• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşinizden ayrılmadan önce bir kere daha düşünecekleriniz

ice floe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
3.306
1.924
448
- abla bizim babamız yok dimi

- evet ablacım yok

- abla babamız iyi olsaydı gitmezdi çirkin baba dimi

-evet ablacım ama seni hiç olmazsa arasıra gelip görüyor, beni görmeye gelmiyor

-niye seninki demi oyuncak alıcam deyip gitti bidaha gelmedi

-evet canım kardeşim ama sen üzülme biz varız

-bizimde annemiz var dimi abla....

gözlerden sessizce süzülen göz yaşları, ayrı odalara dağılınca hıçkırıklarla ağlamaya bırakıyor yerini. sonra küçük çocuk bir annesine bir ablasına koşuyor ağlamayın ben varım, ben evin erkeğiyim diyor. ama kendiside zor tutuyor o an kendini nefreti ve üzüntüsü birbirine karışmışçasına. Evet baba sen gittin ama ben ayakta kalıcam, ablam okulunu bitiricek, annem çalışıcak beni bırakmıcaklar onlar sen olmıcak dercesine.. ağlayıp zayıflık etmek istemiyorum ben güçlüyüm dercesine önüne bakıp buruk buruk oyuncaklarına dalıyor, oyalamak istiyor kendini.

bu diyalog 3,5 yaşında bir erkek çocuk ve 16 yaşında ablası arasında geçiyor. tabi birde yazamadıklarımız kelimelere dökemediklerimiz var. Ağlama krizleri, saatlerce cam kapılarda baba bekleme, gelmeyince hırçınlıklar, duygu yoğunlukları.....

Yerin altında olup hiç göremeyenler var ama yer üstünde olup küçük ve aşılabilecek anlaşmazlıklar yüzünden çocuklarını anlam veremediklerine sürükleyenler var. Hangisinin işi daha zor, tabiki hepsinin. Kimse kimsenin boşluğunu doldurmaz ve o boşluğun yarasını acısını bilemez.

Tabi aşırı anlaşmazlıklarla dolu bir ortamda çocuk büyütmek zor. Ben böyle bir durumla Allah a şükür karşılaşmadım. Ama en yakınlarımda ve beni derinden etkileyen bu olayı paylaşmak istedim.

Hiç kimse çocuğuna doğmak istiyormusun diye soramıyor. Ayrılırken ne oluyor e kusura bakma seni yaparken bunlar hesapta yoktu deniyormu, densede çocuk anlarmı, büyüdüğündede aman canım aramızda lafımı olur diyecekmi. Henüz 3 yaşında pedagoglarla tanışarak aşmaya çalıştığı bu durumu ilerde nasıl hatırlayacak "iyiki ayrılmışsınız ne günlerdi o günler hey gidi" diyecekmi.

Lütfen bir kere daha düşünün;

-iş saatiniz gelip eve dönmediğinizde çocuğunuz sizce ne yapacak.

- bir aile ortamında anneli yada babalı aileleri gördüğünde çocuğunuz ne yapacak

-bayram sabahları çocuğunuz ne yapmalı komşuyamı koşmalı

-okulda veli çağrıldığında hanginizi çağırsın

-kreşte, anaokulunda gösterilerde eşler karşılaşınca ki gelirlerse çocuk kiminle grur duyacak

-okul kayıtları, aldığı iyi notlar... sevinçle koşmak istediğinde hanginize koşsun

-sünnet düğünü , askere gitme, kızınızı istemeye geldiklerinde, oğlunuza kız istemeye gittiğinizde kim arkasında duracak evladınızın. Ha ayrıldık diye yanında yokmuyuz varız tabi derseniz birde çocuğunuza sorun hisleriniz, varlığınız grur verici ama parçaları yerine oturtamamak bi o kadar parçalayıcı.

Ve o küçücük kalpte ve küçücük gözlerde her an bunları görüyorsunuz;

" Değdimi baba değdimi bizi bırakıp gitmene o yanında arasıra gördüğüm kız bizim boşluğumuzu doldurabiliyormu bari dercesine bakıyor gözleri ! başka çocuğun olursa ona bunu yapma oldumu dercesine ! ama vicdanın sızlamayacakmı ona baktıkça dercesine! büyüdüğümde gelme baba ben alışırım dercesine! Annem bi an gözümün önünden kaybolunca anneeee sendemi gittin diye çığlık atardım ama o gitmedi baba! annem oldu babam oldu! başka babaları görünce sormak istiyorum babaa sizdemi babam gibi yaptınız çocuklarınız nerdeee! öğrendim büyüyünce herkes yapmıyormuş senin gibi! bende yapmıcam! sen evdeykende çok mutlu değildik ama varlığın bana yetiyordu, güvendeydim sanki ama şimdi en büyük güvensizlik benim için babalar oldu! sen yaptın baba seeen! şimdi 2 saat görüşüp ben gidiyorum dediğinde arkandan bakmak istemiyorum gözlerim sadece doluyor kaçırıyorum gözlerimi ağlamamak için çünkü değmiyor baba! çok ağladım arkandan çok bağırdım annemi tırmaladım ısırdım hırçınlaştım ama fayda etmedi baba gelmedin! Artık bağırarak ağlamıyorum, yıpratmıyorum kendimi çünkü ablam var annem var güçlü olmam lazım büyüyünce onlara bakıcam! Ama sen sakın büyüdüğümde gelme baba çünkü evin babası benim artık........"

