Nuh nebinin konusunu hortlatmış bulunmaktayım. Ama yıllar önce bu konuya denk gelseydim umurumda bile olmazdı, oysa bugün google'da özel olarak aradım benim bu problemime sahip başka hanımlar var mı ve çareler buldular görebilmek için.
Benim eşim de yemek seçiyor. Bu başlık altında "eşime ne yemek versem yer" yazanlar var. Maşallah, çok şanslısınız. Bu durumun kıymetini bilin.
Benim eşim Rus. Yaptığım Türk yemeklerinin çoğunu yemiyor. Dün mis gibi zeytinyağlı taze fasülye yaptım, onu da yemedi. Dışarıda Türk yemeklerinden yesek, onları da sevmiyor. Benim evde yapmamı istiyor ama şimdilik belli başlı şeyler... Borscht çorbası, spagetti, omlet vs. Türk yemeklerinden enginarlı pilav yiyor, başka da şimdilik bir şey yemek istemedi.
Annesi İngilizce bilmiyor ama eşimden yardım alarak annesinden eşimin Rusya'dayken yediği yemeklerin tarifini isteyeceğim.
Eşimi çok seviyorum, canı sağ olsun. Ama bu durumu çözmem gerek. Her hafta aynı yemekleri yiyip duruyoruz. 1 gün borscht çorbası, 1 gün enginarlı pilav, 1 gün spagetti, 1 gün patates püresi ve fırında tavuk böyle böyle evlendiğimizden beri bunlar ve türevleri.