Eşinize aşık mısınız?

Belki de. Tüm gün çocuğumla ilgileniyorum. Sabah beşten akşam yediye kadar. Arada fırsat buldukça ev işi yemek filan.. akşam uykusuna yatırınca beş saat uyuyor kesintisiz. Ben çocuğumu yatıyorum eşim yürüyüşe çıkıyor. Bir saat iki saat bazen arkadaşlarıyla üç saat. Bir gün kalsa evde ertesi gün çıkıyor. Eskiden birlikte çıkardık hep. Hatta hamileliğim boyunca uzun uzun yürür sohbet ederdik. Şimdi ben evde nöbet bekliyorum eşim devam ediyor. Zoruma gidiyor sanırım.
Oyle iyi anliyorum ki sizi,aynen sizin gibi yasadim ben de 14 ay boyunca. Esim is sebebiyle hep disaridaydi,tek kaldim oglumla. Hala su anda bile yalnizim,oglum uyudu esim calisiyor. Benim yaptigim hatayi siz yapmayin mutlaka is bulup calisin. Evden uzak kalinca insan duzeliyor

Belki de. Tüm gün çocuğumla ilgileniyorum. Sabah beşten akşam yediye kadar. Arada fırsat buldukça ev işi yemek filan.. akşam uykusuna yatırınca beş saat uyuyor kesintisiz. Ben çocuğumu yatıyorum eşim yürüyüşe çıkıyor. Bir saat iki saat bazen arkadaşlarıyla üç saat. Bir gün kalsa evde ertesi gün çıkıyor. Eskiden birlikte çıkardık hep. Hatta hamileliğim boyunca uzun uzun yürür sohbet ederdik. Şimdi ben evde nöbet bekliyorum eşim devam ediyor. Zoruma gidiyor sanırım.
Konuştunuzmu bu durumu siz zaten gündüz akşama kadar bebeklesiniz eşiniz gelince siz çıksanız yada bebeği pusete atığ beraber çıkın şuan kolay Amanları arabaya atıp yağmurluğu takıp gidin

Bebeğiniz çok küçük henüz sendromdan çıkmamış olabilirsiniz 14 + 6 sene evlilik süreci 20 sene ... Yaşınız muhtemelen 30larda . Şuan sadece bebeğinizi düşünün evliliğiniz bir sürü badire atlatmissa şuan sizi sıkan çocuğunuzun gelişi olabilir

Aşkın aynı heves ve heyecanla senelerce süreceğine inanmıyorum. Neredeyse 10 senedir beraber 6,5 yıldır evliyiz. Elbette artık aşık değilim. Ama çok seviyorum. Didiştğim kızdığım oluyor elbette ama güvenden mi sevgiden mi bilmem kolum bacağım gibi oldu yani. Benden bir parça gibi. Salt sevgi aşk olarak bakmayın yani. Bazen ben de eski günlerdeki uçuş uçuş mutluluğu, heyecanı arıyorum ama sonra monotondaki güven de güzel diyorum.
Hayat iniş çıkışlı ilişki olmaz mı hiç. Önemli olan sevgi, saygı, sadakat, güven

Bunlar olabiliyor.Bebek cok kucuk daha.Lohusalik psikolojisi cok baska.Esim de bir ay kadar ayri yatmisti.Ise gidiyor toplantilara katilmak zorunda kaliyor.uluslarrasi toplantilardi..O yuzden bir donem ayri yatti.Ben de onu hic sorun etmedim.Zamanla duzelir..
ama eve geldikten sonra da surekli cocukla ilgilenirdi...yardimci olurdu..Belki bu noktada yardim isteyebilirsiniz..yeni duzene uyum saglamak cok zordur..Sabir guzeldir eger cok buyuk bir problem yoksa
Eve geldiğinde eğer dışarı çıkma planı varsa birşey demeyim diye çok ilgili ve iletişimli oluyor. Sonra dışarı çıkıyor iki üç saat. Dışarı çıkmayacaksa da evde kendine uğraş buluyor. Okuyacak birşeyleri oluyor hep. Yada birlikte oturup film filan izliyoruz.

