• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinize hergün kahvaltı hazırlıyor musunuz?

allah rahmet eylesin annemde aynı şeyi söylerdi anlamıyorum bu ev hanımlarını yakınıp duruyorlar bütün gün evdeyiz iş yaptıktan sonra muhakkak oturuyoruz koltuğumuza derdi:16::16:

allah rahmet eylesin.doğruda söylermiş.yeni gençler anlamaz dediğimizi :54:

Son düzenleme:
evet galiba hazırlamam gerek.. bebişim gün içinde uyuması oluyor bende o arada dinleniyorum. eşim öyle değil tabiki..
sanırım sorun bende...

sorun olarak görme tamammı.benim eşimde seninki gibi kahvaltı ister.çünkü sabah onu yataktan öperek sarılarak kaldıran bi karısı olduğunu bilir,ona sıcak çay ve hoş bi sofra hazırlayan eşi olduğun ubilir,onu öperek işe yollayan bi karısı olduğunu görürse akşamı iple çeker.sen hazırla kaybetmezsin:54:

biz kadınların görevi değil midir gerçekten görevden ziyade sorumluluklardan biri değil midir kahvaltı hazırlamak.. yanlış mı biliyoruz..

Biz kadınların görevlerini neresi belirliyor? Böyle bir mecra var mı merak ediyorum gerçekten, ben çalışan bir kadınım ki çalışmıyor olsam da bu değişmezdi, sabah kuzularımı hazırlarken bir yandan da beyfendinin kahvaltısını düşünmem beklenemez, böyle bir anlayışta olan koca da benim yanımda duramaz zaten. Ya ben bir işin ucundan tutarken oda başka bir işe bakacak ya da ne buluyorsa onunla yetinecek... Bu tamamen algı meselesi ile alakalı, temizlik, ev işleri, kahvaltı, iş hayatı derken kadının adı nerede? Siz tüm gün koşturup akşam birde evde yemek için çırpınırken adam köşe sehpası gibi oturuyorsa tv karşısında ne anladım bu evlilikten ben? Buyursun ben yemek yaparken oda bir zahmet ya salatayı yapsın sofraya da iki tabak koyuversin.

Ben evlilik hayatım boyunca pazar günleri hariç diğer günler kahvaltı pek hazırlamamışımdır..Demek eşin benim gibi birisine denk düşseydi inim inim inleyecekti :37::9:

8 yıl oldu ve son 2.5 senedir çalışıyorum Kahvaltı yapamıyoruz ve hazırlamıyorum hafta içi..Kızım kreşte kahvaltı ediyor evde yapması yasak..Ondan önce zaten erkenden işe gidiyordu benide kaldırmıyordu..O sebeble kahvaltı yapabildigimiz tek gün ailemle pazar..

Çogu zamanda eşim hazırlar :8:

aynen bende çalıştığım için hiç hazırlamadım :)pazar günleri hariç pazarları da beraber hazırlarız eşim çocuğum ve ben güzel bir kahvaltı ederiz eşimin de durumdan şikayeti yok.. hoş olsa da yapacak bir şey yok maalesef hazırlayamam :):)ama ev hanımıysanız ve çocuktan önce böyle bir düzene alıştırdıysanız ve şimdi yapmıyorsanız tabi ki eşiniz bekler..

sanırım eşin bencil bir adam. senin daha yeni bebeğin olmuş. biraz yardımı dokunsa ne olacakmış? dolaptaki hazır zeytini peyniri çıkaramıyor mu? bir çay demleyemiyor mu?:19: demek ki Allah korusun elden ayaktan düşsen işin yaş

Son düzenleme:
evet galiba hazırlamam gerek.. bebişim gün içinde uyuması oluyor bende o arada dinleniyorum. eşim öyle değil tabiki..
sanırım sorun bende...

hazırlaman gerekmiyor. en fazla kaça bölünebilirsin?
madem kahvaltı hazırlamak eşe ilgi göstergesi soruyorum eşin ne yaparak sana ilgisini gösteriyor?
Allah aşkına ister ev hanımı ol ister çalışan bayan. Senin enerjini çocuğun emip bitiriyordur zaten.

ayrıca dolaptan bir peynir zeytin reçel çıkarmak çok mu zor :44: sanki ocakta haldor haldır yemek yapması gerekiyor...

eskiden şöyleydi böyleydi lafına inanmıyorum.. heba etmişler kendilerini kadınlar.. başkalarına adamışlar kendilerini ,
sonuç: kendilerine birşey kalmamış...

senin örneğinde öyle bebek olmadan önce kahvaltı önündeydi şimdi kahvaltı yok diye ilgisiz damgası vuramaz eşin. nankörlük yapmasın lütfen.

