• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinize hertürlü hizmeti yapar mısınız?

Ben bugün Sibel Üresin adlı yaşam koçu aile danışmanı bir zatın "çok eşlilik yasal olsun" adlı demecini okudum, öyle şeyler yumurtlamış ki bu kadınların "kocaya hizmet" düşünceleri çok masum kalır...

Mürekkep yalamış insanlar böyle düşünebiliyorsa bu ülkede yürüsün erkekler kim tutar...
Zannederim mürekkebi sadece yalamakla kalmış bu şahıs, beyni doğduğu ilk günkü kadar temiz ve beyaz. Okumuş kara cahil kavramının somut örneği... Kadına saygı duymayan bir kadın... İnsan olarak saygı duyulmayı bile haketmiyor. Babasız çok çocuk varmış, o yüzden erkeklerin çok eşliliği yasallaşmalıymış. Mantığa bak! Bu bir namussuzluktur deneceği yerde, erkekleri aklamak üzere bir de kanun çıkarılsın. Ezilmekten zevk mi alıyor acaba? Tamam zevk alıyorsan dilediğince yaşa ama herkes ezilsin diye yasa çıkarılması önerisine de pes diyorum. Yok aslında söylenecek daha sağlam laflar var da...

beceriksiz demeyelimde eğer çalışmıyosa hatun evde olduğuma çalışmadığıma kızmasın diye mi yapıyo kız yoksa ama boşver bebek gibi nazlanmaya devam et en güzeli bu:9::9::9::9:

:60::60::60:
söyleyiş tarzın mükemmel, ay çok güldümm :52::52:
bu sabah baya üstüne gittim hıh ben sabahın köründe kalkıp işe gidiym sen yat uyu oh ne güzel dimi diye :)
sana bakmak işe gitmekten daha zor istersen değişelim rolleri dedi :27::27:
ona kalsa bende çalışmamalıyım zaten. ayy o zaman benden beklentileri artar, yemek yapmamı falan bekler kalsın kalsın çalışmak daha rahat valla.

Ben bugün Sibel Üresin adlı yaşam koçu aile danışmanı bir zatın "çok eşlilik yasal olsun" adlı demecini okudum, öyle şeyler yumurtlamış ki bu kadınların "kocaya hizmet" düşünceleri çok masum kalır...

Mürekkep yalamış insanlar böyle düşünebiliyorsa bu ülkede yürüsün erkekler kim tutar...

ay şekerim nerden yazdın, hiç tanımıyodum sen yazınca aratayım dedim malesef tanışmış oldum, :27::27:

Zannederim mürekkebi sadece yalamakla kalmış bu şahıs, beyni doğduğu ilk günkü kadar temiz ve beyaz. Okumuş kara cahil kavramının somut örneği... Kadına saygı duymayan bir kadın... İnsan olarak saygı duyulmayı bile haketmiyor. Babasız çok çocuk varmış, o yüzden erkeklerin çok eşliliği yasallaşmalıymış. Mantığa bak! Bu bir namussuzluktur deneceği yerde, erkekleri aklamak üzere bir de kanun çıkarılsın. Ezilmekten zevk mi alıyor acaba? Tamam zevk alıyorsan dilediğince yaşa ama herkes ezilsin diye yasa çıkarılması önerisine de pes diyorum. Yok aslında söylenecek daha sağlam laflar var da...

Hem de söylenecek neler var neler. Onun mantığına göre o zaman kadın tecavüzlerinin önüne geçmek için kadına şiddeti de yasallaştırsınlar. (Hoş yazısında onu bile hoş karşılamış %80 kadınlar dilleri yüzünden şiddet görüyormuş) Bu kadar saçma bir öneri olabilir mi? kendisini yüzyılın en saçma önerisinde bulunan kişi adlediyorum. Bence beyin yok, kadınlık onuru hiç yok. Muhafazakar biri olarak dini nikahın erkeklerin uçkur keyfine kullanılmasına tepki göstermesi gerekirken yasallaşsın diyor. Allah akıl fikir ihsan etsin, buna danışman diye gidenlerin evliliğine ve parasına acırım.

Son düzenleme:
ay şekerim nerden yazdın, hiç tanımıyodum sen yazınca aratayım dedim malesef tanışmış oldum, :27::27:

Chess cim bende face de biri paylaşmış öyle tanımış oldum, aman dedim yanlış algılanmasın falan diye araştırdım yazıyı iyice okudum, sonra çok tepki alınca kamuoyuna açıklama yapmış onu da okudum. Kendi fikri düşünceleriymiş bla bla. Soyadından mütevellit üremesin diyorum mazallah...

