye. CADIARZU

Canım Allah yardım cın olsun valla ben benimkine kızardın hiçbişey sevmiyosun
diye ama seninki kadar değil benimki;

domates
siyah zeytin
peynir
yoğurt
kereviz
ıspanak
yemeklerin içinde et
brokoli
karnıbahar
mantar
ciğer falan
pırasa
yemezzzzzzzzzzzzzzzzz

ama ne hiçmetse süt içer.
ama kuru bakliyatları çok sever tam bir kuru fasulye canavarıdır.
bende çaresini buldum 2 yıldır hergün sorarım bugün ne pişireyim
diye hiç uğraşamam o ne isterse onu yapıyorumgamyoncuiremsu

benimde eşim hamurişi ve sebze yemeklerini yemez ...
evde sadece makarna ve çorba olsa başka yemek sorar..
işine gelmeyen yemek olunca hemen -bana yumurta kır -der ama yemek olmasa- askım yumurta kırim ye- desem kıyametı koparır nıye yemek yapmadın dıye...
bıde doymucam zanneder ..
dun mesela hamburger aldım ıftara ısten cıkınca yemek yetısmıyo cunku sadece hamburgermı yıcez dıyo corba salatada yaparım dedım e gece ne yıcez dıyo
allahım cıldırcaktım adam aksamı yemeden geceyı dusunuyo..
kısacası bızım evde yemek olayı buyu bı sorundur...
işi gücü tavuk,kırmızı et bnm kocamın midem bulanıyo artık et yapmaktan..

aynı dertten müzdarip o kadar çok kadın varki..bak ben şimdi yedi yıllık evliyim.ilk evlendiğimiz zamanlar benimki sadece üç çeşit yemek yiyordu.tavuk,köfte,sote.yanında pilav.sırasıyla pişiriyordum.artık midem almaz olmuştu.daha sonra et arsına sebze kattım azar azar.zamanla sebzeyi arttırdım eti azalttım.şimdi benimki zeytinyağlıları afiyetle yiyor.yemediği iki şey var patates ve bulgur.bunada çok şükür diyorum.üç çeşitten buralara kadar gelebildiğimize göre.sende sebat et düzelecektir.

Benim kocamda sevmediği yemekler var ama zorlada olsa yer hiç ses çıkarmaz. Bugün çok yorgunum desem hemen dışardan söyleyelim o zaman der. Çeşit falan aramaz hiç, önüne sadece patates kızartması koy sadece bunumu yicez demez. Küçük gibi görünsede yemek seçme olayı büyük sorun oluyor. Ablamın eşide çok seçer ve soğansız yaptırır, çok uyuz oluyorum ona.

dun tartistik artik canima tak etti. hayir ayni yemekleri misafirlikte yapinca yiyor. kotu ahci da degilim herkes begenir yemeklerimi.

dedim artik yemekte ne var diye sormayacaksin, ne gelirse onune yiyeceksin. tartistik. hapishane mi burasi diyor. E hakli evet ama bu noktaya o getirdi. yemegi soyluyorum sadece bunlar mi var? ben yemem, sevmedim, baska sey yok mu? nefret ettim senden dedim gecen gun. gercekten oyle.

gidiyor disardan yiyor simdi. valla ramazan. benim de canima minnet ama asil zaman gelsin o zaman ne yapcak bakalim. hazirlayacam. yerse yer yemezse kendi bilir. ben de gidip hep sevmedigi yemekleri pisirecem. yeni ozellikle yapacam bunu. bulgur pilavi, yesilmercimekli hamur corbasi, manti vs vs.

on yargi baska bir sey degil.

Aynen arkadaşım benim eşimde yatılı okulda okuduğu için çok yemek seçer bende ne yapacağımı şaşırırdım hep onu sevdiği yemeği yapmaya çalışırdım..
Ama baktım ki olacak gibi bişey değil kızımda babasına bakarak o da yememeye başladı.. ben kolları sıvadım ve ağırlığımı koydum onun sevdiği yemeklerden benim sevdiğim yemeklere sıra gelmiyordu.
bende sevmediği yemeği yapıyordum ve başka yanına hiç bir şey yapmıyordum mırın kırın etsede mecbur yiyordu ve şimdi azda olsa sevmediği yemekleri yemeye alıştı..

bu konuda şanslıyım eşimin önüne ne versem onu yer ...
yemeklerde hiç ayrım yapmaz...
allah sana sabır versin ne diyim...:teselli:

öyle çok seçiyorki ben bazen düşünüyorum evlenince ne yapacam diye yemek kalmıyor valla ((

uzun zamandır sebze yemekleri pişmez evde bizim çünkü eşim etcildir.
etli birşeyler olacak yada aperatif bişiler olacak.
bende bol bol sebze türünü çok severim hergün ne pişircem diye deli danalar gibi dolanırım evde.

slm bende aynı sorunu yaşıyorum arkadaşlar bende verdim elıne yemek kitabını seç buların arasından yıyeceklerini sana ona göre yapayım dedim yada yaz bana ne yemek istiyosun diye.artık ona göre yemek yapıyorum napayım.eşimde sebze kolay kolay yemezçnasıl yiyorsun o otları diyo.napalım bi şekilde orta yolu bulduk.sende ver eline kalem kağıt yada yemek kıtabı secsin.evet komık ama:roflol: napalım çok zor ya hergün ne yemek yapsam diye düşünmek.Allah hepimize kolaylık versinn

Valla nedir bu eşlerimizin yemek seçme hastalığı..Aynı dertten ben de muzdaribim..Anlamıyorum ben yemek buldun mu ye dayak buldun mu kaç işte:)Sen diyom aç kalmamışın yoksa ne olsa yersin düşünüyorum da şu yemeyip israf ettiklerimizi afrikaya göndersek tüm açlar ihya olur ..:mymeka:

benim eşim sadece sebze yemeklerini yemiyor.bende daha sağlıklı olduğu için bir tane sebze yemeği yapmayı istiyorum.ama yinede onun istekleri daha ağır basıyor.valla kızlar Allah kolaylık versin bizlere...

benim eşim de çoğu yemeği sevmez..ama sevmese de zorlar kendini yer..
hergün kıymalı pide ve sucuk yese hayır demez ama ben sağlıklı beslenmemiz gerektiğini düşündüğümden sık sık sebze yapıyorum..

benim eşimde çok yemek seçer hiç bir sebze yemeği yemez
bende şaşırıyorum ne yapıcağımı kuru baklagiller
birde kızatrma hamur işi öf şaştım yakafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…