• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin ailesini kendi aileniz gibi görüyormusunuz

Yanlış bilmiyorsam bir ara kredi gibi mevzularda eşin imzasınıda istemiyorlarmiydı.Ailesi üzmez madem ödemede öyle insanlar degillerse hiç uzatmayin bence.Kendimi düşündüm haber verirdim ama izin istemezdim anneme babama kredi cekebilirmiyim demezdim herhalde.

Kimse kimseyi kendi ailesi gibi göremez
Ama ben esimin ailesini enazindan sevip saygi duymak isterdim
Sohbet edecegim arada gidip geleceğim
Zaman gecirecegim insanlar olsun isterdim
Maalesef bu konuda çok muzdaribim
Resmen mecburiyetten esimin hatrina gidiyorum ve bana işkence gibi geliyor.
al benden de o kadar. çok imreniyorum eşinin ailesiyle gerçekten yapmacıksız mutlu olanlara iyi geçinenlere.
ben isterdim ki kv aynı annem gibi olsun böyle herşeyimi anlatabileyim ona. görümcem kızkardeşim gibi olsun aynı kardeşimle yaptğımız gibi her dk mesajlaşacak konumuz olsun hep bi sohbet muhabbet. beraber gezip tozalım evleri bana huzur versin. ama olmadı.

tam tersi ben kendimi onlardan biri gibi gorurken onlar gelinlerine illaki siz gelinsiniz elin kizisiniz muamelesi yapinca mesafe koydum araya.

esiniz fikrini soylemeliydi. zaten odermis kp kendi. korkacak bir durum yok. onun da anne babasi ama gonlunden bir sey yapmak gecmis.

Eşimin ailesi şu an oturdukları evi satıp üzerine de kredi çekip yeni bir ev almayı düşünüyorlar.Ama kayinbabam krediyi kendi üzerine çekemiyormuş eşim de ben cekeyim sen öde demiş. Eşim olayı anlatırken ben de neden bana haber vermiyorsun dedim o da onlar annem babam tabiki de çekerim dedi.Alah var kayinbabam para konusunda asla bizi mağdur etmez be kredisini de öder buna eminim. Benim derdim fikrimi almaması.Neyse tartıştık tabi eşim bana ailem senin için yoldan geçen insanlardan farksiz dedi.O sırada inkar ettim tabi ne alakası var faln diye .Ama sonra düşündüm gözle görülür bir problemim yok onlarla hatta ufak tefek şeyler harici bana karşı çok iyiler karışmazlar rahatsiz etmezler her zaman kibar ve anlayışlı davranırlar ama buna rağmen ben kendimi aileden gibi hissetmiyorum genel olarak herkes böyle mi yoksa bende mi bir sorun var bilemedim
Benim icin dünyada karşılaştığım herhangi birileri.Yeri geldiginde yuzlerine de söylerim

al benden de o kadar. çok imreniyorum eşinin ailesiyle gerçekten yapmacıksız mutlu olanlara iyi geçinenlere.
ben isterdim ki kv aynı annem gibi olsun böyle herşeyimi anlatabileyim ona. görümcem kızkardeşim gibi olsun aynı kardeşimle yaptğımız gibi her dk mesajlaşacak konumuz olsun hep bi sohbet muhabbet. beraber gezip tozalım evleri bana huzur versin. ama olmadı.
baht iste kismet

Ilk etapta esler arasinda konusulur iki tarafin riza ile teklif sunulur. Esin iyi niyetli güzel düsünmüs olabilir. O konuda siz haklisiniz.
Aileden görmek görmemek degil konu. Herhangi bir durumda beraber üstesinden gelebilecek durumdamisiniz. Risk faktörlerini degerlendirirdim. Kredi sigortasi (hayat sigortasi) yaptiracakmi ölüm durumu issizlik durumu vs. Aileden görsenizde görmesenizde alinan para faiziyle ödenecek.

Kanatların var mı uçacaksın!!!

Kimseyi de sevme onlardan biri gibi görme vs vs bı zorunluluğum yok.

Hatta benimkiler tam bı fiyasko oldukları için hiç biri ile görüşmüyorum.

Ayrıca tamam eşinin ailesi tabi ki zor durumda kalmasın ama bu kadar büyük kredi cekmemesini istemeniz en doğal hakkınız. E madem kendi başına buyruk kıçına kuyruk yaşayacaktı, kendi kararlarını kendi alacaktı neden evlenip ortak hayat kurmuş.

