- 9 Mart 2019
- 715
- 656
- 23
- Konu Sahibi Nutellasever0
Sadece başlığa cevap veriyorum hayır
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aile sorunumu eşimin ailesine yansıtmak istemiyorum diyorsunuz ama kendi ailenize yansitmissiniz. Eşinizin tutumu çok çirkin ama benim net görüşüm ben boşanmayı dusunmuyorsam yani bosanacagim bir durum yoksa aileye öyle her şeyi haber vermeyi kesinlikle doğru bulmuyorum. Çok gerekirse neden diye sorduklarında bana durumu onun anne babasına anlatırım onlar da kendine çeki düzen versinler ama kendi aileme böyle şeyleri anlatmam .Hanımlar iftarda sık sık eşimin ailesine gidiyoruz. Ben cok güleryüzlü aktif bir insanım eşimde tam tersi kendi ailesinin yanında bile sohbet etmez susar. Benim eşim nezaman ailesnn yanına gitsek arada sussam konussana niye suratın asık diye laf yapar. Daha öncesinde görümcemle küstügümz içim eşimin ailesi eşimi karın içimize karısmıyor ablanlara karsı sogıl davranıyor diye doldurdugundan beri bana onların yanında artistlik yapıyor. Gecen iftara gittik, güldük eğlendik ben kaynanmlara erken gittm yemek hazırladım bulaşık yıkadım hizmetlerini ettim dinlenmek için ayrı odaya cekildim akrabamızın kızı vardı onla oturuyorduk kaynnmla görümcem mutfaktaydı eşimde birden odayı bastı kızdı bana içeri girsene diye birden atarlardı bende kaynnmların bişey dediğinden şüpheleniyorum ayrı odaya cekildim diye. Neyse eve geldık ben sesimi çıkarmadım bana senin derdin ne suratın beş karisti bugün dedi. Bende ailenle derdim yok sen kızınca moralim bozuldu dedım. Neyse bugün ablası davet etti ben eşime seninle aynı ortamda bulunmak istemiyorum ailenin yanında kötü davranıyorsun dedım oda mecbur geleceksin dedi bilegimi sıktı yere dogru itekledi beni bende aglaya aglaya ailemi aradım eşimle konustular biz kızımı sana üz diye vermedik diye baya kızdılar onlarda neyse görumceme davet için kaynnmlar bizim evin önüne geldı hadi çıkın diye bende indim ama gözlerim şiş şekilde kayınpeder kızım suskunsun dedi ağlama ya başladım kaynanam niye bize sırtını dönüyon dedi bende bişey yok ddm kavgamı yaptınız diye sordu evet ikimizin arasında Bi mevzu sizlik durum yok yanliş anlamayın dedım onlarda daha hiç bişey sormadı sonra benim moralim düzelince güldüm eğlendim hiç bişey olamamis gibi ama aile sorunumu eşimin ailesine yansıtmak istemiyorum bizi bu hale getiren onlar nezaman aramızda sıkıntı olsa eşimi doldurup boşanma aşamasına getiriyorlar nezaman biz eşimle iyiyiz onlarda bana karşi melek. Eşimde ailesinin lafına gelmediği sürece çok iyiyiz ama bazen tanıyamıyorum. Lütfen boşanmanın haricinde fikirler verin bana ne yapmam gerekiyor
Bosanmıcaksanız kendi ailenizi niye aradınız ki?Hanımlar iftarda sık sık eşimin ailesine gidiyoruz. Ben cok güleryüzlü aktif bir insanım eşimde tam tersi kendi ailesinin yanında bile sohbet etmez susar. Benim eşim nezaman ailesnn yanına gitsek arada sussam konussana niye suratın asık diye laf yapar. Daha öncesinde görümcemle küstügümz içim eşimin ailesi eşimi karın içimize karısmıyor ablanlara karsı sogıl davranıyor diye doldurdugundan beri bana onların yanında artistlik yapıyor. Gecen iftara gittik, güldük eğlendik ben kaynanmlara erken gittm yemek hazırladım bulaşık yıkadım hizmetlerini ettim dinlenmek için ayrı odaya cekildim akrabamızın kızı vardı onla oturuyorduk kaynnmla görümcem mutfaktaydı eşimde birden odayı bastı kızdı bana içeri girsene diye birden atarlardı bende kaynnmların bişey dediğinden şüpheleniyorum ayrı odaya cekildim diye. Neyse eve geldık ben sesimi çıkarmadım bana senin derdin ne suratın beş karisti bugün dedi. Bende ailenle derdim yok sen kızınca moralim bozuldu dedım. Neyse bugün ablası davet etti ben eşime seninle aynı ortamda bulunmak istemiyorum ailenin yanında kötü davranıyorsun dedım oda mecbur geleceksin dedi bilegimi sıktı yere dogru itekledi beni bende aglaya aglaya ailemi aradım eşimle konustular biz kızımı sana üz diye vermedik diye baya kızdılar onlarda neyse görumceme davet için kaynnmlar bizim evin önüne geldı hadi çıkın diye bende indim ama gözlerim şiş şekilde kayınpeder kızım suskunsun dedi ağlama ya başladım kaynanam niye bize sırtını dönüyon dedi bende bişey yok ddm kavgamı yaptınız diye sordu evet ikimizin arasında Bi mevzu sizlik durum yok yanliş anlamayın dedım onlarda daha hiç bişey sormadı sonra benim moralim düzelince güldüm eğlendim hiç bişey olamamis gibi ama aile sorunumu eşimin ailesine yansıtmak istemiyorum bizi bu hale getiren onlar nezaman aramızda sıkıntı olsa eşimi doldurup boşanma aşamasına getiriyorlar nezaman biz eşimle iyiyiz onlarda bana karşi melek. Eşimde ailesinin lafına gelmediği sürece çok iyiyiz ama bazen tanıyamıyorum. Lütfen boşanmanın haricinde fikirler verin bana ne yapmam gerekiyor
Niye kadına alttan alttan laf sokuyorsunuz? Kadını, “gelini” evin hizmetçisi olarak görmeyen bir kesim var toplumda. Mesela eşinize, babanıza da hatırlatıyor musunuz bu görgü kuralını?Evet misafir kültürünüz olmadığını anladım zaten
Bana saldırmanıza gerek yok sadece sizin de bilmediğinizi kabul ettiğiniz konudaki bir görgü kuralından bahsettim. Alıp almamak size kalmış ki görünen o ki eleştiriye kapalısınız. İyi günler dilerim :)
Evet, ilk kez yaptigim birsey degil. Kendi tabagimi bardagimi halleder geçer otururum napayim bütün sofrayi ben mi kaldirmak zorundayim? Eşim davete kaltildigim için teşekkür bile etti, gelmeye de bilirdim sofra eksik kalsin.
