• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinize hertürlü hizmeti yapar mısınız?

bana ne yapıyosa karşılığını alır her zaman ne eksik nede fazla tam kıvamında:61:

eşimle ilk zamanlar bu konudan çok tatışırdık
emirbakiden hiç haz etmem...
şimdi artık oda alıştı
kendi işini kendi yapıyo
böyyle oluncada ben o demeden yapmak istiyorum zaten...
yeri geliyor o bana hizmet ediyor
kadın köle olmamalı evlilikte

aynen katılıyormu sana.benim babam bile bana su getir demez, istese dermi der ama babam kibardır ya su getirirmisin bir bardak kızım der yada kalkar kendi bize söylemeden alır.ki o bir baba. yani söyleme tarzı vardır şimdi kocam mutfağa gitse bir bardak su getirirmisin desem getirir. aynen bende istese bende getiririm. ama kalk bana su getir dese getirmem:32:

benim eşim çalışmıyo, belki de biraz bu yüzden ama bebekmişim gibi bakıyo bana, belkide beceriksiz oldugumdandır :52: benden beklese çoook beklemek zorunda kalıyo

Nasil alisirsa öyle gider...Bu hizmeti sonra iyi günde kötü günde´de isterler..! :51:

katılıyorum arkadaşım
bi oğlum olursa ilerde kız gibi yetiştircem valla:62::62::62::62:
erkektir tabak taşımasın erkektir yatağını toplamasın erkektir dağınık olsun herşeyi ayağına gelsin gibi bi zihniyet yürüteceğimi sanmıyorum.
benim 20 yaşında erkek kardeşim var.valla evde yapmadğı iş yok.anneme hep yardım eder.
temizliği geçtim.yemek bile yapıo hemde en güzelinden
seni alan yaşadı diyom ona bazen

Ben öğrenciliğimde acayip inektim. Bursla okuduğum için not düşürme şansım yoktu, belli bir ortalamayı tutturmak için hakikaten sabahlara kadar çalışırdım.
Gene de evdekiler iş beklerdi benden, bulaşık vs. Yapmazdım, ama suratlarını çekmek zorunda kalırdım.
Erkek kardeşim üniversitede şu an, ölesiye tembel. Zaten hafif bir bölüm okuyor, haftanın 3 günü okula gidiyor, günde 2-3 saat dersi ancak oluyor okulda. Eve gelince de full pc oynuyor, dersin kapağını açmıyor.
Eve gelince "mantı yap, köfte aşerdim" şeklinde anasına sipariş veriyor. "tamam oğluşum" diyor anası, sonra hapur hupur yiyip "eline sağlık anneeee" diye homurdanarak kalkıyor masadan ve pc oynamaya geri dönüyor. Ha bu arada 18'ini doldurdu arabası çekildi altına, her tür lüksü de mevcut..:44:

Son düzenleme:
benimde eşim ailesinden alıştığı üzere herşeyi benden bekliyordu. biz evleneli iki ay oldu ve alışıyor. yapmıyorum. tabi klasik şeyler vardır erkekten beklenmez çayını yemeğini hazırlarım ama gerektiğindede ona yaptırırım. ayrıca eşim işi gereği sürekli takım elbise giyiyor. bir yıkıyorum gömlekler atletler :D ütülenecek eşya dolu amaaa bennn onları ütülemiyorum :D herşeyinin eline hazır gelmesi çokta ii bişi değil. ama son 1 haftadır hasta ve ben çorabını bile çıkarıyorum... bu özel bir durum ama normal zamanda eşit koşullardayız. onun yerine hiçbir görevi üstlenmiyorum. bzen kıyamıyorum ama yinede ütüsünü yapmayacağım :D sabahları kalkıyor ve gömleğini ütülüyor gerekiyorsa pantolonunu ütülüyor :D bugün yarın çocuğumuz olduğunda bana daha çok yardım etmesi gerekecek alışmalı...

işte sorun burda biliyo musun:18:Bizim ailede de böyle kardeşimle akşam aynı saatte işten gelirim dün önünde çaydanlık var bu halde bile benden çay istiyo ben de genelde pek yüz vermem zaten ama annem dayanamaz oğluşuna kalkar kendi görür ne istediyse..işte böyle bir zihniyetle yetişen erkek başta benim kardeşim ilerde tabiki de bencil bir eş adayı olucak malesef:25::25:

öyle canım erkeğin nasıl bir ailede yetiştiği annesinin onu nasıl alıştırdığı çok önemli
kimi bayanlar nasıl alışırsa öyle gider diyor bu doğru anneleri bekarken nazlıyo evlendikten sonra da değiştiremiyorsun en azından ben başarılı olamadım:50:
tek bildiğim böyle erkeklerle evlilik yürütmek çok zor:31:

benim eşim çalışmıyo, belki de biraz bu yüzden ama bebekmişim gibi bakıyo bana, belkide beceriksiz oldugumdandır :52: benden beklese çoook beklemek zorunda kalıyo

beceriksiz demeyelimde eğer çalışmıyosa hatun evde olduğuma çalışmadığıma kızmasın diye mi yapıyo kız yoksa ama boşver bebek gibi nazlanmaya devam et en güzeli bu:9::9::9::9:

Son düzenleme:
öyle canım erkeğin nasıl bir ailede yetiştiği annesinin onu nasıl alıştırdığı çok önemli
kimi bayanlar nasıl alışırsa öyle gider diyor bu doğru anneleri bekarken nazlıyo evlendikten sonra da değiştiremiyorsun en azından ben başarılı olamadım:50:

walla arkadaşlarım pek bi mutlular...neden kaynaklanıo bilio musun?
çünkü bunu kendilerine görev bildikleri için.zorunda oldukları için.
sorun dahi etmiyolar.
değişir arkadaşım değişir
ama öyle inatlaşarak olmaz..yavaş yavaş
onada yaptır ki anlasın