$67058_680868535271337_515381488_n.webp :40:demek istediğimi herkes anlamıştır

ben çalışmıorum şu an iki küçük çocuğum var..
kendimi bildim bileli uykuyu çok severim..
eşim 8 de evden çıkıor, benim 7 de kalkıp hazırlamam gerekior ama hazırlıcak adam yok işte...
çok zorlanıorum yoruluorum kalkamıorum sabah...
o yüzden aldım bi paket nesguik mısır gevreği bi şişe de süt, kendisi yiyip gidio sabah :27:
ama biliorum bu geçici bi çözüm, yakında söylenmeye başlar yine...

pudraya katılıyorum:31:
Niye hazirlanman gereksin ki.. ben eylulden beri calismiyorum.. baslarda kahvalti hazirlardim ama sonra baktim esim 15 dk saha uyumayi daha cok seviyor.. sabah onunla kalkip onu ugurluyorum.. sabah ilgilenemiyorum uyku sersemi ama aksam isten geldiginde onu öyle enerji dolu karşılıyorum ki, o ona yetiyor farkindayim:31:

Sizin birde bebeginiz var.. muhtemelen geceleri uykunuz cok sık bölünüyor sabah uyanmaniz zorlasiyor.. sizde kendinizi iyi hissettiginiz vakitte ilgilenin.. tabi o da sizinle ilgilenmeli.. ask "al gülüm, ver gülüm" isidir.. tek taraf verirse yipranirsiniz:31:

Eşin bencillik ediyo resmen....seni düşünmesi gerekirken ettiği lafa bak....10 aylık evliyim....ilk aylarda ben kalkıp hazırlıyodum..ama 3.ayımda hamile kaldım ve zorlanmaya başladığımdan beri eşim yardımcı oluyo sagolsun....en azından o benden erken kalktığı için kahvaltılıkları cıkarıyo cay demliyo...bende uyanınca masanın eksiklerini tamamlıyorum işte....şimdi bebeğin olmuş ki senin işin cok daha zorlaşmıştır...bence eşinle güzelce konuş,inşallah anlar...sanki elimizden geliyor da yapmıyoruz.....bu erkekler ne düşüncesiz yaaa:31:

farklı gorus belırtmıs bı cok kısı herkesın dusuncesıne saygım var bende ev hanımıyım ıkı cocugum kucukken cok nadır gerektıgınde ıse gecmeden acma sımıt vs . alırdı ama genel olarak hergun sabah 7 dedımı cay suyumu ocaga koyarım yedıbucukta kahvaltıya baslar esım daha sonra gıyınır cıkar dedıgım gıbı ev hanımıyım esım sonucta bızım ıcın calısıyor nasıl onu ac acına gondereyım. calıssaydım nasıl olurdu bılmıyorum ama bazı kısıler calısmasaydım bıle hazırlamazdım demıs acıkcası bana cok tuhaf geldı erkelerden dortdortluk olmalarını beklıyoruz ama bazen bızlerde bencılce dusuncelere sahıp olabılıyoruz

farklı gorus belırtmıs bı cok kısı herkesın dusuncesıne saygım var bende ev hanımıyım ıkı cocugum kucukken cok nadır gerektıgınde ıse gecmeden acma sımıt vs . alırdı ama genel olarak hergun sabah 7 dedımı cay suyumu ocaga koyarım yedıbucukta kahvaltıya baslar esım daha sonra gıyınır cıkar dedıgım gıbı ev hanımıyım esım sonucta bızım ıcın calısıyor nasıl onu ac acına gondereyım. calıssaydım nasıl olurdu bılmıyorum ama bazı kısıler calısmasaydım bıle hazırlamazdım demıs acıkcası bana cok tuhaf geldı erkelerden dortdortluk olmalarını beklıyoruz ama bazen bızlerde bencılce dusuncelere sahıp olabılıyoruz

Ben kimseden dört dörtlük olmasını beklemem ama çalışmadığım zamanlarda da kahvaltı hazırlamadım..Aramızda neden hazırlamıyorsun kavgası da hiç olmadı sanırım algıma ve karşınızdaki insanların beklenti boyutuna dayanıyor bu..

Temizliğimiz ortak ama genelde ben yaparım ince detayları o sadece bulaşıkları makinaya dizer ya da evi süpürür geri kısım bana ait.

Şimdi kızım var ev hanımı olsam kahvaltı saatim yine geç vakitte olacaktı çünkü eşimin işe gidiş saati 6.30..

O saatte kahvaltı edemem diyen bir eşe de zorla birşeyler yediremezdim..

Hasılı kelam kadın ev hanımıysa sanki evde oturan bir bireymiş gibi algılamak bana mantık işi gelmiyor..Çocuk sorumluluğu,ev sorumluluğu ve bunun yanında eşe karşı sorumluluk..

