• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinize hergün kahvaltı hazırlıyor musunuz?

insanın sürekli yaptığı şeyler üzerine görev olarak kalıyor

sürekli yap yap iyisin denmez 1 gün yapma kötüsün derler

acı ama gerçek

bir çay demleyip kahvaltılıkları dolaptan almak çok zor olmasa gerek

hem ev işlerini yapacaksın hem çocuk bakacaksın bir de kahvaltıyı aksatmayacaksın

az yeyip hizmetçi tutsunlar bi zahmet

bence sen " kadın erkeğine kahvaltı hazırlamalıdır" düşüncesindesin. şuan yapmadığından için rahat etmiyor. o yüzden bence hazırla...

ben olsam hazırlamam

Bugüne kadar hergün hazırlamışsın. Alıştırmışsın. Şimdi çocuktan sonra bırakınca konuşmaması garip olurdu. Erkekler böyle nazlıdır. Bir de çocuk olunca hemen alınganlığa geçiyorlar.

Şahsen ben çalışan bi kadınım. Sadece haftasonları kahvaltı masası hazırlarım. Ana bütün bi haftaya değer o iki gün:)
Haftaiçi akşamları hamur işi yaparım. Sabahları yanına domates hamur işi ve meyve koyarım, şirkette arkadaşlarıyla kahvaltı yaparlar..
Anlayışlı olmak lazım.

Canım eşine akşamdan (bebeğini uyutunca) hergün bir tane sandviç hazırlasana.
Ben hamile kaldığımdan beri bu şekilde ekmek arası hazırlıyorum
Çoğu zaman alıp iş yerinde yiyor çok nadirende evde hemen bir sallama çay yapıp yiyip gidiyor :52:

zeytin ezmesi - kaşar peynir
Beyaz peynir - turşulu yeşil zeytin
Kaşar - salam
Bazen akşamdan kalma patates kızartması, mücver vb bişiler varsa onlardan
Hergüne değişik bir sandviç hazırlıyorum
Eşim hiç sesini çıkarmıyor vallahi çokta severek alıp gidiyor işine

hafta içi yalandanda olsa kahvaltı ediyoruz zaten sabah sabah çok bişey yenmiyo ama ben aç kalınca midem bulanıyo eşiminde faranjitini coşturuyo en azından ayılmak adına Allah ne verdiyse yiyoruz haftasonu daha mükellef sofralar kuruyoruz genelde birlikte hazırlıyoruz ya da ben hazırladıysam o topluyo

benim ki alındı aslında çocuk olsada olmasada evliliğimizin düzeni ve sistemi değişmemeli der.. çocuk var evet ama sevgilicilik istiyor daha çok.. buna çocuk engel olmamalı diyor..

ilk okuyunca çalışıyosunuz sandım o yüzden zor olur hazırlaman bebeğin de varmış diyecektim ama çalışmıyormuşsun. 15 dakika çay demleyip bişeyler hazırlayabilirsin .sonra yine dinlen bütün gün evdesin zaten. ben çalışıyorum geceden poğaça hazırlıyorum mesela 3 gün meyve suyuyla onu yiyor eşim kahvaltıda yoksa dolaptan bişey çıkarıp yemez . Benim de içim rahat etmiyor aç aç göndermeye o da sen çalışıyosun kıyamam yarım saat daha uyusan kardır diyor . Allah razı olsun. Ben de böyle bir çözüm buldum :D

esimi bilmem ama ben bebeklikden simdiki zamana kadar annem alistirmis kahvalti yapmadan birgun cikayim disari ogun tika basada yesem kahvaltiyi atlamissam kesin migrenim tutar aynisi esim ve kizimdada var sabah 6 da kalkarim full donatimli kahvalti hazirlarim bunu ailem icin ve kendim icin ozenerek yaparim aaa arkadaslarim delimisin divanemisin niye alistiriyorsun dedikleri cok oldu benim icin bu gorev degil asla hemde ben isteyerek yaparim hatta esim disarda yerim dese bile cocuklara kotu ornek olma evden cikmasinlar kahvaltisiz derim herkes buyuk zevk alir:16:pazar gunu saat 9da kalkarim ama tinkirtilari duyarim benim farecikler kahvalti hazirlar annesiyle babasina en guzel sofra ortusu serilir tum gerekli kahvaltiliklar koyulur masaya cay haric salatalik domatesler ince ince kesilmis canlarim hazirlar:16:annem yillarca kahvaltinin onemini anlatti durdu bendede aliskanlik oldu surekli hazirlarim ister esim yardim etsin ister etmesin benim en buyuk luksum kahvalti etmekdir ogle yemegi cocuklar yer esim ve ben suana kadar yemedik hic :19:aksam yemegi yine ayni sekilde arada esim arada ben hazirlarim kesinlikle aramizda sen ben yoktur kim yorgun degil o hazirlar simdi cocuklarda alisti biz yapmasak onlar baslar kurmaya:52:hayatta vazgecemecegim 3 seyler arasina kahvalti kesin girer benim icinnnn:52::52:

