Eşinize aşık mısınız?

Hallimce

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
122
69
18
38
Sanırım ben artık değilim. Öyle çok mutlu filan da hissetmiyorum kendimi. Eskiden olsa savaşırdım onun uğruna ama artık değmez gibi geliyor.

14 yıllık sevgililik 6 yılı evli. Çok zor zamanlardan da geçtik. Çok fedakarlık da yaptım. Çok direndik de. Ama artık hevesim yok sanki. Eskiden onsuz hayat düşünemezdim. Artık en ufak tartışmada alttan alamıyorum mesela. O tartışma büyüyor da büyüyor. İçimi boşaltana kadar susmuyorum. Soğuyorum artık ondan. Bebeğimi alıp kendimize ait bi hayat kurmak istiyorum mesela.

İnsanın hevesi kaçınca geri gelir mi? Bundan sonra böyle mi olacak. Keyif aldığım şeyler artık keyif vermez oldu. Biraz önce yatmaya gitti iyi geceler deyip. Eskiden olsa sarılıp sohbet etmeden uyumazdık. Sana da dedim sadece. Öpmedim bile. İçimden gelmiyor. İç dökmek istedim size. Biraz yalnız hissediyorum da kendimi.

Sizi yipratan seyler nelerdi mesela
Hayat zor geliyor. Beklediğim anlayışı bulamıyorum. Hoş sehbeti özlüyorum. Ailesi bizi çok yıprattı. Evli kalmış olmamız bile mucize. Ama şimdi olsa birdaha olsa savaşamam gibi. Hevesim yok. Sanırım tahammülüm azaldı. Herşeye tek başıma yetişmeye çalışıyor gibi hissediyorum. Bebeğimi canımdan çok seviyorum ama özgürlüğüm kısıtlandı. Ama benimki kısıtlandı eşimde değişen birşey yok.

Durduk yere mi bu kadar soğudunuz yoksa uzun zamandır beraber olduğunuz için mi sıkıldınız?

Bunlara sebep olan olaylari anlatsaniz? O zaman daha kolay yorumlayabiliriz. Ask dedigin kalici bir sey degil,daha gercek duygular var baglilik gibi,sevgi gibi,sadakat gibi,sabir gibi mesela
Sizi bu raddeye getiren olay ne
Hayat zor geliyor. Beklediğim anlayışı bulamıyorum. Hoş sehbeti özlüyorum. Ailesi bizi çok yıprattı. Evli kalmış olmamız bile mucize. Ama şimdi olsa birdaha olsa savaşamam gibi. Hevesim yok. Sanırım tahammülüm azaldı. Herşeye tek başıma yetişmeye çalışıyor gibi hissediyorum. Bebeğimi canımdan çok seviyorum ama özgürlüğüm kısıtlandı. Ama benimki kısıtlandı eşimde değişen birşey yok.

Oncelik listemde cocuklarimdan sonra gelir..hatta annemden de sonra bazen..asik degilim..15 yilin sonunda ask degil..aliskanlik kaldi..idare ediyorum..ama bu karakter meselesi asik degilim diye ayrilmayi dusunmem..bence 4 buyuk kusur yoksa cocuklarda varsa belli bir yastan sonra evi dagitmam..gittigi yere kadar

Durduk yere mi bu kadar soğudunuz yoksa uzun zamandır beraber olduğunuz için mi sıkıldınız?
Bebeğim doğduktan sonra soğudum. Bazen diyorum ki sevmeye ihtiyacım varmış yıllarca sevgilimi sonra eşimi sevmişim. Şimdi bebeğim oldu onu seviyorum. Sağlıklı bir durum değil farkındayım ama eşimi sevmeye ihtiyacım kalmamış gibi hissediyorum. Onu sevmek onunla alakalı değil de benim sevme ihtiuacımla alakalıymış yeni farkediyorum.

Kaç yaşında tanıdınız onu ?
14 sene sevgililik dediğinize göre küçük yaşta başlamış bir ilişki olmalı
O yaslarda yaşanan aşkla evlenmeyi pek sağlıklı bulmuyorum
İnsanın kendini tanıdığı bir yasta daha doğru seçimler yapabileceğine inanıyorum.
Bence eskiden de aşık değildiniz

Her anne kisitlaniyor emin olun. En basiti is hayatinda sorunlar oluyor. Anne diye ise alinmayan cok insan var. Babalara ellesen yok bu konuda. Cocugunuz cok kucuk sanirim,ondan mi bu kadar bunaldiniz acaba?

Oncelik listemde cocuklarimdan sonra gelir..hatta annemden de sonra bazen..asik degilim..15 yilin sonunda ask degil..aliskanlik kaldi..idare ediyorum..ama bu karakter meselesi asik degilim diye ayrilmayi dusunmem..bence 4 buyuk kusur yoksa cocuklarda varsa belli bir yastan sonra evi dagitmam..gittigi yere kadar
Ben hiç idare ediyim gittiği yere kadar kafasında olmadım. Şimdi zor geliyor herşeyi görev gibi yapmak.

Aramızda çok tartışma olsa bende soğurum hemen henüz birbirimizi yıpratmadık çok şükür o yüzden suratına baktıkça şükrederim aşktan mı bilmiyorum ama😅

Muhtemelen bebekten sonra problemleri olan evliliğin bir sarsıntı yaşıyor. Değişen vücudun hormonların hayat şartların herşey.. Ağır stres altındasın. Zamanla herşey kolaylaşacak.

Soruna gelince vereceğim cevabın sana faydası yok, iyiyiz desem moralin bozulacak kötüyüz desem düzeltme motivasyonun azalacak. Sen bizi boşver, bebişine odaklan 🥰

Ben hiç idare ediyim gittiği yere kadar kafasında olmadım. Şimdi zor geliyor herşeyi görev gibi yapmak.
Evlilik kucuk bir harp sanatıdır...polita iyidir..neyi idare edeceginize bagli..dedigim gibi buyuk kusurlari affetmem ..

Her anne kisitlaniyor emin olun. En basiti is hayatinda sorunlar oluyor. Anne diye ise alinmayan cok insan var. Babalara ellesen yok bu konuda. Cocugunuz cok kucuk sanirim,ondan mi bu kadar bunaldiniz acaba?
Belki de. Tüm gün çocuğumla ilgileniyorum. Sabah beşten akşam yediye kadar. Arada fırsat buldukça ev işi yemek filan.. akşam uykusuna yatırınca beş saat uyuyor kesintisiz. Ben çocuğumu yatıyorum eşim yürüyüşe çıkıyor. Bir saat iki saat bazen arkadaşlarıyla üç saat. Bir gün kalsa evde ertesi gün çıkıyor. Eskiden birlikte çıkardık hep. Hatta hamileliğim boyunca uzun uzun yürür sohbet ederdik. Şimdi ben evde nöbet bekliyorum eşim devam ediyor. Zoruma gidiyor sanırım.

Back
X