Eşleriniz işyerinde sırtında taş taşımıyor degil mi ? Bir işin ucundan tutması onun erkekliginden birşey kaybettirmez ki..

baştan şımartıyoruz erkekleri sonra baş edemiyoruz. ilk evlendiğimizde her gün hazırlıyordum. bir iki gün hazırlamasam eşim surat asıyordu. sonra hamile kaldım. çok ağır geçirdim ilk ayları. devamlı kusuyordum. işe aynı saatte gidiyoruz. ben 3 gün çalışıyorum. kahvaltı falan hazırlamıyorum. dolaptan krem peynir çıkarıyorum. bir de ekmek o kadar. çay içmediğim için çay da demlemiyorum. eşim isterse sallama çay yapıyor. işe gitmediğim zamanlarda çok rahatsızsam bana kahvaltı hazırlayıp gidiyor. onun dışında o işe giderken gözümü bile açmıyorum. yatağın başına gelip öpüyor o zaman bile uyandırma beni diyorum. :37: tabi cadılıktan değil. çok zor uyuyorum. uyku problemim hat safhada... uyumuşken uyuyayım diye.. şimdi yemeği bitse koyayım mı desem elim ayağım var ben koyarım diyor. hatta benimkini bile koyuyor. hizmetçi olmadığımızı anlamaları lazım.

yemek yapmadıysam dışarda yiyoruz ya da istediğim bir şey varsa onu pişiriyor yiyoruz. tabi bu aşamaya kolay gelmedik. elimden geldiğinde onun için her şeyi yaptığımı ve bundan büyük mutluluk duyduğumu gördü. eğer yapmıyorsam gerçekten canım istemiyordur ya da hastayımdır.

canım isterse çok güzel kahvaltı sofraları hazırlıyorum. severek yapıyorum. görev olarak görmüyorum. eşim de artık benim görevim olarak görmüyor. temizliği de beraber yapıyoruz. ben halsizsem o yapıyor. çamaşırı da kim boştaysa o asıyor. bulaşıkları makineye koyar, çıkarır. ev ikimizin evi. tüm bunlar bence kadının görevi değil. her şeyi beraber yapmak daha keyifli geliyor bana.

canim esin neden hakli olsunki.asil onun anlayis gostermesi lazim.annelik cok zor ve cok kutsal bir gorev.ama gel gorki bizim erkeklerimiz bunu idrak edemiyor.
ben yeni evlendigimde calismiyordum.zaten hic duzgun bir evliligimiz olmadi hep kavga gurultu.ben hep kalkar kahvalti hazirlardim.yumurtasindan tut ekmegine kadar ekmegi bile isitirdim.kacta kalkarsa kalksin yapardim.sonralari her aksam ictigi icin aksamdanmi kaliyodu artik bilmem kahvalti hazirlma sabah demeye basladi.hazirlama deyince hazirlamiyodum.nasil olsa yapmayacak.biraz zamn gecince bana arkadasinin karisini ornekgostermeye basladi bak x in karisi her sabah kalkip x e tost yapiyomus demeye basladi gulermisin aglarmisin.ne yapsanda yaranamazsin.
erkeklerimiz cok anlayissiz

Kahvaltı için erken kalkmayı uykusunun eksik kaldığıyla bağdaştıran kocama kahvaltı hazırlasam da yediremem. onun için kahvaltıda geçecek yarım saat uykuyla geçmeli. velhasıl sabah namaza kalkarız o biraz daha yatar bende ona sucuklu kaşarlı tost yaparım folyoya peçeteye poşete filan sararak 1 saat sıcak kalmasını sağlarım oda işe gidince çay alıp kahvaltısını orda yapar. ama ben ona kalkıp kahvaltı hazırlamayı çok isterim.

haftasonları ise kahvaltı için mükemmel sofralar kurarız beraber hatta çoğu zaman uğraştırıcı şeyler yaparım .güzel servis takımları koyar bereketli sofralar hazırlarız.

ama herşeyden önemlisi beraber hazırlamak beraber yemek ve beraber toplamak hatta çoğu zaman hadi keyif çayı içelim odada sonra mutfağı beraber toplarız der...

Merhaba Arkadaşlar yeni bebeğim oldu. eşime bu aralar kahvaltı hazırlayamıyorum o yüzden. eşimde beni artık düşünmüyomusun diyo bana. siz ne diyosunuz. çocuk olması kahvaltı hazırlamamak için yeterli bi neden mi. yoksa eşim haklımı gerçekten..
valla canım ben 4,5yıllık evliyim ilk evlendiğimiz zaman yani kızım oluncaya kadar her sabah kalkıyorum kahvaltı yapmasam bile onu işe uğurluyordum kızım olduktan sonra haliyle çocuk yoruyor ve uykusuzlukta cabası ben uyanamamaya başladım oda benim uyanmamı istemiyor du zatan uykusuz kalıyosun yoruluyosun die uyandırmamaya başladı şimdi kızım 3,5 yasında ve ben artık eşimi uğurlamaya kalkmıyorum artık aliştık herhalde kızım la sana kıyamıyorum uyanınca geri uyuyamazsın die uyandırmıyor beni düşünceli kocam benim gayet normal uyanamaman çocuk çok yorar anlıyorum seni bence eşin anlayışlı davransın zaten uykusuz kalıyosun eee çocuk biraz fedakarlık ister o da sabah kahvaltısını feda etsin senin uykularını ettiğin gibi:nazar:

Bebekten sonra düzen değişebilir bu çok normal. Sanırım eşiniz kendini 2. planda hissetmiş. Sürekli erken kalkıp hazırlayamazsınız zaten bebek muhtemelen çok yoruyordur. Ama bence kahvaltı işin bahanesi, o sizi özlemiş.

Back
X