Eşinizin annesiyle yaşar mısınız

Erkek arkadaşımin babası küçük yaşta vefat etmiş. Erkek arkadaşım çok iyi bir insan her anlamda birbirimizi çok seviyoruz . Tek erkek çocuk. Evlendigimizde annesiyle birlikte yaşamak istiyor. Yan yana olmasını kabul etmiyor. Onu yalnız bırakmak istemediğini söylüyor bu durum onun için çok ciddi.Bunu kabul etmezsem ayrı eve çıkamayıp ayrılabiliriz. Anneside gerçekten bana karşı çok iyi saygılı bir insan. Ancak aynı evde yaşamalı mıyım bilmiyorum siz olsanız ne yapardınız , nasıl yapmalıyım?
Ayrılırım ben olsam annesine ömürlük hizmetçi aradığını düşünürüm ki öyle.
Kendi başını yakma aptallik etme aşk sevgi huzur vermez ev üstünde ev olmaz.

Şehir dışındayım döndüğümde bu konuyu açıcam ancak yüz yüze konuşmak istiyorum bekliyorum şu an o yüzden
Yorumları okudunuz mu?Burada sadece bir kişi yaşarım demiş.O da umudunu kayınvalidesinin ölme ihtimaline bağlamış.:)Kolay gelsin size.Umarım en doğru kararı verirsiniz.

Böyle bişeyi kabul etme. Kadın çok iyiyse yakın evler kabul edilebilir ama aynı ev olmaz.

Ya evli değilsin ya da yaşını yanlış yazdın kaynana adayısın. Sen git kvile yaşa da gör dünya kaç bucak
Böyle kendini feda etmeyi iyilik sanarak, erkekleri memnun edince değerli olacağına inandırılarak yetiştirilen biri de olabilir. Böyle yetişip böyle yaşayan insanlar yaptıklarının iyilik olmadığını çünkü kendilerinden verdiklerini, kendilerine kötülük ederek başkasına iyilik edilmediğini anlamak istemiyorlar. Hayatlarını böyle yaşadıkları için kendilerini merhametliyim vb diye ikna ediyorlar çünkü bizim dediklerimizi düşününce "hayatımı boşa mı bu kadar zorlaştırdım, kendi istediğim gibi yaşayabilirdim ama yaşamadım ve kimseyi memnun da edemedim" diyecekler, bu gerçekle yüzleşmek ağır geldiği için kabul etmiyorlar. Oysa ki "şimdiye dek çok yordum kendimi ama Allah sevabıma yazsın, kendime ettiğim zulmü de affetsin, geçmiş halimi kabul edip onunla barışıyorum, bundan sonra kendimin kıymetini bileceğim" demek çok daha faydalı olacak.

Bir de kv ile yaşamaya hayır demek kolaya kaçmak değil. Birilerine hayır demek her zaman irade isteyen ve insanı kaygılandıran bir şey. Bu kaygıyı göze alıyor hayır diyen insan. Yani birlikte yaşamak daha 60 yaşında olan birine iyilik değil. Emekleyen çocuğu yorulmasın diye yürütmemezlik etmek gibi bir şey daha 60 yaşında kadınla birlikte yaşamak. O kadın kendi evinde kendi yaşarsa, kendi işini yaparsa dinç kalır. Bunu öğrenmesi gerek.

O kadın kendi evinde kendi yaşarsa, kendi işini yaparsa dinç kalır. Bunu öğrenmesi gerek(Alıntı yapamadım)

Bu sözünüze yüzde yüz katılıyorum.İnsanlar emekli olduktan sonra hobileri olmayınca birden boşluğa düşüp,çöküyorlar.Yaşlı moduna giriyorlar.İşleyen demir pas tutmazmış.

Erkek arkadaşımin babası küçük yaşta vefat etmiş. Erkek arkadaşım çok iyi bir insan her anlamda birbirimizi çok seviyoruz . Tek erkek çocuk. Evlendigimizde annesiyle birlikte yaşamak istiyor. Yan yana olmasını kabul etmiyor. Onu yalnız bırakmak istemediğini söylüyor bu durum onun için çok ciddi.Bunu kabul etmezsem ayrı eve çıkamayıp ayrılabiliriz. Anneside gerçekten bana karşı çok iyi saygılı bir insan. Ancak aynı evde yaşamalı mıyım bilmiyorum siz olsanız ne yapardınız , nasıl yapmalıyım?
1 hafta kocanla senin annende 1 hafta onun annesinde yaşayın :D madem aile bireylerinden kopamıyorsunuz neden evlenmeye kalkıyorsunuz siz ikiniz artık iki bireysiniz aileyle yaşamak nedir kendinize bu saygısızlıgı yapmayın. madem annesi ile birlikte yaşaamak istiyor evlenmesin o zaman. annesinin o iyiliği de birkaç yıla gider hiç merak etme, ve gitmese bile özel alan denen birşey olmayacak bu şekilde evlilik çok sürmez seneye de boşanma konunu görürürz

