Eşinize sorsanız?

İnsan sevdiğine haksızlık yapan,eşini üzenlere kendi ailesi olduğu için tepki göstermezse..
Sonra da seviyorum derse ama sadece derse işte bunu bu tarz sorularla yokladığınızda
aldığınız cevap evlilik öncesinden farklı olarak bu tür cevaplarsa aşk dolu değil de
üzüleceğini bile bile verilmiş cevaplarsa ayrım yapılıyor işte..

Yalan söylesin demiyorum aslında tersine niçin evlenmeden önce yalan söylemişti o zaman diye kızıyorum

1 yıllık bile evli değiliz..:)
Haklı olduğunuz noktalar var..
Kıskanıyorum evet. Beni üzdükleri halde onlara hiç tepki vermemesini,
hala değer vermesini kıskanıyorum.
Yalan söyleyecek değilim.
Ne çekiyorsam açık sözlülüğümden zaten

Allah hiç kimsenin eksikliğini vermesin herkesin yeri cooook ayrı ama en cok cocuk sevilirmiş en büyük acı evlat acisiymis öyleyse bu durumda cocuğu olmadan yaşayamaz bi insan.
Soruya gelince ben bu soruyu sorma gereği bile duymam asla cunku cevabından eminim davranışlarıyla belli ediyo benim icin yeterli ama bi kadının kocasi icin ilk sırada olmak istemesini cok normal buluyorum ve ilk olmakla tek olmak arasındaki ayrımı yapabiliyorum. Asla nisanlimdan ailesini atıp sadece beni sevmesini beklemem bu cok sapıkca bi düşünce ama ennnn cok beni sevmesini isterim :)

öncelikle k.validenizle aranızdaki problemler eşinizin değil sizin sorununuz.. yani o problemleri o değil, siz halletmelisiniz.. ailemi seviyorum demesi neden sizi üzüyor ki? onu doğuran, büyüten, size hazırlayan insanlar onlar.. eğer siz evlenmeden önce de bu soruyu sorduysanız o zaman da hata etmişsiniz demektir.. hep seni, tek seni, illa seni seviyorum deyince gerçekten öyle hissettiğine emin mi oluyorsunuz? k.validenizle aranızdaki sorunları, ortaya eşinizin sevgisini koyarak çözmemenizi öneririm.. riskli bir oyun olur, allah korusun..

Ben olsam böyle bir soruyu soramam çünkü insanlar evladını kaybediyor da bağrına taş basıp yine yaşıyor yani.
Şu olmadan yaşayamam demek mantıksız. Kim ölürse ölsün mecbursunuz yaşamaya. Yıllarca yasını tutsanız da bi saniye unutamasanız da mecbursunuz.

İşte buuuuuu.. Teşekkür ederim.
Tek değil ilk olmak istiyorum ama bu cevapta ilk olduğumu da göremedim
ona kızdım ben...
İlk olmayı istemek hakkım diye düşünüyorum..

aslında her erkek evlenemeden önce de ailesine değer verir ama evlenince biraz daha rahat ifade eder bunu..

üstelik anne-babasına değer vermeyen insanlardan uzak durmak lazım...öyle tiplerden korkarım ben..

bence eşin senin bu soruyu özellikle sorduğunu anladı ve özellikle o cevabı verdi.ve o cevap da gayet normal..sen ve ailem demiş,daha ne diyebilir ki?

Son düzenleme:

Aslında bence de insan herkes olmadan da yaşar.
Bunu eşim sorsa da dürüstçe bu cevabı veririm.
Ben neye kızdığımı söyledim. Evlenmeden önceki söylediği ile
evlendikten sonraki farklı resmen yalan söyledim ohhh diye çatlatıyor gibi yani.
Valla herkessiz yaşar insan dese helal doğru diyosun diycem

aynı dertten bende muzdaribim hep derler bir ortası yok bunun beni seven ya çok sever yada nefret eder ki bence bu en iyisi
erkeklerin böyle noktaları var evet ama bence bu konuyu oturup onunla açıkça konuşmalısınız kim bilir belki de suçlu olarak sizi görüyordur ki bence asla tek taraflı suç olmaz.
böyle sorular sormanız onu da bunaltır bu yolu deneyeceğinize ben böyle yara alıyorum ailen bana niye böyle nasıl halledebiliriz diye yumuşak yumuşak girseniz olaya daha iyi bence

O zaman ben sormazdım o palavraları kendisi atardı..
Ailesinden ayrı eğitim görürken evini,yatağını,aileni özlüyorsun değil mi diye sorardım.
O zaman eğitimi için benimle aynı şehirdeydi ama eğitim olmasa ailesiyleydı ve benden uzaktı.
Özlüyorsun aileni,yatağını,evini değil mi derdim. Evet tabi dese kızmazdım çünkü herkes özler..

Ama cevabı hayır senleyim kimseyi özlemem. Sen ol yeter bana derdi.
Gerçekten ben sormazdım o derdi.
Bugün bu kadar kızmam bu yüzden aslında..
Her gün evlilik öncesinden bir palavra kesiti görmek acı..

