Eşinizin ailesine aile sorunlarınızı yansıtırmısınız

Hanımlar iftarda sık sık eşimin ailesine gidiyoruz. Ben cok güleryüzlü aktif bir insanım eşimde tam tersi kendi ailesinin yanında bile sohbet etmez susar. Benim eşim nezaman ailesnn yanına gitsek arada sussam konussana niye suratın asık diye laf yapar. Daha öncesinde görümcemle küstügümz içim eşimin ailesi eşimi karın içimize karısmıyor ablanlara karsı sogıl davranıyor diye doldurdugundan beri bana onların yanında artistlik yapıyor. Gecen iftara gittik, güldük eğlendik ben kaynanmlara erken gittm yemek hazırladım bulaşık yıkadım hizmetlerini ettim dinlenmek için ayrı odaya cekildim akrabamızın kızı vardı onla oturuyorduk kaynnmla görümcem mutfaktaydı eşimde birden odayı bastı kızdı bana içeri girsene diye birden atarlardı bende kaynnmların bişey dediğinden şüpheleniyorum ayrı odaya cekildim diye. Neyse eve geldık ben sesimi çıkarmadım bana senin derdin ne suratın beş karisti bugün dedi. Bende ailenle derdim yok sen kızınca moralim bozuldu dedım. Neyse bugün ablası davet etti ben eşime seninle aynı ortamda bulunmak istemiyorum ailenin yanında kötü davranıyorsun dedım oda mecbur geleceksin dedi bilegimi sıktı yere dogru itekledi beni bende aglaya aglaya ailemi aradım eşimle konustular biz kızımı sana üz diye vermedik diye baya kızdılar onlarda neyse görumceme davet için kaynnmlar bizim evin önüne geldı hadi çıkın diye bende indim ama gözlerim şiş şekilde kayınpeder kızım suskunsun dedi ağlama ya başladım kaynanam niye bize sırtını dönüyon dedi bende bişey yok ddm kavgamı yaptınız diye sordu evet ikimizin arasında Bi mevzu sizlik durum yok yanliş anlamayın dedım onlarda daha hiç bişey sormadı sonra benim moralim düzelince güldüm eğlendim hiç bişey olamamis gibi ama aile sorunumu eşimin ailesine yansıtmak istemiyorum bizi bu hale getiren onlar nezaman aramızda sıkıntı olsa eşimi doldurup boşanma aşamasına getiriyorlar nezaman biz eşimle iyiyiz onlarda bana karşi melek. Eşimde ailesinin lafına gelmediği sürece çok iyiyiz ama bazen tanıyamıyorum. Lütfen boşanmanın haricinde fikirler verin bana ne yapmam gerekiyor
Aile sorunumu eşimin ailesine yansıtmak istemiyorum diyorsunuz ama kendi ailenize yansitmissiniz. Eşinizin tutumu çok çirkin ama benim net görüşüm ben boşanmayı dusunmuyorsam yani bosanacagim bir durum yoksa aileye öyle her şeyi haber vermeyi kesinlikle doğru bulmuyorum. Çok gerekirse neden diye sorduklarında bana durumu onun anne babasına anlatırım onlar da kendine çeki düzen versinler ama kendi aileme böyle şeyleri anlatmam .
Eşinizin yaptığı da sizin yaptığınız da hatalı.

Hanımlar iftarda sık sık eşimin ailesine gidiyoruz. Ben cok güleryüzlü aktif bir insanım eşimde tam tersi kendi ailesinin yanında bile sohbet etmez susar. Benim eşim nezaman ailesnn yanına gitsek arada sussam konussana niye suratın asık diye laf yapar. Daha öncesinde görümcemle küstügümz içim eşimin ailesi eşimi karın içimize karısmıyor ablanlara karsı sogıl davranıyor diye doldurdugundan beri bana onların yanında artistlik yapıyor. Gecen iftara gittik, güldük eğlendik ben kaynanmlara erken gittm yemek hazırladım bulaşık yıkadım hizmetlerini ettim dinlenmek için ayrı odaya cekildim akrabamızın kızı vardı onla oturuyorduk kaynnmla görümcem mutfaktaydı eşimde birden odayı bastı kızdı bana içeri girsene diye birden atarlardı bende kaynnmların bişey dediğinden şüpheleniyorum ayrı odaya cekildim diye. Neyse eve geldık ben sesimi çıkarmadım bana senin derdin ne suratın beş karisti bugün dedi. Bende ailenle derdim yok sen kızınca moralim bozuldu dedım. Neyse bugün ablası davet etti ben eşime seninle aynı ortamda bulunmak istemiyorum ailenin yanında kötü davranıyorsun dedım oda mecbur geleceksin dedi bilegimi sıktı yere dogru itekledi beni bende aglaya aglaya ailemi aradım eşimle konustular biz kızımı sana üz diye vermedik diye baya kızdılar onlarda neyse görumceme davet için kaynnmlar bizim evin önüne geldı hadi çıkın diye bende indim ama gözlerim şiş şekilde kayınpeder kızım suskunsun dedi ağlama ya başladım kaynanam niye bize sırtını dönüyon dedi bende bişey yok ddm kavgamı yaptınız diye sordu evet ikimizin arasında Bi mevzu sizlik durum yok yanliş anlamayın dedım onlarda daha hiç bişey sormadı sonra benim moralim düzelince güldüm eğlendim hiç bişey olamamis gibi ama aile sorunumu eşimin ailesine yansıtmak istemiyorum bizi bu hale getiren onlar nezaman aramızda sıkıntı olsa eşimi doldurup boşanma aşamasına getiriyorlar nezaman biz eşimle iyiyiz onlarda bana karşi melek. Eşimde ailesinin lafına gelmediği sürece çok iyiyiz ama bazen tanıyamıyorum. Lütfen boşanmanın haricinde fikirler verin bana ne yapmam gerekiyor
Bosanmıcaksanız kendi ailenizi niye aradınız ki?
Adam resmen ramazan gunu şiddet uygulamış:(
Bosan demesin de ne desin insanlar?