Evlendiğim zaman hergün kahvaltı hazırlarım ama koca için değil kendim için... Çünkü annem kahvaltısız okula yollamazdı, çalışırım kahvaltı hazırlardı sonra ben böyle alışınca artık kendim kalkıyorum üstelik tekmili birden kahvaltımı hazırıyorum, çok yorgun ve uykusuzsam eti litalife süt katıp yiyorum kahvaltı niyetine ama mutlaka yerim sabah birşeyler. Bazen yarım saat uykumdan feragat ediyorum yine de yaparım kahvaltımı... Evlenince de büyük ihtimal böyle olur...Şimdi yorumlrı okuyorum da vuhuu değmezmiş bu erkeklere evlenince şu kahvaltı meselesini de senin için değil ulen kendime hazırlıyorum mesajını basrtıra bastıra vermem gerekmiş :9:

Son düzenleme:
bebeğin yenidir uyumamıştır bütün gece, kalkamazsın insanın uymayınca başı kalkmazya öyle durumalrda hastalık olur felan tabiki hazırlamazsın bunada çogue rkegin bişey diceni düşünmüyorum ama normalde eşini kahvaltı ettirerek işe yollamanın nesi zor olabilirki bende bunu anlamıyorum bide niye bunu eşitlik ve üste çıkma çabası gb görürler bunuda anlamıyorum kadın ve erkek eşittie tabiki ama insan olarak eşittir hakları eşittir .... hadisi şerif miydi tam hatırlamıyorum yanlıl olmasın ama kadınların görevid eğildir evi temizlemek ymek yapmak eşniin anne babsına bakmak eger yapıyosa kadının mükafatıdır gb bişey vardı yani zorunlu olarak görenler tabiki yapmakta erinirler böyle şeyleri ama kadın evin diregidir yani nasıl agır işleri erkek yapmalı karısı gözetmeliyse bence yemekti temizlikti gb kadın eline yakışan ileride kadın yapmalı... bundan gocunmayan zevk alan bi eşi olabilir kadının birlikte yaparkllar ne güzel ama mesela benim eşim temizlikten zerre kadar anlamaz asla yapamaz yani yapamıyo:1: yemek desen yumurta bile kramaz hazır yemegi ocakta ısıtamıyo altını yakıyo o fabrikadayken bende çalışırken o 3 vardıya bazen kahvaltıda yanlız oluyodu garibim öglene kada ruyuyodu sırf erken kalkıp 2 ögün derdi olmasın diye yumurta kırmayı öğrettim hergün ne yicek çok morali bozuluyodu ... bi tasta kırıyo yumurtaları bi tasta cırpıyo birinde pişiriyo bide başka tabaga koyuyo 10 tane bulaşık yayyıyodu tezgaha akşama kadar o tabaklar yapışıyodu toplayamaz diyodum bali muslugun altına koy acık ıslada kurumasın akşam temizlerim ben onları yani elinden gelmeyince nabsın :37: belki ugraşsa yapar ama ciddeen sevmiyo içinden gelmiyo nefret ediyo öyle şeylerden annesi kekinin poşetini açıp eline vermiş 30 yaşına kadarda böyle alışmış yani bazen zorlanıyodum ama kıymetinide bilir yani teşekkür eder eline saglık allah razı olsun der kocanın rızasını kazanıyosun 10 dakkalık bişeyde hazırlarım yani ne olucak...

meyvesini bile kendi soyucaksa hepsini yemez ama ben soyayım soyulmuşun hepsini bitirir şimdi hamileyim bu sene çalışmıyorum sofrayı kurarken yardım ediyo ama herşeyi gene ben hazırlarım işte degilse pazara felan beraber gideriz ama işteyse pazarada kendim gidiyorum marketede zor oluyo ama çalışmıyorum diyorum yemek yapıyorum yatıyorum koca gün ...erinmiyorum yani ama yapamadım bugün canım rahatsızım desem dışardan söleriz dışarda gider yeriz yani karşılıklı anlayış iktidar kavgası olmamalı eşler arasında bi kadın eşine hizmet ederse sevap işlemiş olur görevi degildir ama lütfudur eşine memnun etmesidir yani ben bu halimle yapıyosam herkadında yapabilir çalışırkende yapıyodum yani büyütülcek bişey oldugunu düşünmüyorum:31:

