Eşinizde nasıl tanıştınız? Ve evlenmeye nasıl karar verdiniz?

Haftasonu düğünüm var, hepinizi beklerim kızlar :) nişanlımla diyeyim artık, evimden 1600 km ötede tanıştım. Devlete atanmak hiç aklımda yoktu, bir anda hadi bu da olsun diye girdiğim Bi sınav sonucu, kendimi atanmış buldum. Adliyede çalışırken tesadüf ettik. Atandıgım yerde yerleşik avukattı kendileri. Tanıştıktan bir süre sonra arabası ile yemek dönüşü tabiii o zamanlar aracım yok, arabasını kullanmak istedim. Büyük bir kaza yaptım. Şükür tek zarar eşimin arabasına verdiğim zarardı:) Tam tanışmamızın ikinci ayının günü gerçekleşti kaza. İkimizde birbirimize söylemeden, o gün aslinda evlenmeye karar vermişiz.

Sonra benim eğitim sebebi ile Ankara’ya gitme durumum oluştu. İki ay boyunca git gel, uzaklık.. Eğitim bittikten yaklaşık 1 ay sonra nişanlandık. 1 senedir nişanlıyız, 2 senedir hayatımda. Cumartesi günü de evleniyoruz, Allah nasip ederse :) Bu arada beni çok sevdiği için başka bir şehirde avukatlık yapmaya başladı. Ben de düğünden sonra yanına atanmayı planlıyorum en kısa sürede:) hayat işte..

Atandığım şehire giderken uçakta hüngür hüngür ağlamıştım. Onu bulacağımı bilsem koşa koşa giderdim. Sayesinde yaşamak istediğim şehire taşınıcam inşallah :) Benim bilmediklerimi o tamamlıyor, onun bilmediklerini ben. Hem özel hayatta hem iş hayatında hem aile hayatında birbirimize desteğiz. Tüm bekarlar kızlar için ayakkabımın altına kalp çizicem. Darısı başınıza inşallah :)

Eşimle aşık olduk evlendik vs...çok uzun hikaye...

Bildiğim ve bu güne kadarki dinlediğim hikayelerin ortak noktası; o kişiyi ile ilk tanıştığında sanki yıllardır tanıyormuş gibi bir his oluşuyor..tuhaf bir gerilme heyecanlanma ve tuhaf bir rahatlıkla hissi..
rahatlık güvene, gerilim ve heyecan aşk seks yatağa götürüyor zamanla...yoksa öyle kolay değil elin adamına "evet" demek bence.

akrabayız aynı ortamda çok bulunurduk.abi derdıim ona..ama Allah nasip etcek ya bı hoşlantı olmuştu ona karşı beğenıydı.o ortamdan çıkınca aklıma bıle gelmezdi..bır gun yıne onlardayken oylesıne telefon numaralrımızı aldık abi kardeş gibi.o dönemler mesajlar modaydı..msj hakkı bol olunca herkese atardım komık msjlar.ne olduysa onun ısmınıde işaretledım toplu msjda.yanıt geldı çok komıkmiş dedi. ustuste komık msjlar attım.neyse cok abrrtım kusura bakma abi dedım.=) yok ya guzelmiş dedı.sonra aldı başını gıttı.bır sene boyunca konuştuk her derdını anlattı bana.hiç ara vermezdık.boyle bırı bana karşılıksız olamazdı dıye dusundum..açıldım ona bır gun. ılk başta akrabayız ben boyle dusunmedım dedı.ıyı sen bılırsın dedım.hemen gerı adım attım..sonra bana olabılcegini soyledı gelgıtlerle 7 sene sevgılı olduk.çok çektrdık bırbırımıze.çok hırçındım ben, oda sakındi ama çok can yakandı(yakışıklı Allah için teklıf ednlerın arasında bende varım malesef=/)..sureklı ayrılıp barışırdık.ne o ne ben kopamıyoduk.ve ayrı şehıre düştük..atandı gıttı.gıtmeden once bırgun konuştuk ama ayrıydık olmıcak bıttı yenı hayatlar var dedık..umudum bıttı rahattım artık.kpss tercıhlerını yaptım.atanamam kı aman dedim. yaz onun olduğu şehırı ilk tercıh.bu puanla atanılırmı zaten .bır ay sonra ;sonuçlar açıklanmış benım umrumda değil hem sonuçlar ne zaman açıklanıyodukı ..sonra kardeşim arkadasın atanmış dedı. hadı ordan!ellrım tıtreye tıtreye baktım sonuca onun olduğu şehıre atanmıştım..hemen ona msj attım..inanmadı..goruntu attim ..şok oldu..yıne çalkalantılı bır yıl sonunda evlendık. kızımızı buyutuyoruz.=)nasıp olunca ımkansız dediğiniz herşey gerçekleşıyor..nasip fızanda olsa buluyormuş gercekten..uzulmeyın kısmet çok cılvelı ..bır anda oluyor herşey.anlamazsınız bıle.