yenı dogum yapan cogu kadın gıbı genel bır sorgulama ıcındesınız

benım esımın cok ıyı huyları da var ama sinir oldugum gıcık oldugum huyları da var ben daha cok bu kısıyle bır omur yapabılır mıyım dıye baktım olaya askın ne oldugunu bıldıgımı sanmıyorum
sevgınınde sekıl degıstırdıgını dusunuyorum bır zaman sonra... benım ıcın en azından oyle hıc ask dolu bır kadın olmadım duzgun dursun efendı olsun yerını haddını bılsın sacma sapan ısler yapmasın severız modunda oldum hıc bır zaman buyuk beklentılerım olmadı sanırım o yuzden hala evlıyım :KK70:

benım ıcın evlılıgın bıtme sebebı ıhanet, sıddet ,kumar veya alkol gıbı bagımlılık olur bunun dısında bır mevzu yasanırsa konusarak cozmeye calısırım oda olmuyorsa oldugu gıbı kabul etme saygı duyma oda olmuyorsa ısın ıcınden cıkamıyorsam aıle terapıstı

onerebıleceklerım bu olur

Sanırım ben artık değilim. Öyle çok mutlu filan da hissetmiyorum kendimi. Eskiden olsa savaşırdım onun uğruna ama artık değmez gibi geliyor.

14 yıllık sevgililik 6 yılı evli. Çok zor zamanlardan da geçtik. Çok fedakarlık da yaptım. Çok direndik de. Ama artık hevesim yok sanki. Eskiden onsuz hayat düşünemezdim. Artık en ufak tartışmada alttan alamıyorum mesela. O tartışma büyüyor da büyüyor. İçimi boşaltana kadar susmuyorum. Soğuyorum artık ondan. Bebeğimi alıp kendimize ait bi hayat kurmak istiyorum mesela.

İnsanın hevesi kaçınca geri gelir mi? Bundan sonra böyle mi olacak. Keyif aldığım şeyler artık keyif vermez oldu. Biraz önce yatmaya gitti iyi geceler deyip. Eskiden olsa sarılıp sohbet etmeden uyumazdık. Sana da dedim sadece. Öpmedim bile. İçimden gelmiyor. İç dökmek istedim size. Biraz yalnız hissediyorum da kendimi.
Tartıştıkça soğuyor insn gerçekten ama dönüp düşününce sevdiğin adamı görürsün bence
İçindeki kini öfkeyi onunla paylaş birbirinizi anlamaya çalışın

Sıkıntı , senin kisitlanip onun özgürlüğe devam etmesi. Bebeğin şuan çok küçük ve sürekli ilgilenmen gerekiyor o yüzden hayatın allt üst olmuş gibi hissediyorsun kendine ayıracak vaktin bile yok. Bende yaşadım iki çocuğum var emin ol çocuklar büyüyünce kendi kendilerine herşeyi yapacak kıvama geliyorlar o ozgurlugu sende yakaliyorsun bı zaman sonra. Sana ihtiyaçları kalmıyor memeydi alt değiştirmeydi vs. Ama şimdi yapman gereken senin de nefes almaya ihtiyacın olduğunu ve çevrende yardım edecek eşinden başka kimse olmadığını ve sana bu zamanı yaratmasını istediğini dile getir... Erkekler bazen görmüyor onun anlamasını beklersen sonu gelmez. Sen hatırlat bunları. Aslında ondan sogumadin anlasilamamaktan kaynaklı iletişim probleminiz var şuan ne yapsa gözüne baticak ve eminim ki çözülür bı durum :) sen bebeğini sağlıkla büyüt gerisi zamanla oturacak 🥰