Siz kendinize üzülün lutfen.
Eşim gece yarısına kadar oturdu bende gek başıma bulaşık yıkadım çay servis ettim hiç oturmadım demeliydiniz
Konuya cevap yazan ben olduğum için bir noktaya açıklık getirmek istiyorum. Burda hiç kimse hizmet etsin gibi bir söz kullanmadı ki en başta bu duruma ben karşıyım ama bir yere misafirliğe gidildiyse ev sahibine yardımcı olmak, kendinin dışında sofradan iki tabak fazla getirmek hizmet etmek olmamalı.
Niye kadına alttan alttan laf sokuyorsunuz? Kadını, “gelini” evin hizmetçisi olarak görmeyen bir kesim var toplumda. Mesela eşinize, babanıza da hatırlatıyor musunuz bu görgü kuralını?
Yok oyle demek istemiyormuş. Kendi tabagimla birlikte 2 tabak daha goturmeliymişim görgüymüş.Herkes benim gibi kendi yedigini kaldirirsa kimse kimsenin 2 tabak fazlaligini tasiyip yikamak zorunda kalmaz aslinda :)
Ama erkekler var. Onların tabakları ne olacak. Onların taşıyacak hali yok ya. Aman Allahım düşünmesi bile korkunç![]()
Niye kadına alttan alttan laf sokuyorsunuz? Kadını, “gelini” evin hizmetçisi olarak görmeyen bir kesim var toplumda. Mesela eşinize, babanıza da hatırlatıyor musunuz bu görgü kuralını?
Tabi canim erkekler yemegini yiyip kalkip koltuga kurulabilir ama ben onlarin biraktigi 2 tabak fazlaligi da tasimaliyim yoksa gorgusuzluk...
Sizin sanırım okuduğunu anlama probleminiz var. Ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz. Anlamamış olma ihtimalinizi düşünmek istemiyorum anlamazdan geliyorsunuz özellikle. Erkekler iş yapmasın mı demişim o nerden çıktı? Konuyu nasıl bu kadar saptırabiliyorsunuz? Kadın veya erkek evin gelini veya değil kayınvalide veya görümce eğer bir eve misafirliğe gidildiyse herkes ortak iş yapmalı nokta. Ev sahibi sen otur der o ayrı. Herkes ama istisnasız herkes kendi tabağını kendi kaldırmanın yanında ortada salata tabağı vs olur biri onu alır biri tuzluğu alır, biri ekmek sepetini alır biri sofrayı siler vs yani iş bölümü olmalı. Konuyu saptırdıkça saptırdınız artık cevap vermek istemiyorum.
Yahu herkes yedigini ictigini toplasa kimseye iki tabak fazlalik kalmiyor zaten neyi anlatiyorsun hala yok tuzlukmus, yok salata tabagiymiş. Sanki heryerde butun erkekler yedigini ictigini topluyor gibi benim yapmamam eksik kalmiş, yanimdamiydin o aksam? Toplamiyorlar ve ben de kimsenin 2 tabak fazlaligini toplamiyorum bu kadar basit. Seni ilgilendirmez. Sen topla
Kadınların yaptığı her ama her işi erkeklerin de yapması gerektiğini savunan birisi olarak yok boşa uğraşma anlamamakta kararlılar.Sizin sanırım okuduğunu anlama probleminiz var. Ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz. Anlamamış olma ihtimalinizi düşünmek istemiyorum anlamazdan geliyorsunuz özellikle. Erkekler iş yapmasın mı demişim o nerden çıktı? Konuyu nasıl bu kadar saptırabiliyorsunuz? Kadın veya erkek evin gelini veya değil kayınvalide veya görümce eğer bir eve misafirliğe gidildiyse herkes ortak iş yapmalı nokta. Ev sahibi sen otur der o ayrı. Herkes ama istisnasız herkes kendi tabağını kendi kaldırmanın yanında ortada salata tabağı vs olur biri onu alır biri tuzluğu alır, biri ekmek sepetini alır biri sofrayı siler vs yani iş bölümü olmalı. Konuyu saptırdıkça saptırdınız artık cevap vermek istemiyorum.
Kendi tabağımı aldım geçtim oturdum yazan sizsiniz. Bana sen demek ve emir kipi kullanmak haddiniz değil görgüden önce konuşmayı öğrenin. Benim ailemde bütün erkekler yediğini içtiğini toplar siz de bana laf yetiştirmek için harcayacağınız zamanı kocanıza ve hayatınızdaki erkeklere ev işinin sadece kadının görevi olmadığını anlatmakta harcasanız sizin için daha iyi olur.