Kesinlikle çok aşık değilseniz noktalayın.
Başlarda çok masum duruyor, işin ne önemi var lafları, ailesiyle ilgilensin ne olacak demeler hatta bir süre annesinin de kalmasına olumlu bakmak..
Evlilik böyle şeyleri uzun süre kaldırmaz. Test edilmiş onaylanmıştır, ailemden kişilerce.
Anne baba ziyaretinde gidilirken bişeyler alınır an gelir yardım da edilir. Ne demek bakıyorum.. Resmen gençlerin hayatına yük.
Anne canı istediğinde kalacak git diyemeyeceksin ? Zor durumda olur, eşi yanında olmaz. Başımızın üstüne dünya hali. Ama bu baştan kabul et diye sıralanmış liste.
Hayat kısa doya doya yaşamak lazım. Bunu da bu kadar aileci biriyle yapamazsın. Hatta bu kadar sorunlu bir aileyle diyeyim..
Polis maaşı ne kadar olabilir ki 2 eve bakacak. Sanırım eve de siz bakarsınız.
Öncelikle maddi güç farklılığı hakkında bir şey demek istiyorum; ikinizin geliri bir ev geçindirecek kadarsa, bence sorun olmaz. Ama onunkisinin az olması, seninkisinin de yeterli olmaması durumunda iş kötüleşebilir gibime geliyor. Maddi sorunlar bir başladı mı...
Hem eğer maddi sorunlar yaşarsanız o da kırılabilir, kendi gelirinin daha az olmasından.. Ama iş o hale gelmezse bence ne sen ne de o için sorun olmaz. Aman başkalarını boşver, hayat senin, zaten kimin ne kadar yaşayacağı da belli değil, istediğin gibi, istediin kişiyle yaşa; başkaları için yaşamıyoruz ya? :)
Ayrıca anlamadım onun ailesiyle mi yaşayacaksınız?
Annesinin gelip kalması beni gerçekten rahatsız edebilir, çünkü çalışıyorum ve evde de ders çalışmam gerekecek yoğun olacağım. Bana da masum gelmiyor nitekim.
Hayır onun ailesi ile yaşamayacağım, benim kadromun bulunduğu üniversitenin olduğu şehirde yaşayacağız. Ama çok uzak sayılmaz 5 saat falan. Annesinin gelip kalması söz konusu olabilir belki. Çünkü eşine canı sıkıldığında aylarca bir o çocuğunda bir bu çocuğunda kalıyor. Tanıştığımızdan beri annem ablamda, abimde, bende vs. diye anlatıyordu.
İkimizin gelirinde bir sorun yok ev geçindirebiliriz. Ama sürekli ailesine maddi yönden destek olup bunu abartması beni rahatsız edebilir.
Her ne kadar şiddetle kızanlar olsa da polis memuruyla anlaşabileceğinizi düşünmüyorum.
Kendi üniversitem için konuşayım, araştırma görevlilerinin bazıları çok aktif ve sosyal. İlerlemek isteyen hırslı kişiler. Yanlarındaki insanlar da hayatlarındaki bir çok olumsuzluktan sıyrılmış. Hedeflerine odaklanmış.
Elbette araştırma görevlisi olup da dünyadan elini eteğini çekmiş insanlar da var. Ama genel olarak ben de size uygun olduğunu düşünmüyorum.
Öğrenciyim, maddi durumu çok iyi ama ailesi aynı bu şekilde olan biriyle başladık. 1 ay sonunda noktaladım. Hayatımı bile bile mahvedemem.
ikinizinde yaşları olgun belirli seviyeye ulaşmış kişilersiniz yani aşktan gözü kör olmuş saf aşık değilsiniz,
bu yüzden hayatınızın dönüm noktası olan bu kararı vermeniz bu yüzdeniz her şeyi irdelemeniz mantıklı.
ileride vahlanmaktansa iyice emin olup evlenmek lazım.
maddiyat konusu aşılamıyacak bir şey değil eve iki maaş girecek polislik şuan hiç de azımsanmıyacak bir meslek değil
çoğu üniveriste mezunu atanamadığı için işsiz o yüzden polisliğe yönelme ve rağbet arttı iş garanti.
mühendis veya öğretmen olsaydı durumunuz daha içler acısıydı inanın...Türkiye şartları malesef şartlar hemen olgunlaşmıyor.
zaten ne kadar gelir varsa o kadar gider oluyor bunlar halledemiyecek sorunlar değil,
sizin kafanızı karıştıran aile düzensizliği anladığım kadarıyla haklısınız da...
ortada anne baba var ama birlik yok,
kafanıza takılanları görüştüğün kişiyle paylaşmanı eğer içine siniyorsa o güveni veriyorsa yolunu ona göre çizmeni
tavsiye edebilirim bu tür şeylere karışan çok olur çevreyi umursamayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?