Evet misafir kültürünüz olmadığını anladım zaten
Niye kadına alttan alttan laf sokuyorsunuz? Kadını, “gelini” evin hizmetçisi olarak görmeyen bir kesim var toplumda. Mesela eşinize, babanıza da hatırlatıyor musunuz bu görgü kuralını?

Bana saldırmanıza gerek yok sadece sizin de bilmediğinizi kabul ettiğiniz konudaki bir görgü kuralından bahsettim. Alıp almamak size kalmış ki görünen o ki eleştiriye kapalısınız. İyi günler dilerim :)

Bilmemek degil. Kv evinde dipköşe temizlik yapani da gordum, baskasinin evinde mutfaktan cikmayani da gordum, yardim edeni de gordum. Gormeseydim bile 2014ten beri forumdayim okuyorum. :))) İlk kez senden ögrenmeyecegim yani...

Ayrica senin kulturunu ve gorgunu uygulamak zorunda degilim, yapmayinca gorgusuz olmuyorum. Bir suru farkli kültür ve görgü kurali var.

Ben oyle görerek buyumedim ve yaptiklarinizi yapmak zorunda hissetmedim hic. Tercihen yapmiyorum. Bu elestiriye acik degil evet. Anlatabildim umarim

Eşim gece yarısına kadar oturdu bende gek başıma bulaşık yıkadım çay servis ettim hiç oturmadım demeliydiniz

Konuya cevap yazan ben olduğum için bir noktaya açıklık getirmek istiyorum. Burda hiç kimse hizmet etsin gibi bir söz kullanmadı ki en başta bu duruma ben karşıyım ama bir yere misafirliğe gidildiyse ev sahibine yardımcı olmak, kendinin dışında sofradan iki tabak fazla getirmek hizmet etmek olmamalı.

Yok oyle demek istemiyormuş. Kendi tabagimla birlikte 2 tabak daha goturmeliymişim görgüymüş. :KK70: Herkes benim gibi kendi yedigini kaldirirsa kimse kimsenin 2 tabak fazlaligini tasiyip yikamak zorunda kalmaz aslinda :)

Yok oyle demek istemiyormuş. Kendi tabagimla birlikte 2 tabak daha goturmeliymişim görgüymüş. :KK70: Herkes benim gibi kendi yedigini kaldirirsa kimse kimsenin 2 tabak fazlaligini tasiyip yikamak zorunda kalmaz aslinda :)

Ama erkekler var. Onların tabakları ne olacak. Onların taşıyacak hali yok ya. Aman Allahım düşünmesi bile korkunç:KK70:

Niye kadına alttan alttan laf sokuyorsunuz? Kadını, “gelini” evin hizmetçisi olarak görmeyen bir kesim var toplumda. Mesela eşinize, babanıza da hatırlatıyor musunuz bu görgü kuralını?

Bana da sanki gelin hizmetçisidir diyen kesimdenmişim gibi muamelede bulunmazsanız sevinirim. Alttan alta laf sokmadım misafir kültürüm yok demiş ben de evet olmadığını anladım dedim yani söylediğini onayladım bu mu laf sokmak? Benim eşim de babam da sofraya yardım ederler. Babam evi dip köşe temizlemiştir çok kez. Bu kuralı onlara hatırlatmama gerek kalmıyor zaten biliyorlar. Asıl sizin bana laf sokmanıza hiç gerek yok. Gelini veya değil bir başkasının evine gidildiğinde misafirliğe eline iki tabak fazla alıp götürmek illa kocanın veya görümcenin değil örneğin ortadaki salata tabağını alırsın vs bu bir görgü kuralıdır. Kimsenin oturmasına gerek yok ortaklaşa yapılırsa hemen biter zaten. Ev sahibi sana sen otur der o ayrı ama bir evde misafirsen en azından bende yardım edeyim mi diye sormak gerekir o evin gelini olunsun veya olunmasın kendi tabağını koyup geçip oturmak bana göre görgü kuralına aykırı.Defalarca açıklamama rağmen sanki gelin oturmasın, bütün evi dip köşe silsin, kocasının ayağını yıkasın demişim gibi bir muamelede bulunmanız çok yanlış.

