bu bir görev değil, ikramdır.. farkına varmalılar.. eşiniz ilgi istiyor sanırım ama düşünceli olması anlaması lazım biraz. üstelik yardım etmesi gerek, durumunuz yorucu...
ama bunun dışında kişilere, düşüncelere, bakış açılarına göre değişiyor sanırım bu işler..
karşında anlayışlı biri varsa yapsan da yapmasan da pek sorun olmaz, kendi de hazırlar, ya da sen her zaman hazırlayıp bi dönem gelir hazırlamasan ya da hazırlayamasan dert yapmaz, evli değilim emin olamam ama ben öyle birine elimden geldiğince hazırlamak isterim sanırım, kıymet bilir çünkü, ve aşık olduğum adama yapmak hoşuma gidebilir.. bir sorunum yoksa özellikle evdeysem. görev olarak değil de ilgi olarak görüyorsa kötü bir şey sayılmaz..
ama anlayışlı olmayacağını alışıp şımaracağını düşündüğüm biri varsa bunu ayarlamaya çalışmak lazım. görev olarak görmemeli. çalışsam da çalışmasam da bunları benim görevim olarak düşünen bir erkek çok sinirimi bozar.
genel olarak erkek de ev işlerine olabildiğince elini atsa daha iyi olur tabi.. özellikle bayan da çalışıyorsa.
eski erkek arkadaşım bana kadının görevi bunlar, çalışmanı da istemem ama çalışırsan da bir şey demem, yardım etmeye çalışırım dedi ama biraz gönülsüz gibiydi sanki. (ben de bilmem yemek falan, yapmazsın sen dedi..) öyle bir tepem attı ki.. evinde oturan çocuğa bakan evi çekip çeviren ona evimin direği diyecek ondan biraz korkacak bir eş istiyordu. bunu da söyledi. nuh diyor peygamber demiyor, anlatamıyordum. "kadının sorumluluğu, kadının görevi". istesem yaparım elbet, biliyorum, öğrenilir. ama bana böyle dersen, bu düşünce şekliyle yaklaşırsan yapacağım varsa da yapmam, içimden gelmez dedim. ve ben yapmasam nolacak dediğimde evi pislik götürür dedi :) iyi ki eski de kaldı valla, bitmesindeki tek neden değil ama olsun konuşmak lazım bunları da.