Ablaları hergun gelmez normal misafir gibi gelir gider sen ne kadar iyi ollursan onlarda iyi olur bence rahat da edersin 60 yaşında üstelik gitti gidecek ki zaten çok yaşamaz kocasının acısı var içinde , çocuk ta sana ayrı eve çıkmam diyosa haklıdır eğer ayrı giderse yarin birgün annesi ölürse vicdan azabı çeker yazık günah ya vicdanlı ol kuzum bence tamam de ne olacak Allah askina kendi anneni düşün yaşlı sonucta sana ne diyecek dese de yaşlılar hep öyle sen gönlünü hoş tut ve kızı gibi göster kendini kadın sana niye yatiyosun falan da demez annen gibi gör bence kuzum burdaki kadinlara bakma kimler ne yaşıyor kadın 60 yaşında olmasa gitme derdim ama kadın zaten gitti gidici yazık gunah çocukta haklı ayri gitse annesi de üzülür hem evladına hem eşine derken kadın ölse oğlu da vicdan azabı çeker 🌺🌺😌
Türkiyede ortalama yaş 81,2 imiş yalnız kadınlarda. Yani siz 2 yıl oturmuşsunuz da, belki konu sahibinin 21 yılı var, bilin istedim

İlk başta hersey toz pembe çok güzel olur ama gerçekte öyle değil. Annesinden vazgeç demiyorsunuz ayrı ev istiyorsunuz ki bu en doğal hakkınız. Kabul etmiyorsa kendi bilir. İlerde pişman olmamak için iyi düşünün.

Ablaları hergun gelmez normal misafir gibi gelir gider sen ne kadar iyi ollursan onlarda iyi olur bence rahat da edersin 60 yaşında üstelik gitti gidecek ki zaten çok yaşamaz kocasının acısı var içinde , çocuk ta sana ayrı eve çıkmam diyosa haklıdır eğer ayrı giderse yarin birgün annesi ölürse vicdan azabı çeker yazık günah ya vicdanlı ol kuzum bence tamam de ne olacak Allah askina kendi anneni düşün yaşlı sonucta sana ne diyecek dese de yaşlılar hep öyle sen gönlünü hoş tut ve kızı gibi göster kendini kadın sana niye yatiyosun falan da demez annen gibi gör bence kuzum burdaki kadinlara bakma kimler ne yaşıyor kadın 60 yaşında olmasa gitme derdim ama kadın zaten gitti gidici yazık gunah çocukta haklı ayri gitse annesi de üzülür hem evladına hem eşine derken kadın ölse oğlu da vicdan azabı çeker 🌺🌺😌
Seni küçük çılgın 🥴

Asla ama asla yaşamam. Bende o yalanı yutacaktım çok iyi benimle ilgilenen konuşan bir kaynanam vardı oturalım nolur vs dedi ailem asla olmaz deyince bende yok dedim. Evler ayriyken bile her seyimle karisma çabasında ve düğünden sonra benden aniden nefret etmeye başladi. Başka erkek mi yok boşver yol ver gitsin. Mesele illa kötülük değil kocan işten gelecek opusemeyeceksin belki de. Rahatça duş alıp bornozla asla gezemezsin. Her dışarı çıkmaniz da annem de sıkılıyor gelsin diyecek eşin. Hadi 1 2 gelmedi 3. Ye mutlaka gelecek. Senin ailen arkadaşın asla rahat rahat gelemeyecek belki kalamayacak. Ömür böyle geçer mi?

Yıllarca aile apartmanında bir adım ötede yaşadık.. Eşim için herşey iyi güzeldi benim için ise çok sıkıntılıydı. Aynı evi geçin aynı sokağı mahalleyi bile önermem..

Canım şöyle anlatayım. Tam 4yıllık evliyim. Kaçarak evlendim ama eşimi çok çok seviyorum oda beni çok seviyor şükür 🤲. Eşimin ailesini henüz tanımıyordum o yüzden kaçtıktan sonra 3 ay yanlarında yaşamak zorunda kaldık ama o dönemde eltimin dolduruşuna çok geldim duramadım ve kendi evime geçtim. 3 ay bana 3yil gibi geldi. Sonrasında 3sene kendi evimde kaldım ve eşimin borçları yüzünden evi geçindiremedi ve asla birdaha o eve dönmem kalmam dediğim halde kuyruğumu kıstırıp kalmak zorunda kaldım çünkü eşimi çok seviyorum. Normalde kaynanam sakin sessiz biridir. Fakat ev onların olduğu için bir süre sonra herşeyin Lafını yapmaya laf sokmaya başladılar. Tabi 2 hafta önce cinnet geçirdim kavga ettim odamı ayırdım konuşmuyorum hiç biriyle. Yani diyeceğim o ki lafı bild var canım bir insanı ya yolculukta yada aynı evde kaldığında tanırsın diye çok doğru. Sen yinede asla büyük konuşma ama ben tavsiye etmiyorum. Ben kaynanamlarla yaşamaya başladıktan sonra bu insanlar benim tanıdığım bildiğim insanlar değil dedim hayal kırıklığına uğradım resmen hiçbirini tanıyamamışım. Ve yazın inşallah kendi evime geçince asla sık sık gelmeyi düşünmüyorum bu aile defteri benim için kapandı ayrılık temizlik her zaman. Kendini düşün canım kendine değer ver💗

Kabul etme

Yanarsın

Kesinlikle yaşamazdım...
Herkesin düzeni ayrı, fikirleri farklı
Ne kadar iyi olursa olsun rahat etmezsin, sürekli bağımlı yaşarsın

Kabul edersen pişman olursun keşke aşk acısı çekseydim de evlenmeseydim dersiniz.tecrübeliyim malesef bu konu da benim kayınpedrim de vardı ayrıca tek kaynana daha sıkıntı oluyo diye duymuştum kıskançlık daha fazla oluyormuş. Yakın yere taşınmayı teklif edin ama aynı ev asla derim

Hayır.

Back
X