Sanırım siz de çalışıyorsunuz. ınsan işten eve gelince bedenen ve ruhen zaten yorgun oluyor. Bana göre ev huzur demektir. Evim relaks olduğum, kafa dinlediğim yerdir. Eve gelince istediğim gibi uzanmak, sırtımı dinlendirmek, üstümü başımı değişip, duş alıp, rahat kıyafetlerle dolaşmak isterim, ki buna da hakkım var.
Eşinizin arkadaşları neden empati kuramıyorlar ve ne kadar rahatlar. ınsanların bu rahatlığına ve aymazlığına şaşırıyorum ve çok kızıyorum.
Örneğin ben işten gelince duş alırım. Sizin de böyle bir alışkanlığınız var mesela, nasıl olacak bu durumda. Bu sadece bir örnek. Kendimi sizin yerinize koyuyorum ve eşinizi hiç haklı bulmuyorum. Birde şu var, siz etrafınızda ki insanlara ne kadar tolerans tanırsanız bu toleranslar zamanla onlar için alışkanlık oluyor. Sizin iyi niyetiniz, fedakarlığınız anlaşılmıyor ve hep böyle davranmanız şartmış gibi algılanıyor. Gün gelip isyan edince de en kötü insan oluyorsunuz ve yaptığınız fedakarlıklar hiç hatırlanmıyor. Ve de insanı zorla kötü davranmaya itiyorlar.
Ben kadınların da erkekler gibi egoist olmasından yanayım. Sanırım fedakarlık çoğu zaman işe yaramıyor ya da yaptığınız fedakarlıkların düzeyini anlayacak kapasitede olgun, empati kuran, ince fikirli insan çok az.Sonuç olarak asla taviz vermeyin bence. Bana göre eşiniz yanlış yapıyor.