''Allah der ki, kimi benden çok seversen onu senden alırım.
Ve ekler, onsuz yaşayamam deme,seni onsuz da yaşatırım.
Ve mevsim geçer gölge veren ağaçların dalları kurur,sabır taşar,canından saydığın yar bile bir gün el olur.
Aklın şaşar dostun düşmana dönüşür.Düşman kalkar
dost olur.Öyle garip bir
dünya.
Olmaz dediğin ne varsa
hepsi olur.Düşmem dersin
düşersin.Şaşmam dersin
şaşarsın.
En garibi de budur ya;
öldüm der durur yine de
yaşarsın.'' -Mevlana

Not: Esim kizimi uyutma nobetini devraldi gelsin soracagim :)

Eşime böyle sorular sormam, diyelim ki sordum o da sen, çocuğum ve ailem der. Ben buna hiç gocunmam benimde eşimin ailesi ile iletişim sorunlarım var. Onlarla yaşadığım sorunlar yüzünden bu sıralamada öncelik neden onların diye düşünmem. Uzun yıllardır evli olmamıza ve çocuğumuz olmasına karşın.

Zaten eşin ailesi ile olan problemlerin temel sebebi böyle kıyaslamalardır. Evliliğin ilk zamanları belki aşkın sarhoşluğundan önce sen demiş olabilir. Ama evlilik bir aşkı sürdürmek değil aile olmak bilincini taşıdığından insanın kendi ailesi de daha önemli hale gelir. Kocaman bir bütün olarak bakarsın...

Soru da çok çocukça anneni mi babanı mı çok seviyorsun diye sorar gibi. Herkesin yeri farklıdır. Biri kendi kurduğunuz aileniz diğeri doğuştan beri olan aileniz ikisi arasında öncelik belirlemek çok saçma...

Son düzenleme:
konu sahibi arkadas ailesinden vazgecsin de bir tek beni sevsin dememis ki zaten.her kadin gibi esinin hayatindaki herkesten once kendisinin geldigini duymak istemis hepsi bu!!!bundan daha dogal ne olabilir ki?biz kadinlarin yaradilisinda var bu.erkegimizin onceligi olmak isteriz.

Ona göre ben kendimi düzeltsem her şey düzelir :)
Sorun yok sorunu yaratan benim..
O yüzden konuşmaya gerek duymuyorum.
Zaman zaman bu tarz sorularla değişimini gözlemleyip ona da göstermeyi amaçlıyorum.
O da nerdeyse hayır eskiden de aksini dememiştim diye reddedecek!
Ayyyhhhh nerden evet dedim de bu adama o hazzı yaşattım diyorum ben de

iyi de sevgili arkadaşım bu palavra değil ki :) bir insanın ailesini sevmesi için bunu 7/24 söylemesine gerek yok ki. zaten bu "su içmeyi seviyor musun" gibi birşey, siz ailesini sevmeyen herhangi birini gördünüz mü? :) o zaman siz yanında olduğunuz için size öyle demiştir, ama emin olun ailesinin yanında da olsaydı size "en çok seni, annemi, babamı bir de Necla teyzemi seviyorum, Fatma halam uzakta olduğu için çok sevmiyorum" demezdi ki yine en çok sizi sevdiğini söylerdi.. lütfen yanlış anlamayın sorununuzu hafife almıyorum sadece biraz rahatlamanız için söylüyorum.. erkekler bizim gibi düşünmezler, daha düz mantıktır hemen hepsi.. siz ne söylediğine değil, şu an kimin yanında ve ne kadar mutlu olduğuna bakın.. boşverin ailesini, kapı kapanınca herkes dışarıda kalıyor.. sormayın kafanızı karıştıracak şeyler, anın tadını çıkarın

o zaman bence eşinizin ailesi konusunda bir de kendinizi gözden geçirmeye çalışın objektif olarak ağır oldu belki ama ...

Şuan benden uzak ailesinin yanında. Ve dışarda kalan benim. Eşi olduğum halde hala ben
Üstelik artık bana iyi gelen cevapları da yok cevapları değişti bir imza ile değişti her şey

Evet kizim uyumus geldi ve sordum :)
O muhtesem cevap aynen soyle :

Sacma bir soru ama bunu siralamaya sokamayiz.
Esim desem cocuklarima haksizlik olur, cocuklarim desem esime haksizlik olur, o nedenle ailem diyorum dedi

Peki annen baban dedim onlar da bir yere kadar , ailemden kastim bizim ailemiz
Ben bu yasa kadar her gun kosturup duruyorum annem babam icin mi yoksa sen ve cocuklarimiz icin mi dedi :)

Gittim optum vallahi :)))

Son düzenleme:
bazen her kadın eşinin ilk kendiini sevmesini isteyebilir..
ben eşimin annesini ve babasını ilk önce sevmesini isterdim çünki olması gereken bu..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…