Eşinizde nasıl tanıştınız? Ve evlenmeye nasıl karar verdiniz?

2012 yılı bir akşam otururken fbooktan bir mesaj geldi. Tanımıyorum ama naber yazmış bana. Profili gizliydi ama fotoğrafı hoşuma gitti. Cevap yazdım. Bir iki saat esprili şekilde sohbet ettik.

İki gün sonra tekrar yazdı. Tabi o zaman çevrim içi, görüldü, okudu vs yok. Bekleyip ertesi gün cevapladım mesajını ve sabaha kadar sohbet ettik. Çok keyif aldım sohbetten. Numaramı istedi. Verdim. O doğuda, ben batıda.

Bir ay sadece mesajlaştık ve bir ay sonunda benden hoşlandığını söyledi. Ciddiye almadım. Hiç yüzünü görmedim birkaç fotoğraf dışında.

6 ay sonunda o şehirde arkadaşımın düğünü vardı. Davet etti. Ailemi ikna ettim. Benimkine bir mesaj attım. “Geliyorum. Sabaha ordayım” diye.

Arkadaşlarla buluşup (eşim, benim iki sene yaşadığım şehirle komşu bir şehirde yaşıyordu) hasret giderdikten sonra eşimin şehrine geçtim. İş yerini tarif etmişti. Bulması kolay oldu. Kapıdan girdim. İlk gördüğüm an etraf karardı ve sadece o aydınlıktaydı. Onun görüş alanında olmadığım halde başını birden çevirip gözüme baktı. Geldi yanıma. O yürürken sadece şunu düşündüm. “ aptalsın kızım. Bu adam seni beğenmeyecek. Bu senin için çok fazla yakışıklı”

O an tuttum elini. Bir hafta onunla kaldım. (Şimdi olsa cesaret edip gidemem. O yıllarda da aklım başımdaydı. Neden gittim bilmiyorum. Ya da o neden beni kabul etti misafir olarak. Düşünüyoruz. Sonunda nasip deyip susuyoruz) 6 aylık konuşmamızda çok rahat olan adam, ilk buluşmada kedi gibiydi. Ürkek, dili dolanan biriydi. O akşam onu ilk ben öptüm
Ona kalsa yaklaşamazdı. O günün sonunda kendi kendime seninle evleneceğim dedim. O da benim için düşünmüş evleneceğim kişi diye.
İki sene sonra ayrıldık. Bir yıl ayrı kaldık. Başkaları girdi hayatımıza. Ben nişanlandım hatta evleneceğim dedim
Ama nasibim oydu ve herkes geldiği gibi gitti. Biz yine birbirimize kaldık.

Beş sene sonra evlendik.
Bebeğimizi bekliyoruz.

İlk gördüğümde, hiç tanımadığım ve bi daha görüp görmeyeceğim belli olmayan bi adam için içimden “Allahım bu adamı benim kaderime yaz” demiştim. O da “kesinlikle bu...” demiş benim için. 5 yılın ardından evlendik. Görünce anladık ikimizde. Allaha şükür çok mutluyuz. Mutlu olacağın yuvan olacak adamı görür görmez tabırsın.

Ben lisedeyken onu tanıdım beraber koskoca 8 yıl geçirdik inşallah bu önümüzdeki yaz evlenmeyi istiyoruz

Zamanında nerdeydiniz Allahsızlaar! diye bağırmak gelir insanın içinden

Allah bizim için eşlerimizi hayırlı kılmış. İyi de olmuş..
O diğerleri ile yürür müydü acaba?
Ben zor bir kadınım çünkü. Eşimle birbirimizi iyi idare ediyoruz..

Aynen, hayırlısı olması gereken böyleymiş. Ben de zor bir kadınım maalesef Eşim de kolay değil, Aslan burcu, benim gibi çetin ceviz biri olmasa iki günde bırakır gururlu küçük pisicik resmen bam telini bulmak lazım ama çok zor açılır.

Cidden bazen olmaması o kadar hayırlı ki, geçen beni durduk yere terk eden üniversite sevgilimle konuştuk, maalesef aynı kurumdayız ve konuşmak zorunda kalıyoruz iş dolayısıyla, ikimizde evliyiz, çocuğu olacakmış falan bir şeyler anlattı dedim cıks biz çok tersmişiz iyi ki olmamış. Adam 10 yıldır aynı yere tatile gidiyormuş ben aynı yere 2. kere gitsem ruhum daralır

Ay konuyu dağıttım Özür...

Anlat anlat ben dinliyom

Belki eşin değil ex olana aşık olsaydın olumsuzlukları uzun süre görmeyecek belki de boşanacaktın..
İşte her şeyin hayırlısını istemek çok önemli. Duanın da hayırlısı hayırsızı var.

