eşinize kahvaltı hazırlarmısınız?

eşim ve ben çalıştığımız için sadece evde haftasonu güzel bir kahvaltı yapıyoruz. hafta içi birlikte çorbaçıya gideriz yada simit pohoça alırız.sonuçta kahvaltı hazırlamıyorum ...

sewe sewe hazırlıormda oncede yazmısntım tam 1 saattır sofra beklı borekler sogudu yumurta sogudu cay karardı
kacta gdecegı bellı olmadgı ıcın (kendı ışı)
bana hadı gıtcem dedı saat 10da kalktım bu seferde az daha dıyo yanı sımdı gelde sınırlenme :ssz:

KAhvaltı etmeye bayılan bir tip olarak ne yazıkki benim sevgilim de kahvaltı etmez.. :50:

Aslında en güzel şeylerden biridir, sabah kalkıp ailecek kahvaltı etmek. Olayı ailenizle güne başlamak gibi düşünün. Düşünün ki çocuklarınız ve eşiniz güne başlarken ilk sizin ellerinizle hazırladığınız yiyeceklerle karınlarını doyuracaklar. Değişik şeyler deneyin, portakal suyunu siz sıkın mesela, yani demek istediğim işi biraz eğlenceye dökünn.. Evli değilim henüz ama ileride biliyorum ki yani çok uzun zaman sonra yaşlanırsak allah nasip ederse, o güzel günler gelir aklımıza.. Yani bence akam erken yatın sırf kahvaltı hazırlayabilmek iin kalkamıyorsanız sabahları. Çok özendim insanın kocasına kahvaltı hazırlamasına şuannn :)

sabahin 5inde hazirlamami istemiyo esim zaten vakti de yok uzun uzun.dun aksam yatmadan once tost yaptim ona gorecegi bi yere biraktim. hosuna gitti sanirim defalarca operek uyandirdi beni :) artik hergun bi sandwich bi kek bisiler yapip birakicam

hazırlamıyorum. arada tost yaptığım olurdu artık onu da yapmıyorum. uyku problemim var uyanamıyorum. aslında erkeğin kalbine giden yol oradan geçiyor ama yapamıyorum işte.

öncelikle annem babamı kahvaltısız dışarı çıkarmazdı bizide öyle,abileriminde eşleri kahvaltı hazırlar bende evlenmeden önce annem olmadığında ben hazırlardım..

lakinn ben evlendim ilk gün hazırladım beraber yaptık, sonra ben kahvaktı yapamıyorum evde dedi ve hazırlamadım..mide bulantısı oluyodu bıde eşimde sabahları neyse iyi ben 6senelik evliyim 2çocuğumuz oldu ve eşim 3senedir falan kahvaltı istıyo beraber yapalım kahvaltıyı diyo,2gün kalkıyorum sonra ya çocuk uyanıyo ya ben kalkamıyorum yada hazırlamak istemiyorum...
eşim şimdi her tartışmamızda sen bana kahvaltı hazırlamıyosun diyo ve bende şaşırdım artık bitürlü tutturamıyorum...

birde annemler yoktu 10gun babamın yanında kaldık ben her sabah kalkıp babama kahvaltı hazırladım oda bunu gordukten sonra kahvaltı ıstemeye başladı zaten bir akıl verin lütfen bacılarım şu kahvaltı işini nasıl halledebilirim,ona kahvaltı hazırlamaya üşeniyorum ,ee doğal olarak oda kızıyo..

Canım ilk zamanlar üşengeçlik bendede oluyordu ama aslında kahvaltı hazırlamak çokda büyütülecek bişey değil bence daha kolay uyanmak için saat kur. Bi kaç dilim ekmek kızart dolapdan kahvaltılıkları çıkar çayıda ben sabah pek içilmediği için demlik poşet yapıyorum pratik oluyor en fazla 10-15 dk sürüyor hazırlamak. Sonra sen geç yat yerine eşinle o saatte beraber yemek zorunda değilsin ama kahvaltısını hazırla bencede.

eşime kahvaltı hazırlamaktan mutluluk duyuyorum,saat 6 da kalkıp hiç üşenmeden(çalışmadığım ve evde olduğum için ) seve seve hazırlarım kahvaltısını :nazar: eşimin aç kalmasına dayanamam:56:

Çocuğun okula başlayınca , ona hazırlıcaksın mesela , o zamanda eşin der bak bana hazırlamıyodun :) Bence yavaş yavaş kendini hazırlamalısın

bende kahvaltı hazırlamaktan nefret ederim. k. yapmayı çok severim ama hazır gelcek :D annem mutlaka hazırlardı. yıllarca çalışmasına rağmen. ama ben yapamıyorum. hem çalışıorum hemde çalışmasam bile yapamıyorum sevmiyorum. eşim ve annesinde de kahvaltı kültürü yok zaten. banada bahane oldu. hazırlamıyorum. ama özenmiyorum değil. isterdim hazırlayayım pratik becerikli bi insan olayım ama değilim napiim

bence hazirlamalisin mecbursun diye birsey yok.. bide erkekler bize kahvalti hazirlasin ise gitmeden önce neden hep kadin yapiyo köle gibi..icimden gelirse yaparim ama canim istemiyosa da esime sen hazirla derim ben yorgunum yada sabahlari tv karsisina gecerim bazen tv bakiyorun derim..bazende benim hazirlamamin sebebi etrafi kirletmedin dye bazende bosveriyom o yapsin diyorum:23:
ama bence her iki tarafta bunu yapabilir..eslerden biri calismiyorsada evde oturan yapar..bana göre..:55:

bizde kim müsaitse o hazırlar kahvaltıyı yataktan ilk kalkan çayı koyar kim boşsa demler vsvs (ikimiz de aynı saatte çıkıyoruz) kahvaltısız çıkmayız genelde, bunun için yarım saat erken kalkarız...ama genelde eşim hazırlar kahvaltıyı birlikte kahvaltı yapar güzel başlarız güne ....

ha ben çalışmasam eşim hayatta kaldırıp da kahvaltı hazırlatmaz...kendisi yapar ama ben kalkardım sanırım benim annem de kahvaltısız göndermezdi babamı...