illa çocuğu olanmı üzülüyor yooo birbirini deli gibi sevip yıpranmış ilişkilerin bedelini ödeyen severek ayrılanlar var.

sizde son kez düşünün;

- bir müddet sonra kolunda başkasını görürseniz ne olacak ne hissedeceksiniz

-peki siz onun yerine başkasını koyabilecekmisiniz

-hayaller birlikte kurulmadımı

-çocuğunuz olacaktı... ya başkasıyla çocuk yaparsa... birde karşılaşırsanız...

-kayınvalidemi sorun, kayınpedermi sorun , siz onları sevmedinizki çocuğunu sevdiniz

-ya da sizin sorumsuzluğunuz karşıdakine çokmu sorumluluk yükledide yordunuz onu.

sevgi fedakarlık, sevgi ilgi, sevgi şefkat, sevgi sorumluluk... sevgi sadece 5 harften oluşmuyor ... sevgi çok derin anlam taşıyor lütfen anlamını bilip sevgiyi yaşamaya çalışanlardan olalım inşallah.

Heleki adliyelerin ve mahkemelerin soğuk yüzünden hiç bahsetmedim. İnşaallah da bahsetmeyelim..... İNŞAALLAH SON ÇARE AYRILMAK OLSUN......

(çok yakınım 2yıl önce eşinden mecburen ayrıldı ve kelimelerin yetersiz kaldığı bi anda gördüklerim hissettiklerim yazdırdı bana bu yazıyı, istedimki burada belki okuyan sıkıntılı insanlara az da olsa fikir verir, bu sebepten site yönetimi olarak konumu başka yere taşımazsanız sevinirim,iyi çalışmalar)

Bunu erkeklere yazın , o çocukların ara sıra gördüğü kızları kollarına takmasınlar.
Aldatılan kadınlar ne yapsın peki kuma mı kabul etsinler, yuvaları yıkılmasın diye adamın başka biriyle sürtmesini mi kabul etsinler?

Erkekler her b.ku yesin ama yuva yıkılmasın diye kadın ses etmesin? Cefanın her türü kadınlara vergi çünkü.

Kim ister çocuk sorumluluğunu tek başına yüklenmeyi, kim ister çocuğu boynu bükük babasız büyüsün? Kadınlar kolay yuva yıkmıyor ki zaten. Erkekler adam olsunlar , çocuklara anne bizim babamız nerde dedirtmesinler.

Son düzenleme:
-Anne babam seni niye dovuyor?
-Sen babasiz kalma diye ayrilamayacagimi bildigi icin yavrum.

-Anne babam neden baska ablalarla gezip onlara seni seviyorum diyor?
-Yuvami bozmayacagima emin oldugu icin yavrum.

-Anne babam sana niye hakaret ediyor?
-Benden bosanmak istedigi halde sen babasiz kalma diye gurursuzluk yapip kapisina gittigim icin yavrum.

-Anne babam kotu biri, ondan niye ayrilmiyorsun?
-Sen babasiz kalma diye yavrum. Cunku nasil bir psikolojiyle yetistigin umurumda degil. Karsinda surekli ezilen hakarete ugrayan saygi duyulmayan bir anneyle buyumenin ruhunda actigi yaralar da onemli degil. Baban beni doverken arada sen de kayniyorsun ama bosver. Sonucta babayla buyuyorsun.

Yazıya kesinlikle katılmıyorum
Ben şahsen çocukken anne ve babamın sorunlu hayatından bıkmış ve anneme sürekli bosanmasini söylemiştim ama yok neymiş çocuklarım için katlanırım yahu ben istemiyorum katlanmani arkadaşım

Evde baba olsun isterse sulanmayi bekleyen saksı modunda olsun... hayır canım evde huzur olsun isterse anne baba ayrı olsun yeterki çocuk için huzurlu yaşanılır bir ortam olsun....
Tecrübelerime dayalı naçizane fikrim bu...

-Anne babam seni niye dovuyor?
-Sen babasiz kalma diye ayrilamayacagimi bildigi icin yavrum.

-Anne babam neden baska ablalarla gezip onlara seni seviyorum diyor?
-Yuvami bozmayacagima emin oldugu icin yavrum.

-Anne babam sana niye hakaret ediyor?
-Benden bosanmak istedigi halde sen babasiz kalma diye gurursuzluk yapip kapisina gittigim icin yavrum.

