Eşinizin aldatma girişimine karşı nasıl davranırdınız?

Aaa sorun eşi olur mu, kesin annesinin verdiği ilaçlardan dolayı kafası karışıp kızın numarasını istemiştir.
Annesinin yaptığı başka oğlununki bambaşka.. lütfen konuları birleştirerek farkkı yerlere çekmeyin. Ben ilaç konusunda hala aynı fikirdeyim. Alkol bağımlılığı söz konusu değil kaldı ki olsa bile bunun çözümü gizli gizli ilaç koyarak zehirlemek değil..
Aldatma konusu ve sonrasındaki tutumu ise tamamen kendi karaktersizliği..

Bu tam bir aldatma

Kimse konularınızı farklı yere çekmiyor.
Bende çekmiyorum, sadece hatırladım diyorum.
Kaldı ki benden başka hatırlayanda var, eşinizi orada şöyle böyle diye savunuyordunuz. Kadına şöyle kötü böyle sinsi diyordunuz. Kadının yaptığı doğru değil ama sonuçta oğlunu tanıyor. Bende hala düşüncemin arkasındayım hiçbir anne evladına durup dururken ilaç vermez,hala alkol bağımlılığı söz konusu değil diyorsunuz, öncesini nereden biliyorsunuz? Neyse.
Ben size üzülmedim, zira kendiniz kendinize etmişsiniz. Daha evlenmemişken hayatında siz varken sizi tercih etmek yerine eski sevgilisine gitmeyi seçen bir adamla bile isteye evlenmemeliydiniz. Yani adamın karaktersiz olduğunu bile bile evlendiniz. Herkes seçimlerinin bedelini öder,sizde bunun bedelini ödüyorsunuz üzgünüm.
Ayrıca adam sizin ayrılmayacağınızdan o kadar emin ki gelip pişkince size anlatıyor, hatta "kız evli olduğum için bana yazmadı" " diye hayıflanma cesaretini kendinde bulabiliyor.

Konulariniza baktim.maalesef bu evliliğin sonu önünde sonunda boşanma gibi.esiniz assla size saygi duymuyor.2.5 yil sevgili olmussunuz.hicmi farketmediniz adamin karekterini.allah yardimciniz olsun.umarim ekonomik özgürlüğünüz vardir.bu adamla işiniz cok zor.insallah bu arada birde hamile kalmazsiniz.daha önce kurtajda olmussunuz.

Bana üzülmenizi değil beni biraz olsun anlayabilmenizi isterim.. o yüzden uzun uzun açıkça anlatacağım.. üniversite yıllarımda tanışıp tam 10 sene süren bir ilişkim oldu.. o zamanlar hukuk öğrencisiydi okurken her türlü maddi manevi desteği verdim. Bir ilişkinin önce sağlam bir "dostluk" temeline dayandırılması gerektiğine inandım hep.. bilmiyorum belki de böyle düşünerek hatayı en basında yapıyorum.. her neyse dediğim gibi okurken her türlü maddi manevi desteği verdim, mezun olduk, kendi isteğiyle uzun dönem askere gitti; sabırla bekledim ve yine maddi manevi desteğimi esirgemedim. Askerden döndükten sonra arkadaşlarıyla ortak kendi ofisini açmak istedi yine desteğimi esirgemedim; ofis odasının mobilyalarını ben aldım.. bu süreçte hep evlilik konusu geliyordu gündeme ve "şunu da halledelim öyle evleniriz.." kafasındaydık ikimiz de.. ama sonra noldu biliyor musunuz? Tüm düzeni oturttuktan sonra ailesi de hadi artık evlenin diye baskı yapmaya başlayınca benden uzaklaştı, günün birinde de "ben evlenmeyi düşünmüyorum senin de DAHA FAZLA (sanki beraber geçen 10 sene azmış gibi) vaktini almayayım" diyerek arkasına bakmadan gitti... tek kelime etmedim, Allah'a havale edip önüme baktım ama ilişki ve insanlar hakkındaki yargılarım da o günden sonra tepetaklak oldu.. ayrılıktan 1 sene sonra hayatıma şuanki eşim girdi.. Eski erkek arkadaşımın aksine sahiplenici ve kararlı bir duruşu vardı.. 2bucuk sene boyunca zaman zaman hataları olsa da uyuşmazlıklarımız olsa da yaşadığım hiçbir şey önceki hayal kırıklığımın yerini tutamadı, tutamaz da diye düşünüyorum. Çünkü dedim ya algılarım tepetaklak oldu.. bugün geldiğim noktada evet ben de hatalı tercihimin bedelini ödüyor gibi görünebilirim ama önceki ilişkimde neyin bedelini ödedim bu sorunun cevabını hala bulamıyorum.. insanlar, gördüğümüzden çok daha derin.."O yapmaz" dediklerimizden hiç ummadığımız yerden kırılabiliyoruz veya "Bundan adam olmaz" diye düşündüklerimiz gayet de güzel adam olabiliyor.. Ben farklılıkları göre göre evlenmiş olabilirim, biraz yanılma biraz da değişir belki umuduyla.. Günün sonunda yine değersizleşen, kolayca gözden çıkarılan ben oldum ya ben sadece buna üzülüyorum. Aslında çözüm aradığım şey o terketmiş öteki aldatmış ne olacak şimdi değil de, neden tüm fedakarlığıma ve iyi niyetime rağmen kıymetimin bilinmediği.. Daha önce de söyledim kafam karma karışık ben şuan eşimin aldatma durumundan çok kendi duygu ve düşüncelerime gömüldüm, o yüzden sessiz ve tepkisizim.. o yüzden tek istediğim uzaklaşmak ve biraz yalnız kalmak..kendi içimdeki düğümü çözebilirsem gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten.. ancak o zaman adımlarımı sağlam atıp önüme bakabilirim..

