Eşinizin Ailesi Yaninda Bacak üstüste Atip Otururmusunuz

ben biraz sacma buldum saygı bacaklarımızdamı kızlarr... tabiki buyuklerimizin yanında dikkat etmeliyiz ama eslerimiz demek heranımızı beraber gecirdigimiz insanlar tabiki yapıyoruz... hic dusundunmu belki eltin daha dogal geliyodur onlara budevirde fazla ince dusunmuyeceksin canım.. her yaptıgımız hareketin hesabini veremeyizkii...

bence saygisizlik degil sonuçta o da bir oturma biçimidir ama buyuklerin yaninda abes kaçiyor, babamin yaninda bacak bacak ustune atamiyorum, bazen bilinçsiz sekilde yapiyormusum ama farkedince hemen oturma seklimi degistiriyorum, dedemlerin onunde de o sekilde yine bacak bacak ustune atamam; heralde evlenince de esimin ailesinin karsisinda da o sekilde oturmam... abestir sonuta

bende oturmam kendı aılemın yanındada atmam ne bılım annem ole ogretmıs ıyıde yapmıs bence.....

Saygısızlığın ölçütü bacak bacak üstüne atmakla ya da el öpmemekle ölçülmesine şaşırıyorum. Büyüğünün önünde kedi gibi olan ama arkasından saygısızlığın alasını yapanlar var (bu arada sözüm meclisten dışarı).

Sadece esimin yaninda bacak üstüne atarim büyüklerimin yaninda asla saygisizlik bence

Benim kanaatime göre bu bir saygısızlıktır.Bir de en çok dikkatimi çeken ve şiddetle kınadığım yer, tv lerde önemli görüşmelerin yapıldığı esnada, örn. bir prof. la uzmanlaştığı alanda tartışılırken nasıl olur da bacak bacak üstüne atılır ben buna her defasında kahkahalarla gülüyorum ve diyorum ki, yaa bu nasıl olur da kimsenin dikkatini çekmez? Yoksa bu modernliğin bir görüntüsümü deyip, daha da alay ediyor gülüyorum ağlanacak halimize.

ben oturuyorsam onlar geldiyse ayağımı indiririm, ama sonra doğal davranırım, atmak istersem atarım.

bence de büyükler saygısızlık olarak görüyor
eşimin ailesi bacak bacak üstüne atsam bişey demez muhakkak ama ben de atmam zaten
çünkü öyle gördüm ailemden

valla bazen bende atıyorum.. eşim falan farkında bu durumun ama saygısızlık olduğuna inansa kayınvaldemler anında uyarırlar zaten.. beni eleştirmeye bayılırlarda:)

ben atıyorum bilerek bilmeyerek eşimin aileside böyle basit şeylere takılan insanlar olmadığı için hiç sorun yok yani. kendi ailemin yanında rahat davranırım bana göre saygı bacaktan ibaret değil.

benım aılem bacak bacak üstüne atmayı saygısızlık olarak görür.esımın aılesıde o yuzden ben atmıyorum derlı toplu olmasıyla da alakası yok normal oturunca derlı toplu olunmuyomu herkesin görüşü farklıdır saygı duyun bence

haklısın canıım bazı cevrelerde terbıyesızlık olablır ama bnde bzen öle otururm ama tepkı almadm hıc bnce bırazda cevreyle alaklı bı durm sanıırm ama saygızılkla alkası yok bnce

arkadaşlar bu konuda göüşlerinizi merak ediyorum.şahsen kendi fikrim bence saygısızlık.asla büyüklerimin yanında böyle oturamam.ama bieltim var bacak üstüne atıp oturu saygısızca.nedense eşimin ailesi onu daha çok sever. bu devirde saygısız mı olmak mı lazım yoksa.kendi fikrim......sırnaşık şey

eşimin ve kendi anne babamın yanında bacak bacak üstüne atmam,saygımdan ben böyle düşünüyorum...herkesin fikrinede saygı duyuyorum...
kendi evimde atarım kimsede bana bişey diyemez...kaydirigubbakcemile2

bacak bacak üstüne atmak var atmak var.insanların karşısında şuh bir şekilde oturcak değilim ama insan farkında olmadan atabiliyor ve gayet normal ha altıma almışım ayağmı ha bacak bacak üstüne atmışım.içerde hep beraber otururken bir sakınca yok ama eğer bi büyük odaya girerken bacak bacak üstüne oturuyorsak hoş olmayabiliyor.ama bir saygı ölçüsü değil.bizim evde bi koltukta ben bi koltukta babam uzanır tv izleriz böyle şeyleri takmaz babam ama kayınpederin yanında uzanmam ama bacak bacak üstüne atmama garantisi veremem:)bacakla saygı olmaz sonuçta oramı buramı açmıyorum iki bacağım üst üste oluyor sadece.ayrıca bacak bacak üstüne atmak ya da ailenin yanında rahat oturmak aile terbiyesiyle alakalı değil.bunlara dikkat eden çok iyi aile terbiyesi almış olduğu anlamına da gelmez.namusu 2 bacak arasına koyan zihniyetlerin saygıyı da bacağa yüklemelerinden dolayı ortaya çıkmış bir şeydir.

Son düzenleme:
benim ailem bunu saygısızlık olarak görüyor özellikle babam(çerkezdir kendisi) bu yüzden ben atamam:1no2:eşim daha rahattır bu konuda hatta babam kendisine saygısızlık yaptığını düşünüyordu ama eşimin hiçbir kötü niyeti yoktu sadece işten çok yorgun geldiği için hazrol vaziyetinde duramıyordu:sm_confused:

Back
X