Teşekkürler:)

Aynen öyle...Ruh eşi diye bir şey var işte ben bazen ruh eşi değil ruh zıttı diyorum hani zıtlar birbirini çeker ya:) Zıtların da birbirinin eksiğini tamamladığını düşünüyorum.

Ortak yaptigimiz bir hobi daha dogrusu tutku bizi tanistirdi. O hobimizle ilgili yardimlasma forumunda laflarken daha dogrusu bana yardimci olmaya calisirken kendisi, tanistik. Buluşma fikrim asla yoktu ama red edemeyecegim bir planla gelince tamam dedim gorustuk. Gorusuurrkeeen gorusurkeen tabi muhabbet ilerliyor hatta esim, evliligin onun hayatinda yeri olmadigindan ve asla evlenmeyi dusunmediginden filan bahsediyordu. Sanki evlenelim dedim gibi...

Benim de kafada oyle bi dusunce yok cunku daha 21 yasindaydim neee evlenmesi!!!!!!!
Takilalim iyi vakit gecirelim yeterdi fazlasini beklemedim. Oyle ilk goruste "evlenecegim adaam buu, evlenecegim kaddinnn buu" muneccimligi bize nasip olmadi oyle

Derken gunler ilerledi iyice biseyler oldu tabi aramizda bi baktim sevgilim oldu kendisi olaylar burdan sonra cok hizli gelisti evlilik gundemde yoktu hala, asla konusu acilmamisti ama kendimi evli buldum desem yeri. Birgun yuzukle gelip evlenme teklif etmesi, evlenmemiz vs hersey bikac ay icinde oldu bitti. Yazin basinda tanistik yaz biterken evliydik oyle hizli.

Ek olarak evlenmesi beklenmeyen bir insandim. Kuzenim vs ortada aday yokken ceyiz dizerdi benim bir ignem yoktu. Cunku inatla ceyiz bakmak istemiyordum evlenmeyecektim daha Arkadaslarim filan şok oldu. En evlenmeyecek ben hepsinden once evlendim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Biz eşimle zıttız zaten. Ben boğa o yay.. Daha da detay vermeme gerek yok bence..

İyi ki yükselen burcu diye bir şey var

Tüm hikayeler kalbimi ısıttı :) ne tatlı..

Aşk evlilikleri genelde beklenmedik anda, aniden gelişip oluyor heralde herkes ne olup bittiğini anlamadığını yazmış. Benim de öyle oldu.. Evlilik aklımda yokken mezun olduğum yıl evlendim iyi bir evim güzel bir çevrem arkadaşlarım çeşitli uğraşlarım vardı hepsini bırakıp gittim başka bi ülkeye ne ailem ne ben nolup bittiğini anlamamıştık. Bir sempozyumda tanıştık biz, ikimizin de ilgilendiği konulardan oluşuyordu, sonra benzer işleri yaptığımızı anladık vs.. Hem okulumuz hem ilgi alanlarımız aynıydı yani.
Ben hareketli bi yapıya sahibim, o sakin. Dışardan bakıldığında sessiz sakin ve hatta sıkıcı sanılabilir. Ama kendini anlayan insanların yanında çok farklı, bana karşı hep kıpır kıpır bir yapıda, sürekli gezelim görelim derdinde vs.

Bayramdan bayrama gördüğünüz insanların sözleri sizi rahatsız etmesin, görüşme vs. ihtimalleri olduğunda geri çevirmeyin tabii ama sakın çevreye aranıyor gibi de görünmeyin, erkekleri iten bişey bu. Kader kısmet bu işler, ümitsizliğe lüzum yok yaşınız genç, enerjinizi yüksek tutun herşey daha farklı olacaktır.

Burada okuduklarimdan anlamistim diyorlar fakat ben de bekarim kendi adima bazi kiz arkadaslarimi tanidigimda da yillardir taniyormus hissi gelmisti erkeklerde de oldu fakat o yonde hic ilerlemedi olmadi sevmedim kafa yapimiz uyusmadi yani bu onceden tanidiklik hissi bence kaderinde o kisilerle karsilasmak oldugundan da olabilir farkli bir dusunceniz varsa acigim fikirlere cunku ben anlamadim aman be yasa git akisina birak demek lazim galiba..

