Eşinizin ailesine aile sorunlarınızı yansıtırmısınız

Allah'ıma kitabıma içim şişti ya! Bu eş aileleri neden her p.ka müdahil olmak zorunda ki?
O hırbo kocana sordun mu ailenle mi evlendim seninle mi diye?
İyi madem 3 5 tane çift kisilik yatak alalım yanyana koyup hep birlikte yatalım. Böyle olmuyor deseydin.
Ya ben eşimin ailesine diyorum da onlar bizim etlimize sütlümüze özellikle özel hayatımıza karışmazlar. Hatta eşimle tartışsak benim tarafımı tutar eşimi dışlarlar.
Ama seninkinin ailesi şeytan beşgenini kurmuş.
Allah kurtarsın bacım. :eğlence:
Yaa canm eşimin ailesnn yanında ağladgm için çok pişmanım çok utanıyorum hatamı yaptım

Esiniz yanlis yapmis ve evet sanirim kayinvalideniz dolduruyor gibi geldi banada. Benim yapım da mesela ağır başliyimdir cok muhabbet etmeyi sevmem gereksiz yere gülmem ve normal surat yapim soğuktur. Biz bu yuzden hic tartismadik cnku onlarda bliyor benim yapımi yapim bu. Ve bu yuzden ni kez gorumcemle tartistm napilsa yuzun gulmuyo dedi bana. Kayinvalidemde ona kizdi onun yapisi o biz onu biliyoruz diyerek. Bence buyuklerin yikici degil yapici olmasi gerek

2 kere yansittim esimin ailesine birdaha mi tövbe kan kusarım ama gene yansıtmamam aslaa yansitilmamali
Ne yaptılar peki eşinizin ailesi. Mesela biz hep erkek kardeşimize söyleriz kızarız. Yeni evliler ufak tefek sorunlar yaşadılar illaki hem maddi hem manevi babam hep destek çıktı. Bizde hep gelinimizi taraf olarak tuttuk kardeşimize akıl verdik ama suçlu olan kardeşimdi. Ama diyorum arada bu kadar mudahele hiç doğru değil keşke herkes mutlu olsa

Çok fena bir yorum bu ya. Nerden tutsam elimde kaldı şaştım kaldım. Kadınlığını kullanarak istediğini yaptırma sadece o anlık ise yarayabilir kökten çözüm asla olamaz.
Ayrıca ikiyüzlü olup kv nin karşısında annecim, arkadan da cadaloz kaynana diyerek esle aradaki iletişimi güçlü hale getireceğini sanan kadın politik değil tamamen kişiliksizdir.
Senin kaynanan yüzüne gülüp arkandan eşini sana karşı dolduruşa getirip aranızi bozarsap kim sever öyle kaynanayi . Kimsee sevmez. Kadın resmen iki yüzlü davranıyor. O iki yüzlü ise sende onun yaptığı gibi ol dedim. Bu iki yüzlüluk evet.. ama sizin defigibiz gibi politiklik degil. Hic boyle seylere gerek olmadan Esine kaynanasinin iki yuzlulugunu ispat etme şansı çok zor. Eşinin bu tavırlarının sebebi tamamen eş ailesi yüzünden.
Amaç salt eşle ilişkiyi düzeltmek değil . Kaynanaya kullanabileceği kozu vermemek. Ayrıca akşam oynaş derken bir söz soylemek icin on hazirlik , yada kadinligi kullanma amacıyla soylemedim. normal olağan akışında istediği an söylesin..

Eşimle konuşmanın zamanı geldı artık. Esşim normalde iyi bir insan hakkını yiyemem ama nadir de olsa yanliş hareketlerde bulunuyor. Peki siz eşinizle boşanmayı düşünmesenz bile eşiniz size el kaldırsa ve bazı şeyler birikse ailenizin eşinle konuşmasını istemezmisiniz

İstemem
Ailem işe karışacaksa boşanma kararını vermiş olurum zaten
Sahipsiz sanmasın, biri ona ayar versin falan istemem
Ayar verilecekse ben veririm, kötü benim kötüm
Eşin şimdi neyi gördü biliyor musun ; ne yaparsa yapsın telefonun ucunda ona sadece nasihat çekecek biri var, haa dedi ben karıma şiddet uygulayabilirim ailenin tepkisi bu kadar, ne olacağını öğrenmiş oldu, bu onu korkuttu mu, hayır. Üzgünüm ki bir daha sefere daha dozu arttıracak, sınırı daha zorlayacak. Ailenin tepki tavırları bilinmedik bir muamma olarak kalmalı erkekte ancak böyle çekinir.
Eşim normalde iyi bir insan demişsiniz ama ben öyle düşünmüyorum, eş Allah'ın emanetidir, hayat arkadaşıdır, yoldaştır. Ailesi dolduruyor diye karısına zulmeden bir adam iyi adam olamaz. Eşinizin erkek olma vasfı yok maalesef, erkek kişi ailesinin de eşinin de yerini ve değerini bilir, aradaki dengeyi kurar. Boşanma dışında bir çare aramışsınız size söyleyebileceğim ; sakin bir zamanda karşılıklı oturup dürüstçe konuşun ama dürüstçe. Siz de o da eksiklerinizi tartın ve düzeltmeye çalışın, olmadı bir danışmana gidin. Şahsi kanatim ben böyle bir adamla uğraşmam ama madem boşanmayacağım diyorsunuz o zaman sabırla karşılıklı birbirinizi eğiteceksiniz