1 yıllık evliyim, eşimde evlenmeden önce evde kahvaltı yapma alışkanlığı yoktu ama ben sana çalışsam da çalışmasam da kahvaltı hazırlayacağım dedim. nitekim de öyle oldu çalışmadğım zamanlarda uyanmasından 15 dk önce kahvaltıyı hazırladım, çalışmaya başladıktan sonra da 1 saat öncesinden kalkıp hem kahvaltıyı hazırladım hem de işe gitmek için kendimi hazırladım.

Kahvaltısız başlayan bir gün düşünemiyorum bile ben. Ama eşim benden önceki hayatında sabah son dakika kalkıp duş alıp evden çıkan bir insandı. İnsan alışmamış olunca sabah sabah kalkmak da, bir şeyler yemek de zor geliyordur mutlaka. Ama sağ olsun beraber yaşamaya başladıktan sonra beni kahvaltı sofrasında yalnız bırakmamak adına oturdu, önce bir şeyler içti, sonra benim tabağımdan bir şeyler tırtıklamaya başladı, sonra da zamanla benden önce kalkıp çay koyan bir insana dönüştü. İkimiz de çalışıyoruz ama kahvaltı için zaman yaratmak gerektiğini düşünüyorum. İnsan zamanla pratiğe döküyor zaten. Krep hamurunu geceden hazırlayıp dolaba koyuyorum, tostları da hazırlayıp çiğden streç filme sarıp buzluğa atıyorum, sabah yapıyorum. Akşamdan çorba kalmışsa zaten kızarmış ekmekle birlikte ertesi sabah kahvaltının en büyük keyfi oluyor. Sabah da zaten yumurta haşlama süresinde geri kalan her şey hazırlanıyor.

Güne beraber başlamak kesinlikle keyifli. Ben bazı sağlık sorunlarım sebebiyle şu aralar izinliyim ama gecenin kaçına kadar oturmuş olursam olayım eşimle kahvaltıya otururum.

Gece 03:00'ten Sonra Yemek Hazırlarım..
Sabahta Kahvaltısını.. :17:

abuww sizi takdir ediyorum valla :53: :46:
bende zar zor hazırlıyorum ama hazırladığımda çok mutlu oluyor :9:
birde yorumları okudum bir iki gerçektende üşenmemem gerekiyor çocuğum yok şuan sınavlara hazırlanıyorum sadece..eşim çok seviniyor birde seviyor kahvaltı yapmayı okula erken saatte gidiyor ama yinede yiyebiliyor ben yiyemesemde çay içiyorum..ama zor geliyor dikkat etmeye çalışıyorum..hazırlamadığımda bi iki söyleniyo çünkü..birde kahvaltı yapması lazım zaten yazık çalışıyo sonuçta..:16:

Son düzenleme:
bizdede annem babama her gün kahvaltı hazırlardı babam bişiy yemezse en kötü ihtımal ya bır muz yada süt verirdi bende elımden geldıgı kadar hazırlamaya calısıyorum bazen yapıyo bazen yapmıyo yada soguk sandvic hazrlıyrum iş yerınde yiyo

soruyu tuhaf buldum. ben nişanlıyım bu sene evleniyorum kısmetse. düşünüyorumda tabi ki seve seve hazırlarım kahvaltısını o istedikten sonra. ben onun eşiyim karısıyım ben hazırlamayacağımda napıcak? üstelik çokda erken kalkıyorum ben. nolcak ondakika daha erken kalkar kurarım. O hazırlasında ne demek. arada süpriz yapar o hazırlar o başka. ama bunun dışında bence zaten bu kadının görevidir arkadaşlar bir kahvaltı hazırlamayı çok görmeyelim

Buzdolabına giren hazır kahvaltılık setler var.İçine peynir-zeytin-tereyağı-bal v.s koyabiliyorsunuz.bir tane ondan alın.sabah sadece onu çıkarıp bir de zor geliyorsa poşet çay yapıverirsiniz ve 5 dakikanızı alır en fazla.hem eşiniz sevinir hem de siz yorulmamış olursunuz.

Yaz olsa daha kolay olur diye düşünüyorum. Düşünsene sıcacık yataktan kalk, buuuzz gibi mutfağa git, zor.

soruyu tuhaf buldum. ben nişanlıyım bu sene evleniyorum kısmetse. düşünüyorumda tabi ki seve seve hazırlarım kahvaltısını o istedikten sonra. ben onun eşiyim karısıyım ben hazırlamayacağımda napıcak? üstelik çokda erken kalkıyorum ben. nolcak ondakika daha erken kalkar kurarım. O hazırlasında ne demek. arada süpriz yapar o hazırlar o başka. ama bunun dışında bence zaten bu kadının görevidir arkadaşlar bir kahvaltı hazırlamayı çok görmeyelim

tabi tabi bekara karı boşamak kolay misali. sabahın ayazında tek gözle kahvaltı hazırlada gör. ama şoyle bişede varki adam o soğukta işe kalkıp gidiyo ben yatağa gidiyorum

Back
X