Ben babamın arabasını çalıp kaza yaptim arkadaşımı aradım oda sevgilisini
Sevgilisi de arkadaşını gönderdi tamirciydi
Sonra evlendik

Asla olmaz dediğim biriyle evlendim. İş arkadaşıydık çok iyi anlaşıyorduk ama farklıydık. Sonra farklı yerlerde çalışmaya devam ettik. Bi akşam iş çıkışı koptu geldi.haftasına ailesi ailemle tanışmaya geldi. Altı yedi ay sonrasında da evlendik. Evlenmeye karar verdiğimizde beş senedir tanışıyorduk. Boşa giden beş sene :)

Berlin ‘e gezmeye gittim, hostelde kalırken bir sabah ortak bilgisayarda arkadaşımla buluşmak için mesajlarıma bakarken biri geçti yanımdan beni süze süze, dedim hoş çocuk ama küçük bari arkadaşıma ayarlayayım, tanıştık, dedim ben bir arkadaşımla buluşacağım gel sen de, arkadaşımla buluşamadık, ama sürekli beraber dolaşmaya başladık,bir baktım bizim aramızla bir kıpırdanmalar var, elin alamanyasında kendi elceğizlerimle börek açarken buldum kendimi,
ne oluyor ne bitiyor derken gittiği yere kadar gitsin dedim. Çok doğal bir biçimde yanyana olmaya başladık..sanki yıllardır tanıyor gibi..Berlin’den ayrılma zamanımız geldi biz ayrılmayalım dedi, tamam dedim peşine takıldım,
tanıştığımızdan beri 2 haftadan fazla ayrı kalmadık,kah ben onun peşine takıldım, kah o benim peşime takıldı başladık birlikte gezmeye, bir baktık ki 7 sene geçmiş :) eh evlenelim dedik evlendik , hiç aklımın ucundan geçmezdi ilk tanıştığımda, 9. Seneyi deviriyoruz

Son düzenleme:
15 yaşında lise 1in ilk günlerinde öğretmen masasında minicik eteğimle oturan şımarık bi kızdım, koridora doğru bakarken kapının önünden geçen bi çocuk gördüm ve dedim ki o an “oha ne kadar yakışıklı bu benim evleniceğim kişi” dedim. Nasip kısmet galiba 9 senenin sonunda evlendik. Aslında çok zıtız eşimle hiç bi konuda anlaşamayız ama aramızdaki inanılmaz bi etkileşim var aşk sanırım buda. Belki sizin yaşınızda evlenseydim mantık evliliği yapar ömür boyu anlaşıcağım kişiyle evlenirdim ama aşk olurmuydu sanmıyorum. Hangisi daha iyi onuda bilmiyorum allah gönlünüze göre versin inşallah:)

eşimle nasıl tanıstım
abımın arkadasıydı evımıze gırer cıkardı
sinir olurdum kendısıne
hatta abımın esi keske bırlıkte olsanız ıkınız bırbırınıze cok yakısıyorsunuz dedı
aman allah korusun ya onla ben ne alaka demıslıgım var :)
sonra abımle ortak oldular sırket kurdular
ozaman muhasebe ofısım vardı benım , benım mukellefım oldular halıyle defterlerıne ben bakıyorum

gel zaman gıt zaman baktım adam cok durust
ben ama asla evlılıgı dusunmuyorum 3 ay once sozlumden ayrılmısım (arkadasımla sözlümun bırlıkte oldugunu ogrendım aldatıldım yanı )
konusur gezer tozar eglenır gıderız dıye dusunuyordum acıkcası . durustlugu cezbettı benı kımseyle derdı olmayan kendı halınde sessız sakin bır adam
hergun bana ugramaya basladı 1 ay hergun geldı
bıgun bana bız senınle evlenıcez dedı

hönk ne evlılıgı ya ozguvene bak sen ben sankı senı begendım aklıma yattında dedım dalga gecıyorum
ama tabı bu arada abımın yakın arkadası oldugu ıcın abımle evımıze de gırıp cıkıyor soframıza da oturuyor annesı ıle annemde tanıstı falan ...

bana o cumleyı kurdukdan 3 ay sonra evlendık bız

nasıl oldu bende anlamadım annemı caya davet etmıstı annesı kanka olmuslar esımın annesı benı aradı haftasonu annenle senı dısarda kahvaltıya davet edıyorum falan dedı annesını de ılk ozaman tanıdım ben baktım baya baya her cepheden mucadele var bız olalım dıye annem ıstıyor abım ıstıyor abımın esı , esımın tum aılesı ... esımın tum akradasları dırek evlılık muhabbetı donuyor ...

sevdıgım bır ınsandı samımıyetıne sonsuz guvendıgım benım sımarıklıklarımı gormezden gelen sakın yapılı sessız bırı cok vıcdanlı . e dedım daha ne olsun evlenım dedım evleneceksem boyle adamla evleneyım :)

5 yıllık evlıyız 1 kızımız var cok sukur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…