Ne yaptılar peki eşinizin ailesi. Mesela biz hep erkek kardeşimize söyleriz kızarız. Yeni evliler ufak tefek sorunlar yaşadılar illaki hem maddi hem manevi babam hep destek çıktı. Bizde hep gelinimizi taraf olarak tuttuk kardeşimize akıl verdik ama suçlu olan kardeşimdi. Ama diyorum arada bu kadar mudahele hiç doğru değil keşke herkes mutlu olsa
Kayinpederimi çok seviyorum çok görmüş görgulu bir insan ama kayinvalidem gelin olduğumu fazlasıyla hissettirdi. Ve aşırı dedikoducu 5 kız kardeşler yakın yerde oturuyorlar dedikodu fazlasıyla yapmıştır. Ve tartıştigimizda evimize gelip apartmanın içinde ciyak ciyak edip bizi millete rezil kepaze etti yani çocuk akıllı asla olgun bir kadın deil çok soğudum çok mesafeliyim Şimdi ne oldu akılda kaldı hiç hoş olmadı evliliğin ilk yılları insan çok cahil oluyor. Şimdi eşimi kızdırınca hemen beni tehtit ediyor anneni (benim annemi) arayacam diye ama arayamıyorum 😂

Esiniz sizi tartakliyor
Siz yine de iftar davetlerinde gulup eglenebiliyorsunuz
Demek ki normallestirmissiniz artik dayagi
O yuzden esinizin ailesiyle bu durumlari paylasip paylasmamanizin bir onemi yok.

Ben cok daralinca anlatirim kendi aileme. Esim anlatmaz kendi tarafina uzulur anacigiyla babasi diye. Bizimkiler neyse? Sirf bu sebepten 1-2 defa annesini aramisligim var..

Offff eş ailesi konularından gına geldi.2 tane insanın bizi sevmiyor bize kaynaşmıyor ühü ühü demesiyle karısına kötülük yapacak adam da adam değildir.Koynuna aldığı kadını hayatında nereye konumlandıracağını bilmiyor ama evleniyor bu adamlar.

Sen durgun olunca sebebini soran kayınpederine de kayınvalidene de pek güvenmedim.Laf arıyorlarmış sen de dökülmüşsün.Fırsatını verme kimseye.

dolduruştan ziyade eşiniz şiddet sever gibi ailesini görünce gaza geliyorsa evde ne oluyor? ailenizi de üzdünüz şimdi sonra gülüp eğlendiniz.

Malesef hepsını denedim konuşuyorum haklısın dıyor özür diliyor hak veriyor ama ailesi doldurunca arka çıkmıyor

Akıllı olan erkek , kültürlü bir birey , başkasının sözüyle hareket etmez.

Söyleyen değil , sizi tanimayip , kendi doğruları olmayıp dinleyen hatalı.

Tartışma esnasında eşinize karşı el kol hareketleri yapmayın , vurmayın.

Görüyorsunuz ki tek kolla biletinizi sıkıp yere fırlatıyor ve siz boşanmaya bile dusunmuyorsunuz

Bu şiddetin dozaji mutlaka artacaktır. Eğer yüz göz olursanız asla önüne gecemeyeceksiniz.

Bu yüzden usturuplu kavga edin. Eşiniz acımasız.