Allah sabır versin okurken bunaldım. Kendinizi üzmeyin yapamazsanız boşanın dünyanın sonu değil ruh sağlığınız bile bozulmuş olabilir şuan

Tabi canim erkekler yemegini yiyip kalkip koltuga kurulabilir ama ben onlarin biraktigi 2 tabak fazlaligi da tasimaliyim yoksa gorgusuzluk...

Sizin sanırım okuduğunu anlama probleminiz var. Ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz. Anlamamış olma ihtimalinizi düşünmek istemiyorum anlamazdan geliyorsunuz özellikle. Erkekler iş yapmasın mı demişim o nerden çıktı? Konuyu nasıl bu kadar saptırabiliyorsunuz? Kadın veya erkek evin gelini veya değil kayınvalide veya görümce eğer bir eve misafirliğe gidildiyse herkes ortak iş yapmalı nokta. Ev sahibi sen otur der o ayrı. Herkes ama istisnasız herkes kendi tabağını kendi kaldırmanın yanında ortada salata tabağı vs olur biri onu alır biri tuzluğu alır, biri ekmek sepetini alır biri sofrayı siler vs yani iş bölümü olmalı. Konuyu saptırdıkça saptırdınız artık cevap vermek istemiyorum.

Sizin sanırım okuduğunu anlama probleminiz var. Ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz. Anlamamış olma ihtimalinizi düşünmek istemiyorum anlamazdan geliyorsunuz özellikle. Erkekler iş yapmasın mı demişim o nerden çıktı? Konuyu nasıl bu kadar saptırabiliyorsunuz? Kadın veya erkek evin gelini veya değil kayınvalide veya görümce eğer bir eve misafirliğe gidildiyse herkes ortak iş yapmalı nokta. Ev sahibi sen otur der o ayrı. Herkes ama istisnasız herkes kendi tabağını kendi kaldırmanın yanında ortada salata tabağı vs olur biri onu alır biri tuzluğu alır, biri ekmek sepetini alır biri sofrayı siler vs yani iş bölümü olmalı. Konuyu saptırdıkça saptırdınız artık cevap vermek istemiyorum.

Yahu herkes yedigini ictigini toplasa kimseye iki tabak fazlalik kalmiyor zaten neyi anlatiyorsun hala yok tuzlukmus, yok salata tabagiymiş. Sanki heryerde butun erkekler yedigini ictigini topluyor gibi benim yapmamam eksik kalmiş, yanimdamiydin o aksam? Toplamiyorlar ve ben de kimsenin 2 tabak fazlaligini toplamiyorum bu kadar basit. Seni ilgilendirmez. Sen topla

Yahu herkes yedigini ictigini toplasa kimseye iki tabak fazlalik kalmiyor zaten neyi anlatiyorsun hala yok tuzlukmus, yok salata tabagiymiş. Sanki heryerde butun erkekler yedigini ictigini topluyor gibi benim yapmamam eksik kalmiş, yanimdamiydin o aksam? Toplamiyorlar ve ben de kimsenin 2 tabak fazlaligini toplamiyorum bu kadar basit. Seni ilgilendirmez. Sen topla

Kendi tabağımı aldım geçtim oturdum yazan sizsiniz. Bana sen demek ve emir kipi kullanmak haddiniz değil görgüden önce konuşmayı öğrenin. Benim ailemde bütün erkekler yediğini içtiğini toplar siz de bana laf yetiştirmek için harcayacağınız zamanı kocanıza ve hayatınızdaki erkeklere ev işinin sadece kadının görevi olmadığını anlatmakta harcasanız sizin için daha iyi olur.

Kadınların yaptığı her ama her işi erkeklerin de yapması gerektiğini savunan birisi olarak yok boşa uğraşma anlamamakta kararlılar.

Kendi tabağımı aldım geçtim oturdum yazan sizsiniz. Bana sen demek ve emir kipi kullanmak haddiniz değil görgüden önce konuşmayı öğrenin. Benim ailemde bütün erkekler yediğini içtiğini toplar siz de bana laf yetiştirmek için harcayacağınız zamanı kocanıza ve hayatınızdaki erkeklere ev işinin sadece kadının görevi olmadığını anlatmakta harcasanız sizin için daha iyi olur.

Evet kendi yedigimi ictigimi topladim oturdum. Eşimin ailesindeki erkeklere iş yapmayi ogretmek benim gorevim degil, bunun icin vakitye harcamam. Sen kurs veriyorsun heralde butun cevrendeki erkeklere...

Eşim ve babamin iş yapmayi bilmedigini hangi yazimdan cikarttin? Eşim yemekte yapar, evde toplar, utusunu de yapar. Baska erkekler beni ilgilendirmiyor ve ben de onlarin artillarini toplamiyorum.

Back
X