Oyle bir degisti ki dunya, maalesef gorsellik cok on planda. bazen guzel olmadigimi dusunuyorum dedin ya, bence oncelikle kendine o konuda biraz daha guvenmelisin. guzel olmamak mumkun degil bu devirde nerdeyse. sahane bakim urunleri, guzel makyajlar, dozunda sana yakisan bi makyajla begenilmeme olayin olamaz bence.

ayrica yasin cok gec degil, ama erkende degil o konuda katiliyorum. bence o yuzden gercekci olman gerekiyor. hayatina soktugun kisileride ona gore secmen gerekiyor. 'yokluk'tan birini hayatina dahil etme. yanlis anlama soyledigimi ama cok goruyoruz bunu maalesef.
dun bir konusma dinledim, hayatinin bazi doneminde kadinlar mutsuzdur ya hani, o donem mutsuz erkek cekersin. bazi doneminde cok kendinden eminsindir. ozguvenli bi adam cekersin iste ozaman. kendi kendine mutluysan hayatina girecek olan kiside mutludur, emin ol. yani demem o ki; mutlulugun hep on planda olsun. ki hayatina giren kisi sende bu ozelligi gorsun, sevsin, begensin ve istesin.

yolun acik olsun :) ask bu, nerden nasil cikacagi hic belli olmaz. bazen internettendir, bazen markette, bazen tatildeyken, bazense bi arkadas ortaminda. yeterince sosyallesmeye bak. ama lutfen etrafina da bak :))

Biz işyerinde tanıştık, benimle aynı binada farklı birimdeydi o zaman, işimiz düşüyordu konuşuyorduk arada şakalaşıyorduk hatta iddiaya falan girmiştik Eşimin müdürü biz gelince bekar kızlar geldi tanışın falan demiş, onların biriminde o zaman 10 tane sap erkek falan vardı Neyse o sırada benim uzatmalı saçma sapan bir ilişkim vardı, eşim de nişanlısından ayrılmıştı. Öyle arada dertleşirdik. Sonra baktım bu sürekli yazıyor, ben reddediyorum bahane buluyorum falan aylarca böyle devam etti. Sonra niyetim ciddi istersen annen de gelsin kahve içelim deyince yavaş yavaş olumlu düşünmeye başladım. Tanıştık, 6 ay içinde evlendik. 5,5 yıllık evliyim.

Bizim çok garip. İnstagram vesile oldu 3,5 sene önce tanışmamıza. Halbuki aynı şehir, aynı ilçe, mahalleler yanyana.. Hiç mi hiç görmemişim yaşıtım olduğu halde. Olduğumuz şehirde küçük bir şehir herkes birbirini tanır yani.. Üstelik aynı mekanlarda bulunmuşuz sürekli. Kısmet işte :) Hatta daha ilk buluşmada senelerdir sevgiliymişiz gibiydi. Yarın nikah yapalım sen benim evleneceğim kadınsın demişti. 1 sene sevgililik bir sene nişanlılık bir sene evlilik ve bebeğimiz geliyor şükürler olsun

bi tanıdık vasıtasıyla görücü usulu ve cok hızlı oldu 4kere görüş 4ay nişanlı kal hoppp evlen hiççç pişman değilim aşk dolu bi evlilik mükemmel bi nişan devrem oldu...(ben 29 eşim 30 du)

Erkeklerin güzel kadın

Sadece şu konuda birşey yazmak istiyorum.bu kısmet işlerinin gerçekten guzellikle doğrudan ilgisi yok.benim şahsen tanıdığım ve bekarlıklarını bildiğim bir, hatta iki ama bir tanesi gerçekten çirkin ve hatta bayağı da pis bir kız (ki bu göreceli değil burada bile kim görse aynı şeyi söyler)çok hoş denilecek çocuklarla evlendiler hatta biri severek evlendi.bu işler için tamamen kısmet diyorum.ve ben asla sarışın bir adamla evlenmem diyordum bu benim için en önemli kriterlerden biriydi ama eşim sarışın.

çok uzun bir sevgililik döneminden sonra evlendim, hani artık ilişkinin gideceği tek bir yol kalmıştı.

ama sizin durumunuzda böyle bir seçenek pek yok,
sizin avantajıjnız da gerçekten akıllı başlı olduğumuz yaşlardasınız, biriyle tanışıp bir kaç sohbetten sonra onu tanıyabilirsiniz. Bu avantajınızı kullanın ve fırsatları değerlendirin. Uygun bir sevgili bir kaç sohbet uzakta olabilir :)

Evlilik derseniz, ben onun için her zaman en az bir yıllık sevgililik gerekiyor diye düşünüyorum. Ruh ikizini bulsan bile birden aynı eve girip hayatı müşterek paylaşmak birden insanları gerebilir. alıştıra alıştıra iyidir bence.

