eşinizden mihir istediniz mi

jalesel

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
456
3
296
43
Siirt
kızlar bende yenı duydum evlenmeden evvel eşlerden mihir istediniz mi istediyseniz ne istediniz..konuyu doğru yer mı actım bilmiyorum ama..

islamiyette evlenirken erkek tarafından kadına verilen nikâh bedeli,kısacası kadının güvencesi ve sigortası anlamındadır.

valla bende sizden duydum, öyle bişeyler istemedim ben, aklıma bile gelmedi şahsen:hulya:

islamiyette evlenirken erkek tarafından kadına verilen nikâh bedeli,kısacası kadının güvencesi ve sigortası anlamındadır.

hımbilmiyorumkismile

ama ne gerek varki buna...hem bu tarz şeyler cok geride kaldı
şimdi tüm kadınalrımız kendi ayakalrı üzerinde durabiliyor
adamın sağlıcagı güvenseye sigortaya bence ihtiyacları yok

arkadasım 250 gr altın istemiş bir arkadasda her ay bana bir ceyrek altın yap demiş birisi de bir hac bedeli istemiş..

oncelık gunaydın bende bılmıyordum nıkahımın kıyıldıgı gun ögrendım hatta şaşırdım duydugumda ne ıstıycegımı bıle bılemedım ıstemem dedım ama ıstemem gerekıyormuş bende ıstedım

bildiğim kadarı ile imam nikahın yapılırken kadının kocasından kefalet olarak istediği maddi bir güvence
eskilerden inek yada öküz falan istenirmiş evlenmeden önce biliyordum ama imam nikahı esnasında hiç aklıma gelmedi eğer yanlış bilmiorsam olması gerekliymiş mutlaka nikahın gerçekleşmesi için hatta burada biyerde okudum kocanıza mihir olarak sened imzalatınki sizi boşayamasın falan die şimdi istesek olmazmı acaba

arkadasım 250 gr altın istemiş bir arkadasda her ay bana bir ceyrek altın yap demiş birisi de bir hac bedeli istemiş..

istemişlerde yapılıyormu peki önemli olan oo
ya sanki banada sormuştu imam galiba ama hiç hatırlamıorum istemişmiydim yada ne istemiştim

ben evlenirken istenen ama boşanma durumunda erkeğin karısına ödemesi gereken birşey olarak biliyorum...
100 altın istemiştim...

nedense aklımda öle kalmış nikahın gerçekleşmesi için şart die hatırlıorum bir araştırıcam bunu
dur ben akşam kocama diyim ben senden mihir olarak her ay bir altın istemiştim die ama alıo zaten adam
ne istesemki

Şahsen ben olsam, eşimin beni üzdüğü her an daha çok üzülmesini isterdim bunun için söz verebilecek mi?
Benim tek güvencem bu olurdu evliliğe dair a.s

ben evlenirken istenen ama boşanma durumunda erkeğin karısına ödemesi gereken birşey olarak biliyorum...
100 altın istemiştim...

oo sen ii yapmışsın valla
ama birde şu var tmm başta kabul ediyorlarda boşanırken ödeyeceklermi günahtan korkacak olsalar boşanma noktasına gelinmez ayrıca boşanıor olsak 100 altın yaramıza merhem olurmu
ALLAHım kimseye gösteremsinn:asigim:

amin canım
iş bosanmadan da alabilmekte sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…