-Anne babam kotu biri, ondan niye ayrilmiyorsun?
-Sen babasiz kalma diye yavrum. Cunku nasil bir psikolojiyle yetistigin umurumda degil. Karsinda surekli ezilen hakarete ugrayan saygi duyulmayan bir anneyle buyumenin ruhunda actigi yaralar da onemli degil. Baban beni doverken arada sen de kayniyorsun ama bosver. Sonucta babayla buyuyorsun.
:KK9::KK9:

Boşanmış olup çocukları ile ikisi de ayrı ayrı çok güzel ilgilenen ebeveynler var .
Ama bizim toplumda boşandım diye ya çocuk babaya düşman edilir ya da baba çocuğa düşman olur .

Sanki boşanmayanlar süper anne baba .
Erkeklerin yarısından fazlası gündüz çalışıyor akşam da yatana kadar tv izliyor . Çocukla ilgilenme sıfır . Bence önce o sorunu bi çözelim .

Bunu erkeklere yazın , o çocukların ara sıra gördüğü kızları kollarına takmasınlar.
Aldatılan kadınlar ne yapsın peki kuma mı kabul etsinler, yuvaları yıkılmasın diye adamın başka biriyle sürtmesini mi kabul etsinler?

Erkekler her b.ku yesin ama yuva yıkılmasın diye kadın ses etmesin? Cefanın her türü kadınlara vergi çünkü.

Kim ister çocuk sorumluluğunu tek başına yüklenmeyi, kim ister çocuğu boynu bükük babasız büyüsün? Kadınlar kolay yuva yıkmıyor ki zaten. Erkekler adam olsunlar , çocuklara anne bizim babamız nerde dedirtmesinler.

İşte bu zihniyet yüzünden erkeklerin k.ci tepede. Kadınlar daki bu eziklik olursa daha çok aldatilip göz yaşı dökeriz.

Yazıya bende katılmıyorum benim ablamda boşandı defalarca aldatılmasına şiddet görmesine rağmen sustu sustuuuuu ve en son arsız kocayı en samimi arkadaşınla kendi evinde yakalayınca bitti dediğinde arsız koca o kadar eminmişkiiii birlikde yaşayalım bir gece senle bir gece onla olurum demiş ne yani ablamda iki çoçuğum var biri daha süt kuzusu deyip kuma gibi yaşamayı kabul mu etseydi bırakın allah aşkına şimdi çoçukları büyüdü babaları için tek kötü kelime etmeyen ablama kızları anne iyiki boşamışsın bu adamı diyorlar

Olmadı diğer kadınla gezerken gömleğini ,pantolonunu ütüleyelim ,cebine de biraz para koyalım da eziklenmesin :110:
Dövmeye kalkarsa öbür tarafımızı çevirelim de yorulmasın öküz :KK37:
Çünkü çocuğa atraksiyon oluyor böyle şeyler ,eğleniyor,canı sıkılmıyor falan ..
Siz ne diyorsunuz Allah aşkına :KK59:

Yazıya bende katılmıyorum benim ablamda boşandı defalarca aldatılmasına şiddet görmesine rağmen sustu sustuuuuu ve en son arsız kocayı en samimi arkadaşınla kendi evinde yakalayınca bitti dediğinde arsız koca o kadar eminmişkiiii birlikde yaşayalım bir gece senle bir gece onla olurum demiş ne yani ablamda iki çoçuğum var biri daha süt kuzusu deyip kuma gibi yaşamayı kabul mu etseydi bırakın allah aşkına şimdi çoçukları büyüdü babaları için tek kötü kelime etmeyen ablama kızları anne iyiki boşamışsın bu adamı diyorlar

Yuuuh , yüzsüzlüğün bu kadarı .
Kendini padişah falan sandı üstüne bi de harem kuruyor herhalde.
Sinirlerim bozuldu .

Adam artik nasil emin
Nasil ozguvenli...hoduk

ben bosandigimda kizim dokuz yasindaydi
hic bir zaman cocugumdan ayri bir hayatim olmadi wcye bile beraber gittik
babasinin yoklugunu hic aramadi çocuğunun ustunde hic bir emegi yok defalarca yalvarmama ragmen ilgilenmedi çocuğuyla. .bu adam babamidir simdi
baba eksigi duyuyordur mutlaka ama bu kendi babasinin eksikligi degil baba gibi baba eksikligi

ben bosandigimda kizim dokuz yasindaydi
hic bir zaman cocugumdan ayri bir hayatim olmadi wcye bile beraber gittik
babasinin yoklugunu hic aramadi çocuğunun ustunde hic bir emegi yok defalarca yalvarmama ragmen ilgilenmedi çocuğuyla. .bu adam babamidir simdi
baba eksigi duyuyordur mutlaka ama bu kendi babasinin eksikligi degil baba gibi baba eksikligi

Şimdi bu baba olsa nolur olmasa nolur ? İleride salça olmasın yeter size ve kızınıza ..

Back
X