Eşim yabancı ve ikimiz farklı yerlerde doğmuş farklı kültürlerde büyümüş insanlarız ama nasip olunca Allah isteyince oluyor kafaya takmayın sizin icin en iyisi nedir bilemezsiniz belki böylesi hayırlıdır. Masallah her şeyiniz yerinde bekleyin görün hayat neler getircek

Haklısınız. Nasip olunca göz hiçbir kusur görmezmiş.

Beni de yaz kız, Cherry/Kiraz yazman yeterli :)

Size katılıyorum, güzel olmaktan ziyade kendine güven, kendini güzel görmek mesele, çünkü ben güzelim değerliyim enerjisi yayıyorsunuz. Bazı kızlar vardır aman ne buluyor erkekler bunda dersiniz, hani çok popülerdir ama bizce yani kadın gözüyle öyle doğal güzel falan da değildir, hah işte o kızların sırrı bu. Kendilerini dünyanın en güzel kızı olarak görüyorlar. Ünlülere falan da bakın hiç bir dünya güzeli aşırı yakışıklı bir adamla, ya da çok yakışıklı bir adam çok güzel bir kadınla olmamıştır, çok nadirdir bu. Çünkü insan kendinde olmayanı arar:)

Aynı şirkette..
Eşim daha eski elemandı. Ben işe girdikten yaklaşık 1 sene sonra çevremde dolaşmaya ilgi göstermeye başladı. Öncesinde günaydın, naberden öteye gitmezdi muhabbettimiz..

Ona karşı bir şeyler hissetmeden önce rüyamda görmüştüm. Dörtlü bir buluşmaymış ikimizin de yanında sevgililerimiz varmış gibi görmüştüm.
Ben tabi sazan gibi bunu ona anlatınca ona yeşil ışık yakmış bulundum. Meğer niyeti varmış. Ondan sonra arkadaş ayağına bu yürüdü.

Ama orası bir işyeriydi ve bu durumdan rahatsızdım. Yine mesaj attığı bir akşam ne istediğini soran bir mesaj atarak resti çektim beyimizin dili mecburen çözüldü. O şekilde adını koyduk :)

Resmen nasıl olduysa oldu kendimizi nişan, evlilik, ev döşemenin ortasında bulduk..

Sanırım eşimin ağırbaşlı ve sakin yapısı etkili oldu. Gerçi çocuksu tarafı da vardır kimse görmez :)
5 buçuk yıldır evliyiz 1 çocuğumuz var. Hala aynı şirketteyiz :))

köylüm kendisi. Annesi ve kız kardeşini çok iyi tanıyorum ve muhabbetimiz çok güzeldir zaman zaman bir araya geliriz. Eşimin sadece adını biliyorum tanımıyorum belki çocukken görmüşümdür. Neyse ben kız kardeşine fb yorum yazıyorum bu bakıyor kim diye akşamında mesaj atıyor hani aynı köylüyüz ya öyle ortak tanışlardan konuşurken 3.5 ay sonra sözlendik 10ay sonra da evlendik. toplamda 1 yılı ancak geçti. geriye dönüp baktığımda gözüm nasıl kararmış diyorum yahu tanımadığın adamla 3.5 ayda sözlenilir mi diye? bu arada 3 yıllık evliyim ve 10 aylık bebeğım var evlenirken 30 yaşındaydım :)

Eşimle polis mülakat sırasını beklerken tanıştık .. Sonrasında ben mülakat i geçemedim okulun bahçesinde ağlarken o bütün mülakat i geçmişti .. Beni teselli etti .. İstersen sana yardım ederim yine denersin dedi.. Sonrasında normal arkadaş olarak devam ettik .. Bana kitaplarını gönderdi çözdüğü testleri gönderdi kargoyla ... Sonra ona alıştım bütün zorluklari sanki o olmadan geçemem gibi geliyordu .. Sevgili değildik ama birbirimize hesap veriyorduk, kıskanıyorduk .. Çok güzel zamanlardı .. Sonra okul u tatil olunca beni görmeye geldi ve sevgili olmak istediğini söyledi bende kabul ettim . 1 yıl sevgili olduktan sonra evlenmeye karar verdik evlendik daha okulu bile bitmemişti .. Sonuç olarak o şu an polis ben değilim .. Bı hayal sayesinde tanıştık .. Evlenmeye nasıl karar verdin dersen bu birden bire verilen bı karar değildi .. Nasıl bilmiyorum ama onun doğru kişi olduğunu biliyordum ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…