Son düzenleme:
:60::60::60:
söyleyiş tarzın mükemmel, ay çok güldümm :52::52:
bu sabah baya üstüne gittim hıh ben sabahın köründe kalkıp işe gidiym sen yat uyu oh ne güzel dimi diye :)
sana bakmak işe gitmekten daha zor istersen değişelim rolleri dedi :27::27:
ona kalsa bende çalışmamalıyım zaten. ayy o zaman benden beklentileri artar, yemek yapmamı falan bekler kalsın kalsın çalışmak daha rahat valla.
düşünsene kocan kendi kendine "ula avrat çakmasın köfteyi buna niye bu kadar el bebek gül bebek baktığımı sonra işler karışır" dediğini hatta duyar gibiyim :52::52::52::52::52:
sen bana bakma sonra noldu bu kadına ya niye gözü açıldı demesin sen rolüne devam et çalışırsa bu fırsatı bulamazsın sonra ne me lazım:9::9::9::9::9::9::9::9::60::60::60:

düşünsene kocan kendi kendine "ula avrat çakmasın köfteyi buna niye bu kadar el bebek gül bebek baktığımı sonra işler karışır" dediğini hatta duyar gibiyim :52::52::52::52::52:
sen bana bakma sonra noldu bu kadına ya niye gözü açıldı demesin sen rolüne devam et çalışırsa bu fırsatı bulamazsın sonra ne me lazım:9::9::9::9::9::9::9::9::60::60::60:

patlamaya hazır bi bomba gibi... kısa sürede zorunlu olarak değişicez rolleri

Chess cim bende face de biri paylaşmış öyle tanımış oldum, aman dedim yanlış algılanmasın falan diye araştırdım yazıyı iyice okudum, sonra çok tepki alınca kamuoyuna açıklama yapmış onu da okudum. Kendi fikri düşünceleriymiş bla bla. Soyadından mütevellit üremesin diyorum mazallah...

ay aynen soyadı çok manidar, hemen dikkatimi çekti:1::1:

Çoğu erkek eşine HANIM ! diye hitap eder ama nereden geldiğini bilmeyiz çoğumuz bu kelimenin.
Bir gün Cengiz Han sarayına, tüm hanlarını toplamış , tahtının sağ yanına da eşini oturtmuş;

Cengiz Han hanlarına,

– “Ben Hanlar Han’i Cengiz Han, hepinizin hanıyım” demiş ve sonra eşini göstererek;

– “Bu da benim HAN IM” demiş.

İşte erkeklerin “eşim” anlamında söyledikleri “hanım” kelimesi

oradan geliyormuş.. Ne kadar hoş değil mi? Kadının adı da var, yeri de ve saygınlığı da..

"Yemek pişirmek,çamaşır yıkamak,ev süpürmek gibi işler;kadının vazifesi değildir.Bunları yapıyorsa,eşine ve evladına İKRAMIDIR,HÜRMETİDİR..Eğer yaptığı tüm bu işler için hakkını helal etmeyip,ücret isteseydi vermek zorunda kalacaktınız.O halde,sana böyle hürmet eden eşine TEŞEKKÜR et..."Hz. Muhammed(s.a.v)

Bence bu iki paragraf yeterli eşlerin hanımlarına ne kadar değer vermesi,el üstünde tutması gerektiğini anlatmaya.Kadın köle veya hizmetçi değildir,hayat arkadaşıdır.Tabiiki sevdiğimiz için hizmet ederiz eğer istersek,altını çiziyorum istersek,kimse hanımlarını zorlayamaz,böyle bir şeyin dinimizde de yeri yok örf ve adetlerimizde de...:20:

böyle düşünen birisine müstehaktır bırakın daha fazlasını yapsınlar çişe falan tutsunlar.....

Ben bir insanın kendisi yapabileceği işleri başkasına yaptırmasını ben büyük haksızlık olarak görüyorum...

bu yorumun altına ımzamı atarım aynen :19:

o kadınların eşleri inşallah onlara sadıktır ve değer biliyorlardır.valla kimseye köle gibi hizmet edemem.sana da akıl vermişler ya böyle yap da olmadığında değerini bilsin falan.çok komik ya

ilgi her zaman güzel ama aşırısı o insanı tembel yapar.
ben mesela eğer kumanda arıyorsa al derim gözümün gördügü yerden alıp veririm ama kumanda ver derse vermem :52: bornozu vs hep ben alır götürürüm yerleştiririm çıkınca direk elinin altında olsun diye ne bilim duşta sabun bitmişti ,duş jeli bitmişmi diye bakarım kontrol ederim.kahvaltı dahi hazırlatmaz işe geç kalır hızlı yer çıkar kızarım o yüzden kalkıp kahvaltısınıda hazırlamam çok nadir hazırladım o da canım istediğinde işyerinde gider yapar.çok aşırı yüz verir alıştırırlarsa valla o adam sorumsuz biri olur çıkar.ben şuanda oğlumla tamamen ilgilenmesi için babaya devrettim.3.5 yaşında wc den çıkınca popişini siler ,banyosunu babası yaptırır,hatta ben uyurum o bakar,tamamen insanın içnden gelmeyle.ben daha bir sefer şunu yap bunu yap demem aksine eşim kendisi der sen yorulma hamilesin der.aksine hamile değilkende poşet taşıttırmaz .o kadınlar eşleri karşılaştırmakla çok yanlış yapıyorlar.kimsenin eşi kimseyle bir olamaz.