bugün geldiğim noktada evet ben de hatalı tercihimin bedelini ödüyor gibi görünebilirim ama önceki ilişkimde neyin bedelini ödedim bu sorunun cevabını hala bulamıyorum

Ben buna bedel ödemek olarak bakmazdım. Belli ki naif ve sevdikleri söz konusu olduğunda fedakar bir kadınsınız. Karşınıza iki kötü erkek çıkmış. Bu sevilmediğiniz bir evliliğe mahkum olduğunuz anlamına gelmemeli.

o yüzden tek istediğim uzaklaşmak ve biraz yalnız kalmak.

Bunu yapabiliyorsanız yapın mutlaka. Eşinizden, annesinden, evinizden uzaklaşın. Ama bu kurban psikolojisinden mutlaka çıkın.

Yani anlattığınız gerçekten affedilemez bir durum ama muhtemelen siz durumun içinde olduğunuz için o an fark edemediniz başka da bir şey gelmiyor aklıma bu kadar sakin karşılamanıza neden olarak. Ayrıca eşiniz bunu kendince suç olarak görmemiş ve üste çıkmış ki bu çok daha tuhaf. Anlattığınız şeyin kabul edilebilirliği sadece açık ilişkide olur bu da sizin de başka insanlarla görüşebileceğiniz anlamına gelir ama orası çok ayrı mesele. Siz aldatıldınız eğer bundan sonra affedip yolunuza devam edecekseniz de aldatılmış bir kadın olduğunuzu kabul edin bahane üretmeyin aldatma sayılmaz diyerek. Çocuğunuz da yok sanırım öyleyse çok şanslısınız işler çok daha kolay ilerler.

Kurban psikolojisi değil de bir insana hep şerefsizi denk geliyor olamayacağına göre demekki ben bir yerde hata yapıyorum diyelim.. bu yüzden de kimseyi değiştirmeye çalışmadan, kimseden değişmesini beklemeden, sorunun benden kaynaklanan kısmını bulup çözmeliyim.

Tam bir aldatma olmasa bile derken?
Kendinizde misiniz acaba şu cümlenize baya şaşırdım kusura bakmayın.
Ne yapması gerekiyor aldatma demeniz için?
Madem tam bir aldatma değil konu açmasaydınız keşke.
Affedilecek birşey değil benim için kusura bakmayın ağır olduysa yorumum :/

Aldatmanın sizle alakası olmaz nokta.
Etrafta kötü insan çok maalesef sadece sizin başınıza gelmiyor.
Aldatan her zaman suçludur unutmayın bunu.

O kızın alnından öperim. Eşinize sorun siz yapsaydınız ne yapacağını. Aldığınız cevabı tereddütsüz uygulayın. O, tereddüt etmeyecek çünkü.

Fazla fedakarlık vefasızlık getirir. Kimse sizi iyi niyetli olduğunuz için takdir etmiyor. Ne yazık ki gördüğümüz, yaşadığımız şeyler duygusuz olmaya itiyor. Siz isteseniz de bağırıp çağırıp ortalığı yıkanlardan olamazsınız yazdıklarınızdan bunu anladım. En azından bu adamı terk edin. Sessizce de olsa...

2bucuk sene boyunca zaman zaman hataları olsa da uyuşmazlıklarımız olsa da yaşadığım hiçbir şey önceki hayal kırıklığımın yerini tutamadı
Yazında sadece buraya takıldım.
Zaman zaman hatalar dediğinizde çok basit geliyor.
Ama o hatalar sizi aldatmak, sizinle konuşurken sizi tercih etmeyip eski sevgilisine dönmeye çalışmak.
Bunlar hata değil ihanet.
Eminim buradaki herkes iyi kötü bir ilişki deneyimi yaşamıştır. Bende yaşadım, çok kötü ilişkilerimde oldu. Ama bunlardan hep ders çıkarmayı bildim. Bedel ödedim/ödüyorum diye düşünmedim. Aksine önceki deneyimlerimi hiç gözümün önünden ayırmadım. Sizin seçtiğiniz yok yanlış. Ben eşinizin sizi sevdiğini gerçekten düşünmüyorum, siz bu psikolojiden çıkmazsanız kocanız ileride evinize kadın dahi getirir, ses çıkaramazsınız. Ya ayağa kalkacaksınız ya ayağa kalkacaksınız başka çaresi yok.

yemin ederim evlenme fikrinden her konuda daha da uzaklaşıyorum.

Aynen öyle Allah hayırlısıyla karşılaştırsın.
Henüz olayı kendi içimde bile hazmedememişken atacağım herhangi bir adımın sonradan pişman olmama sebep olmasını istemiyorum da o yüzden galiba şuan sadece çekip gitmek istiyorum
Bu adamdan kurtulduğunuza ilerde eminim çok sevineceksiniz. Umarım kurtulursunuz. Hayır normalde aldatan erkekler yalvar yakar inkar modunda olur kaybetmeyeyim diye. Sizinki pişkin birde sen bilirsin küsersen küs mü dedi. Ben olsam o eve gitmez boşanma dilekçesine bir an evvel gönderirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…