Bebeginiz hayirli olsun. Allah anali babali saglikli büyütsün insallah.
Her dogum tek fiziksel bir olay degil. Psikolojik olarak da yeniden doguyoruz aslinda. Kendi cocuklugumuzdan baslayip simdiye kadar verdigimiz hayat kararlari sorgulamaya basliyoruz.yipratici süreclerden gectiysek bile onlari da tekrar sorgulariz. Yeni bir role alismaniz lazim. Anne olmak öyle pat anne oldum bitti diye bir olay degil kesinlikle.Evlilikte iletisimi canli tutmak her zaman kolay degil . Bazen cok is hatta. Heleki isin icine ücüncü sahislar giriyorsa. Biz bazen hayatin stresinden esimize vakit dahi ayiramiyoruz. Benim ilk oglum dogdugunda careyi günde 10 dakikayi tek ikimize ayirmakta bulundum. Cep telefonlar yok. Oturup sohbet ediyorduk bir bardak cay veya kahve ile. Bazen oturdugumuz yerde uyuya kaldigimiz oldu öyle. Bazen 10 dakika sadece sarildik. Iletisim cok kolay kopuyor. Esiniz sizin kadar cocuk bakimin icinde degilse sizin ortak gecirdiginiz zaman ve konularda farkli olur. Bir evlilikte iletisimi canli tutmayi iki taraf da istemeli. Bir taraf bunu ama dile getirmesi lazim. Esinizi kisilik olarak tanimiyorum, ama bunu bir oturup konusma imkaniniz olsa iyi olur. Bunu ücüncü sahislari tekrar katmadan yapin. Olan olmus onlari sadece bu kadar evinizin icinde huzursuzluk yaratacak kadar konu yapmayin bundan sonra. Hepimizin aileleri var. Ben baskalarin dram yaratmalarini hususi evimden uzak tutarim. Onlar cünkü normal hayatlarina devam eder. Olan size ve evliliginize olur. Her evliligin ortak bir dili olusmasi gerek. Su anda yorgunsunuz. Ilk sene uykusuzluktan da yipraniyor insan. Alabildiginiz tüm yardimlari alin cevreden.
Aslında yazdıklarınız çok mantıklı. Öncelikle eşim dışında yardım alabileceğim kimse yok. Benim annem yok. Eşimin annesi de huzursuzluk çıkarmasın uzak dursun yeter. Eşimle iletişi canlı tutma konusunda da hevesim yok. Değmezmiş gibi geliyor artık. Eskiden olsa ölüp biterdim ama sanırım artık onun çabalaması gerekiyor. Bugün işten geldi. Buzluğa balık koymam gerekiyordu beklemezdi ya o iş. O sırada bebeğimiz ağlamaya başladı. Eşime dedim ilgilen diye. Herzamanki gibi susturamadı. Yanıma geldiler. Bana diyor ki neden aç mısın diye sormadın bana. Herzaman sorardın ne oldu neden ilgilenmiyorsun diye söylüyor. İşimi hızlı hızlı yapıyorum ki bebeğimi alıp susturuyum ama eşim o arada ilgi bekliyor. İstiyor ki ben kırk parçaya bölünüyüm ama hiçbirşey sekteye uğramasın.

Oyle iyi anliyorum ki sizi,aynen sizin gibi yasadim ben de 14 ay boyunca. Esim is sebebiyle hep disaridaydi,tek kaldim oglumla. Hala su anda bile yalnizim,oglum uyudu esim calisiyor. Benim yaptigim hatayi siz yapmayin mutlaka is bulup calisin. Evden uzak kalinca insan duzeliyor
İşim var aslında ama bebeğime bakmak için ücretsiz izne ayrılacağım. Bırakabileceğim kimse yok. Bakıcı için de çok küçük. İki yaşına gelip de kreşe gönderene kadar ben bakacağım muhtemelen.

Her kadının ilk anneliğinde yaşadığı duyguları yaşıyorsunuz. İkiniz de ilk defa ebeveyn oluyorsunuz, size yol gösteren hormonlarınız var onunsa hiçbir şeyi. Muhtemelen çocuk uyurken siz de dinlenin diye evden çıkıyor kaçmak değil yaptığı ama ne yapması gerektiğini bilmediğinden hata yapıyor. İlk aylar banyo yapabilmek için bile evde başka birinin olmasına ihtiyaç duyuyorsunuz ama eşiniz bunu algılayamıyor çünkü erkeklerin doğasında odunluk var 😘 karşınıza alıp sakin sakin anlatın, bebeği oyalayamıyorsa yapılması gereken işi o yapsın hatta koşul haline getirin ikisinden birini seçsin, bebek uyurken sizin de onun dizinde yatmak istediğinizi söyleyin, hayatın yalnız sizin için kısıtlandığını hissetmenin sizi çok üzdüğünü bu bebeğin ikinizin olduğunu hatırlatın. Aslında eşinizi sevmeyi bırakmış değilsiniz sadece çok şaşkınsınız ve çok yoruluyorsunuz. Ben ilk aylar çok kavga ettim eşimle çünkü babalık erkeğe sonradan eklenen bir duygu ve yaklaşık 6 ayda ekleniyor 🙄 bie melisa çayı yapın hatta melisa relax tea diye bir çay var direk onu alın için iyi gelecektir, ama eşinizle mutlaka konuşun emin olun düşündüğünüz gibi değil sadece ikiniz de ne yapacağınızı bilmiyorsunuz ve siz söylemezseniz eşiniz bunu bilemez. Annelik zor, ilk defa anne olmak daha da zor emin olun geçecek,alışacaksınız, hepimiz geçtik o zor yoldan,allah size de kolaylık versin.