kızlar bugün en yakın arkadaşlarım bana geldi..neyse hoş beş derken mağlum konu gene erkeklere geldi.2 arkadaşımda eşlerine hertürlü hizmeti yapıyorlarmış:53:
yani oturduğu yerden kumandayı ver su ver sigaramı ver gibi şeyler..yani öyle ütü temzlik yemek değil..bunlar zaten yapılır ama.benim eşim evde kendi yapacağı işleri bana yaptırmaz.sigarasını gider mutfakta içer.herşeyini kendi alır.tmm çaydır pastadır zaten bunları ayağına getiriyorum ama.
böyle ufak şeyleri benden istemesi hoşuma gitmezdi..arkadaşlarımla bayağı bu konuyu tartıştık.
hatta senle nie evlenmiş o zaman bile dediler.:53:yani o işleri kendi yapacaksa zaten evlenmezmiş:53:
adamı rahatlığa alıştırmak lazımmış ki o olmadığında kıymetin anlaşılsın.
ben yapamm dedim.zaten eşimde istemez..
siz nasıl düşünüyosunuz?kafam çok karışık:44::44:
ben mi yanlış yapıyorum:59::59:

Az yesin hizmetçi tutsun......Olurmu cnm öyle saçma şey Allah Allah.Hangi devirde yaşıyoruz ki bir erkek ve bir kadın bir birine destek olmak için evlenir, eş olmak için evlenir,aile olmak,yuva kurmak için evlenir...Kadın erkegin parasını yemek için, erkek kadın ona hizmetçi olsun diye evlenmez herkez görevini ve haddini bilmeli canım:20::20::20::20:

her türlü hizmet derken:27::27::27:

Her tür hizmetini yapmam eşimin......Ben eşimin hizmetçisi değil,eşiyim,karısıyım ,çocuklarının annesi,sevdiği,aşık olduğu kadınım...Evde vakit bulup ta birşeyler yapıyorsam onu sevdiğim için yapıyorumdur......O da aynı şekilde tabiiki..Birbirimizin ayak işlerini yapalım diye evlenmedik....

kızlar bugün en yakın arkadaşlarım bana geldi..neyse hoş beş derken mağlum konu gene erkeklere geldi.2 arkadaşımda eşlerine hertürlü hizmeti yapıyorlarmış:53:
yani oturduğu yerden kumandayı ver su ver sigaramı ver gibi şeyler..yani öyle ütü temzlik yemek değil..bunlar zaten yapılır ama.benim eşim evde kendi yapacağı işleri bana yaptırmaz.sigarasını gider mutfakta içer.herşeyini kendi alır.tmm çaydır pastadır zaten bunları ayağına getiriyorum ama.
böyle ufak şeyleri benden istemesi hoşuma gitmezdi..arkadaşlarımla bayağı bu konuyu tartıştık.
hatta senle nie evlenmiş o zaman bile dediler.:53:yani o işleri kendi yapacaksa zaten evlenmezmiş:53:
adamı rahatlığa alıştırmak lazımmış ki o olmadığında kıymetin anlaşılsın.
ben yapamm dedim.zaten eşimde istemez..
siz nasıl düşünüyosunuz?kafam çok karışık:44::44:
ben mi yanlış yapıyorum:59::59:

ikimiz yanyana oturuyorsak ve istediği şey bana yakınsa veririm kalk kendin al demem aynı şekilde bende ondan birşey istesem getirir fakat öyle sigaramı ver çakmağımı ver su ver kumandayı ver dese sürekli hazır kıta onun istediklerini vermek içinde bekleyemem oda zaten asla böyle birşey talep etmez zaten kimsede kimseyle işlerini gördürmek için evlenmiyor çok saçma bir düşünce arkadaşınızınki:20:

Son düzenleme:
Erkeklere bu konuda hiiiiiiiiiiç kızmıyorum, benim de sürekli elimin altında hazır kıta bekleyen bir uşak olsa ben de köle gibi kullanırım, kumandayı da getirtir ayağımı da yıkatırım, oh be kim istemez ki böylesini...
3-5 Yıl sonra bu kadıncıkların aşırı hizmetten şaftı kayınca ya da kocasının bütün saygısını yitirip boynuzu yiyince, gözyaşları içinde yazdıklarını okuruz artık, insan kendine değer vermezse kimse ona değer vermez.

Bana da hep seninle niye evlenmiş diye soruyorlar :)

Sanırım benimki çok güzel ondan diyorum :52: anladınız siz onu :)

Yani inanılmaz saçma geliyor erkeğin önünde deli gibi koşmak

Sonuçta o kadın daha çabuk yıpranıyor

Sonra 50 yaş itibariyle de çeneye vuruyor

Biz de dinlemek zorunda kalıyoruz

O yüzden sırf yalakalık olsun diye koşan kadınların ileriki yaşlarda

nasılsa beni bırakamaz deyip başa ekşimelerine de ayrıca gıcık oluyorum...

Back
X