Dışarda çalışırken hazirlamiyordum, esim de ben de sabah uykusunu seviyoruz. Su an ise bebisten dolayı home office seklinde çalışıyorum. Ayrıca bebek o kadar yoruyor ki beni, değil esime kahvaltı hazırlamak, gün icinde bazen ben 2 lokma atamıyorum ağzıma. Esim sağolsun isten gelip yemek hazırlıyor ikimize de, onceden o da bilmez ve yapmazdi. Ama ne kadar yorulduğumu görünce kıyamadi, bir de sanirm kendi ac kalmamak icin :27: Eğer gün icinde fırsat bulursam yaparım yemeğimi, yapamazsam ya eşim gelince yapar, ya hazır birşeyler alırız, yada o bebeğe bakarken ben çabucak yaparım birşeyler. Yani diyeceğim o ki, bende mı sorun valla ben bebekle aksam yemeğimi zor çıkarıyorum, kaldı ki kahvaltı hazırlamak sabahın köründe. Biz kadınlar yaptığımız işi kendimiz deger vermez küçümsersek , eninde sonunda duyacağımız laf "ne is yapıyorsun ki?" olur tabi...

Son düzenleme:
sadece hafta sonları hazırlıyorum, hafta içi mısır gevreği ya da buğday gevreği yiyip gidiyor.
eşimin 3.5 yıllık evliliğimizde 1 kez bile kahvaltı hazırlamadağını düşünürsek çok adil bence yaptığım :52:

Bende eşime zevkle kahvaltı hazırlardım, eğer etseydi :) Erken kalkıp kahvaltı etmek yerine biraz daha uyumayı tercih ediyor. Kalkar kalkmaz iştahı olmuyor zaten. Ama sizin bebeğiniz var, bence daha anlayışlı olması lazım. Bence gayet geçerli bir sebep. ;)

Merhaba Arkadaşlar yeni bebeğim oldu. eşime bu aralar kahvaltı hazırlayamıyorum o yüzden. eşimde beni artık düşünmüyomusun diyo bana. siz ne diyosunuz. çocuk olması kahvaltı hazırlamamak için yeterli bi neden mi. yoksa eşim haklımı gerçekten..

adamın size işe gitmeden önce kahvaltınızı masaya hazırlayıp bırakması, sen bebeğimizle ilgilenirken zaten yoruluyosun hayatım demesi gerekmez mi? :26:
yoksa yine ben hayal dünyasında mıyım?

ikimizde çalıştığımız için hafta içi kahvaltı yapma olayımız yok ama h.sonları eşim hazırlar kahvaltıyı bu evlendiğimizden beri böyle.arada bir ben hazırlarım.bizde yemek,kahvaltı,vb... kadının görevi diye birşey yok.

çalışan kadın için sabah kalkıp hele de çocuğu varsa onunla ilgilenip bi de kahvaltı hazırlamak çok zor ama çalışmıyor olsaydım daha farklı olurdu.

eğer çok hasta değilsem,her gün hazırlarım,bazen kahvaltı yapmak istemez fazla uyumak için,öyle zamanlarda sandviç hazırlarım yanına,orda yesin diye..
hafta sonları ise kahvaltıyı da akşam yemeğini de birlikte hazırlarız,kendi isteğiyle yapar bunu..
kadın bunu yaparsa eşinin rızası mutluluğu için yapmalı bence,o zaman zoruna gitmez..
bu arada çalışmıyorum..

Son düzenleme:
eşime kahvaltı hazırlamak, benim için çok buyuk zevk. uykum bölünürse bölünsün, içim rahat etmez hazır birşeyler yemesine.

Bu durum kisiden kisiye degisiyior.benim esimin hic kahvalti kulturu yok-tu.ilk zamanlar hazirlardim bir dilim yiyip kalkardi cabucak,cay bile zor icer.sonra gordumku cok erken saatlerde kahvalti yapamiyor,ise biraz daha gec basladigi haftalarda guzelce kahvaltimizi yapariz.birbirimizi butun gun gormedigimiz icin,cok onemli benim icin,calisirkende ondan erken ciktigimda kendisi yapip cikardi.
Ben kendi adima soyle bir Sonuca vardim,esim kahvaltisini yapip cikinca daha mutlu cikiyor evden.ha bu durumda cogu zaman bana yardim Eder,yada haftasonu o hazirlar.sizinde cocuk oldugu icin,siz kahvalti hazirlarken,esinizin bebekle ilgilenmesi yada siz bebekle ilgilenirkende esinizin masayi hazirlayip davet etmesi daha guzel olur.konusun bu durumu,sonucta her seye ayni anda yetisemezsiniz.

Back
X