Eşinizin ailesi ve maddiyat

Eşimin ailesi ile pek parasal bir ilişkimiz yoktur. Bir kere biz sıkıştık onlardan aldık, bir kez de onlara verdik onlar sıkışınca. Ama birbirimizin bütçesini bilmeyiz bile.

iki kişide çalışınca özellikle erkek tarafı bu konuda çok yüzsüz olabiliyor. Örneğin, anne baba ve kardeşlere ek olarak, dayı, amca, hala oğlu v.s. para isteyebiliyor. Yani benim gördüğüm bu.

eşimin ailesinini ekonomik durumu çok iyi ayda 3 maaş giriyor eve rekli yatırırım yapıyorlar biliyorum bizden istemezler ama biz para biriktirmek zorundayız üstelik eşimle benim maaşımın toplamı onların ve giren paranın yarısı kadar matemetik prpblemi gibi oldu ama onalra 2 giriyorsa toplamda bize 1 giriyor
sürekli bize dahabdogsu eşime takılırlar tutumlu diye ama napalım mecburuz tutumlu olmaya

Birine verecek kadar zengin kaydirigubbakcemile4
Birinden alacak kadar kötü değil durumumz. :hulya:
onlarda biliolar halimizi .. .
Taksitlerimiz kiramız war sonuçta . .zaten görünen bi eksiklik warsa onlarda kendimi sıkıp veririm sositososito

Son düzenleme:
eşimin ailesinin maddi durumu ciddi anlamda çok iyidir
hamdolsun bizimde durumumuz iyi
öyle bişeye gerek kalmiyor yani ama sıkışacak olsak ilk onlara sorarız ki asla esirgemezler seve seve yardım ederler adım gibi eminim
kayinvaldem özellikle çok cömertir
hata öyleki benim haberim olmadan kendi gününe benide katmış
birgün elinde bir paraylan geldi dedi kızım al bu ay gün sırası seninde güle güle kullan yerimseniben
ihtiyacım olduğundan değil ama beni düşünmesi okadar çok hoşuma gittiki anlatamam
o zamandan beri her seferinde benide katar güne, aslada parayi kabul etmez ben ikimizin yerine veriyorum der

eet iki kişi çalışınca benim eşimin tarafı saolsun baba kardeş amcaoğluyenge vsss hep para ister bizimki verir benim akıllı aşkım daha kartlarımı ödeyemdim diye dertlenip dursun

bizden şimdiye kadar para istemediler daha doğrusu isteyemediler, eşimin kardeşi yaza evlenecek kesin üzerimize yıkarlar diyordum Allah yok yerden bi kapı açtı ev aldık ve onun taksitlerini ödemeye başladık o yüzden uzun bir süre rahatız. Kayınvalidemin yanında biraz ah vah para yetmiyor zar zor denkleştiriyoruz diyorum onlardan para isteriz korkusuyla gık çıkaramıyor.

bizim ihtiyacimiz oldugunda yanimiza bile yanasmadilar ama simdi durumumuzu düzeltir düzeltmez maasa bagladik kendilerini üstelik onlar bize ögrenciyken evlendik diye o zamanlar sürürnün hakettiniz demislerdi...
ne diyim Allaha havale......

Eşinizin ailesi maddi olarak yardım ederler mi yoksa eşinizi banka gibi mi görürler.

Eşimin ailesi diye demiyorum,ha banka ha eşim..kesinlikle karşı değilim babasına para vermesine hatta vermek zoruna amaa ya diğerleri?dıdısının dıdısına acır eşim,borçlarınıda ödemezler,biliyolar eşimin yufka yürekli olduğunu sen napıyosun diye merak ediyosanız,ağzımı açıp sen niye para veriyosun demiyorum..evi geçindirmek zorunda olan kendisi sonucuna kendi katlanacak

Kızlar size ayrıntıları anlatsam senin eşin saf mı dersiniz,abartmıyorum inanın bana ,kimse yapmaz eşimin yaptığını?eşime göre iyilik yapan iyilik bulurmuş,belkide onun dediği gibidir,görecez ileride sonuçları sabrediyorum şimdilik

gerektiğinde verip alıyordur heralde hiç sormam takip etmem.
konuşma arasında geçse bile dikkate almam. anca bir sorun çıkarsa belki ilgilenirim.

Eşinizin ailesi maddi olarak yardım ederler mi yoksa eşinizi banka gibi mi görürler.

Ne yardimi canim ya biz elektrik faturalarimizi ödiyemedigimiz günler oldu, 4 ay evde ceyransiz kalürifersiz oturdum kaynanamin umrunda bile olmadi. Aksine hala bizden para ister. Esim param yok deyincede sürekli calisiyorsun ne yapiyorsun paralari diyor kurusu kurusuna hesap vermek zorunda kaliyor kocam.