Ben öğrenciliğimde acayip inektim. Bursla okuduğum için not düşürme şansım yoktu, belli bir ortalamayı tutturmak için hakikaten sabahlara kadar çalışırdım.
Gene de evdekiler iş beklerdi benden, bulaşık vs. Yapmazdım, ama suratlarını çekmek zorunda kalırdım.
Erkek kardeşim üniversitede şu an, ölesiye tembel. Zaten hafif bir bölüm okuyor, haftanın 3 günü okula gidiyor, günde 2-3 saat dersi ancak oluyor okulda. Eve gelince de full pc oynuyor, dersin kapağını açmıyor.
Eve gelince "mantı yap, köfte aşerdim" şeklinde anasına sipariş veriyor. "tamam oğluşum" diyor anası, sonra hapur hupur yiyip "eline sağlık anneeee" diye homurdanarak kalkıyor masadan ve pc oynamaya geri dönüyor. Ha bu arada 18'ini doldurdu arabası çekildi altına, her tür lüksü de mevcut..:44:

iişte eşlerimizde böyle yetişiyor. kardeşinin eşide aynı dertelerden muzdarip olacak ... benim görümcem eşime ; abi gördün mü bana zamanında telefon ediyordun daha eve gelmeden şu gömleğimi ütüle bu gömleğimi ütüle diye :D şimdi kendin ütülüyosun ' dedi :D bende ben güzel ütüleyemiyorum abin kendi eşyalarını ütülesin ütü onun görevi dedim :D

walla arkadaşlarım pek bi mutlular...neden kaynaklanıo bilio musun?
çünkü bunu kendilerine görev bildikleri için.zorunda oldukları için.
sorun dahi etmiyolar.
değişir arkadaşım değişir
ama öyle inatlaşarak olmaz..yavaş yavaş
onada yaptır ki anlasın

9 yıllık evliyim canım yeni değilim ki.iyi söyle kötü söyle boş adam üste çıkmasını iyi biliyor
ben senden birşey isteyemiyecek miyim diyor zaten hep yorgun uykusuz nede olsa ben evde sabahtan akşama kadar uyuyorum yaa:27:ben umudumu kestim bu adam böyle gider ama 10 -15 sene sonra ben bu adama hiç tahammül edemem biliyorum umarım değişir azda olsa:31:

valla haklısın ne diyim Allah kardeşimin evleneceği insana yardım etsin kafaları değiştirmek çok zor gerçekten

9 yıllık evliyim canım yeni değilim ki.iyi söyle kötü söyle boş adam üste çıkmasını iyi biliyor
ben senden birşey isteyemiyecek miyim diyor zaten hep yorgun uykusuz nede olsa ben evde sabahtan akşama kadar uyuyorum yaa:27:ben umudumu kestim bu adam böyle gider ama 10 -15 sene sonra ben bu adama hiç tahammül edemem biliyorum umarım değişir azda olsa:31:

o zaman onu öyle kabul etmişsin yapacak bişi yok.dert etme ne diyim koskoca 9 yıl..belki istemesini bilmiyodur.allah yardımcın olsun

benim eşim herşeyi kendisi yapar hatta gelirken banada su getirir kalkar çay , kahve yapar. canı ne siterse yani. eve beraber girdiğimizden yemeği salatayı birlikte hazırlarız çamaşırı birlikte asar toplar düreriz.
ama babam ve abim herşeyi ayaklarına isterler. erkek çocuk babayı örnek alıyor bence kız çocukta anneyi.

valla ben kocama her türlü hizmette varım.:) çünkü oda her türlü hizmetime koşmaya çalışıyor. tam olarak yapmasa bile teklif etmesi beni fazlasıyla memnun ediyor. :)

benim düşünceme göre evde kadının yapması gereken şeyler vardır erkeğin üstüne düşen görevler..aslında buna tam anlamı ile görev demek doğru olmaz..içten gelen bir durum olsa gerek..yok öle sigaramı ver şunu ver bunu yap getir vs.. doğru değil kölemisiniz siz..bizim söylememiz ne kadar doğru olmazsa erkeklerinkide doğru olmaz..Allah el vermiş ayak vermiş herkers kendi işini yapabilir bence..zaten evin neredeyse bütün sorumluluğu kadının üzerinde onun üzerinde birde böyle davranışlar doğru değil..inanmayın öle yok böle yaparsan şöle su zamanda kıymetini anlar diyenlere..kıymet bilen her koşulda bilir kölelik yapınca değil..hiç bir iş yapmayıp kocasının başında taç olan kadınlara ne demeliki o zaman değil mi..herkes üzerine düşeni yapsın yeter walla bu iki taraf içinde geçerlidir..

kadinlar bile böyle düsünüyorsa erkeklerin de böyle düsünmesini yadirgamamak lazim.
bi zahmet kendi suyunu sigarasinida kendi alsin bu kadar pohpohlamamak lazim bence

Ben bugün Sibel Üresin adlı yaşam koçu aile danışmanı bir zatın "çok eşlilik yasal olsun" adlı demecini okudum, öyle şeyler yumurtlamış ki bu kadınların "kocaya hizmet" düşünceleri çok masum kalır...

Mürekkep yalamış insanlar böyle düşünebiliyorsa bu ülkede yürüsün erkekler kim tutar...

Back
X