şimdi ilk mesajı okuyunca size hak veriyorum. ama bir de kendimi düşünüyorum. evliyim diyelim, kenarda param ya da düzenli bi gelirim var, ailemin de böyle bir fikri var. açık açık eşimden izin almam ama 'annemler de kredi çekmeyi düşünüyormuş şöyle şöyle bir şey yapıcaz.' diyerek çıtlatırdım sadece sanırım. ailemle olan ilişkim ayrı, eşimle olan ayrıdır gibi geliyor sanki. yani evime yapmam gereken katkıyı yapıyor, çocuğuma bakıyor, ortak ödenen giderleri borçları ödüyorsam onun dışında neyi nasıl harcayacağıma kendim karar veririm g,bi. ama bana sormadan eşim böyle bir şey yapsa da sinirlenirdim. bilemedim. ikileme düştüm ben baya bencil biriyim sanırsam.

eşim olmasa da sevgilimle yurtdışılı para biriktirmeli taşınmalı planlar yapıyoruz ufaktan. geçen bu evi satıp krediyle daha büyüğünü anneme alma fikrini anneme ben sundum kabul etmedi. sonra böyle bi diyalog geçtiğinden sevgilime bahsettim, sadece 'yeaa sizin ev güzel annen doğru demiş' dedi, 'hani geleceğimiz??' falan demeden. deseydi sinirlenirdim herhalde. ikilemim devam.

bende de tam tersi yollarına bir kırmızı halı sermediğim kaldı ama yine benden kötüsü yok. Ailem uzakta onlar benim buradaki anam babam dedim ama kayınpeder ölmüş babama kadar hakaret etti.

İçinizden gelmiyorsa elbette sevemezsiniz ama size zararlı yokmuş iyi insanlar diyorsunuz. Eşinizle bunu dert bile yapmayın. Beterini yaşayan bizi gibi insanlar da var.

Sıkıntı aıle de degıl zaten, eşinde.
İstedikleri kadar ıyı olsunlar, öz annen baban degıller elbette kendı aılen gıbı göremezsin cok normal.

Eşimin ailesi şu an oturdukları evi satıp üzerine de kredi çekip yeni bir ev almayı düşünüyorlar.Ama kayinbabam krediyi kendi üzerine çekemiyormuş eşim de ben cekeyim sen öde demiş. Eşim olayı anlatırken ben de neden bana haber vermiyorsun dedim o da onlar annem babam tabiki de çekerim dedi.Alah var kayinbabam para konusunda asla bizi mağdur etmez be kredisini de öder buna eminim. Benim derdim fikrimi almaması.Neyse tartıştık tabi eşim bana ailem senin için yoldan geçen insanlardan farksiz dedi.O sırada inkar ettim tabi ne alakası var faln diye .Ama sonra düşündüm gözle görülür bir problemim yok onlarla hatta ufak tefek şeyler harici bana karşı çok iyiler karışmazlar rahatsiz etmezler her zaman kibar ve anlayışlı davranırlar ama buna rağmen ben kendimi aileden gibi hissetmiyorum genel olarak herkes böyle mi yoksa bende mi bir sorun var bilemedim

Herkes aynidi bence ya bizimkilerde karismaz etmezler ama mesafeliyimdir ben kendi annem babam gibi olmazlar tbikide

Benim ayrıldığım eşimin ailesi çok çok iyiydi. Hele kayınvalidem melek gibiydi ama hiç kendi ailem gibi görmedim. Aramak sormak bile zor geliyordu. Eşim bizi özlüyorlar dediğinde ne var özleyecek, ben onların öz kızı mıyım demiştim. Ben onları özlemezdim hiç. Hatta aklıma bile gelmezlerdi.

Sen yarın öbür gün boşansan, eşinin ailesi kendi ailen gibi olacak mı?
Yoksa sokaktan geçen herhangi biri mi olacaklar senin için?
Bu yüzden onlar benim kendi ailem farklı görmüyorum vs. lafları boş
Saygı duyabilirler, sevebilirler ama asla kendi çocuğu olarak görmezler.

Ayrıca kim krediyi kendi adına çektiyse, kim başkasının kredisine kefil olduysa o paranın ödendiğini görmedim.
Mutlaka sıkıntı çıkıyor bir ay ödeniyorsa bir ay ödenmiyor özellikle arada akraba ilişkisi varsa

Kimse, esinin ailesini sevmek mecburiyetinde degil bence ama saygili olmak durumundayiz. Ben sahsen esimin ailesini zerre kadar sevmiyorum, ayrilmamiz icin ellerinden gelen herseyi yaptilar, dugun takilarimi, mehrimi bile aldilar. Buna ragmen kesinlikle saygisizlik yapmadim, sadece konusmuyorum ve gorusmuyorum. Bir erkek, anne ve babasina, esine sormadan yardim edebiliyorsa evlilik yapamamis, aile olamamistir.

Back
X