Kendi paramizin hesabini veriyoruz anliyacagin. Bu konuda annemlerin tirnagi bile olamazlar annem bize en zor günlerimizde yardim etti onlar olmasa ac kalirdik ama kiymetini bilene tabi. Esim icin en degerlisi yine kendi ailesi.

bizde 1 yıllık evliyiz. evlendiğimiz günden beri ailesine bir miktar para gönderiyorduk her ay.babası bankadan kredi çekmiş onun için.evlendikten 4 ay sonra eşim işten çıktı.paraya ihtiyacın varmı diye sormayı bırakın eşimin anası tlf açtı ve "senin bizi mağdur etmeye ne hakkın var, muradın gözünde kalsın" dedi ve tlf kapattı.ve biz kiramızı zor ödüyorduk,6 ay işsiz kaldı eşim.askere gitti sonra,hala askerde ve hala yoklar piyasada....

bizde 1 yıllık evliyiz. evlendiğimiz günden beri ailesine bir miktar para gönderiyorduk her ay.babası bankadan kredi çekmiş onun için.evlendikten 4 ay sonra eşim işten çıktı.paraya ihtiyacın varmı diye sormayı bırakın eşimin anası tlf açtı ve "senin bizi mağdur etmeye ne hakkın var, muradın gözünde kalsın" dedi ve tlf kapattı.ve biz kiramızı zor ödüyorduk,6 ay işsiz kaldı eşim.askere gitti sonra,hala askerde ve hala yoklar piyasada....

cnm allah sabır versin
inan çok üzüldüm

valla kızlar pek maddi alış veriş içinde olmamak en iyisi.. ama biz evlenirken cok sukur ailelerimiz a dan z ye herseyi yaptılar. allah razı olsun hepsinden. inanın babam ı 2,5 sene once keybettim ve annem yok canıyla bir emekli maasıyla yaptı butun ceyizi. eşim iş oturtmaya calışıyor bu krizde ve cok cok yuksek giderleri var , hepsini eşimin ailesi ustleniyor ve hıcbır beklentileri yok işimizin oturması ve kendimizi dondurmemiz dışında ! evlendigimizden beri her turlu surekli destek icindeler birseye ihtiyacımız oldu mu bilgisayar tablo vs, hemen birsey bahane edip hediye ediyorlar. cok destek oluyorlar bize ve cok olgunlar asla karısmaz mudahale etmezler. tabi biz de abartmıyoruz :)

ben nişanlıyken eşimin ailesi özellikle annesi sözde oğluna çeyize bişey alıyor ama parasını bana ödetiyordu resmen kullandı beni ben de ses çıkaramıyorum oğlu duysaydı eminim çok utanacaktı annesinin bu tavrından.Bi ara bana sen bankamısın ne kadar çok paran var diyordu utanıyorum bunu anlatmaktan..

Kayınvalidemlerin durumu iyidir,şükür bizimde durumumuz iyi.Kimseyle borç alacak bir olayımız olmadı.
Zannetmiyorum eşimin onlarla para işinin olduğunu,sadece alt katta market var sitenin ordan ufak tefek aldıklarını bazen eşim yada ben kredi kartına çektiririz,100 liradır en fazla o rakamda.Her ay olmaz o da.Ha çektirirz ama kırk laf işitiriz kayınvalidemden kayınpederimden,çok kızıyorlar bize.
Ama aynı ay kayınvalidemlere çekildiyse eşim derki babanlara git bak ne eksikse bizim market eksiğimizde gidip alalım.Aynı rakamı bizimkilere de harcarız.
Şükür ne ailelerimiz bizi,ne de biz ailelerimizi sırtımızda taşımıyoruz.

Maddi olarak şükür kimseye ihtiyacımız yok
Eşimde bende evimizi geçindirecek kadar kazanıyoruz
Kaldı ki az harcarız ama kimseden istemeyiz
Herkesin bütçesi kendine olmalı
Bizde durum tam tersi
Kayınpederim gelirini hovardalıkta yediği için evine bişey kalmıyor
Her görüşmede işlerin kötü gittiğinden alamadıklarından (kömür yağ vs) söz eder
Eşimde daha önce yaşananlardan dolayı hiç sesini çıkarmaz
Bizde düğün borçlarını bitirebilsek rahata ericez der

eşimin ailesinin maddi durumu ciddi anlamda çok iyidir
hamdolsun bizimde durumumuz iyi
öyle bişeye gerek kalmiyor yani ama sıkışacak olsak ilk onlara sorarız ki asla esirgemezler seve seve yardım ederler adım gibi eminim
kayinvaldem özellikle çok cömertir
hata öyleki benim haberim olmadan kendi gününe benide katmış
birgün elinde bir paraylan geldi dedi kızım al bu ay gün sırası seninde güle güle kullan yerimseniben
ihtiyacım olduğundan değil ama beni düşünmesi okadar çok hoşuma gittiki anlatamam
o zamandan beri her seferinde benide katar güne, aslada parayi kabul etmez ben ikimizin yerine veriyorum der

çok şanslıymışsın.ALLAH BANADA ÖYLE KAYINVALİDE NASİP ETSİN...

Back
X