Hanımlar iftarda sık sık eşimin ailesine gidiyoruz. Ben cok güleryüzlü aktif bir insanım eşimde tam tersi kendi ailesinin yanında bile sohbet etmez susar. Benim eşim nezaman ailesnn yanına gitsek arada sussam konussana niye suratın asık diye laf yapar. Daha öncesinde görümcemle küstügümz içim eşimin ailesi eşimi karın içimize karısmıyor ablanlara karsı sogıl davranıyor diye doldurdugundan beri bana onların yanında artistlik yapıyor. Gecen iftara gittik, güldük eğlendik ben kaynanmlara erken gittm yemek hazırladım bulaşık yıkadım hizmetlerini ettim dinlenmek için ayrı odaya cekildim akrabamızın kızı vardı onla oturuyorduk kaynnmla görümcem mutfaktaydı eşimde birden odayı bastı kızdı bana içeri girsene diye birden atarlardı bende kaynnmların bişey dediğinden şüpheleniyorum ayrı odaya cekildim diye. Neyse eve geldık ben sesimi çıkarmadım bana senin derdin ne suratın beş karisti bugün dedi. Bende ailenle derdim yok sen kızınca moralim bozuldu dedım. Neyse bugün ablası davet etti ben eşime seninle aynı ortamda bulunmak istemiyorum ailenin yanında kötü davranıyorsun dedım oda mecbur geleceksin dedi bilegimi sıktı yere dogru itekledi beni bende aglaya aglaya ailemi aradım eşimle konustular biz kızımı sana üz diye vermedik diye baya kızdılar onlarda neyse görumceme davet için kaynnmlar bizim evin önüne geldı hadi çıkın diye bende indim ama gözlerim şiş şekilde kayınpeder kızım suskunsun dedi ağlama ya başladım kaynanam niye bize sırtını dönüyon dedi bende bişey yok ddm kavgamı yaptınız diye sordu evet ikimizin arasında Bi mevzu sizlik durum yok yanliş anlamayın dedım onlarda daha hiç bişey sormadı sonra benim moralim düzelince güldüm eğlendim hiç bişey olamamis gibi ama aile sorunumu eşimin ailesine yansıtmak istemiyorum bizi bu hale getiren onlar nezaman aramızda sıkıntı olsa eşimi doldurup boşanma aşamasına getiriyorlar nezaman biz eşimle iyiyiz onlarda bana karşi melek. Eşimde ailesinin lafına gelmediği sürece çok iyiyiz ama bazen tanıyamıyorum. Lütfen boşanmanın haricinde fikirler verin bana ne yapmam gerekiyor
Esinin ailesiyle elinden geldigince uzak durmaya calis esininde mecbursun geleceksin dedigi yere bir daha gtme hicbiseye mecbur degilsin isterse bir hafta surat assinlar yinede caninin istemedigi birseyi heleki onlarin dedigi birseyi onlar dedi diye yapma bde evet kavgalarini anlatma emin ol ustune bide keske dayak yese diye beklerler

Bunun çözümü yok bence. Ne zaman adam aydinlanma yaşayip bu ailecilikten vazgecerse o zaman rahat edersiniz.

Aradaki problemlerinizi yansitmaniz da dogru degil. Asla kp kv vs yaninda aglamazdim ben olsam. Bir de ustune boşyere kendi aileni de dahil etmişsin ve dahil etmen hicbir işe de yaramamis.

Bi de benim anladigim eş ailesiyle çok içli disli olmamak, devamli guler yuzlu aktif olmamak lazim. Yaparken iyi olursun ama bi kere suratin düşse boyle kotu olursun olay olur.

Ben kvnin evinde hizmet etmedim 4,5 senedir, bu aksam kvlerde iftardaydik sadece yedigimi ictigimi topladim. Muhabbete arada canim isterse katilirim degilse otururum kendi halimde, herkes alisti bana ilişmiyorlar. Gorumceyle ben de konusmuyorum şu aralar, ayni ortamdaydik bu aksam mecbur ikimizde birbirmize selam dahi vermedik yokmuş gibi davrandik. Eşinin bu konularda zorlamaya hakki yok.
Gerçekten kendi tabağınızı kaldırıp oturdunuz mu. :KK57:

Eşin başkasının dolduruşuna kolay geliyor demek ki, üzücü ama eşinizi istedikleri gibi kandırabilirler.
Bunun daha çocuk olduğu zamanı var, torun gelince kayınvalideler hepten tuhaflaşıyorlar o zaman ne yapacaksın.
Arkadaşlar yazmış sessiz kal, iyi ol kaynanana kocanın yanında ,şöyle davran böyle davran şahsen ben yapamazdım her dakika diken üstünde, her dakika planlı ya da içimden gelmediği şekilde davranmak yorardı beni. Hayat bu yılda 1-2 gün değil ki.

Sen konuyu boşanmaya getirmeyin diyorsun ama eşini doldurduklarında konu boşanmaya zaten geliyormuş.
Konu senlik değil senin yapacağın şeyle kocan değişmez, anca seni kaybetmekten korkacak öyle değişir..
Ama aman bana kadın mı yok evlenecek giderse gitsin aileme bir şey olmasın tavrındaysa zaten sen istersen paspas ol neden daha fazlasını olamıyorsun der.

eşinizin ailesine mesafe koyun bence, çok yüz göz olmayın..
onların yanında ağlamak filan hiç hoş değil

Back
X