Konuştunuzmu bu durumu siz zaten gündüz akşama kadar bebeklesiniz eşiniz gelince siz çıksanız yada bebeği pusete atığ beraber çıkın şuan kolay Amanları arabaya atıp yağmurluğu takıp gidin
Birlikte de çıkıyoruz. Ama eve geliyoruz eşim tekrar çıkıyor. Saatlerce yürüyor bazen yalnız bazen arkadaşlarıyla. Konuştum rahatsız olduğumu söyledim. Birlikte de çok vakit geçiriyoruz oldu savunması.

Her kadının ilk anneliğinde yaşadığı duyguları yaşıyorsunuz. İkiniz de ilk defa ebeveyn oluyorsunuz, size yol gösteren hormonlarınız var onunsa hiçbir şeyi. Muhtemelen çocuk uyurken siz de dinlenin diye evden çıkıyor kaçmak değil yaptığı ama ne yapması gerektiğini bilmediğinden hata yapıyor. İlk aylar banyo yapabilmek için bile evde başka birinin olmasına ihtiyaç duyuyorsunuz ama eşiniz bunu algılayamıyor çünkü erkeklerin doğasında odunluk var 😘 karşınıza alıp sakin sakin anlatın, bebeği oyalayamıyorsa yapılması gereken işi o yapsın hatta koşul haline getirin ikisinden birini seçsin, bebek uyurken sizin de onun dizinde yatmak istediğinizi söyleyin, hayatın yalnız sizin için kısıtlandığını hissetmenin sizi çok üzdüğünü bu bebeğin ikinizin olduğunu hatırlatın. Aslında eşinizi sevmeyi bırakmış değilsiniz sadece çok şaşkınsınız ve çok yoruluyorsunuz. Ben ilk aylar çok kavga ettim eşimle çünkü babalık erkeğe sonradan eklenen bir duygu ve yaklaşık 6 ayda ekleniyor 🙄 bie melisa çayı yapın hatta melisa relax tea diye bir çay var direk onu alın için iyi gelecektir, ama eşinizle mutlaka konuşun emin olun düşündüğünüz gibi değil sadece ikiniz de ne yapacağınızı bilmiyorsunuz ve siz söylemezseniz eşiniz bunu bilemez. Annelik zor, ilk defa anne olmak daha da zor emin olun geçecek,alışacaksınız, hepimiz geçtik o zor yoldan,allah size de kolaylık versin.
Ne kadarda naif ve güzelce anlatmışsınız yazınız çok hoşuma gitti :KK200:
Sevgili konu sahibi bir çoğumuz aynı şeyleri hisssettik ve yaşadık sakin kalın herşey yoluna gircek sevgiler :KK200:

Birlikte de çıkıyoruz. Ama eve geliyoruz eşim tekrar çıkıyor. Saatlerce yürüyor bazen yalnız bazen arkadaşlarıyla. Konuştum rahatsız olduğumu söyledim. Birlikte de çok vakit geçiriyoruz oldu savunması.
Anlıyorum sizi beneğiniz küçük gerçekten insan yanlız kalmak istemiyor gün boyu zaten yanlızız arttık belki bazı akşamşar çıkacak bazı akşamlar si bazı akşamlar ortak gibi mesela ortada buluşmak olamzmı hiç bir kafın bunu kabul etmez her akşam o gezerken evde kalmayı sakın bebeğin babasına düşen sorumluluğunu alıp tek başınza idare etmeyin yoksa hiç sorumluluk almaz gibi duruyor

Back
X